• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona testi yaptırmam istendi ama...

Filolog89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
1.653
3.796
133
Çalıştığım kurum benden corona testi yaptırmamı ve sonucumu onlara vermemi istedi. Ancak bireysel olarak halledin dendi. Özel hastanelerde corona testi yaptırmak çok pahalı, mümkün değil yaptıramam. Devlete gitmeyi düşündüm ancak özel hastanede test yaptırmış bir yakınımın dediğine göre önce devlet hastanesine gitmiş ve hiçbir hastalık semptomu göstermediği için yapmamışlar. Benimde hiçbir sağlık sorunum yok şu anda, corona olma şüphesi içinde değilim. Kurumun benden test istediğini de dair yazılı beyanım da yok. Sözlü olarak istendi. Sizlerden fikir almak istiyorum.

Evet ben de hasta haliyle gidip saatlerce bekleyip test yaptıramayanları duyuyorum. Hatta bir arkadaş konu açmıştı burada, baya kötüydü durumu ve günlerce hastanelerde beklemişti. Bir de bir şeyiniz yoksa hastaneye gidip virüs kapma riskiniz var. Orda test için gelen herkesin aynı yerde ve mesafeye dikkat etmeden beklediklerini okumuştum..

Evet bildiğim kadarıyla devlette enaz 3 belirti aranıyor test için.. Hatta bir tanş grip olmuş gitmiş doktor gripsin sen demiş test yapmamış oda rahat takılıp düğüne falan gitmiş herkese bulaştrmş ... Devlet hastanesinde semptomun olsa da inandıramıyorsun galiba covide..😏😏😏😏

Çalıştığım kurum benden corona testi yaptırmamı ve sonucumu onlara vermemi istedi. Ancak bireysel olarak halledin dendi. Özel hastanelerde corona testi yaptırmak çok pahalı, mümkün değil yaptıramam. Devlete gitmeyi düşündüm ancak özel hastanede test yaptırmış bir yakınımın dediğine göre önce devlet hastanesine gitmiş ve hiçbir hastalık semptomu göstermediği için yapmamışlar. Benimde hiçbir sağlık sorunum yok şu anda, corona olma şüphesi içinde değilim. Kurumun benden test istediğini de dair yazılı beyanım da yok. Sözlü olarak istendi. Sizlerden fikir almak istiyorum.
bu şekilde onlarada bahset

Madem şüpheli bir durumunuz olmadan test yapmanızı istiyorlarsa ona göre de bi zahmet ücretini de ödesinler. Siz mecbur değilsiniz ki bunu şuan karşılamaya. Ayrıca dediğiniz gibi ben test yaptırıcam deyip test yaptırabilen yok. Bunu çalıştığınız firma bilmiyor olamaz. Özel hastanelerde almış başını gitmiş. İşyerinizle konuşun bu durumu...

Bende zor yaptıklarını duymuştum ama abim devlette yaptırdı koku almama halsizlik şikayetiyle gitti. Hemen yapmışlar bende şaşırmıştım .

Açıkçası çok kurumsal bir yer değil, öğretmenlik yapıyorum ve bu sabah veli beni müdüre şikayet etmiş. Hatta kurumu da şikayet etmekle tehdit etmiş. Benim savunmam da şu; öğrenciyle baş başaydım, öğrencinin kitabı yoktu ve kendi kitabımı verip yanına oturdum. Maske takılıydı, çok dibinde oturmadım öğrencinin, amacım kitaptan soru çözmesini sağlamaktı. Yine de velinin beni şikayet etme şekli öğretmen maskesini çıkarmış derecesine varacak şekilde. Öğrencimi yanlış anlattı veli mi abartıyor anlamadım. Kurum bu tarz abartılmış şikayetlere alışkın olduğu için bana sordu anlattım ve hak verdiler. Bir daha tövbe kimseye kitapta vermem, tahta önünden ayrılmam. Ancak kurum negatif testinizi getirin veliye gösterelim dedi.

Açıkçası çok kurumsal bir yer değil, öğretmenlik yapıyorum ve bu sabah veli beni müdüre şikayet etmiş. Hatta kurumu da şikayet etmekle tehdit etmiş. Benim savunmam da şu; öğrenciyle baş başaydım, öğrencinin kitabı yoktu ve kendi kitabımı verip yanına oturdum. Maske takılıydı, çok dibinde oturmadım öğrencinin, amacım kitaptan soru çözmesini sağlamaktı. Yine de velinin beni şikayet etme şekli öğretmen maskesini çıkarmış derecesine varacak şekilde. Öğrencimi yanlış anlattı veli mi abartıyor anlamadım. Kurum bu tarz abartılmış şikayetlere alışkın olduğu için bana sordu anlattım ve hak verdiler. Bir daha tövbe kimseye kitapta vermem, tahta önünden ayrılmam. Ancak kurum negatif testinizi getirin veliye gösterelim dedi.
Yuh.
Konu bayağı saçmaymış.
Siz o veliden aynı şekilde korona testi talep edebiliyor musunuz acaba?
Belki taşıyıcı çocuğunu okula yolluyor, böyle saçmalık mı olur!
Şu dönemde çalışan herkes takdiri hakederken, yapılan muamele çok mide bulandırıcı.
Yönetime söyleyin, onlar da lütfen öğrencilerden düzenli olarak test talep etsinler!

Arkadaşlarım da özelde öğretmen. Kurum okulda yaptırdı testlerini herkesin. Kimse hastaneye gitmek zorunda kalmadı. Şu an sağlıklı insan hastaneye test yaptırmaya gitse virüs kapma ihtimali çok yüksek. Bu riske girmeyin hocam.

Aynen dediğiniz gibi oluyor. Devlet hastanesine gidiyorsunuz atesinizi ölcüyorlar ateşiniz varsa sizi bir odaya alıp düşürmeye calisiyorlar atesiniz düserse geri yolluyorlar. Diyelim ki covid süphelisiyim dediniz bu defa da test sonucu bitene kadae hastanede karantinada 4-5 saat bekliyorsunuz. Covid olmasaniz bile covid kaparsınız. Ancak sey demeniz falan gerekir otobüste biri fenalasti ambulans geldi falan süphe ediyorum kendimden diye.

o ha diyorum

o kurum yaptırsın tüm çalışanlara test

ayrıca da ya test pozitif çıkarsa veli haklı mı diyecekler

lakin kitabın fotokopisini çekseydiniz daha pratik olurdu sanki

Evet bildiğim kadarıyla devlette enaz 3 belirti aranıyor test için.. Hatta bir tanş grip olmuş gitmiş doktor gripsin sen demiş test yapmamış oda rahat takılıp düğüne falan gitmiş herkese bulaştrmş ... Devlet hastanesinde semptomun olsa da inandıramıyorsun galiba covide..😏😏😏😏

Bununla ilgili birsey okudum gecenlerde. Sanirim doktorlar da farkindalar aslinda gelen hastanin corona belirtisi gosterdiginin. Test yapilmasi gerektigini onlar da biliyorlarmis ama günlük hastanenin belli bir test kotasi varmis onu gecmemek icin cesitli bahanelerle yapmiyorlarmis. Bir hastada hem ates hem ishal hem agri halsizlik varken test yapilmamasini aklim almiyor. Gercekten bahane ustune bahane koyup test yapmiyorlar herkese. Allah düsurmesin bizi oralara.

Back
X