- 6 Aralık 2017
- 240
- 526
- 23
- Konu Sahibi Missfearless
-
Elin memleketinde bu kadar zor olacağını düşünemedim cahillik sevgi... ikimizde aynı yerden olsak belkş bu kadar dokunmazdı bilmiyorumki.. şimdi bebekte gelicek umarım yani Allah ın izniyle... bilmiyorum....eşinizin kaptan olduğu belliymiş, yani bile bile evlenip neden her gün ağlıyorsunuz ki?
Elin memleketinde bu kadar zor olacağını düşünemedim cahillik sevgi... ikimizde aynı yerden olsak belkş bu kadar dokunmazdı bilmiyorumki.. şimdi bebekte gelicek umarım yani Allah ın izniyle... bilmiyorum....
Lise mezunu ben bu yaştan sonra ne iş yaparım diyor mesleğim bu diyor onuda anlıyorum çocukluktan baba mesleği...iş değiştirm şansı yok mu? yani ben istemezdim böyle ayrı gayrı evlilik. evli gibi değilsiniz ki.
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim sağolun Allah razı olsun umarım hersey yoluna girer....Üzülmeyin bakın size arkadaş yoldaş can geliyor. Madem mesleği bu ve bu meslekle devam edecek yapacak bişey yok bı şekilde adapte okunacak. Bebiş sağlıkla gelsin de zaman nasıl geçiyor goreceksiniz:)) her gün ağlamak da iyi değil Allah'a şükür etmek lazım. Canınız sağ, ekmeğinizi kazaniyorsunuz, üstüne bir de meleğiniz geliyor inşallah:) pozitif olmaya çalışın. Bebeğiniz için. Allah kolaylık versin:) sağlıkla doğsun inşallah
Butun ailem denizci. Babam kaptan amcalarim kuzenlerim carkci kaptan . Oglum kaptan cikacak insallah. Babamla ama babamdan ayri buyudum. Yilin 6 ayi annem babamla gemideydi. Yazin babam beni alir sefere cikardi. Amcalarimda ayni duzendeydi. Simdi bu benim yasadigim eski jenerasyondu. Su an yasim 35.Evliyim... neredeyse 2 yıl olucak.. Eşim kaptan. Onun memleketine gittim.. alışamadım alışamıyorum. Dışa dönük biri değilim... çalışıyorum.. iş yerinde benden başka dışarıdan gelen yok. Hepsi yıllardır arkadaş zaten kücük bi şehir kurumda öyle... bende tabi kendi memleketimdeki arkadaslıklarımı komşularımı özlüyorum.. belli bi yaştan sonra birilerine güvenmek arkadaş olmak zormuş.. Eşim yılın yaklasık 6 ayı bir fiil denizde. Yurt içinde ise ay içerisinde belki bir kaç gün gelebiliyor eve... Yaz dönemi ise yaklaşık 5 ay çalışmıyor ben işe gidiyorum o evde. Biraz değişik bi durum oluyor.. Geçtiğimiz kışı nasıl geçirdiğimi bir Allah biliyor bir ben birde işyerinde bir kaç çalışma arkadaşım... insan hergün ağlarmı? Hergün ağladım... geçtiğimiz mayıs hamile olduğumu öğrendim ama ne yazıkki çok kötü zor bir gebelikti. Düşükle sonuçlandı ve hastanede yattığımda ne yazıkki eşim yurt dışında okyanustaydı. eşimin Ailesi ilçedeler pek samimi olamıyorum anlarsınız işte uzatmicam... şimdi yeniden hamileyim 10 haftalık .. yine zor geçiyor gebeliğim hastanede yatıyorum arada ve raporluyum... simdi Ailemin yanındayım. bir kaç güne dönücem... cok zayıfladım bu iki yılda yüzüm düştü adeta 10 yıl yıprandım.. tayin istemeyi düşünüyorum daha doğrusu eski görev yerine iade... bu kezde eşim için endişeleniyorum.... çok zor durumdayım..... kalırsam birde cocuk nasıl olucak... Bir çözüm olmasını dilerdim ama eşim başka iş düşünmüyor mesleğini seviyor ve yapabileceği iş bu.. Allah kimseyi gurbette tek bırakmasın....
Hepimiz mutlu olalım..... eşimin mesleğine saygı duyuyorum.. sadece keşke aynı memeleketli olsaydık... sağolun.. Allah razı olsun.... tüm sevdiklerimiz ve denizciler Allah a emanet olsun... bu arada eşim o kadar kazanmıyor aslında bana kalsa keşke asgari ücretle çalışsa ama işini seviyor .... ve farklı bir sektörde yapamayacağını düşünüyor..Butun ailem denizci. Babam kaptan amcalarim kuzenlerim carkci kaptan . Oglum kaptan cikacak insallah. Babamla ama babamdan ayri buyudum. Yilin 6 ayi annem babamla gemideydi. Yazin babam beni alir sefere cikardi. Amcalarimda ayni duzendeydi. Simdi bu benim yasadigim eski jenerasyondu. Su an yasim 35.
Yeni nesil kaptan ve carkci olan kuzenlerimin hepsinin esi calisan bayanlar. Icinde iki muhendis var . Ki biri de ucak muhendisi. Kocalari neredeyse hangi limandaysa ayda en az bir kere atlayip ucaga yanlarina gidiyorlar. Birakilacak meslek degil en az alan 20 000 lira kazaniyor. Eskiden hasretlik daha zordu. Babamla telefonda konusacaz diye telefon baglatir ya ararsa diye 3 gun evden disari adim atmazdik. Simdi ki gencler hopp singapur hoopp italya maasallahlari var. Madem senin de esin kaptan ayda bir iki gunu değerlendirebilirsin.
Ama gebeligin belki dogumun ve kesinlikle cocuklarinla yalniz olacaksin. Benim esim de yanimda degil. Bir sekilde koyuyoruz yoluna. Guclu olacaksin. Tek basina evin reisi olacaksin. Umarim sikintilarin gecer ve mutlu olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?