- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben aslında dilden ziyade neden arabistan diye merak ederim hep ama rengina cevabını verdi![]()
cübbeli Ahmet hocanın yine bir röpörtajını dinlemiştim,adam cematin içinde dünyaya gelmiş..hep iç içe büyümüş ortaokulda artk çok iyi bir konuşmacıymış,şimdi bu adama sen farklı düşün diyemezsın..cahil pek çok insanı peşinden sürükleyebilir..
cübbeliyi sevip sevmemek, özel hayatı bir yana, şimdiye kadar tek bir kötü vaazına, konuşmasına denk geldiniz mi? diğer hocaların aksine cehennemle korkutarak değil, güldürerek, müjdeleyerek anlatıyor. rahatsız olduğunuz bir cümlesini yazar mısınız?
Canim baslangic noktasi da bitis noktasi da yani yerlerde zaten...Arap Yarimadasi ve cevresindeki ulkeler...Ustelik Kuran'da "anlayasiniz diye sizin dilinizden indirdik" der. Kuranin Arapcadan baska dillerde okunmasi bile hos gorulmez. Bunlar kanit degil mi? Avrupa, Asya, Amerika, Avustralya, ve hatta Afrikaya dogru Arap yarimadasindan uzaklastikca dinler degismeye baslar. Avrupa, Amerika, Avustralya vb. gibi ulkelerde agirlikli din Hristiyanlik, Asyanin dogu taraflarinda Budism ve diger batil dinler, Afrika taraflarinda gene Hristiyanlik ve Afrikanin geleneksel batil dinlerine doner..
ben sayılara takılınmış olasına karşıyım tabii insanların kendi tarzı inanışı..herkez özgür,dayatmacılığı doğru bulmuyorum,şekilcilik gibi..yoksa kendisine karşı bir düşmanlığım falan yok..
:) ne sevinirdim yapragı gerçekden görebilsen saraylım ..Bizim konumuz hangi din dogru, hangi din yanlis degildi ki... Bizim konumuz Islamiyetin tum insanlik alemine gelmis olup olmadigi idi. Ozellikle ve de vurgulayarak Araplarin anladigi dilden yazilmis oldugu ve de insanlik aleminin de % 77 sinin dini Islam olmadigina gore demek ki tum insanlik aleminin dini degilmis dedik. Allah oyle istedi ama yapamadi demezsin simdi de insallah.. Ben yapragi bile gorebildim, sen hala agaci aramakla mesgulsun..
alaraey canım iyi bir kaynaktan, peygamberler tarihini vede efendimizin hayatını ayrıntılı anlatan bir kitapdan bu sorularına cevap bulabilirsin .ne yalan söyleyim bu benim de merak ettiğim bir konu ,
neden arabistanda doğdu ? neden arapça gibi ? tüm insanlığa geldiğini bende kabul ediyorum bunada inanıyorum ama nedense bu soruları bende soruyorum ve cidden merak ediyorum ...
İslamın ülkelere göre dağılım haritası nasıl tüm insanlığa gelmediğinin kanıtı olabiliyor İslamı açıdan değil mantıksal değerlendirme yapıyorum bu ancak komşu ülkelerin dini etkileşimin daha fazla olduğunun kanıtı olabilir.
İslamın şartları içerisinde Arap soyundan gelme veya herhangi bir soydan gelme ile alakalı herhangi bir ibare yokki dünya üzerinde herhangı ırka sahip bir insan müslüman olabiliyorsa bu din tüm insanlığa gelmiştir bundan açık kanıt varmı?
Isteyen istedigi dine gecer, ona bakarsan muslumanliga gecen kadar muslumanliktan da diger dinlere gecen var, bu bir olcu degil ki.. Islamiyet butun insanlik alemine inmistir derken bunu mu kastediyorsunuz? Insanlar hur varliklar, vicdanlarina zincir vuramazsiniz, neye inanirsa ona gider tabii ki...
