• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Corona testi yaptırmam istendi ama...

Devlet hastanesi şikayeti olmayanlara test yaptırmıyor. Bizimde öyle bir tecrübemiz oldu. Özel çok pahallı demissiniz ne kadar mesela. Ben özelde yaptırdım 250 tl ödedim. Kuzenim başka bir özel hastanede yaptirdi 500 tl ödedi. Ama ona direkt tomografide çektiler benden sadece sürüntu aldilar.

Açıkçası çok kurumsal bir yer değil, öğretmenlik yapıyorum ve bu sabah veli beni müdüre şikayet etmiş. Hatta kurumu da şikayet etmekle tehdit etmiş. Benim savunmam da şu; öğrenciyle baş başaydım, öğrencinin kitabı yoktu ve kendi kitabımı verip yanına oturdum. Maske takılıydı, çok dibinde oturmadım öğrencinin, amacım kitaptan soru çözmesini sağlamaktı. Yine de velinin beni şikayet etme şekli öğretmen maskesini çıkarmış derecesine varacak şekilde. Öğrencimi yanlış anlattı veli mi abartıyor anlamadım. Kurum bu tarz abartılmış şikayetlere alışkın olduğu için bana sordu anlattım ve hak verdiler. Bir daha tövbe kimseye kitapta vermem, tahta önünden ayrılmam. Ancak kurum negatif testinizi getirin veliye gösterelim dedi.
Keşke bu kadar hassas ise çocuğu okula göndermeseydi. Okulda çocuklar sanki birbirleri ile teneffüste zaman geçirmeyecek. Mail yazın durumu anlatın. Devlet yapmıyor, anlaştığınız ve indirim yapacak bir kurum var mı? Testi siz karşılar mısınız diye.

Özel hastanelerde ne kadar ücret isteniyormuş acaba?
ayrıca test ücretsiz yapılıyor özelde de olsa sadece muayene ücreti ödeniyor diye biliyorum az ücret alan bir özel hastaneye gitseniz olmaz mi?

Araştırıyım, kuruma sorayım karşılarlar mı vs. ama haklısınız herkes farklı fiyat diyor demekki hastaneden hastaneye değişiyor.

Keşke bu kadar hassas ise çocuğu okula göndermeseydi. Okulda çocuklar sanki birbirleri ile teneffüste zaman geçirmeyecek. Mail yazın durumu anlatın. Devlet yapmıyor, anlaştığınız ve indirim yapacak bir kurum var mı? Testi siz karşılar mısınız diye.

Değil mi? Hepimiz sağlığımıza önem veriyoruz, benim de annem rahatsız, dikkat ediyorum. Maskelerimiz takılı, ateşimiz ölçülüyor, ellerimizi yıkıyoruz, ben iyi niyetimle ders anlatmak daha çok bilgi aktarmak istedim. Başka öğrenciler hiç sıkıntı yapmadı şimdiye dek. Madem çok korkuyorlar online eğitim veren kurumlarda var. Bence konu şu, bazı veliler para ödeyince kuruma herşey için şikayet etmek istiyor.

Oturmayın hiçbir öğrencinin yanında. Sizin sağlığınızda tehlikede.

Birde herkesin ruh hali çok sıkıntılı.

Doğru diyorsunuz. Bilmiyorum ders başlayınca anlatıp çıkmak içime sinmiyor, tekrar yaptırmak, anladığından emin olmak, defterine bakmak istiyorum öğrencinin. Bu süreçte ben de kılımı kıpırdatmayacağım. Tahtada anlatıp çıkacağım.

Doğru diyorsunuz. Bilmiyorum ders başlayınca anlatıp çıkmak içime sinmiyor, tekrar yaptırmak, anladığından emin olmak, defterine bakmak istiyorum öğrencinin. Bu süreçte ben de kılımı kıpırdatmayacağım. Tahtada anlatıp çıkacağım.

O kadar da kızmayın tabi ogrencilere :) Bir metrelik meseafeye bir masa bırakın oturduğunuz masanın yanına.

Bazı öğrencileri oraya cagirirsiniz .

Zor bir süreç , kolaylıklar diliyorum.

Çalıştığım kurum benden corona testi yaptırmamı ve sonucumu onlara vermemi istedi. Ancak bireysel olarak halledin dendi. Özel hastanelerde corona testi yaptırmak çok pahalı, mümkün değil yaptıramam. Devlete gitmeyi düşündüm ancak özel hastanede test yaptırmış bir yakınımın dediğine göre önce devlet hastanesine gitmiş ve hiçbir hastalık semptomu göstermediği için yapmamışlar. Benimde hiçbir sağlık sorunum yok şu anda, corona olma şüphesi içinde değilim. Kurumun benden test istediğini de dair yazılı beyanım da yok. Sözlü olarak istendi. Sizlerden fikir almak istiyorum.
İlçe sağlık müdürlükleri pcr testi yapıyor. Önce halk banktı galiba 110 ₺ yatırıyorsunuz. Sonra ilçe sağlık sizden sürüntü alıyor. Yine de gitmeden arayın bilgi alın isterseniz. Özel hastaneler çok fazla para istiyor.

Özel hastanelerin bazıları fiyatı 60 70 liraya kadar düşürdü.
Çevrendekilerden tek tek fiyat al.
Ya da devlet hastanesine mecburen koku alamıyorum, ishal oldum vs de.

Özelde gecenlerde arkadasım 150 liraya yaptırdı sanırım fıyatlar kan testı suruntu ya da tomografı eklenmesıne gore değiliyor. Pcr testı yapılıyor bırde bankaya para yatırılıyormus vs tam bilmiyorum ilçe sağlık müdürlüğü bilir belkı

Özelde gecenlerde arkadasım 150 liraya yaptırdı sanırım fıyatlar kan testı suruntu ya da tomografı eklenmesıne gore değiliyor. Pcr testı yapılıyor bırde bankaya para yatırılıyormus vs tam bilmiyorum ilçe sağlık müdürlüğü bilir belkı

Buruna çubuk sokulması mı sürüntü oluyor acaba? Bilginiz var mı?

Madem şüpheli bir durumunuz olmadan test yapmanızı istiyorlarsa ona göre de bi zahmet ücretini de ödesinler. Siz mecbur değilsiniz ki bunu şuan karşılamaya. Ayrıca dediğiniz gibi ben test yaptırıcam deyip test yaptırabilen yok. Bunu çalıştığınız firma bilmiyor olamaz. Özel hastanelerde almış başını gitmiş. İşyerinizle konuşun bu durumu...
hiç bir belirti yokken niye size test yapsınlar.Zaten belirti gösterenlere zor yetişiyorlarçişyeriniz o kadar titizse bi zahmet tüm çalışanlara sponsor olsun yaptırsın testleri.insanların haklarına girmeyi düşüneceğine hastaneler hasta insanların ya da hasta olma ihtimalleri olan insanların yeridir öncelikle

Değil mi? Hepimiz sağlığımıza önem veriyoruz, benim de annem rahatsız, dikkat ediyorum. Maskelerimiz takılı, ateşimiz ölçülüyor, ellerimizi yıkıyoruz, ben iyi niyetimle ders anlatmak daha çok bilgi aktarmak istedim. Başka öğrenciler hiç sıkıntı yapmadı şimdiye dek. Madem çok korkuyorlar online eğitim veren kurumlarda var. Bence konu şu, bazı veliler para ödeyince kuruma herşey için şikayet etmek istiyor.
merak etme tatlım para vermeseler de şikayet ediyorlar :-) devlet okullarında da durum aynı maalesef, hepimiz yıldık

Back
X