covid 19 ve aşı ....

Ben aşı olunmamasına asla karşı değilim. Bence istemeyen kesinlikle olmamalı. Doğru bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu bir dönemde hala daha yok çip yok mıknatıs yok 5g diyene zaten yapacak birşey yok.

Ancak bu insanlar aşı hakkı olduğu ve manisi olmadığı halde aşı olmadıkları için hasta olurlarsa, neden sağlık çalışanları bu hastalarla uğraşmak zorunda kalsın? Ya da sgk neden sağlık masraflarını karşılasın? “Ben modern tıbba güvenmiyorum” diyen de modern tıbbın tüm nimetlerine sırtını dönerse, tutarlı davranmış olur.

Ben de oldum. Kol ağrısı oldu bir kaç gün. Covit olmadım hiç. Atlatır mıyım, bende hasar bırakır mı bilmiyorum. O korkuyla da yaptırdım açıkçası.
Covitten ölen de gördüm, hastalık cikan da, uzaktan tanıdığım iki kişi de covitten sonra yürüyemiyordu şu an ne durumdalar bilmiyorum.

Bunca zaman bu lanet virüsten itinayla kaçmış olduğum halde kendi irademle koluma zerk ettirecek olmak biraz tedirgin etse de ben de olacağım sanırım. Beni tek düşündüren emziriyor olmak. 😕

İlk yakalananlardan annem. Tedavisi bile bilinmiyordu. düşün testi bile pozitif çıkmadı hiç bir zaman. Biz hastaneye yatırdığımızda doktor beklemeyin dedi. Senin gibi etrafımda yakalanmayan kalmadı o yüzden bu karşı çıkanların tuzunun kuru olduğunu düşünüyorum

gerçekten yaşamayan anlamıyor, ben de böyle düşünüyorum

Bunca zaman bu lanet virüsten itinayla kaçmış olduğum halde kendi irademle koluma zerk ettirecek olmak biraz tedirgin etse de ben de olacağım sanırım. Beni tek düşündüren emziriyor olmak. 😕
Biontech aşısında virüs yok, sinovacta da ölü virüs var. Yani virüsü zerk etmeyecekler korkmayın 😉

Tesekkur ederim beni anladiginiz icin. Gerekirse 2 yıl sonrada bu asiyi olabilirim. Veya yurtdışına gidicem zorunlu tutuyorlar 4 ay sonrada. Ama kendim için diyorum ben zaten evden çalışan biriyim niye kosup gideyim asi olmaya diye dusunuyorum.
Yurtdışında yasiyorum Turkiyeye gelicez 1 ay sonra insallah
Asi yaparsam daha rahat heryere girip cikabilirmisim, test falan istemiyolarmis.
Kisitli gezicez zaten
Cok gezmem
Testimi yapip giderim
Sirf bunun icin asilanmak istemiyorum

Evet yaaaa, antibiyotiği nasıl unuturum, hayır bir de alınması gerektiği gibi de almıyorlar 2 gün 3 gün içip yarıda bırakıyorlar. Her ilaç çantasında yarım antibiyotik muhakkak vardır. :olamaz:
sonra vay efendim antibiyotike dirençli bakteri nasıl olurmuş, öyle olmazmış,doktor yanlış ilaç vermiştirmiş,yoksa ab rezistan bakteri diye bir şey şehir efsanesi canım!
Aşının uzun vadeli etkisini bimiyollamış. Antibiyotiğinkini biliyoruz da ne oluyor?
yahu hastalık daha yeni, yeni olmasına rağmen kırdı geçirdi, böyle fulminan bir hastalığın aşısı da hızlı çıkarılmak zorunda işte. aşı yokken ''aşı niye yapmıyorlar'' deniyor,aşı gelince de ''çok erken geldi acaba yan etkisi var mı,olmaz'' deniyor...
meşhur covid konusunda da bununla ilgili hep yazdım. dünya var olduğundan beri çıkan pandemiler için çözüm hep aşı olmuş. insanlar ölüp ölüp kırılırken bu gün o hastalıklar pandemi olmaktan çıktı aşı sayesinde.
yüzlerce yıllık dünya tarihinde sürekli insanlara çip takmayı düşünen birileri olmamıştır sanırım
kesinlikle. su çiçeği aşı sayesinde yer yüzünden silindi mesela. verem, grip... daha nicesi,biliyorsunuz
Bunca zaman bu lanet virüsten itinayla kaçmış olduğum halde kendi irademle koluma zerk ettirecek olmak biraz tedirgin etse de
yani yanlış anlamayın ama bakış açınız çok ilginç geldi.

kızamık,tetanoz aşısı falan yaptırırken de aynı tedirginliği yaşadınız mı?

