• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çözüm bulamiyoruz..ekonomik olarak çöktük.

caddythecat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2017
665
622
23
44
Mrb herkese,gectigimiz subatta cok begendigimiz bir projeden ev alma girisiminde bulunduk.Yarisini pesin yarisi banka yoluyla kredi.Biryandan da ciddi bir kira oduyoruz her ay.Hesabimizi yaptik lakin firma teslim tarihini soyledigi tarihten 4 ay sonrasi diyor suanda.Biz zar zor kiradan kurtulmayi beklerken 4 ay daha nasil kira vericez bilmiyorum.Cok pismanim bitmemis bir ev aldigima.Projeden vazgecmeyi dusunuyorum ama cesaret edemiyorum 250 bin pesin verildi diger yarisi banka kredisi.Pesin verdigim parayi alamamaktan korkuyorum sozlesmede yaptirimlar var zararimiz ort 50 bin tl olucak ancak pesin verdigimiz parayi da 6 ay icinde odenir maddesi var.Bu konuda bilgisi olan var mi vazgecsek ne olur?

Guncelleme;firma 7 ay uzatti teslimi ulkenin durumunu bahane ederek:( mahvolduk suan.Suan vazgecsek yaklasik 70 bin civari cezasi tapu vs odemeleri cikiyor bir de kalan paramizi 6 ay sonunda odeyecek.Faizsiz kuru birsekilde erimis bir miktar.Dayanmaya calisip teslim edilir edilmez satisa cikarsak ki ins hemen satilirsa yine zararimiz var lakin ana paramizi kurtarabiliriz belki.Off ne dusuneyim bilmiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim de başımıza geldi. 1 yıl geç teslim ettiler evi. Sonrasında sözleşmeyi avukata verdik komşularla birlikte ve 1 yıllık kiramızı topluca aldık.
5 ayi gecerse kira odenir maddesi var zaten o zaman gerekeni yapariz ama suan cok canim sıkkin kira arti konut kredisi cok agir gelmeye basladi surda 2 ay kaldi derken is uzadi ocak sonuna

Bizim de başımıza geldi. 1 yıl geç teslim ettiler evi. Sonrasında sözleşmeyi avukata verdik komşularla birlikte ve 1 yıllık kiramızı topluca aldık.

Şunu da ekleyeyim çünkü ÖNEMLİ : evi teslim alırken teslim tarihini mutlaka ekletin. Firmalar bu konuda çakallık yapıyor. Bazı komşular bu yüzden para alamadılar.

ben inşaat sektöründeyim 6 yıldır, ilk kez bu kadar kötü piyasa. ve düzelecek gibi de durmuyor, çoğu proje kaynaksızlık sebebiyle durmuş vaziyette. bu durumla alakalıysa 4 aylık gecikme umarım 4 ayla kalır diyor ve banlanmadan gidiyorum konudan. umarım daha fazla zor durumda kalmazsınız.

Şunu da ekleyeyim çünkü ÖNEMLİ : evi teslim alırken teslim tarihini mutlaka ekletin. Firmalar bu konuda çakallık yapıyor. Bazı komşular bu yüzden para alamadılar.
Teslim tarihi yaziyor ancak bunlar cakallik yapip ruhsat alimi elektrik su vs baglanimini suresini sonraya birakiyorlar ee teslim tarihinde anahtar verecekler ama tasinamiyirsun ruhsat alinana kadar.O zaman neden teslim tarihini ona gore belirlemiyorsunuz dedim.

ben inşaat sektöründeyim 6 yıldır, ilk kez bu kadar kötü piyasa. ve düzelecek gibi de durmuyor, çoğu proje kaynaksızlık sebebiyle durmuş vaziyette. bu durumla alakalıysa 4 aylık gecikme umarım 4 ayla kalır diyor ve banlanmadan gidiyorum konudan. umarım daha fazla zor durumda kalmazsınız.
Suan dis cephe boyaniyor camlar takiliyor umarim biter yani ince is kaldi.

Teslim tarihi yaziyor ancak bunlar cakallik yapip ruhsat alimi elektrik su vs baglanimini suresini sonraya birakiyorlar ee teslim tarihinde anahtar verecekler ama tasinamiyirsun ruhsat alinana kadar.O zaman neden teslim tarihini ona gore belirlemiyorsunuz dedim.
Anahtarı almayın. Ev ne zaman hazır olursa o zaman kabul edin ve tarihi de mutlaka değiştirin. Hiçbir belgelerini okumadan imzalamayın.

Avukat arkadaşlar konuyu görürse daha iyi yol gösterirler aslında.

Ya olumsuz olmak istemiyorum ama benzer bir durum yaşadım. Sanki bu işiniz uzayacak gibi biraz. Sizde farkindasiniz sanırım. Tapunuzu aldınız mi?

Ya olumsuz olmak istemiyorum ama benzer bir durum yaşadım. Sanki bu işiniz uzayacak gibi biraz. Sizde farkindasiniz sanırım. Tapunuzu aldınız mi?
Kat irtifaki tapusu alindi banka kredisi kullandik zaten banka bir bakima garantor oluyor.Ruhsat alininca kat mulkiyeti tapusuna basvurulucak

Back
X