Cok uzak bir yere gittiklerini bizim oraya gidemeyecegimizi anlatırdım.Arkadaşlar merhaba, COVİD-19 nedeniyle kayınvalıdem ve kayınpederım vefaat ettiler ıkısı de arka arkaya entübe olarakkızım 3. 5 yaşında ve cok baglıydı ikisine. Bu ani ölümü nasıl anlatacağız o kadar cok ani oldu ki ıkisidd sapasağlam yurtdısına tatile gıtmıstık onlar tr de yaşıyorlardı sımdı eve döneceğiz kızım sorunca neredeler dıe ne diyeceğiz psikologa mı danışılmalı sizce yalan soylemek mı lazım başta bşryere gıtmıs ler evde yoklar mı demeli. Yardımcı olurmusunuz Allah kimseye yaşatmasın.
65 yaşındaydı ıkısı. o kadar cok dikkat ederlerdi ki bız yurtdısına gidince buluverdı onlari virüs şaka gibi 1 ay oluyor bız bile kabullenemıyoruzCok uzak bir yere gittiklerini bizim oraya gidemeyecegimizi anlatırdım.
Allah rahmet eylesin aşılı değiller miydi?
Yaşları kaçtı?
Peki kızınız kabul etti mı nasıl karsıladı psikolog soyleyıceBaşınız sağolsun. Siz mutlaka bir uzmandan destek alın. Ben 1.5 yıl önce kızkardeşimi kaybettim kızımın herseyiydi. Bir psikolog söyledi kızıma. Çok zor çok. Cennet olsun mekanları.
Cok tesekkur ederimDoç.Dr.Saniye BENCİK KANGAL on Instagram: "Hangi konular hakkında video çekeyim diye sormuştum. Çoğunluk ölüm kavramı ile ilgili video istemişti. Sözümü tuttum videonuz hazır. Yine biraz uzun oldu ama ancak sığdı, hatta “Ah keşke şunu da söyleseymi
30K likes, 581 comments - akademisyenanne on April 3, 2021: "Hangi konular hakkında video çekeyim diye sormuştum. Çoğunluk ölüm kavramı ile ilgili video istemişti. Sözümü tuttum videonuz hazır. Yine biraz uzun oldu ama ancak sığdı, hatta “Ah keşke şunu da söyleseymişim” dediklerim var. Faydalı...www.instagram.com
linki ben buldum koyayim. basiniz sagolsun.
Benim de ilk aklima o geldi yazacaktim da yorumumuzu gordumBaşınız sağolsun. Hacettepe’den bir akademisyen kendi çözümünü detay vermeden söylemek şeklinde aktarmış. Link veremedim bir türlü ama hastalıkla, yaşlılıkla ilişkilendirmeyin, Allah onu sevdi yanına almayın demiş. Hesabı akademisyenanne. Instagramdan bakabilirsiniz.
Başınız sağ olsun Allah sabırlar versin.Arkadaşlar merhaba, COVİD-19 nedeniyle kayınvalıdem ve kayınpederım vefaat ettiler ıkısı de arka arkaya entübe olarakkızım 3. 5 yaşında ve cok baglıydı ikisine. Bu ani ölümü nasıl anlatacağız o kadar cok ani oldu ki ıkisidd sapasağlam yurtdısına tatile gıtmıstık onlar tr de yaşıyorlardı sımdı eve döneceğiz kızım sorunca neredeler dıe ne diyeceğiz psikologa mı danışılmalı sizce yalan soylemek mı lazım başta bşryere gıtmıs ler evde yoklar mı demeli. Yardımcı olurmusunuz Allah kimseye yaşatmasın.
Başınız sağ olsun Allah sabırlar versin.
Bildiğim kadarıyla yaşı küçük de olsa çocuklara uzaklara gittiler vb demek yanlış, öldüklerini net bir şekilde anlatmak gerektiğini söylüyor uzmanlar, anlayabileceği kısa cümlelerle anlatın.
Hastaydılar öldüler yaşlıydılar öldüler gibi cümlelerde kurmamak gerekiyor çünkü okul öncesi çağındaki çocuklarda ailesindeki yaşlı veya hasta diğer sevdiklerine karşı kaygı gelişiyor.
Üzülüyorsunuz fakat üzüntü, endişe gibi duygularınızı çocuğunuza hissettirmemeye çalışın, ses tonundan bile etkileniyorlar.
Aslında galiba çocuklara doğum yaşam gibi ölümünde hayatımızın gerçeği olduğunu yaşına uygun bir şekilde anlatmak, onları kaygılandırıp minik ruhlarında diğer sevdiklerine karşı endişe ve korku geliştirmeden ölümü doğru cümlelerle tarif etmek gerekiyor.Bir ekleme yapayım :)
Çocuk üzüldüğü zaman üzülecek bir şey yok, hadi bakalım gül, ağlama vs gibi söylemlerde bulunmayın. Çocuğun her türlü duygusunu ifade etmesine ve yaşamasına izin verin. Yoksa içine kapanır veya sizin olmadığını ortamlarda bunu dile getirmeye başlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?