• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona testi yaptırmam istendi ama...

Çalıştığım kurum benden corona testi yaptırmamı ve sonucumu onlara vermemi istedi. Ancak bireysel olarak halledin dendi. Özel hastanelerde corona testi yaptırmak çok pahalı, mümkün değil yaptıramam. Devlete gitmeyi düşündüm ancak özel hastanede test yaptırmış bir yakınımın dediğine göre önce devlet hastanesine gitmiş ve hiçbir hastalık semptomu göstermediği için yapmamışlar. Benimde hiçbir sağlık sorunum yok şu anda, corona olma şüphesi içinde değilim. Kurumun benden test istediğini de dair yazılı beyanım da yok. Sözlü olarak istendi. Sizlerden fikir almak istiyorum.
Benim annem ve babami da test yapmadilar.ablam korona olduğunda henüz farkında değilken yoğun bakıma düşene kadar beraberdiler.ablamla aynı ev içinde yaşadıkları için annemlere de yapılmalıydı üstelik 65 yaş üstü kronik hastaydı ikiside . Sağlık bakanlığına ilçe sağlık müdürlüğüne ambulansa hastaneye heryere ulaştım beni azarladilar belirtisi yok acil bişey mi var ne arıyorsunuz deyip azarladı kapadılar

yurt dışına çıkacağım deseniz belki yaparlar , semptom uydurun diyeceğim o zamanda karantina uygulaması var 10 gün bilemedim. ama bana hemen yapmışlardı üniversite hastanesinde. ve boştu pandemi servisi.

Açıkçası çok kurumsal bir yer değil, öğretmenlik yapıyorum ve bu sabah veli beni müdüre şikayet etmiş. Hatta kurumu da şikayet etmekle tehdit etmiş. Benim savunmam da şu; öğrenciyle baş başaydım, öğrencinin kitabı yoktu ve kendi kitabımı verip yanına oturdum. Maske takılıydı, çok dibinde oturmadım öğrencinin, amacım kitaptan soru çözmesini sağlamaktı. Yine de velinin beni şikayet etme şekli öğretmen maskesini çıkarmış derecesine varacak şekilde. Öğrencimi yanlış anlattı veli mi abartıyor anlamadım. Kurum bu tarz abartılmış şikayetlere alışkın olduğu için bana sordu anlattım ve hak verdiler. Bir daha tövbe kimseye kitapta vermem, tahta önünden ayrılmam. Ancak kurum negatif testinizi getirin veliye gösterelim dedi.
size kocaman sabır diliyorum

Çalıştığım kurum benden corona testi yaptırmamı ve sonucumu onlara vermemi istedi. Ancak bireysel olarak halledin dendi. Özel hastanelerde corona testi yaptırmak çok pahalı, mümkün değil yaptıramam. Devlete gitmeyi düşündüm ancak özel hastanede test yaptırmış bir yakınımın dediğine göre önce devlet hastanesine gitmiş ve hiçbir hastalık semptomu göstermediği için yapmamışlar. Benimde hiçbir sağlık sorunum yok şu anda, corona olma şüphesi içinde değilim. Kurumun benden test istediğini de dair yazılı beyanım da yok. Sözlü olarak istendi. Sizlerden fikir almak istiyorum.

Bir tanidigim yakin zamanda suruntu verip test yaptirabildi. Cevresinde coronalilarin oldugunu endise duydugunu, bilmeden temas etmis olabilecegini ve hicbir belirtiye sahip olmadigini soyleyince dr tamam kan testi, akciger tomografi yapmayalim, suruntu alalim demis.

