Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

saraylım aslında öyle değil
yani islamiyet son dindir ve Allah katında da kabul olan dindir. ha bu demek değil ki diğer dinler yoktur ama dinler içinde en güzeli en bozulmamışı islamiyettir. eğer son din hristiyanlık olsa idi bizler ona uymalıydık. son olarak islamiyet geldiğine göre demek ki olması gereken de o.

ve tüm insanlık da bunu kabul etmelidir asıl olan bu.
ama insan iradesiyle başka dini secer falan orası da kendisiyle Allah arasında bir durum.

REngina, Islamiyeti tum insanlarin kabul etmesi mumkun degil. Icinde cok fazla siddet unsuru var, cihat var. Allahin cihat istedigine herkesin inanmasi mumkun degil. Hosgoru dini diyorsunuz ama, diger dinlerdeki hosgoruden hic haberiniz bile yok... Hz. Isa Incil'de, "sadece seni seveni seversen bunda sana ne odul vardir ki? Dusmanini da sev. Sag yanagina tokat atan olursa sol yanagini da cevir, sakin ola seytana uyma, kin gutme" der. Boyle bir hosgoru var mi Islamda? Sizden bir kisi onlardan ikiyuz kisiye bedel diye baslayip giden sureler yuzunden Musluman ulkelerde kan akmasi durmuyor. Allahuekber!" deyiip birbirlerini bogazliyor, bunu da din adina yaptiklarini soyluyorlar.. Bunlari butun dunya goruyor. Ayni fikirde olmayan muslumanlar da "onlar yanlis uyguluyor Islami" deyip duruyor... Hangi ulke dogru uyguluyor bu Islami? Turkiye mi? Bakin burada da bir cok kisi Islami yasayamamaktan sikayetdi degil mi? Adamin 9/11 olaylarinda binlerce vatandasi Islam adina, cihat adina oldurulmus, inanir mi ki Islami kabul etsin? Hayal kurmayin...

Be de konuya pat diye giriyorum haber harici yorumları okumadım ama bence şu kıl tüy muhabbetini bir kenara bırakalım.Yok jiletle günahmış bilmem neyle sevapmış vs.vs. Tecavüz,cocuk gelinler,cinayetler,hırsızlıklar,yolsuzlar vs. daha büyük günahlar varken ortada kabak gibi durup da cezasız kalan kıl konusu vakit kaybıdır.İsteyen kılını tüyünü istediği gibi alabilir!ister yolsun ister jiletle alsın isterse tek tek koparsın hiç ilgilenmiyorum.

Kuranin araplara inmedigini soyluyorsun ve hala da Kuranda indirildigi kavme hitap eden ayetler koyuyorsun. Madem Kuran evrensel, o zaman butun dunyadaki insanlar arap mi? Kendinle celistiginin bilmem farkinda misin?

:))))
Saraylim bu veda hutbesidir ayet degil . Keske hiristiyanligi bukdar detayli bilirken birazda islami ogrenseydin .

Farkindaysan " ey insanlar " diye basliyor ey araplar diye degil .

Aslında bunlar çok hassas noktalar. Yani Hz Mehdi’nin geleceği kesin değil aslında. Yani şimdiye kadar ben Hz İsa’nın 100 yıl öncesinden gelip de son kez insanları davet edeceğini biliyordum İslam’a. Hatta din derslerinde, diyanetin sayfasında kıyametin büyük alametleri olarak yer alır. Ancak bunların birer simge aslında Hz İsa’nın kendisinin gelmeyeceğini vurgular bazı ciddi kaynaklar. Hatta tek gözlü Deccal çıkacak denir. Bu da deccalin bu devirde para gibi ya da ileride çıkacak bir şeyi simgelediği söyleniyor bazı kaynaklarda.
Bunun çok daha derin kısımları var. Ben bazen okudukça korkmuyor değilim.

o konuyu 2 3 gün hiç üstünden kalkmadan arastırdım ben genel olarak da Hz Mehdi ve Hz İsa'nın bir zat olarak geleceğini söylerler.
Kuranda İsa'nın bu halinden bahsediliyor bildiğim kadarıyla ama Mehdiden direkt bahsetmiyor. Bazı yorumcular kimi ayetlerde üstü kapalı bahsettiğini söylüyor.
ama mesela İmam Rabbani olsun Said Nursi olsun o iki zatında kişi olarak geleceğini söylemişler. mesela Said Nursi benden 100 yıl sonra gelecek zat diye bahseder.
düşününce mantıksız da gelmiyor. mesela kıyametin 5 merhale sonra kopacagından bahsedilir. 5. saadet dönemidir 4. zulüm dönemi
biz şuan zulüm dönemindeyz ve saadetin gelmesi demek dünyanın düzelmesi demek dünya da böyle iki zat aracılıgı ile düzelebilir:31:

