Covid ken dışarı çıkmak mümkün mü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablanızın yaptığı umursamazlık evet. Kendi keyifleri için böyle davranan insanlar çok rahatsız edici.

Ama 7 gün sonunda test vermeden çıkıp gezecekti zaten. Üstelik testi 2 gün sonra verse ve yine pozitif çıksa 2.bir karantina uygulaması yok. Ablanız okula gidip ders anlatacak.

Normal şartlarda teste gitmese yarın zaten bitecekti karantinası.
Yaptığı doğru değil ama sistem de doğru değil.
Tek kişiye yüklenmenin alemi yok.
Tamam sayalım sövelim de ha bir eksik ha bir fazla.

Suçu günahı olmayan insanların yüzde bir bile olsa böyle bir risk altına girmesi çok haksızlık değil mi ??? Bizim evimizde eksik bişey yok , online marketten sipariş veriyoruz . Annem yemeğini hazırlayıp kapısına kadar koyuyor . Ama sırf sıkıldığı için eldiven bile takmadan asansöre binip gitti . Dün markete girmiş . Bence inanılmaz bencillik bu düşünce . Hala ölen insanlar var

Onunki hafif seyrediyor belli ki.
Yoksa bir başkasının o acıyı çekmesine göz yumamaz insan.
Benim ablam da benzer bir durumda.
Yüz kere söyledim.
Annemin babamın kardeşimin canına mı kastı var anlamıyorum gerçekten.

Onunki hafif seyrediyor belli ki.
Yoksa bir başkasının o acıyı çekmesine göz yumamaz insan.
Benim ablam da benzer bir durumda.
Yüz kere söyledim.
Annemin babamın kardeşimin canına mı kastı var anlamıyorum gerçekten.
3 tane aşısı var yaşı genç hastalığı yok . Geçen hafta öğrencisinin babası covid den öldü

Abım korona oldu 1 hafta sonra yıne pozıtıftı ne olur ne olmaz diye 2.hafta da okula gitmedi öğrencilere bulaşmasın dıye.
Kardesım de korana oldu 1 hafta sonra yine pozıtıftı ancak ıs yerı mecbur cagırdı cunku vardiya donmuyordu dıger ıs arkadası da korana olmustu ama calıstıgı yer tek kısı ve maskelıydı karantina suresı 7 gun ancak mecburı is dolayısıyla ise baslarsan en az bes gun daha maskeli tedbirli olacaksın

Kadına niye o kadar yüklendiniz ki? Zaten karantinası bitti bitecek. Bir gün önce test verse bugün bitecekti. Arabayla gezip kimseye temas etmeyecekmiş zaten. 5. günden sonra bulaştırıcı olmadığı da söyleniyor bu meretin. Anormal bir şey görmedim ben.

3 tane aşısı var yaşı genç hastalığı yok . Geçen hafta öğrencisinin babası covid den öldü

Ablam aşı bile yaptırmadı.
Kimse ikna edemedi aşıya.
O da öğretmen, 32 yaşında kocaman insan.
Annem babam aşılı ama kız kardeşim var küçük aşı yom.

Suçu günahı olmayan insanların yüzde bir bile olsa böyle bir risk altına girmesi çok haksızlık değil mi ??? Bizim evimizde eksik bişey yok , online marketten sipariş veriyoruz . Annem yemeğini hazırlayıp kapısına kadar koyuyor . Ama sırf sıkıldığı için eldiven bile takmadan asansöre binip gitti . Dün markete girmiş . Bence inanılmaz bencillik bu düşünce . Hala ölen insanlar var
Bakın bu hastalık 2 yıldır hayatımızda ve hep olacak. Alışmak zorundayız.
Biz 3. aşıyıda olmamıza rağmen hasta oldu eşim
Siz diyorsunuz ki online market var annemler yapıyor kapısına koyuyor.
Ailelere uzakta oturuyorum kim bana yemek yapcakta getircek komşum yok bir şeyim yok online market siparişlerinde kota var ben bi ekmek için 50 60 tllik alışveriş neden yapayım. Ya da online market hizmeti verilmeyen yerler var napsın insanlar aç mı kalsınlar. Ayrıca sıkılır tabi ki sürekli yat yat insanın kaburgaları ağrıyor Markete gittiğinizde kim hasta kim sağlıklı nasıl ayırt edebiliyorsunuz siz mesela?
Eşimle aynı evde kaldık 7 gün boyunca ve ben hep negatiftim 2 kere yaptırdım negatif çıktım hiç yakın temasta bulunmadık ama mecbur aynı tuvaleti mutfağı kullandık şartlar gereği. Rahat bırakın ya gitsin dolaşsın nefes alsın uzak durun dokunmayın izolasyonda kaldığı odaya girmeyin bir şey olmaz bu kadar bencil bencil diye diye insanları yaftalamanın anlamı yok. Verem değil ya bu insanlar temas etme ellerini yıka kendini uzak tut ondan yeterli.

böyleleri öğretmen olacağına olmasın, gerçekten hak edenler atansın yerine daha iyi. eskaza birine bulaştırdığı anda karşıdakini ölüme kadar götürebilen bir hastalık bu. nasıl ciddiye almaz ?bir gün bir sevdiğini korona yüzünden kaybetmez umarım.

