Çözüm bulamıyorum :((

100 kez dışarda yap getir desem tamam der ama herşey hazır yemek değil ki.öyle zamanlar oluyor ki insan kimseyi çekemiyor.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

bende acaba cayar mı diye öle demiştim aslında. yoksa haklısın tabi bunun hizmeti var bir de.. gidince bulaşığı var, pek beter

Allah sabır versin.
Nezaket kurallarına aykırı olsada tek çözüm misafirlere yorgunum deyip surat asman. Madem eşin anlamıyor...

Surat asamam.olmaz.acaba uzun bi küslük çare olabilir mi ? Aynı evin için çok tuhaf olur ama napıyım

bende buna benzer bir öneri getirecektim, arkadaş burada yazmış. bence çok ta iyi yapmış, siz de deneyin derim

Bence çok haklısın. Eşinde çok büyük bi tuhaflik var. Ben senin kadar olmasa da benzer bi durum yaşadım. Eşimin çok samimi bi arkadaşı var. Evli bu çocuk. Karısıyla her pazar bize geliyordu. Üst üste haftalarca. Bi de bi keresinde gece 10 da gelmişlerdi. Artık iyice sinir olmaya başladım. Sonra geldiklerinde hiçbir şey yapmamaya başladım. Hamilelik de buna bahane oldu. Geldiler, kendileri pisirdiler, yaptılar, eşim de temizledi vs. Bu 3-4 kere olunca ayakları kesildi. Normal sıklıkta ve saatlerde geliyorlar artık.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Surat asamam.olmaz.acaba uzun bi küslük çare olabilir mi ? Aynı evin için çok tuhaf olur ama napıyım

Olabilir. Sizi gerçekten zor durumda bıraktığını ya anlamak istemiyor ya da eşiniz sizi umursamıyor.

Ayni benim babam,anneme yillarca cektirdi.8 cocuk gelen giden offf.
Simdi ikisi evde annemde bin tane hastalik hala onu bnu yemege cagiralim derdinde.cok kavgalar ettiler bu yuzden.ama degisen birsey yok.insan 7 sinde neyse 70 inde de o maalesef.benim esimde misafir hic sevmez.zaten oyle akraba es dost da yok.kapimizi calan da yok.tezat iste.

Iyi geceler herkese.2 yıldır evliyiz ve bir de çocuğumuz var ama hala konuşarak çözemiyoruz.eşim çok fazla misafir delisi ben ise bu durumdan hiç hoşnut değilim.çalışan bir bayanım.akşam çaya gelelim diye arayıp haber vereni yemeği çağırır.ben kızınca da yemeği dışarda yaptırıp getiriyorum der.kaç kez dedim ki bana sormadan çağırma ama hala çağırmaya devam ediyor.mesela biz daha 1 aylık evliyken ve her iftarda ailesiyle birlikte olmamıza rağmen sahura çağırmıştı onları ve çok kötü tartışmıştık.ben hamileyken bile sahurda misafir çağırmak istemişti.ya bu kadarı normal mi acaba?ya da ben mi çok tahammülsüzüm?mesela annemler bizdeydi.bizi görmeye gelmişlerdi başka şehirden.ailem varken ben ailemle başbaşa vakit geçirmek isterim.kimseyi ağırlamak istemem.eşim o zamanda kafasına göre yemeğe misafir çağırmıştı ama ben iptal ettim ve kötü olduk yine. Bilmiyorum kızlar.bu misafir olayı bizim evliliğimizde hep sorun.İnanın evimden nefret etme noktasına geldiğim oluyor.ne yapabilirim sizce ?

canım bence sen genel itibariyle eşinin düşüncesizliğinden rahatsızsın ve bu en çok kendini misafir konusunda gösteriyo diyebiliriz..bi de erkekler için bizim hassas olduğumuz konular biraz inat meselesine dönüşebiliyo yani sen istemedikçe o da çağırarak bu durumun normal olduğu hissini uyandırmaya çalışıyo..sana sormayı gurur meselesi de yapıyo olabilir..işte ben evin reisiyim vs vs ne gerek var fln..senin onla bu konuda iddialaşman misafiri sevmiyo imajı oluşturmuş..o da kendince sevdirmeye ve bu konuda abartılacak bişey olmadığına seni inandırmaya çalışıyo..

