coumadin kullanıpta hamile kalan arkadaşlara

sena71

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
30
0
36
Kırıkkale
merhaba 6 ay önce kalp kapakçığım değişti coumadin isimli ilaç kullanıyorum kullanmak zorundayım

ama şuan hamile kalmak istiyorum bu durumda olupta bebeklerini dünyaya getiren arkadaşlarımızdan paylaşım bekliyorum nasıl yaptınız nasıl oldu hamilelik esnasında ne kullandınız hangi doktorları önerirsiniz ankarada

yardımlarınıza minnettarım

meraba..bende 10 ay önce vücudumda pıhtı atmasıyla pulmoner emboli geçirdim.ve genetik tahlillerimde faktör v leiden mutasyonu ve bikaç test daha heterezigot çıktı..kısaca ömrüm boyunca kumadine mahkum kaldım ve daha 26 yaşındayım..
şuan çocuk sahibi olmak istiyoruz .dr lardan aldığım bilgileregöre 2 seçenek var..
1-hamile kalmaya karar verdğinde ilacı bırakıp heparin iğnesi yani clexane kullanacan ve hamile kalıncaya dek ve hamile kalıncada 9 ay boyunca bu iğneleri kullanacan...eminim sende vurulmuşsundur küçük ama gayet acı vren iğneler ,kola bacağa ve göbeğe uygulanıyor..
2-ilacı bırakmayıp hamile kalmaya çalışacan ,kaldığını anladığın gün iğnelere başlican.nekadar çabuk öğrenirsen o kadar ii.3 ay iğne kullanıcan sonra kumadine tekrar başlican..ama bebek etkilenmiş olur mu ilaçtan o da şans meselesi..
ve benim görüştüğüm kardiyoloğum iğnenin ilacımızın yerini tutmicanı söylüyor..yani anne için ilaç daha faydalıymış ama bebek içinse kader..
ben aslında hastanede çalışıyorum laboratuvardayım,bütün dr larla konuşuyorum fikir alıyorum ama yine de arada kalıyorum karar veremiyorum..çünkü bu hayati bi mesele..
buarada hastanemizde çalışan bi bayan var kalp kapakçıkları değişmiş,krizler atlattı,birsürü şeyler yaşadı..sonuç 3 yaşında dünya tatlısı bi oğluşu var ve 2. i düşünüyor ve bana umut veriyor..
sakın ilacını bırakma çünkü bu bizim hayatımızı riske atıyor..
eğer aklına takılan birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım..
sana dr lar gebelikde kumadin için ne söylediler?öğrendiklerini benlede paylaşabilir misin..

Son düzenleme:
kızlar öncelikle geçmiş olsun.Allah her isteyen kuluna sağlıklı bebekler nasip etsin inş.hamilelikte kesinlikle komadin yasak.x grubu ilaçlara giriyor yani bebek için kesinlikle tehlikeli.zaten reçetesinde de yazıyor.onun yerine heparin yani kleksan vurulmak gerekiyor...

Son düzenleme:
ama inş..
Rabbim kimseyi bebeksiz eli kolu boş bırakmasın..
ama kardiyologlar heparin kumadinin in yerini tutmuyor diyor..
amerikada hamilelikde hiç kumadin bırakılmıyormuş..
zaten ilaç ya öldürüyormuş yani düşük yada anneyide bebeğide sağlıkla yaşatıyormuş
sende mi kullanıyorsun?

Son düzenleme:
ama inş..
Rabbim kimseyi bebeksiz eli kolu boş bırakmasın..
ama kardiyologlar heparin kumadinin in yerini tutmuyor diyor..
amerikada hamilelikde hiç kumadin bırakılmıyormuş..
zaten ilaç ya öldürüyormuş yani düşük yada anneyide bebeğide sağlıkla yaşatıyormuş
sende mi kullanıyorsun?
canım ben kullanmıyorum ama eşim kullanıyor.ben hamile kaldığım zaman korkmuştum acaba eşimin kullandığı komadin spermlere z<arar verir mi diye.baya bi araştırmıştım.o yüzden biliyorum.

