- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet burun ve bogazGeçmiş olsun . Bişi sorcam o sürüntü örneğini burundan alıyorlar diyorlar doğru mu ? İlle burun olmak zorunda mı ?
İshal ve kusma şikayetiyle gidince test yapıyorlar mı?Merhaba herkese
Dün gece kız kardeşimle covid belirtileriyle (bende mide bulantısı, kusma, ishal, kız kardesimde ateş) hastaneye gittik. Kan testi yapıldı, tomografi çekildi ve sürüntü örneği alındı. Çok şükür hepsi temiz çıktı. Ben yediğim yemekten zehirlendim çok yüksek ihtimalle, kız kardeşimde de bademcik var. Ancak içim hala rahat değil. Taşıyıcı olma ihtimalim nedir ? Bu kadar test negatif çıktı hala virüs taşımıyoruzdur umarım.
Hayır, gecen aylarda ben gıttım ıshalden mıdem de bulanıyordu.İshal ve kusma şikayetiyle gidince test yapıyorlar mı?
Benim de merak ettim bu orneği alırken bile cok canin yanıyormus dogrumudur acabaGeçmiş olsun . Bişi sorcam o sürüntü örneğini burundan alıyorlar diyorlar doğru mu ? İlle burun olmak zorunda mı ?
Ben de geçenlerde sebepsiz yere kustum ve ishal oldum, devam etseydi gidecektim ama aklımda da kaldı. Sonuçta taşıyıcı olmak da var. 184 ü aradım ama ateş vs sordu bilgisayar. Yaptırsa mıydım acabaHayır, gecen aylarda ben gıttım ıshalden mıdem de bulanıyordu.
Kan testi yaptılar. Ve serum taktılar.
Burun ve bogaz testi yapmadılar, belki kanda sıkıntı gorseydıler yapardılar.
Zaten bende ıkı gunde iyileştim sukur.
Özele gittim.Ben de geçenlerde sebepsiz yere kustum ve ishal oldum, devam etseydi gidecektim ama aklımda da kaldı. Sonuçta taşıyıcı olmak da var. 184 ü aradım ama ateş vs sordu bilgisayar. Yaptırsa mıydım acabadevlet mi özele mi gittiniz acaba?
Benim bogazdan aldilar.. Ne oldugunu anlamiyorsunuz bile. 3-4 saniyeyi gecmemistir. Hic acimadi.. Burundan nasildir bilemem.Benim de merak ettim bu orneği alırken bile cok canin yanıyormus dogrumudur acaba![]()
Hayır ateş ölçerim yok, sürekli ateşimi ölçerim, panik yaparım diye almadım. Ama hayatımda ilk defa kustum o gün, çöp yesem kusmam normalde öyle bir midem vardır. Sabah uyanır uyanmaz ishal ve kusma yaşadım. 15 gün sonra bir daha öyle oldu. Üzerinden 10 gün geçti şu an ama o bir belirti miydi bilmiyorum. Ankarada mısınız bu arada, hangi hastane test yapıyor bilmiyorum.Özele gittim.
Suan test yaptırmak istersen devlette yapmazlar hıcbır belirtin yokken.
Ates olcerın var mı evde?
Al bitane derece dursun, bı kac gun takarsın ama sonra geciyor. Ben aldım, ıkı gun habıre atesımı olctum sonra pes ettim.Hayır ateş ölçerim yok, sürekli ateşimi ölçerim, panik yaparım diye almadım. Ama hayatımda ilk defa kustum o gün, çöp yesem kusmam normalde öyle bir midem vardır. Sabah uyanır uyanmaz ishal ve kusma yaşadım. 15 gün sonra bir daha öyle oldu. Üzerinden 10 gün geçti şu an ama o bir belirti miydi bilmiyorum. Ankarada mısınız bu arada, hangi hastane test yapıyor bilmiyorum.
Haklısınız ateş ölçer bir nebze de rahatlatır aslında. Sıcaklardan ateşle terlemeyi ayırt edemiyorum, en azından ateşim normal çıkarsa ateşim yok derim dediğiniz gibi. Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun.Al bitane derece dursun, bı kac gun takarsın ama sonra geciyor. Ben aldım, ıkı gun habıre atesımı olctum sonra pes ettim.
Sıkıntın oldugunda atesin var mı diye sorduklarında en azından var mı yok mu onu bilirsin.
Hayır Ankara da degılım
Devlet zaten yapıyor hasta gordugu kisiler test. Ozellerde yapıyor oyle biliyorum.
Arkadaşımın babası covid oluyor, ilk başta anlamıyorlar, evde ateşlenince tuvalete vs gidemiyor, ev halkı yakın temasta bulunarak götürüyorlar yardımcı oluyorlar. Sonuç babası hastaneye kaldırıldı, hane halkının hepsi negatif çıktı ki anne de karaciğer yetmezliği var organ nakli için sıra bekliyor. Çok farklı hikayeler var bu hastalıkla ilgili. İnşallah geçmemiştir size de. Babası iyileşti bu arada :)Pozitif biriyle temasta bulunduktan bir hafta sonra bu şikayetleri yaşadık ve test öyle yapildi. Kuluçka dönemi vs muhabbetinden korkuyorum
Evet maalesef burundan alınırken çok acıyorBenim de merak ettim bu orneği alırken bile cok canin yanıyormus dogrumudur acaba![]()
Evet özelde yaptırdımGelmez insallah 1 hafta gecti diyorsunuz normalde test yapmiyorlar semptom gostermezseniz ozel de mi yaptiriyorsunz
Peki çok teşekkür ederimBence temizsiniz. Test ilk gunler yanlis negatif verebiliyor. 4. Gunde %40 a kadar dusuyormus yanlis negatif verme riski. 7 gunde mutlaka cikardi diye dusunuyorum. Bazi kisilerde temastan sonra 3. Gunde bile belirtiler basliyor.
Moralinizi yuksek tutun. Stress bagisikligi dusuruyor.
Of ya Allah korusun Allah yardım etsin hastalarımızaEvet maalesef burundan alınırken çok acıyor
Ayy çok korkutuyor o beni Allah korusun . Çok acıyormuş burundan alınan. Nereden geldi bu illet başımıza
Korkmayin bi saniyelik bi acı oluyor abartılacak gibi degil
Belirti aramayin cok zor biliyorum bakin ben hamile oldugum halde bse hissetmedim sukur belki vardi ayakta gecti biomiyorum zateb yuzde 80 i farkinda olmadan atlatiyormus . Beslenmenize dikkat edin c vitamini alib alabiliyorsaniz bol sıvı tuketin sizde bse yoktur benceEvet özelde yaptırdım