Corona önlemleriniz

Merhaba, bininci korona konusunu açıyorum forumda herhalde. Önlem olarak neler yapıyorsunuz? Biz artık markete gidiyoruz oğlumu parka vs götürüyoruz kimse yokken bir de sadece bir komşu ile görüşüyoruz ama o komşunun ailesi biraz kalabalık hani gorumcesi kaynı filan geliyor , çocukları okula gidiyor

Eşim vakalar arttığı için artık eve kapanmamkz gerektiğini düşünüyor, ilk zamanlardaki hayatımızı niye surdurmuyoruz diye sorguluyor ama ben o kadar kapanmak istemiyorum artık çok sıkıldım. Cafe restoran gezen kişiler değiliz sonuçta , buradaki marketler de nispeten sakin ama tabi emin olamayız. Ama ilk çıktığı zaman hamileydim ve çok korkuyoduk ne oldgu bilinmiyordu. Haftada bir markete ihtiyaç için gidilecek aileden başka kimseyle gorusulmeyecek , çocuk hiçbir yere çıkarılmayacak, zorunlu olarak çıkarsak eve gelip hemen duş alınacak bunu istiyor , normalde de çok pinpirikli bir insan, ben her dışarı çıktığımda tedirginlik içinde suç isliyo gibi hissediyorum, komşu çocuğunu benimki ile oynasın diye çağırıyorum , pek bişey demiyodu yine başladı , yani arkadaşlarımi vs görüyorum hicbiseyddn geri kalmıyorlar cidden sosyal mesafeye uyarak geziyolar da , öyle olalım demiyorum ama tümden eve kapanmak istemiyorum.
Ama bir yandan da olur Corona kaparsak artık hasta olmaktan değil eşimin haklı çıkmasından korkuyorum çünkü bir ömür dilinden kurtulamam
İlk korona yasağı geldiği gün bebeğimin 40 ı çıkmıştı. Yazın müstakil villa kiralayıp tatile gittik 4 gün kimse ile aynı ortamda bulunmadık. Bir aydır da iki defa abime gittim ama çok pişman oldum ikinci seferde çünkü abim de öğretmen ve okula gitmiş oldu. Görüşmüyoruz kimse ile bebek ve ben çıkmıyoruz. Eşim internetten alamayacağımız şeyler için markete ve kızımı götürmek için rehabilitasyona gidiyor evden çalışıyor bunlar dışında. Bir de ben bazen sabah erken saatte yürüyüş yapıp geliyorum tek başıma. Alıştım aslında genel olarak ama bebeğim çok asosyal büyümüş oluyor.

Türkiye’de covid çıktığından beri;
1-Markete eşim gidiyor gelince duş alıyor
2- Marketten alınan her şey çamaşır sulu suyla yıkanıyor
3-Cafedir, şudur, budur zaten gezme işi bitti
4- Bırak komşuyu, akrabalardan bile anne baba dışındakilerle görüşmüyoruz
5- Bebeğim 13 aylık daha parka götürüp salıncağa bindiremedim ( ne değerliymiş covid öncesi dönem)
6- Mecburi dışarı çıkıldıysa kıyafetler ayrılır ve makinede ayrıca yıkanır, telefon dezenfekte edilir.
7-Dışarından yemek siparişi vermiyoruz, ekmekleri bile dilimli paketli ekmeklerden alıyoruz.( yeni yeni fırından ilk elden almaya başladık)
Yani baya bir önlem alıyoruz. Abartıyor muyuz? Kimine göre evet kimine göre hayır ama insanlar da bu derece rahat davranmayıp maskeyi koluna, orasına burasına takmasaydı belki bu kadar vaka artışı olmazdı ve biz de biraz daha rahat davranırdık.

Hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum çalışıyorum ve her gün toplu taşıma ile eve dönüyorum sabahta servis kullanıyorum. Avm ye 2 kez gittim bu süreçte ama her hafta pazara markete gidiyoruz ailecek. Haftasonları açık hava yerlere gidiyoruz ama birkaç kez restaurant ta yemekte yedik açık alanda oturup. Günlük hayatta zaten ev gezmemiz yok, yemek evde yapılır ve yenir, işe evden götürürüm yemeğimi. Bazen dışarıdan söylediğim oluyor belli yerlerden. iş ev arası takılıyoruz. Kızımda okula devam ediyor anaokulu 5 tam gün.
Maskemiz kolonyamız ile takılıyoruz ama hayattan vazgeçmedik. Kimsenin olmadığı yerde maske de takmıyorum açıkcası oksijen almak varken risk teşkil etmeyen bir alanda maske takmak bana gereksiz geliyor.

Hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum çalışıyorum ve her gün toplu taşıma ile eve dönüyorum sabahta servis kullanıyorum. Avm ye 2 kez gittim bu süreçte ama her hafta pazara markete gidiyoruz ailecek. Haftasonları açık hava yerlere gidiyoruz ama birkaç kez restaurant ta yemekte yedik açık alanda oturup. Günlük hayatta zaten ev gezmemiz yok, yemek evde yapılır ve yenir, işe evden götürürüm yemeğimi. Bazen dışarıdan söylediğim oluyor belli yerlerden. iş ev arası takılıyoruz. Kızımda okula devam ediyor anaokulu 5 tam gün.
Maskemiz kolonyamız ile takılıyoruz ama hayattan vazgeçmedik. Kimsenin olmadığı yerde maske de takmıyorum açıkcası oksijen almak varken risk teşkil etmeyen bir alanda maske takmak bana gereksiz geliyor.
Zaten kimsenin olmadığı açık havada maska takmak mantıklı değil ki. Tek başına arabanla yolculuk yaparken de maske takmak mantıklı değil ama onu yapan da var

Ben kimseye gitmedim maskemi taktım kolonya vs ne yapılması gerekiyorsa yaptım.ama virüsü kaptım. Dışarı bile çıkmıyordum. Cenazede kaptım maskemi çıkarmadım mesafemi korudum tek bana bulastı vefat eden ve yakınlarından hariç(corona oldukları sonra anlasıldı) Cocuklar park vs istiyor el mecbur gidiyoruz zaten önceden de hoşlanmazdım pis diye cocuklara anlatamıyoruz işte. Olacak oldu mu her türlü oluyor takdiri ilahi olacak oldu mu oluyor fazlada kasmamak lazım çok insan olan yerde durmamaya çalışıyoruz falan filan

Biz dışarı gerekmediği sürece çıkmıyoruz. Eşim işe giderken büyük bi siperlik ve maske takıyor her dk dezenfektan kullanıyor ellerine. Bende aynı şekilde siperlik maske dezenfektan ve sosyal mesafeye diikat ediyorum bulunduğum ortamda maskesini düzgün takmayanı uyarıyorum.
Gel gelelim bugun kpssye girdim ve hemen hemen salondaki herkes maskesini çıkardı. Öksüren hapşıran tıksıran burnu akan insanlarla 130dk aynı ortamda bulundum şuan kendimi hiç iyi hissetmiyorum.

Önlemler ile yeni normal hayata kısmen döndüm.
Marttan ekime kadar evdeydim,işyerim korona nedeniyle kısa çalışmaya geçmisti. Bu süreçte hep azami dikkat ile yaşadık.
Markete, pazara sayılı gittim, dışarıdan gelen herşeyi sildim ya da yıkadım.
Bu ay başı yeni ise başladım.
Mecburen toplu taşıma kullanıyorum.
Çift maske takıyorum yoldayken. Sürekli kolonya kullanıyorum. Eve gelince duş alıp çantama kadar yıkıyorum.
Ama işe başlayınca kuaföre de gitmek zorunda kaldım, dışarıda yemek yemeye de başladım.
Plazadayim evden yemek götürme durumu yok. Ofiste çok kalabalık değiliz ama temas mutlaka oluyordur.
Önceki hafta ilk pozitif vakaa çıktı işyerinde.
Ailem ile birkaç kere mesafeli görüştük, onun dışında gezme tozma, misafirlik olayları sıfır.
Bu seneyi hicbirsey yaşamadan geçirdim diyebilirim.
Hep bir korku var içimde çünkü elimden geldigince tedbirler ile yaşamaya devam.

Back
X