Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

kabul etmedi. cubbeli 2 eslidir ve ikinci esi birinci esi tarafindan kiskanikmaktadir bunu soyledi. ki zaten cubbeli muta nikahina tamamen karsidir. o videolari izledim cubbeli olmadigina eminim. ama cubbeli zina yapmaz diye kefil olamam sadece videodaki o degil diyebilirim. zira kendime bile kefil olamam zina yapmam diye. cubbeliye nasil olayim?

Aynen işte bunu anlatmak isterken ne hallere düştüm.
Kimse yanlış anlamasın yani en azından ben herşeyiyle savunmuyorum cübbeliyi
dedğim gibi sadece bu olaydaki yanlışları dile getiriyorum
ama olaya insanların hassasiyetini karıştırmadan yapmaya çalışıyordum.

kabul etmedi. cubbeli 2 eslidir ve ikinci esi birinci esi tarafindan kiskanikmaktadir bunu soyledi. ki zaten cubbeli muta nikahina tamamen karsidir. o videolari izledim cubbeli olmadigina eminim. ama cubbeli zina yapmaz diye kefil olamam sadece videodaki o degil diyebilirim. zira kendime bile kefil olamam zina yapmam diye. cubbeliye nasil olayim?

ekleme zaten mahkemede imam nikahi kiydigim bayan dese bu da usulsuzluk tr cumhuriyetinde imam nikahi ne zamandir usul oldu ki :)

İnternette bakındım , çok komik yorumlar vardı :52: Ben de kabul etti diye okudum :50:
Bu medya aşırı yanıltıyor bazen ya:ssz:

ekleme zaten mahkemede imam nikahi kiydigim bayan dese bu da usulsuzluk tr cumhuriyetinde imam nikahi ne zamandir usul oldu ki :)
iki eşlimi...:53:
off yazık ilk eşine:50::50:

Saraylim , iki arkadas konusurken biri ''su karsidaki gorunen buyuk agaca bak tepenin ustundeki '' demis arkadasida ben tepe gormuyorumki agaci goreyim demis .
Senin konusmalarin buna dondu canim .
Birde dunyadaki hiristiyan yada muslumanlarin sayisi o din dogrudur deme fikri vermez . Nuh
As. 950 sene kavmini Allah'a inandiramamis hatta karisi ve biir oglunuda , ama o buyuk tufan geldiginde iman edenler kurtulmus bir avuc insan olsalarda !
Bu kissa kur' anda vardir . Ama kur'ana inananlara .

Şu hayatta ateistlere deistlere yahudilere hıritiyanlara saygı duyup müslümanlara duymadığın çok açık zaten
Kimse senin kuranı kerim anlaşına göre müslüman olmak zorunda değil Herkes inandığı şekilde müslüman olur sende buna saygı saygı duymak zorundasın

herkes inandigi gibi yasayabilir, Saygi duyarim ama herkes istedigi gibi musluman olamiyor malesef.
imanin sartlarini yerine getirmeyen biri olsa olsa kendine musluman olur :1:
imanin sarti;
allahin varligina ve birligine
meleklerine(meleklerin getirdiklerine)
kitaplarina(kitapta yazanlara)
peygamberlerine(peygamberlerin anlattiklarina)
ahiret gunune(oldukten sonra hesaba cekilmeye, cennete, cehenneme)
kaza ve kaderin Allahtan geldigine
inanmaktir.

İnternette şu yoruma rastladım ay ne güldüm :60::60::60:

'millete verir talkımı kendisi götürür salkımı(atasözü) ihsan eliaçık hocayı eleştiriyordu niye afrikalı zencilere yardım etmiyorsun diye senin bu kadar gelirin varsa yüzde 10'unu afrikalılara göndersen yüzlerce insanı açlıktan kurtarırdın hani peygamberimizin komşusu aç iken tok yatan bizden değildir sözü bu uçtumu televizyonlarda hadis sünnet deyip duruyorsun sünnet dedikçe aklıma penisin kesilmesi geliyor başka sünnet varda benmi bilmiyorum.'

