sevgili esmanursena;
öncelikle çok ama çok geçmiş olsun....
bu topikte snei en iyi anlayacak olan kişi benimdir heralde...
bende 16 yaşında ameliyat oldum ve aort kapağım değiştirildi, o günden beride coumadin kullanıyorum..32 yaşındayım.. evlenirken eşime çocuk sahibi olamaacağımızı bile söyledim...
evlenmeden önce coumadinin dozunu ayarlamadığımızdan pıhtı oluştu ve iki defa kalp krizi geçridim.. yoğun bakımda kaldım.. sonrasında herşey yolunda devam etti.. doktrlarımla konuştum çocuk konusunu, çok arşatrıdlar ve sonç olarak cleaxan kullanabilceğimi söylediler... ama maalesef clexanın dozunu ayarlayan doktor bana 1 hata boyunca hiçbir şey kullandırmadı... 1 hafta sonra clexana geçtim ve 4 ay boyunca kullandım... rabbime hep dua ettim sen vereceğin zamanı bilirisn diye... ama hamile kalamıyordum... hiç ümitsizliğe de kapılmadım... ve ramazan bayramında fenalaştım.. aylardır karnım şişiyordu ama kilomda değişen birşey yoktu. artık yürüyemiyordum.. nefesm kesiliyordu... 5 gece boyunca başımı yastığa koyamadım.. dik oturarakk uyudum.. doktora gitmeye kokruyordum... bir gece çok fenalaştım.. artık nefes alamıyordum... eşim beni acile kaldırdı.. ve öğrendikki pıhtı oluşmuş... 1 hafta boyunca birşey kullanmadığım için kapağımın üzerinde 2 tane pıhtı, kapağımın çalışmasını engelliyor ve dolayısı ile kalp yetmezliği oluşmuş. yoğun bakıma alındım.. tpa verildi.. iyidim.. taburcu olcağım gnü pıhtılardan birinin erimediği ortaya çıktı... tekrar yoğun bakıma.. yine pıhtı eritici... yaklaşık 20 gün sorna taburcu oldum... .çocuk aklıma bile gelmiyordu... yaklaşık 20 gün sonra doktor kontrolümde hoca konuyu açtı.. bende düşünmediğimi, eğer düşünsem bile aylar sonra drek tüp bebek yapacağımı söyledim... hocada bu konuda beni destekledi... tesadüfen hocayı beklerken başka bir hastasıyal tanıştım.... kadın 2. çocuğuna coumadin kullanırken hamile kalmış ve 4 aylıkken fark etmiş.. hoca aldırmasını söylemiş ama o doğurmuş.. ve gayet sağlıklıymışş..bende bir an içimden geçiridm.. rabbim bana da böyle bir emrivaki yapsa diye..
eve geldim.. 2 gün son hatırladımki benim 10 günüm geçmişti.. ama ilaçlardan diye düşündü.. yaşadığım stresten diye düşündm.. eşim yinede test almıştı.. ben ümitsizce yaptım.. ve çok ama çok silik 2. çizgiyi gördüm... inanmadım.. ışık yansımasıdır dedim.. eşime gösterdim.. evt var dedi.. hemen kalktık gecenin bir yarısı hastaneye gidip tahlil yaptrıdık ve evt hamileydim... biz eşimle gözgöze geldik ve sevinmdk... ikimzid ehiç konuşmadık bu konuyu.. ertesi gün hocayı aradım. kesinlikle kürtaj dedi.. sakat doğaro çocuk dedi... eşim çok kızdı böyle konuşmasına.. hemen risli gebelikle profuna gititk.. oda 3 haftalık olduğunu ve dolayısı ile kullandığımilaçlrdan etkilenmediğini ama hemen clexana geçmemi söyledi.. tekrar kalp doktoruma gititm durumu anlattım.. cleaxaa başladık.. ilk 3 ay cleaxan kulandıktan sorna 4. aydan itibaren coumadin kullanıyorum ve sezeryandan 1 hafta önce tekrar cleaxan kullanıcam... şu anda 6 ayımız bitti çok şükür... bebeğimin bütün herşeyi çok iyi çıktı.. inş. sağlıkla kucağıma alırım..
bunu okuyunca eminim hepiniz kendinize birpay çıkarabilirisniz... ben şanslıyımki iyi doktorlara denk geldim ve hayatımı kurtardılar... eğer istanbuldaysanız kalp kapağı konusunda size önerebilirim... çok disiplinli bir doktor.. sizde korkmayın çocuk yapmktan... umarım rabbim sizlerede en kısa zamanda bir çocuk nasip eder..