Açıkçası çok kurumsal bir yer değil, öğretmenlik yapıyorum ve bu sabah veli beni müdüre şikayet etmiş. Hatta kurumu da şikayet etmekle tehdit etmiş. Benim savunmam da şu; öğrenciyle baş başaydım, öğrencinin kitabı yoktu ve kendi kitabımı verip yanına oturdum. Maske takılıydı, çok dibinde oturmadım öğrencinin, amacım kitaptan soru çözmesini sağlamaktı. Yine de velinin beni şikayet etme şekli öğretmen maskesini çıkarmış derecesine varacak şekilde. Öğrencimi yanlış anlattı veli mi abartıyor anlamadım. Kurum bu tarz abartılmış şikayetlere alışkın olduğu için bana sordu anlattım ve hak verdiler. Bir daha tövbe kimseye kitapta vermem, tahta önünden ayrılmam. Ancak kurum negatif testinizi getirin veliye gösterelim dedi.
sende coxuktan iste bari🙁🙁

Ozelde 150 tl gibi biseydi duydugum ama isteyen yer yaptirsin.Gidin calistiginiz yere soyleyin suphe olmadigi icin yapmiyolar diyin.

Bununla ilgili birsey okudum gecenlerde. Sanirim doktorlar da farkindalar aslinda gelen hastanin corona belirtisi gosterdiginin. Test yapilmasi gerektigini onlar da biliyorlarmis ama günlük hastanenin belli bir test kotasi varmis onu gecmemek icin cesitli bahanelerle yapmiyorlarmis. Bir hastada hem ates hem ishal hem agri halsizlik varken test yapilmamasini aklim almiyor. Gercekten bahane ustune bahane koyup test yapmiyorlar herkese. Allah düsurmesin bizi oralara.
Aammiiinnnn aammiiiinnnnnnn.. Evet test kitlerinden dolayı çoğu geri gönderiliyor.. bu durumda parası olan özelde yaptırıyor.. Ne diyeyim ki. Ülkenin bence %70-80 covid ama takan yok..

Sendi aileden test iste.. Madem öyle ben nereden bileyim onlarda yok ve kapmadım. Bende onlardan test istiyorum de. Hayr birşey değil başka yerden kapsalar sizden bilecekler..

yurt dışına çıkacağım deseniz belki yaparlar , semptom uydurun diyeceğim o zamanda karantina uygulaması var 10 gün bilemedim. ama bana hemen yapmışlardı üniversite hastanesinde. ve boştu pandemi servisi.

Yurtdisina cikinca bedavamiymiş?
Benim ailemden yurtdisina cikis yapanlar oldu ve 250lira ödediler gayet test için. 🙄

Geçen kardeşim bir test merkezinde yaptırdı. Hastaneden çok daha sakindi. 300 e yaptırdı.

Benim tandığım 500 tlye yaptırmış, anladığım kadarıyla fiyatlar hastaneden hastaneye değişiyor. Yine de özelde yaptırmayı düşünmüyorum. Zaten maaşımdan yol yemek harcıyorum, kaynak kitap önlük kalem aldım, bir de bunu veremeyeceğim.

Saçmalamışlar.

Belirtisi olana bile zor test yapılıyor. Her yer kalabalık. Doktorlar zaten sıkıntılı.

Ayrıca hasta olmayan kişi hastaneye gidince hasta oluyor.

Yapmıyorlar ,aynı evin içinde pozitif olanlar dahi olsa eğer ağır değilse eve gönderiyolar 15 gün karantinada kalıyor pozitif hasta ve evde yaşayanlar ondan ona geçiyo illa bu döngü de böyle gidiyor işte

Özel hastanelerde ne kadar ücret isteniyormuş acaba?
ayrıca test ücretsiz yapılıyor özelde de olsa sadece muayene ücreti ödeniyor diye biliyorum az ücret alan bir özel hastaneye gitseniz olmaz mi?

Ben hafta başında şehir hastanesinde yaptırdım. Öyle zorluk çıkarmadılar. Biraz ağrım olduğunu öksürdüğümü söyledim. Bir de gidip geldiğim kurumlarda covid vakası çıktığını duyduğumu söyledim. Hemen örnek verin dedi.

O testlerin devlete maliyeti ne kadar bilmiyor galiba şirketiniz. İlla ki çalışanlarından istiyorsa parasını verip yaptırsın.
Devlet hastanesinde en az 2 semptom olmayınca temaslı bile olsanız test yapılmıyor.

Özel hastanede test ücretinin fiyatı neymiş? Madem keyfi olarak öyle bir test istiyorlar, bir zahmet kendileri karşılasınlar masrafını da. Boşuna devletin acilini de meşgul etmemiş olursunuz.

Back
X