kübra61 rumuzlu arkadaşım merhaba

coumadin için ömür boyu kullancağımı ancak hamilelik esnasında iğneyle geçiştircemi söylüyor (bu yaştan sonra nasıl cocuğum olcaksa 40 yaşına gircem ) yinede umudumu kaybetmedim ama sende öğrendiklerini paylaşırsın sevinirim bu şekilde anne olan oldumu tanıdıklarınızdan

lama rumuzlu arkadaşıma özel mesj yazamadım buradan yazmak istedim ilgin için çok çok teşekkürler çok sevindim senin adına benim yaşım 40 birde bu rahatsızlğm olunca cesaret edemedim açıkçası

lama rumuzlu arkadaşıma özel mesj yazamadım buradan yazmak istedim ilgin için çok çok teşekkürler çok sevindim senin adına benim yaşım 40 birde bu rahatsızlğm olunca cesaret edemedim açıkçası

canım sanırım bana yazmak istemişisin...
teşekkür ederim... yaklaşık 40 gündür kullanıyorum iğneleri.. sabah akşam... henüz gebelik yok....umarım en kısa zamanda hamile kalırım ve bu iğneleri bırakırım:((

sende iyice araştır.... hiçbir zaman 1 doktorla yetinmee.. umarım senden de güzle haberler alırız..

selamunaleykum ablalarım herkez benden buyuk bılıyorum cunku bend aha 19 yasındasyım benımde cocugum olur olmaz supheler ıcndeyım cunku 2009 da pulmoner kapagım degıstı suan comadin kullnamıyorum ama 2sene sonra amlyt olacgım ıcın ebedı kullanacgımı soyledı doktorum ... bende coocuk ları cok cok sevıyorum en huzur mutlu oldugum anlar kucuk yaslarda cok zorluklar cektım halada devam edıyor ... okudugum yazılara gore ıgneyle mumkunmus ama cok can acıtıcı .. hayrlısı tıbben bu boyle MEVLA GORELIM NEYLER NEYLERSE GUZELEYLER ... :/

selamunaleykum ablalarım herkez benden buyuk bılıyorum cunku bend aha 19 yasındasyım benımde cocugum olur olmaz supheler ıcndeyım cunku 2009 da pulmoner kapagım degıstı suan comadin kullnamıyorum ama 2sene sonra amlyt olacgım ıcın ebedı kullanacgımı soyledı doktorum ... bende coocuk ları cok cok sevıyorum en huzur mutlu oldugum anlar kucuk yaslarda cok zorluklar cektım halada devam edıyor ... okudugum yazılara gore ıgneyle mumkunmus ama cok can acıtıcı .. hayrlısı tıbben bu boyle MEVLA GORELIM NEYLER NEYLERSE GUZELEYLER ... :/

arkadaşlar bu link ne kadar güncel bilemiyorum.ben 15 yaşında mitrak kapak amaliyatı geçirdim.27 yaşında evlendim 2009 da 28 yaşında hamile kalmak istedim çok riskli olduğunu söylediler ama bu kadar zor olacağını bilmiyordum.hamile kaldıktan sonra coumadin kesildi. heparinle clxan dozu ayarlandı ve eve gönderildim. daha 1 buçuk aylıkken ve coumadin kesileli 15 gün kadar olmuşken nefes darlığı ve sırt üstü yatamıyordum çok yorgun hallsiz bitkin neyse hastaneye kontrol amaçlı gittik kapak üzerinde pıhtı oluşmaya başlamış yatırdılar, heparine geri döndüler ama doktorların tek derdi çocuğu aldırmamdı.bunu açıkça söylemeseler bile hep umutsuzluk verdiler. heparin clexan kadarda korumadı daha kötü oldum hastane şartları hiç hijyenik değildi ve enfeksiyon kaptım enfektif endokardit geçirdim hamileliğimin 4. ayına yakın acil amaliyata alındım. üniversite amaliyatımı kabul etmedi çok riskli dedi göze alamayız dedi ve beni özel hastaneye gönderdi. ismini açıklamak istemiyorum.sonra 2 ay boyunca dünyanın en güçlü antibiyotiklerini verdiler hamileliğim mi? amaliyatımdan 6. günü düşürdüler meğer düşmesi için ilaç veriyorlarmış anne sağlığı daha önemli dediler. çok zor günlerdi. 2 yıl geçti üzerinden ama ben çocuk özlemimden vazgeçemedim tekrar hamile kalmak istiyorum ben seni takip ederim diyen bi doktor bulamıyorum. bazen herşeyi göze alıp coumadin kesmeden bile düşünüyorum. eğer bu linki takip edenleriniz varsa ne olur herkes başından geçenleri yazsın.ve birbirimize destek olalım.aort kapağı değişenler şanslı onlarda çok sorun olmuyor coumadini kesmek bilginiz olsun.

