N
Nehculferadis
, kendinizi cok guzel ifade ettiniz tesekkur ederim. Su da benim gorusum, cevaplamak zorunda degilsiniz, soylediklerimin konuyla alakasi yok cunku, ben de konuyu dagitmak istemiyorum. Keske ufkunuzu genisletip kavramlari biraz daha dunya bazinda gorebilseniz, onu diliyorum. Tekrar tesekkurler.
"kadini kole gibi goren eslerini birbirlerine sunan insanlar" kimler acaba? Bunca yildir yurt disinda yasiyorum boyle ahlaksizligi kendine mal eden hic bir toplum gormedim. Ahlak ve etik evrenseldir ve insanin gelisimiyle alakalidir. Ancak ahlakli olup olmamak bir BIREYSEL SECIMdir, toplumsal davranis sekli degil. belli bir dusunce sekli insanin etik ve ahlakli olmasini garantilemez, o insanin yetisme tarzina bile dayanmayabilir, yapacagi secimle alakalidir.
Su anda Bayan Clinton'un inanilmaz guzel konusmasini izliyorum. Kendisi dunyanin bir numarali ulkesinin lideri olmak uzere. Kadina kiymet vermek,
onun ulke yonetiminde full olarak yer almasidir, sadece fikrine danisilmasi degil.
"Kadina deger veren, her konuda fikrine danisan insanlara donusturdugunu soyleyen" toplumlarda Hillary Clinton ya da Margaret Thatcher gibi cag asan liderler cikiyor mu? Dunyanin en guclu ordularina komuta edebilen ulkesinin gelecegini belirleyebilen liderlerden bahsediyorum.
Genel kulturunuze hayran kaldim. Ama eksik bir seyler var. Sormussunuz ya sunu sunu yapan toplum kim diye? Bunca yildir yurt disinda yasadiginiz icin sanırım, bati tarihi daha cok İlginizi cekiyor. Aciklamaya girmeyecem ama hangi toplum oldugunu arastirmaniz icin yardimci olacam. Cahiliye donemi diye bir sey duydunuz mu? Sanirim duymadiniz. Kulturunuze kultur katmak adina biraz arastirin isterseniz. Turkiyede hatta dunyada lider kadinlar cikmiyorsa bu neyin eksikligindendir acaba? Ataerkil bir toplum olmanin getirdigi orf adetten olabilir mi? Clinton ya da Thatcher i tanidiginiz kadar bir suikaste kurban giden Benazir Buttoyu da taniyor musunuz? Ah su bati hayranligi...her seyin en iyisi batida amerikada(!)
Dunyada kadinlarin liderlik orani yuzde kac bir tahmin yurutebilir misiniz?
Peki dunyadaki musluman nufus oranini tahmin edebilir misiniz?
Bu ikisi hakkında bi fikriniz varsa ve bunlari birbirine oranlayabiliyorsaniz kadinlarin liderlik yapamamasinin islamiyetle bi baglantisi oldugunu one surebilir misiniz?( ki siz zaten islamiyet demiyorsunuz direkt ama onu kastettiginizi dusundugum icin bu sekilde net ifade kullaniyorum)
Bilincli olup olmamam bi tarafa birakildi simdi de ufkumun darligindan genisliginden bahsediyorsunuz. Gercekten kendinize batiyi ornek aldiginiz icin ufkunuz baya genislemis sizin...o kadar ki taaaa nerelerden bakip benim ufkum hakkinda futursuzca yorumlarda bulunuyorsunuz.
Keske dunyayi yoneten kadin liderler olsa
Keske fikirleriyle cigir acan kadin liderler olsa
Keske kadinlari cok daha iyi yerlerde gorsek
Osmanli tarihine biraz bakarsaniz
Ama 'ufkunuz'genis bi sekilde bakarsaniz
Bati hayranligini bir tarafa birakip bakarsaniz
Neden durakladigina geriledigine yikildigina bakarsaniz...
Eminim bakmissinizdir da
Biraz daha genis 'ufuklarla'bakin bu defa
Gemileri karadan yurutmek icin nasil bir guce ihtiyacinizin oldugunu dusunun
Simdinin 19lari iki kelime Turkce konusamazken Istanbulu fethettiren ilmin yaninda nasil bir guce ihtiyaciniz oldugunu dusunun...
Bunlarla neyi anlatmak istedigimi anlamissinizdir umarim genis 'ufkunuzla.'
Malum yasaklar var bu sitede. Daha fazla detay veremiyorum.
Yazarken soru sorarak yazdim. Ama sahsiniz bunlara cevap veresiniz diye degil bir anlatim teknigi olarak kullandim. Yani cevap yazmak zorunda hissetmeyin kendinizi.
Konu sahibesi
hippotalamus
senden ozur diliyorum konunu dagittik gibi oldu.
Rabbim senin yardimcin olsun. Sana dua edecem.