• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid ken dışarı çıkmak mümkün mü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hazalee98

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
1.227
1.042
133
27
Merhaba ablam pozitif , bugün karantinasının 6. günü dün gidip test verdi , ben artık iyileştim diye ancak yine pozitif çıktı . Az öncede evden çıkıp gitti ben kahve alıcam araba ile gezeceğim bir yere girmem bişey olmaz diye . Gerçekten aklımı kaçırmak üzereyim evde tutamıyoruz . Sağlık bakanlığını aradım en azından eve gelip kontrol yapın yada arayın diye böyle bir uygulamamız yok dediler bunu yapan ablam öğretmen ve 29 yaşında annemle babamın alerjik astımı tansiyonu var . Ne yapmamız gerekiyor

okuttuğu öğrencilere yazık..
Bencede covid i de bir haftada 3 şehir değiştirdiği için kaptı teste zorla gönderdik pozitif çıkınca da şu hayatta en çok dikkat eden benim nasıl kaptım dedi . Okuttuğu çocuklardan çok annemle babam için üzülüyorum resmen dert

bizi bir kere aramışlardı evde misiniz diye hatta telefonum çekmemiş kapıya gelmişti görevli,
hava almak bahçeye falan inse açık havada bişey olmaz da kapalı alanlar diğer insanlar için sıkıntılı

Biz eşimle doğa yürüyüşü yaptık kimseyle temas etmedik ailelerle görüşmedik. Eskisi gibi ekmek falan getiren olmadığı için mecburen ekmek almaya gittim ben negatiftim zaten ama yine de çift maske takıp gittim markete.
Önceleri kadar katı değil kurallar gelip seni evde mi değil mi diye kontrol etmiyorlar. Ki bence covid olan kişi sürekli aynı havayı solumamalı her gün mutlaka açık havada boş alanda yürüyüş yapmalı.
Bu kadar veryansın etmenizi anlamadım alışın artık.

Biz eşimle doğa yürüyüşü yaptık kimseyle temas etmedik ailelerle görüşmedik. Eskisi gibi ekmek falan getiren olmadığı için mecburen ekmek almaya gittim ben negatiftim zaten ama yine de çift maske takıp gittim markete.
Önceleri kadar katı değil kurallar gelip seni evde mi değil mi diye kontrol etmiyorlar. Ki bence covid olan kişi sürekli aynı havayı solumamalı her gün mutlaka açık havada boş alanda yürüyüş yapmalı.
Bu kadar veryansın etmenizi anlamadım alışın artık.
Suçu günahı olmayan insanların yüzde bir bile olsa böyle bir risk altına girmesi çok haksızlık değil mi ??? Bizim evimizde eksik bişey yok , online marketten sipariş veriyoruz . Annem yemeğini hazırlayıp kapısına kadar koyuyor . Ama sırf sıkıldığı için eldiven bile takmadan asansöre binip gitti . Dün markete girmiş . Bence inanılmaz bencillik bu düşünce . Hala ölen insanlar var

İsyanınızda sonuna kadar haklısınız ama şu da var: karantina bitince test yaptırmak zorunlu değil. Yani ablanız test vermese pozitif olduğunu bilmeden bu yaptıklarını yapmaya devam edebilirdi. Şimdi gezse de belki pozitif olduğunu bildiği için bir tık temkinli davranıyordur. Ben de şu an pozitifim, üstelik 8. Ayın içinde gebeyim. Hem ilçe sağlıktan kontrol için aradıklarında hem de şüphelenip test verdiğim sırada ısrarla sordum pozitif çıkarsam karantina bitince bir daha test verecek miyim diye hayır gerek yok dediler. Maalesef eski denetimler yok. Hükümet başta olmak üzere herkes salmış durumda.

İsyanınızda sonuna kadar haklısınız ama şu da var: karantina bitince test yaptırmak zorunlu değil. Yani ablanız test vermese pozitif olduğunu bilmeden bu yaptıklarını yapmaya devam edebilirdi. Şimdi gezse de belki pozitif olduğunu bildiği için bir tık temkinli davranıyordur. Ben de şu an pozitifim, üstelik 8. Ayın içinde gebeyim. Hem ilçe sağlıktan kontrol için aradıklarında hem de şüphelenip test verdiğim sırada ısrarla sordum pozitif çıkarsam karantina bitince bir daha test verecek miyim diye hayır gerek yok dediler. Maalesef eski denetimler yok. Hükümet başta olmak üzere herkes salmış durumda.
4 gün odasında zor tuttuk , kafasına göre gidip test verdi . Karantina bittiği için değil . Negatif çıkarsam rahatça gezerim diye düşündü muhtemelen . Size çok geçmiş olsun

Neden şaşırdınız ki bu kadar?
Pozitif vakalar iş yerlerine çağrılıyor, tek başına bir odada çalışırsın diye.
Topluluğa karışmadan hayata devam ediyorlar, bunu gene düşüncelisi yapıyor.
Öbürü hes kodu istenmeyen yerlere girip çıkıp iyice bulaştırıyor.
Hadi bunlar test verip bilinen, bir de covid olduğunu bilip test vermeyen var karantina için, iki gün çıkmam sonra işe güce gezmeye giderim diyen.
Yoksa nasıl bu kadar vaka olabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X