Anladım ablam senı yasamadım boyle bısı ama en azında bu olayların bırazını bılırdım doktorlar soyledııg ıcınn ... Rabbım yardımcımız olsunnn yavru sevdasında bırakmasınbızı

sevgili esmanursena;
öncelikle çok ama çok geçmiş olsun....
bu topikte snei en iyi anlayacak olan kişi benimdir heralde...
bende 16 yaşında ameliyat oldum ve aort kapağım değiştirildi, o günden beride coumadin kullanıyorum..32 yaşındayım.. evlenirken eşime çocuk sahibi olamaacağımızı bile söyledim...
evlenmeden önce coumadinin dozunu ayarlamadığımızdan pıhtı oluştu ve iki defa kalp krizi geçridim.. yoğun bakımda kaldım.. sonrasında herşey yolunda devam etti.. doktrlarımla konuştum çocuk konusunu, çok arşatrıdlar ve sonç olarak cleaxan kullanabilceğimi söylediler... ama maalesef clexanın dozunu ayarlayan doktor bana 1 hata boyunca hiçbir şey kullandırmadı... 1 hafta sonra clexana geçtim ve 4 ay boyunca kullandım... rabbime hep dua ettim sen vereceğin zamanı bilirisn diye... ama hamile kalamıyordum... hiç ümitsizliğe de kapılmadım... ve ramazan bayramında fenalaştım.. aylardır karnım şişiyordu ama kilomda değişen birşey yoktu. artık yürüyemiyordum.. nefesm kesiliyordu... 5 gece boyunca başımı yastığa koyamadım.. dik oturarakk uyudum.. doktora gitmeye kokruyordum... bir gece çok fenalaştım.. artık nefes alamıyordum... eşim beni acile kaldırdı.. ve öğrendikki pıhtı oluşmuş... 1 hafta boyunca birşey kullanmadığım için kapağımın üzerinde 2 tane pıhtı, kapağımın çalışmasını engelliyor ve dolayısı ile kalp yetmezliği oluşmuş. yoğun bakıma alındım.. tpa verildi.. iyidim.. taburcu olcağım gnü pıhtılardan birinin erimediği ortaya çıktı... tekrar yoğun bakıma.. yine pıhtı eritici... yaklaşık 20 gün sorna taburcu oldum... .çocuk aklıma bile gelmiyordu... yaklaşık 20 gün sonra doktor kontrolümde hoca konuyu açtı.. bende düşünmediğimi, eğer düşünsem bile aylar sonra drek tüp bebek yapacağımı söyledim... hocada bu konuda beni destekledi... tesadüfen hocayı beklerken başka bir hastasıyal tanıştım.... kadın 2. çocuğuna coumadin kullanırken hamile kalmış ve 4 aylıkken fark etmiş.. hoca aldırmasını söylemiş ama o doğurmuş.. ve gayet sağlıklıymışş..bende bir an içimden geçiridm.. rabbim bana da böyle bir emrivaki yapsa diye..
eve geldim.. 2 gün son hatırladımki benim 10 günüm geçmişti.. ama ilaçlardan diye düşündü.. yaşadığım stresten diye düşündm.. eşim yinede test almıştı.. ben ümitsizce yaptım.. ve çok ama çok silik 2. çizgiyi gördüm... inanmadım.. ışık yansımasıdır dedim.. eşime gösterdim.. evt var dedi.. hemen kalktık gecenin bir yarısı hastaneye gidip tahlil yaptrıdık ve evt hamileydim... biz eşimle gözgöze geldik ve sevinmdk... ikimzid ehiç konuşmadık bu konuyu.. ertesi gün hocayı aradım. kesinlikle kürtaj dedi.. sakat doğaro çocuk dedi... eşim çok kızdı böyle konuşmasına.. hemen risli gebelikle profuna gititk.. oda 3 haftalık olduğunu ve dolayısı ile kullandığımilaçlrdan etkilenmediğini ama hemen clexana geçmemi söyledi.. tekrar kalp doktoruma gititm durumu anlattım.. cleaxaa başladık.. ilk 3 ay cleaxan kulandıktan sorna 4. aydan itibaren coumadin kullanıyorum ve sezeryandan 1 hafta önce tekrar cleaxan kullanıcam... şu anda 6 ayımız bitti çok şükür... bebeğimin bütün herşeyi çok iyi çıktı.. inş. sağlıkla kucağıma alırım..
bunu okuyunca eminim hepiniz kendinize birpay çıkarabilirisniz... ben şanslıyımki iyi doktorlara denk geldim ve hayatımı kurtardılar... eğer istanbuldaysanız kalp kapağı konusunda size önerebilirim... çok disiplinli bir doktor.. sizde korkmayın çocuk yapmktan... umarım rabbim sizlerede en kısa zamanda bir çocuk nasip eder..