Alara, aslinda yalnizca Islam degil, butun dinler o cevreden doguyor. Insanlarin inancina bagli da oradan yayiliyor aslinda.. Farkli olan dilleri..
saraylım aslında öyle değil
yani islamiyet son dindir ve Allah katında da kabul olan dindir. ha bu demek değil ki diğer dinler yoktur ama dinler içinde en güzeli en bozulmamışı islamiyettir. eğer son din hristiyanlık olsa idi bizler ona uymalıydık. son olarak islamiyet geldiğine göre demek ki olması gereken de o.
ve tüm insanlık da bunu kabul etmelidir asıl olan bu.
ama insan iradesiyle başka dini secer falan orası da kendisiyle Allah arasında bir durum.
bu mesajı senmi yazdın saraylım
demekki kur'anın arapca olması , islamın sadece araplara gelmedigini kendin yazmışsın ,süper![]()
saraylım aslında öyle değil
yani islamiyet son dindir ve Allah katında da kabul olan dindir. ha bu demek değil ki diğer dinler yoktur ama dinler içinde en güzeli en bozulmamışı islamiyettir. eğer son din hristiyanlık olsa idi bizler ona uymalıydık. son olarak islamiyet geldiğine göre demek ki olması gereken de o.
ve tüm insanlık da bunu kabul etmelidir asıl olan bu.
ama insan iradesiyle başka dini secer falan orası da kendisiyle Allah arasında bir durum.
yolcum estagfirullah bilmediklerimi ayagımın altına koysam başım arşa dğer demişlerkız sen ne çok şey biliyorsun![]()
....................
Bu dinler arasinda Islamin indigi zamandaki ve yerdeki yasayan kavim hala puta tapan kisim yanliz... Musevi veya Hristiyanlik inanci olanlar degil, hatirlatirim.
:) ne sevinirdim yapragı gerçekden görebilsen saraylım ..
yazdıkların birbiriyle çelişiyor canım ... bir din doğru ise inanaları için kurallarıda dogrudur ...
.. o sorunada cevap vereyim ...
bir kitap kaç dilde aynı anda gönderilirki ? kur'an arapca indi diye islam araplarınmıdır ?
öyle ise incil hangi dilde yazıldı yada indiyse şu an sedece bu dille olanlarmı incile inanıyor ..
senin kabul edip etmemen bu gerçegi degiştirmez. İSLAM evrensel ve en son dindir ..
alaraey canım iyi bir kaynaktan, peygamberler tarihini vede efendimizin hayatını ayrıntılı anlatan bir kitapdan bu sorularına cevap bulabilirsin .
arapça dünyadaki en zengin dildir . ama arapça inmesının başka sebebleride vardır tabi .ama bu demek degilki sadece araplara kuranı kerim ...
... arapların bir özelilgi yok canım islam acısından. vede hutbesindede peygamberimiz as. açıkça diyor zaten ..
alıntıdır ..
"Ey insanlar! "Rabbiniz birdir. Babanızda birdir. Hepiniz Ademin çocuklarısınız. Adem ise topraktandır.Arabın arab olmayana arab olmayanında arab üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine siyahında kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur.Üstünlük ancak takvada, Allahtan korkmaktadır.'
konuya pat diye dalıyorum kusura bakmayın..
neden o kavme ve o zamana indiğinin tam sırrını bence biz bilemeyiz. Kaldı ki önce oraya inmiş sonra da İslamiyet yayılmaya başlamıştır. Puta tapan bir halka inmiş olması kıstas sayılmaz ki.
bunun görünmeyen sebeplerini biz bilemeyiz ipek elbette
ama mesela islamiyette Hz Mehdi dönemi de var biliyorsunuz
kıyamete yakın zamanda geleceği söylenir ama dünya çok bozulmadan da gelmez der hadislerde. kıyamet kopmadan son kez insanlıgın uyarılması için yani.
mesela Lut kavmini düşün kendi ailesine tecavüz eden erkeklerden bahsedilir lut peygamber de o kavme gelmiştir.
aslında en bozulan halka gelir buradan da dünyaya yayılır. ben böyle biliyorum.
Kuranin araplara inmedigini soyluyorsun ve hala da Kuranda indirildigi kavme hitap eden ayetler koyuyorsun. Madem Kuran evrensel, o zaman butun dunyadaki insanlar arap mi? Kendinle celistiginin bilmem farkinda misin?