birinde toksinini diğerinde patojenin kendisini zerk ettiler mesela. ama bir şey olmadı değil mi?

atenüe aşı demek zayıflatılmış aşı demek, elbette mikroorganizmanın kendisi verilecek ki bağışıklık sistemi tanısın :) biontech'te ise mRNA sını veriyorlar, ilk defa uygulanan bir yöntem, o yüzden bence asıl endişe vermesi gereken aşı o, daha önce hiç uygulanmamış bir yöntem bulundu, faz çalışmaları çok hızlı yapıldı. yani madem her 2 aşı da çok hızlı üretildi,o zaman ''bence'' geleneksel yöntemle yapılanın güvenilirliği daha fazla :)) en azından örneklerinin etkinliğini yıllardır görüyoruz :)

YILLARDIR olduğumuz aşıların hemen hepsi bu yöntemle yapılmadı mı? çok da başarılı olmadılar mı? :)

*** sadece şahsi fikrimi belirtmekteyim,asla herhangi bir yönlendirme amacım yoktur :)

sonra vay efendim antibiyotike dirençli bakteri nasıl olurmuş, öyle olmazmış,doktor yanlış ilaç vermiştirmiş,yoksa ab rezistan bakteri diye bir şey şehir efsanesi canım!

yahu hastalık daha yeni, yeni olmasına rağmen kırdı geçirdi, böyle fulminan bir hastalığın aşısı da hızlı çıkarılmak zorunda işte. aşı yokken ''aşı niye yapmıyorlar'' deniyor,aşı gelince de ''çok erken geldi acaba yan etkisi var mı,olmaz'' deniyor...

kesinlikle. su çiçeği aşı sayesinde yer yüzünden silindi mesela. verem, grip... daha nicesi,biliyorsunuz

birinde toksinini diğerinde patojenin kendisini zerk ettiler mesela. ama bir şey olmadı değil mi?

atenüe aşı demek zayıflatılmış aşı demek, elbette mikroorganizmanın kendisi verilecek ki bağışıklık sistemi tanısın :) biontech'te ise mRNA sını veriyorlar, ilk defa uygulanan bir yöntem, o yüzden bence asıl endişe vermesi gereken aşı o, daha önce hiç uygulanmamış bir yöntem bulundu, faz çalışmaları çok hızlı yapıldı. yani madem her 2 aşı da çok hızlı üretildi,o zaman ''bence'' geleneksel yöntemle yapılanın güvenilirliği daha fazla :)) en azından örneklerinin etkinliğini yıllardır görüyoruz :)

YILLARDIR olduğumuz aşıların hemen hepsi bu yöntemle yapılmadı mı? çok da başarılı olmadılar mı? :)

*** sadece şahsi fikrimi belirtmekteyim,asla herhangi bir yönlendirme amacım yoktur :)

yeniliklere açık bir insan olduğumdan biontech dedim ihihi

şaka bir yana, önemli olan bence bu aşamada aşı ile bağışıklık kazanmak. evet hızlı gelişti ama elimizden daha iyisi gelmediğiine göre...

yeniliklere açık bir insan olduğumdan biontech dedim ihihi

şaka bir yana, önemli olan bence bu aşamada aşı ile bağışıklık kazanmak. evet hızlı gelişti ama elimizden daha iyisi gelmediğiine göre...
yok yok astrocum nolur yanlış anlama,ben senin dediğin herhangi bir şeye cevap olarak söylemedim, biontech ve sinovac çok sık mukayese ediliyor ya ister istemez,ona binaen söyledim.

yoksa aşı olsun da hangisi olursa olsun,yeter ki insanlar aşı olsun! :)

sadece kanımıza virüsü verecekler diye endişe etmesinler diye söyledim :)

yok yok astrocum nolur yanlış anlama,ben senin dediğin herhangi bir şeye cevap olarak söylemedim, biontech ve sinovac çok sık mukayese ediliyor ya ister istemez,ona binaen söyledim.

yoksa aşı olsun da hangisi olursa olsun,yeter ki insanlar aşı olsun! :)

sadece kanımıza virüsü verecekler diye endişe etmesinler diye söyledim :)

biliyorum biliyorum ondan demediğini :)
keşke şu virüs işi hiç başımıza çıkmasaydı ama oldu artık ve elimizden geleni yapmak zorundayız. en çok da siz doktorların ve daha nice sağlık çalışanlarının emeklerinin boşa çıkmaması için.

Evet yaşadım. ☺️ Oldum ama merak etmeyin. Bebeğim olmasa umrumda olmaz, değişik hisler yaşatıyor valla annelik ben de şaşkınım.

Back
X