benimde mitral kapağım değişti 13 sene önce coumadin kullanıyorum evli değilim ama bu hamilelik konusu hep düşündürdü beni sizleri gördükçe umutlanıyorum facebookta bi grubumuz var kapak hastaalrı ve coumadın kullananlar dıye orda iki arkdaşımzıda hamile kaldı sağlıklı cocuklar dünyaya getirdiler...Rabbim istesin yeterki olmaycak şey yok :))

facedeki grubumuza bekleriz bizi ancak bizim gibi olanlar anlar... sağlıklı günlerr

Son düzenleyen: Moderatör:
zaman geçmiş bayağı en son yazdığınızda 6 aylıkmış nasıll şimdii umarım sağ sağlım almışsınızdır kucağınıza bebeğinizi...

bide bu istanbuldaki doktorun adını verebilirmisiniz ?

benimde mitral kapağım değişti 13 sene önce coumadin kullanıyorum evli değilim ama bu hamilelik konusu hep düşündürdü beni sizleri gördükçe umutlanıyorum facebookta bi grubumuz var kapak hastaalrı ve coumadın kullananlar dıye orda iki arkdaşımzıda hamile kaldı sağlıklı cocuklar dünyaya getirdiler...Rabbim istesin yeterki olmaycak şey yok :))

facedeki grubumuza bekleriz bizi ancak bizim gibi olanlar anlar... sağlıklı günlerr

http://www.************************************************************/340125396005656/

bunda korkulacak, düşünelecek hiçbir şey yok.. ben evlenmeden önce eşime herşeyi anlattım, aileside eşimde biliyordu ve belki çocuk sahibi olamayacağız dedim.. herşeyimde yanımda oldu ve bir gün bile pes etmedi..

katılmak için davet gönderdim, teşekkür ederim
istanbuldamısınız??? hangi hastaneye ve doktora gidiyorsunuz?