Bu arada yaklaşık 10 15 gun sonra temastan sonra gelinimizde korana oldu bulasma suresı 2 haftayı buluyor 2 hafta dıkkat etmek sart

Kadına niye o kadar yüklendiniz ki? Zaten karantinası bitti bitecek. Bir gün önce test verse bugün bitecekti. Arabayla gezip kimseye temas etmeyecekmiş zaten. 5. günden sonra bulaştırıcı olmadığı da söyleniyor bu meretin. Anormal bir şey görmedim ben.

Bence genel bir duyarsızlığı olmuş bu davranışlarında da patlama noktası yaşamış olabilir.

7. Günden sonra çıkabilir ki. Babam da pozitif çıkmıştı 7. Gün testinde,aradık sağlık Bakanlığı'nı. Bazen negatife dönmesi aylar sürebilir, kendini iyi hissediyorsa ise gidebilir dediler.
Yani şikayet etseniz de bir şey degismez,karantina günü 7 gün, onu da geçirmiş evde

Bakın bu hastalık 2 yıldır hayatımızda ve hep olacak. Alışmak zorundayız.
Biz 3. aşıyıda olmamıza rağmen hasta oldu eşim
Siz diyorsunuz ki online market var annemler yapıyor kapısına koyuyor.
Ailelere uzakta oturuyorum kim bana yemek yapcakta getircek komşum yok bir şeyim yok online market siparişlerinde kota var ben bi ekmek için 50 60 tllik alışveriş neden yapayım. Ya da online market hizmeti verilmeyen yerler var napsın insanlar aç mı kalsınlar. Ayrıca sıkılır tabi ki sürekli yat yat insanın kaburgaları ağrıyor Markete gittiğinizde kim hasta kim sağlıklı nasıl ayırt edebiliyorsunuz siz mesela?
Eşimle aynı evde kaldık 7 gün boyunca ve ben hep negatiftim 2 kere yaptırdım negatif çıktım hiç yakın temasta bulunmadık ama mecbur aynı tuvaleti mutfağı kullandık şartlar gereği. Rahat bırakın ya gitsin dolaşsın nefes alsın uzak durun dokunmayın izolasyonda kaldığı odaya girmeyin bir şey olmaz bu kadar bencil bencil diye diye insanları yaftalamanın anlamı yok. Verem değil ya bu insanlar temas etme ellerini yıka kendini uzak tut ondan yeterli.
Ben sizin şartlarınızla kıyas etmek için yazmadım . Sizin için getiren biri yoktur çıkarsınız . Bizim evde buna gerek yok . Siz eşinizle yaşıyormuşsunuz yaşınız da çok ileri değil diye tahmin ediyorum ne güzel . Benim 60 yaşına yaklaşan kronik hastalıklara sahip -alerjik astım tansiyon - annem ve babam var . Ayrıca fikrim değişmedi maalesef . Normal zamanda odasından çıkmayan insanlar nedense covid olunca duramıyor . Bence karantina çok gerekli bişey . Hala insanlar ölürken olanlar da bir zahmet fazla değil 1 hafta gezmesin covid öldürür ama 1 hafta karantina kimseyi öldürmez

7. Günden sonra çıkabilir ki. Babam da pozitif çıkmıştı 7. Gün testinde,aradık sağlık Bakanlığı'nı. Bazen negatife dönmesi aylar sürebilir, kendini iyi hissediyorsa ise gidebilir dediler.
Yani şikayet etseniz de bir şey degismez,karantina günü 7 gün, onu da geçirmiş evde
5 . Günde çıktı gitti evden

Merhaba ablam pozitif , bugün karantinasının 6. günü dün gidip test verdi , ben artık iyileştim diye ancak yine pozitif çıktı . Az öncede evden çıkıp gitti ben kahve alıcam araba ile gezeceğim bir yere girmem bişey olmaz diye . Gerçekten aklımı kaçırmak üzereyim evde tutamıyoruz . Sağlık bakanlığını aradım en azından eve gelip kontrol yapın yada arayın diye böyle bir uygulamamız yok dediler bunu yapan ablam öğretmen ve 29 yaşında annemle babamın alerjik astımı tansiyonu var . Ne yapmamız gerekiyor
7.gününden sonra pozitif olsa da karantinada olmayacaktı ki 🤷‍♀️

Cevremde cogu insan grip kimisi test oluyor kimisi olmuyor iki gun yatip isine gucune bakiyor.eskisi gibi denetim yok sikayetleriniz bir ise yaramaz.herkes kendisini koruyacak mecbur karsisindakinden beklemeden.yakinda kademeli olarak maskeyi de kaldiracaklar sanirim.

Bence genel bir duyarsızlığı olmuş bu davranışlarında da patlama noktası yaşamış olabilir.
Olabilir de herkes kendinden sorumludur bu tip konularda. Duyarsız insanı kafasına vura vura duyarlı yapamayız. Marketler hatta hastaneler bile maskesiz burnu dışarda insan dolu. Hepsine tek tek maskenizi takın diyemiyoruz. Pozitif olup olmadıklarını da bilmiyoruz. Ne yapıyoruz, kendi önlemimizi alıyoruz. Yapacak başka bir şey yok çünkü.

182 aradim sordum haftasonu benzeri basimjza geldi ,karantinasi bitti bir akrabamin 8 veya9 gun bize gelmek istedi ustelik ailecek (karsininda bogazlari agriyormus basurdan agrimadigina gore ilk akliniza ne gelir?)virus hala vucudunda 7.gunden sora disati cikabilir ama hala vucutta diye soylediler ...10.gunden sonra bulasma riski yok diye biliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X