Gelelim aynı konuda uzun bir süre sıkıntı yaşamış biri olarak ne tavsiye verebilirim..
1- misafiri sevmiyo imajından kurtulup hazırlık konusunun önemini vurgula..Ayy hayatım tabi gelsinler..ama acaba ne yapsam ki..şunu yapsam yetişmez bunu yapsam şunların alınması lazım dışardan...yani sonuçta ani misafire hazırlıklı olmaman çok normal ve ona bunu yansıt..hazırlığın kolay olmadığını bilsin..
2- misafir geldiğinde kibarca bir sürü sorumluluk yükle eşine ve herşeyin altına kendin girme..eşine misafirle birlikte ona da hizmet edeceğin görüntüsünü çizme..ki misafir gelince iş başa düşeceğini bildiği için ona göre davranır..mesela canım ben ikramları hazırlarken evi süpürebilir misin vs vs..
3- misafir gittikten sonra çok yoruluyosan(ki ben öyle olurum) yatakta yatarken şikayet etmeden belli et..gerekirse şuramı ovabilir misin vs. diye uyutma onu :))))
yani lafın kısası ben bunları yapıyorum ve adamcağız birileri gelse kendim de iş yapcam ya da yatarken yanımda inleyen bi eş bulcam korkusuyla ya kımıl kımıl iş yapıyo ya da ben musaitken çağırıyo..:))):34::34::34:

Son düzenleme:
Iyi geceler herkese.2 yıldır evliyiz ve bir de çocuğumuz var ama hala konuşarak çözemiyoruz.eşim çok fazla misafir delisi ben ise bu durumdan hiç hoşnut değilim.çalışan bir bayanım.akşam çaya gelelim diye arayıp haber vereni yemeği çağırır.ben kızınca da yemeği dışarda yaptırıp getiriyorum der.kaç kez dedim ki bana sormadan çağırma ama hala çağırmaya devam ediyor.mesela biz daha 1 aylık evliyken ve her iftarda ailesiyle birlikte olmamıza rağmen sahura çağırmıştı onları ve çok kötü tartışmıştık.ben hamileyken bile sahurda misafir çağırmak istemişti.ya bu kadarı normal mi acaba?ya da ben mi çok tahammülsüzüm?mesela annemler bizdeydi.bizi görmeye gelmişlerdi başka şehirden.ailem varken ben ailemle başbaşa vakit geçirmek isterim.kimseyi ağırlamak istemem.eşim o zamanda kafasına göre yemeğe misafir çağırmıştı ama ben iptal ettim ve kötü olduk yine. Bilmiyorum kızlar.bu misafir olayı bizim evliliğimizde hep sorun.İnanın evimden nefret etme noktasına geldiğim oluyor.ne yapabilirim sizce ?

ooo bu nedir ya ailede misafir çağırılacak kime gidip kime gelinecek sosyal hayatla işleri kesinlikle kadınlar yönetmeli bence misafir çağırmak iyidir hoştur ama bir yere kadardır:ssz: insan kendi evinde yanlız kalmak ister yorgun olur hasta olur üstelik çalışan biri bu evliliğinizi etkileyen çok önemli bir sorun
erkekler misafir çağırmayı çok kolay iş sanıyor ne var yemek yapıyorsun zaten bir tabak daha koy işte meselesi :53:
oysa misafir geldiği zaman dört dörtlük hazırlık ister özelliklede yemeğe misafir çağırılınca ikramı yemeği mezesi çayı kahvesi tatlısı
misafir geldiğinde de insanlar ev temiz olmasa yemek güzel olmasa erkeği değil kadını suçlar hatta bunu en medeniyim diyen bile yapıyor

vallahi eşinize biraz misafir sorumluluğu bindirn bence evde siz yemek yaparken temizliği o yapsın yahut salatayı yapsın kendide biraz yorulsun da belki anlar sizin durumunuz :27:

Yemeği istediği kadar hazır getirsin, onun ikramı getir götürü çayı çerezi vs... İnsan hiç hizmet bile yapmasa bazen işten eve geldikten sonra sessizce saatlerce uzanmak istiyor.

bunlar sürekli oluyorsa size hak veriyorum cidden sahura misafir davet etmeyi de ilk defa duydum valla burda ben o.O :53::53::53:

O kadar misafir de normal degil bence çalışan kadina eziyet.insan yorulur ne kadar disaridan da olsa yemekler ne getegi var.bi de bunun tem8zligi var.hic alisik degilim ben sahsen

Back
X