Bu cemaaatin afriakaya çok yardımı var su kuyuları kuran kursları ve birçok hizmet ama göz onunde değil diye yapılmıyor sanılıyor.Lalegulu takip edenler bilir.

iki eşlimi...:53:
off yazık ilk eşine:50::50:

bir de ilk hanim cok kizacak demis mahkemede. hanimi nikahli oldugunu biliyormus ama haftada bir gun gunduzleri ziyarete gittigini bilmiyormus.
basimin etini yiyecek cok kiskanc diyordu.
acikcasi evet islam hak vermis olabilir ama hanimin razi olmadigi ikinci hanimla gizli gizli bulusmasi cubbeliye olan muhabbetimi cok azaltti.
ne geregi var bu kadar uckur telasinin, erkek cubbeli de olsa erkek iste. o kadar cennette hurilerden bahsediyorsun o zamana kadar sabrediver :)

herkes inandigi gibi yasayabilir, Saygi duyarim ama herkes istedigi gibi musluman olamiyor malesef.
imanin sartlarini yerine getirmeyen biri olsa olsa kendine musluman olur :1:
imanin sarti;
allahin varligina ve birligine
meleklerine(meleklerin getirdiklerine)
kitaplarina(kitapta yazanlara)
peygamberlerine(peygamberlerin anlattiklarina)
ahiret gunune(oldukten sonra hesaba cekilmeye, cennete, cehenneme)
kaza ve kaderin Allahtan geldigine
inanmaktir.

İşte böyle yargılama böyle niyet avcılığına devam ederseniz Bu adam alkol alıyor bu kafir diye damgalayanlardan hiçbir farkınız kalmaz

bir de ilk hanim cok kizacak demis mahkemede. hanimi nikahli oldugunu biliyormus ama haftada bir gun gunduzleri ziyarete gittigini bilmiyormus.
acikcasi evet islam hak vermis olabilir ama hanimin razi olmadigi ikinci hanimla gizli gizli bulusmasi cubbeliye olan muhabbetimi cok azaltti.
ne geregi var bu kadar uckur telasinin, erkek cubbeli de olsa erkek iste. o kadar cennette hurilerden bahsediyorsun o zamana kadar sabrediver :)
yani bende bunu biliyorum. ilk eş kabul ederse 2ciyle evlenebiliyor.ilk eşin rızası gerekiyor.
buda islamı işine göre kullanmak işşte. bu bile onun hakkındaki düşüncemin doğru olduğunun kanıtı.

Son düzenleme:
Bizim ülkemizde meyve verenler toprak altına gönderiliyor taşlamak yerine sizin dediğiniz devir geride kaldı . Biz bugündeyiz siz 'di'li geçmiş zamana mahkumsunuz . Cehaletinizin Esaretisiniz.

demekki sizde modern cahillersiniz. Iyi oda olur 👍😄

günahı vebali kendisinin ama zaten bildiğim kadarıyla eş razı olmazsa ikinci kadınla nikahlanmaması gerekiyor dine göre.
yani bu yaptıgını burada duyuyorum ve tuhaf karşıladım:31:

Saraylim , iki arkadas konusurken biri ''su karsidaki gorunen buyuk agaca bak tepenin ustundeki '' demis arkadasida ben tepe gormuyorumki agaci goreyim demis .
Senin konusmalarin buna dondu canim .
Birde dunyadaki hiristiyan yada muslumanlarin sayisi o din dogrudur deme fikri vermez . Nuh
As. 950 sene kavmini Allah'a inandiramamis hatta karisi ve biir oglunuda , ama o buyuk tufan geldiginde iman edenler kurtulmus bir avuc insan olsalarda !
Bu kissa kur' anda vardir . Ama kur'ana inananlara .