sevgili esmanursena;
öncelikle çok ama çok geçmiş olsun....
bu topikte snei en iyi anlayacak olan kişi benimdir heralde...
bende 16 yaşında ameliyat oldum ve aort kapağım değiştirildi, o günden beride coumadin kullanıyorum..32 yaşındayım.. evlenirken eşime çocuk sahibi olamaacağımızı bile söyledim...
evlenmeden önce coumadinin dozunu ayarlamadığımızdan pıhtı oluştu ve iki defa kalp krizi geçridim.. yoğun bakımda kaldım.. sonrasında herşey yolunda devam etti.. doktrlarımla konuştum çocuk konusunu, çok arşatrıdlar ve sonç olarak cleaxan kullanabilceğimi söylediler... ama maalesef clexanın dozunu ayarlayan doktor bana 1 hata boyunca hiçbir şey kullandırmadı... 1 hafta sonra clexana geçtim ve 4 ay boyunca kullandım... rabbime hep dua ettim sen vereceğin zamanı bilirisn diye... ama hamile kalamıyordum... hiç ümitsizliğe de kapılmadım... ve ramazan bayramında fenalaştım.. aylardır karnım şişiyordu ama kilomda değişen birşey yoktu. artık yürüyemiyordum.. nefesm kesiliyordu... 5 gece boyunca başımı yastığa koyamadım.. dik oturarakk uyudum.. doktora gitmeye kokruyordum... bir gece çok fenalaştım.. artık nefes alamıyordum... eşim beni acile kaldırdı.. ve öğrendikki pıhtı oluşmuş... 1 hafta boyunca birşey kullanmadığım için kapağımın üzerinde 2 tane pıhtı, kapağımın çalışmasını engelliyor ve dolayısı ile kalp yetmezliği oluşmuş. yoğun bakıma alındım.. tpa verildi.. iyidim.. taburcu olcağım gnü pıhtılardan birinin erimediği ortaya çıktı... tekrar yoğun bakıma.. yine pıhtı eritici... yaklaşık 20 gün sorna taburcu oldum... .çocuk aklıma bile gelmiyordu... yaklaşık 20 gün sonra doktor kontrolümde hoca konuyu açtı.. bende düşünmediğimi, eğer düşünsem bile aylar sonra drek tüp bebek yapacağımı söyledim... hocada bu konuda beni destekledi... tesadüfen hocayı beklerken başka bir hastasıyal tanıştım.... kadın 2. çocuğuna coumadin kullanırken hamile kalmış ve 4 aylıkken fark etmiş.. hoca aldırmasını söylemiş ama o doğurmuş.. ve gayet sağlıklıymışş..bende bir an içimden geçiridm.. rabbim bana da böyle bir emrivaki yapsa diye..
eve geldim.. 2 gün son hatırladımki benim 10 günüm geçmişti.. ama ilaçlardan diye düşündü.. yaşadığım stresten diye düşündm.. eşim yinede test almıştı.. ben ümitsizce yaptım.. ve çok ama çok silik 2. çizgiyi gördüm... inanmadım.. ışık yansımasıdır dedim.. eşime gösterdim.. evt var dedi.. hemen kalktık gecenin bir yarısı hastaneye gidip tahlil yaptrıdık ve evt hamileydim... biz eşimle gözgöze geldik ve sevinmdk... ikimzid ehiç konuşmadık bu konuyu.. ertesi gün hocayı aradım. kesinlikle kürtaj dedi.. sakat doğaro çocuk dedi... eşim çok kızdı böyle konuşmasına.. hemen risli gebelikle profuna gititk.. oda 3 haftalık olduğunu ve dolayısı ile kullandığımilaçlrdan etkilenmediğini ama hemen clexana geçmemi söyledi.. tekrar kalp doktoruma gititm durumu anlattım.. cleaxaa başladık.. ilk 3 ay cleaxan kulandıktan sorna 4. aydan itibaren coumadin kullanıyorum ve sezeryandan 1 hafta önce tekrar cleaxan kullanıcam... şu anda 6 ayımız bitti çok şükür... bebeğimin bütün herşeyi çok iyi çıktı.. inş. sağlıkla kucağıma alırım..
bunu okuyunca eminim hepiniz kendinize birpay çıkarabilirisniz... ben şanslıyımki iyi doktorlara denk geldim ve hayatımı kurtardılar... eğer istanbuldaysanız kalp kapağı konusunda size önerebilirim... çok disiplinli bir doktor.. sizde korkmayın çocuk yapmktan... umarım rabbim sizlerede en kısa zamanda bir çocuk nasip eder..
LaMe kardeşim mesajı yazalı baya olmuşsun inşeallah bebeğine sağaslim kavuşmuşsundur.bende ibret alınacak hikayeler duyuyorum. comadin kullanırken 4 aylık oluncaya kadar hamileliğini anlamayan sonra sağlıklı bir bebek dünyaya getiren birini duymuştum tanıdık bi doktordan, Rabbim bana da lutfedermi bilmiyorum, elbette onun lutfu geniş, çok istiyorum ama tekrar adım atabilmem psikolojim kaldırırmı bilmiyorum. güzel düşünelim güzel olsun inşeallah iyi haberlerini duymak isiyorum.Allaha emanet ol.buraya yazmaya devam edelim face istek gönderdim.izmirdeyim istanbuldaki doktoru adını alabilirmiyim

