Cozulemeyen bez sorunu :(

Duyqu Melisa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2015
35
17
3
31
Herkese merhabalar yazacaklarim dert mi bilmiyorum ama beni artik sikmaya basladi. 6 aylik kizim var ve gunde en az 5 6 bez degistiriyoruz. Esimin amca kizinin ise 8aylik bir erkek bebegi var ve ben bi gece bide gunduz iki kere bez degistiriyorum diyor. Esim bunu duydugundan beri her bez degistirmemde bu konuyu aciyor. Duzgun bir sekilde anlatiyorum bizim bebegimiz kiz ve enfeksiyon oluyor ayrica bezinin mavi kismi dolduktan sonra huzursuz ve miz miz oluyor diye yok neymis bastan alistirmisim neymis masrafliymisim. Her bez degisiminde ayni terane artik bunaldim yardimlarinizi bekliyorum.

Herkese merhabalar yazacaklarim dert mi bilmiyorum ama beni artik sikmaya basladi. 6 aylik kizim var ve gunde en az 5 6 bez degistiriyoruz. Esimin amca kizinin ise 8aylik bir erkek bebegi var ve ben bi gece bide gunduz iki kere bez degistiriyorum diyor. Esim bunu duydugundan beri her bez degistirmemde bu konuyu aciyor. Duzgun bir sekilde anlatiyorum bizim bebegimiz kiz ve enfeksiyon oluyor ayrica bezinin mavi kismi dolduktan sonra huzursuz ve miz miz oluyor diye yok neymis bastan alistirmisim neymis masrafliymisim. Her bez degisiminde ayni terane artik bunaldim yardimlarinizi bekliyorum.

Öyle şeyler olur mu hiç benim 16 aylık oğlum var günde 7 8 kez değiştiriyorum. Çocuk pişik olur değiştirilmesi.
Hem günde 2 kez bez değiştirilir mi hiç mi kaka yapmıyor o bebek pis pis mi duruyor.
Eşine güzelce izah et durumu anlat ..

Günde iki kez bez değiştirdiğini söyleyen kadın Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanır kesinlikle. Etrafımda onlarca bebek büyüdü, ömrümde duymadım böyle şey. O yaştaki bebeklerin midesi küçük, zırt pırt yemek yedikleri için zırt pırt da altlarına yapıyorlar. Kadın ya bebeğini pislik içinde dolaştırıyor ya da sindirim&boşaltım sisteminde bir sorun var, ikincisiyse doktora götürmeli biran önce.

Bence bir daha ki doktor randevunuza eşiniz de gelsin mutlaka. Böylece elalemin sözlerini değil, doktorun diyeceklerini referans alır, sizi de rahat bırakır.

Her bebek ve ihtiyaçları farklı olabiliyor.

Eşiniz başka bebeklerle kıyaslamasın.. Zihninde oluşan bu algı normal o örneği duyduktan sonra ama kontrolü kendi elinde.. İlla kıyaslayacaksa daha çok bez değiştirenlerle kıyaslasın.

Bu arada size tavsiye , bebeğinizi her açtığınızda popoyu yıkayın ve yıkarken tuvalete tutun. Bu aşılanırsa bez açarken çok rahat edersiniz.

Kuzeniniz toplu cis biriktirip degistiriyor sanırım. . Kızım o aylarda günde 5-6 bez değiştirirdi çok normal bu sayı. . Eşinize idrar yolu enfeksiyonu mantar pisik konulu ayrıca bebek bu bez masrafı da olsun artık temalı bi konuşma yapin.. baba sonuçta o da istemez ama ya bilmiyor düşünemiyor ya da sıkıntılı zamanında böyle konuşmuş.. anlatın hiç caninizi sikmayin

Bir baba sırf para gitmesin diye evladının tüm gün kakali cisli bez içinde kalmasına razı mi yani? Bana vicdansız gibi geldi kusura bakmayın.

Siz duymayin esinizi konu sahibi yavrucak pisik olur enfeksiyon kapar Allah korusun. Hiç biri olmasa bide minnacık yavru o rahat olması lazım hareket edebilmesi için.

Bebekler büyüdükçe bez sayısı azalır yine de günde 2 beze düşecek kadar azalmaz. Benim kızım 9 aylık günde 4-5 kere bez değiştiriyorum. Diş çıkardığı dönemde sayısı 10 u geçiyordu.
Bazı lüzumsuz insanlar bayılır ne kadar tutumluyum havası vermeye milletin yanında. Hiç önemsemeyin. Çocuğunuzun sağlığından kıymetli değil 50 kuruşluk bez

Senin eltin mi görümcen midir artık neyse onun oğlu kabızsa bunun suçu neden seninmiş ya. Eşin de niye senin kafana kakıyorsa artık!

Mesela nasıl ki biz özel günlerimizi 2 pedle geçirmiyoruz. Ambalajda bile en fazla 3-4saatte bir değiştirin diyor. bezi yada pedi dolana kadar tutsak ohoo. Ne kadar beklerse o kadar mikrop ürer orda. Yazık en iyi ihtimalle pişik olur. Enfeksiyon olur idrar yolları.

Etrafta gördüğüm genelde erkekler artık bilinçli ve yapıcı eleştirilerde bulunabiliyorlar ancak eşiniz çok tuhaf ya..

Siz çok haklısınız ..

Bi bezi bile kısacaksa yarın neler kısmaz?

Yapmasaymış çocuk .. Ne üzücü..

Back
X