Bizim konumuz hangi din dogru, hangi din yanlis degildi ki... Bizim konumuz Islamiyetin tum insanlik alemine gelmis olup olmadigi idi. Ozellikle ve de vurgulayarak Araplarin anladigi dilden yazilmis oldugu ve de insanlik aleminin de % 77 sinin dini Islam olmadigina gore demek ki tum insanlik aleminin dini degilmis dedik. Allah oyle istedi ama yapamadi demezsin simdi de insallah.. Ben yapragi bile gorebildim, sen hala agaci aramakla mesgulsun..

Son düzenleme:
Bizim konumuz hangi din dogru, hangi din yanlis degildi ki... Bizim konumuz Islamiyetin tum insanlik alemine gelmis olup olmadigi idi. Ozellikle ve de vurgulayarak Araplarin anladigi dilden yazilmis oldugu ve de insanlik aleminin de % 77 sinin dini Islam olmadigina gore demek ki tum insanlik aleminin dini degilmis dedik. Ben yapragi bile gorebildim, sen hala agaci aramakla mesgulsun..

İyide Peygamberler insan olduğuna göre bir dinin başlangıç noktası elbette o peygamberin ırkı ve yazı dili de o peygamberin dili olacak bu tüm insanlığa gelmediğinin kanıtı değil ki

Iman deyince bir tek muslumanligi mi anliyorsun ya? Ben hic bir dine olan bagliligimdan bahsetmedim zaten. Imanin kelime anlami Allaha inananlardir. Senin tartismasiz kabul ettigin Kuran'da bile inananlar dedigi cogu yerde Musevilerden bahseder, muslumanlardan degil. Bakiniz: Kizildenizin ikiye yarilip firavunlarin denizde bogulmasi ve Musa ile inananlarin bogulmadan karsiya gecmesi hakkindaki sure ve ayetler.. (sadece bir ornek, Kuran'da bunun gibi daha onlarcasi var).. Museviler iman sahibi, ben degil? Kusura bakma ama o zaman senin inancinda da celiski var derim ben... Hem Kurana inan, hem de aksi dusunce savun, olmaz...

yahu kardesim istedigin dini ol. biz muslumanliktan bahsediyoruz burada. yani budistlikten bahsetsek budadan ornej veriyim. muslumanliktan bahsederken kurandan ornek vermiyim de nereden veriyim yani.
islam; hz musa varken yahudi, hz isa varken hristiyan, hz muhammed varken musluman olmaktir.

kıskanç eşe bak:1: nikahlı olduğunu biliyor, gündüz uğramasına izin veriyor da birbirlerine vaaz verdiklerini mi sanıyor? bu cemaat dünya zevklerinden uzak duran bir cemaat ama adam 2 kadını götürüyor maşallah..

kıskanç eşe bak:1: nikahlı olduğunu biliyor, gündüz uğramasına izin veriyor da birbirlerine vaaz verdiklerini mi sanıyor? bu cemaat dünya zevklerinden uzak duran bir cemaat ama adam 2 kadını götürüyor maşallah..

Evet kaldı ki böyle insanlar kadın değerinden , kadın kıymetinden vaaz verirler.
İlk kadının gururunu hiçe sayan silikonlu güzel uzuvları olan yurdum malı olmayan hatunu götürsün.

- Bu Zihniyetin kilosuu beş para etmez gel abi, abla gelll !

Kızlar Süleymancılar ve Mahmutçular diye iki cemaat var Süleymancılardan sanırım cübbeli Ahmet hoca Süleymancılarda sayılar önemli diye biliyorum..işte bir duayı şu kadar okumak şu kadar tesbih çekmek sevaptır gibi tarzları var çok esnek değiller,ben içten yapılan bir duanın daha sevap olacağını düşünüyorum zaten dinimiz dayatma dini değil kolaylık dini...

Back
X