Son düzenleme:
24 yaşındayım ve pulmoner emboli teşhisi konuldu 3 gün hastanede heparin verdiler ve coumadin le devam ediyorum yaklaşık 1 hafta oldu ama hala nefes darlığım devam ediyo tam olarak kendime gelemedim bu durum ne kadar daha sürer 15 gün sonra düğünüm var başlık eski sanırım ama cevap verirseniz çok mutlu olurum

11 yıldır komadin kullanıyorum. 3 defa kalp ameliyatı olmuştum. son ikisi aort kapak. gebeliğe izin verilmiyordum ama bu yıl dr izin verdi. 4 eylülden beri korunmayı bıraktık. nette ne okuyorsam gebeliği kolaylaştırmaya vs dair incirdi yastık koymaydı vs deniyorum :) size sorum KOMADİN GEBELİĞİ ENGELLER Mİ? sonucta kan sulandırıcı bir ilaç. kalp dr.um erkekti soramadım. kadın doğumcuya da gebelik öncesi kontrole gittim ama neden bilmem dr " elbette kalp hastaları da doğum yapar 3 ay kleksan 3 ay komadin 3 ay kleksan" deyince sevinçten unuttum bunu sormayı...LÜTFEN YARDIM. geçen ay 30 ağustos-1 eylül arası adet olmuştum.

Bende düşünüyorum bunun için sürekli kontrollerimi düzgün yapabileceğim hem kalp damar hem de kadın doğum bölümünün birlikte olduğu bir hastane önerildi kalp doktorum tarafından. Öncelikle bende 2000 yılında avr geçirdim 15 senedir coumadin kullanıyorum. Tekrar bir kapak değişimi geçireceğim kapakalr küçük geliyormuş yetersiz kalıyormuş haliyle. Çocuk sahibi olmak istediğimi söylediğimde detaylı bir eko yapıldı. Cerrahlarla birlikte görüşülerek kalp kapaklarının bu süreci atlatabilir durumda olduğu söylendi. 27 yaşı da geçmeyin dendi zaten riskli gebelik kategorisindeyiz. Folik asit kullanımı başladı. Şimdi nasipse beklemedeyiz. Henüz herhangi birşey yok. Gecikme yaşandığında hemen test yapıyoruz kadın doğum doktorunun tavsiyesiyle. Herhangi bir şüphe olursa hemen kan testi yaptıracağız. Bebek için asıl önemli olan sürecin 6 ila 12. haftalar olduğunu söyledi. Organların asıl oluştupu dönem çünkü. Bu dönemde coumadin kullanılmayacak. Cleksana geçilecek. Tabi bu anneyi koruyamıyor coumadin gibi ama bebek için bir nevi mecburiyet. Teklikeli ilk aylar atlatılınca bikaç ay coumadine dönülebilir ve son aylarda tekrar kleksana geçilir dendi. 5. aydan sonra muhtemel çalışamayacağım. Dinlenerek geçirilecek. Son aylar kalbe basınç aktarımı çok fazla o yüzden çok riskli. Kapaklar dayandığı sürece bebek gelişimi için beklenebildiği sürece beklenecek. Sezeryan kesin.

Şimdilik bildiklerim bunlar

Back
X