Aslında bunlar çok hassas noktalar. Yani Hz Mehdi’nin geleceği kesin değil aslında. Yani şimdiye kadar ben Hz İsa’nın 100 yıl öncesinden gelip de son kez insanları davet edeceğini biliyordum İslam’a. Hatta din derslerinde, diyanetin sayfasında kıyametin büyük alametleri olarak yer alır. Ancak bunların birer simge aslında Hz İsa’nın kendisinin gelmeyeceğini vurgular bazı ciddi kaynaklar. Hatta tek gözlü Deccal çıkacak denir. Bu da deccalin bu devirde para gibi ya da ileride çıkacak bir şeyi simgelediği söyleniyor bazı kaynaklarda.

evet bende öyle biliyorum ipek hz mehdinin bir insan suretinde değilde farklı bir boyutta geleceğini.deccal içinde aynı şey

ayetler farklı zamanlarda farklı olaylar neticesinde inmiştir.yanlışım varsa bilenler düzeltsin.araplardan bazıları kendi kavimlerine islamiyet geldiği için kendilerini diğer kavimlerden üstün görmeye başlayıp böbürlendiklerinden dolayı bu ayetin nazil olduğunu biliyorum.hani sizin kavimden biri seçilmiş olabilir peygamber olarak ama bu sizin onlardan üstün olmadığınızı ifade etmeye çalışıyor bir nevi

ben şimdiye kadar hiç okumadım bunu. Sonuçta ilk İslam’a inanlar gerçekten zorluklardan geçmiştir ki eşitliği savunan bir dinde kendini diğer kavimlerden üstün görme bana çok tezat geldi. Hele ilk İslamiyet’in doğuşu sırasında böyle bir şeyin yaşandığını hiç okumadım.

o konuyu 2 3 gün hiç üstünden kalkmadan arastırdım ben genel olarak da Hz Mehdi ve Hz İsa'nın bir zat olarak geleceğini söylerler.
Kuranda İsa'nın bu halinden bahsediliyor bildiğim kadarıyla ama Mehdiden direkt bahsetmiyor. Bazı yorumcular kimi ayetlerde üstü kapalı bahsettiğini söylüyor.
ama mesela İmam Rabbani olsun Said Nursi olsun o iki zatında kişi olarak geleceğini söylemişler. mesela Said Nursi benden 100 yıl sonra gelecek zat diye bahseder.
düşününce mantıksız da gelmiyor. mesela kıyametin 5 merhale sonra kopacagından bahsedilir. 5. saadet dönemidir 4. zulüm dönemi
biz şuan zulüm dönemindeyz ve saadetin gelmesi demek dünyanın düzelmesi demek dünya da böyle iki zat aracılıgı ile düzelebilir:31:

Çok derin yerlere girdin Rengina.
Said Nursi falan evet kesin bir dille bahsediyor. Hatta Adnan Oktar kendini tarif ediyor.:1:
Said Nursi’ye göre de kıyametin kopmasına 100-150 yıl kadar var. Gerçekten narin yerler.

REngina, Islamiyeti tum insanlarin kabul etmesi mumkun degil. Icinde cok fazla siddet unsuru var, cihat var. Allahin cihat istedigine herkesin inanmasi mumkun degil. Hosgoru dini diyorsunuz ama, diger dinlerdeki hosgoruden hic haberiniz bile yok... Hz. Isa Incil'de, "sadece seni seveni seversen bunda sana ne odul vardir ki? Dusmanini da sev. Sag yanagina tokat atan olursa sol yanagini da cevir, sakin ola seytana uyma, kin gutme" der. Boyle bir hosgoru var mi Islamda? Sizden bir kisi onlardan ikiyuz kisiye bedel diye baslayip giden sureler yuzunden Musluman ulkelerde kan akmasi durmuyor. Allahuekber!" deyiip birbirlerini bogazliyor, bunu da din adina yaptiklarini soyluyorlar.. Bunlari butun dunya goruyor. Ayni fikirde olmayan muslumanlar da "onlar yanlis uyguluyor Islami" deyip duruyor... Hangi ulke dogru uyguluyor bu Islami? Turkiye mi? Bakin burada da bir cok kisi Islami yasayamamaktan sikayetdi degil mi? Adamin 9/11 olaylarinda binlerce vatandasi Islam adina, cihat adina oldurulmus, inanir mi ki Islami kabul etsin? Hayal kurmayin...

İslamı insanlar doğru uygulamıyor diye bu islamın kötü oldugunu göstermez ama:34:
o şekilde düşünürsek din ugruna halkı sömüren kimler gelmiş gecmiş bu dünyadan. bizler de onlardan islamı öğreneceğimize acar kitabını okuruz değil mi?
ki gerçekten cihat amaçlı değil de kendi çıkarları uğruna bunları yapanların cezası zaten Allahtadır biz bilemeyiz ki verecekleri hesabı.

aynı şekilde islamda da denir ama saraylım islam hoşgörü dinidir diye. o tokat atma mevzusunun hikayesi bile vardır islamda senın aynı anlattıgın şekilde.

Çok derin yerlere girdin Rengina.
Said Nursi falan evet kesin bir dille bahsediyor. Hatta Adnan Oktar kendini tarif ediyor.:1:
Said Nursi’ye göre de kıyametin kopmasına 100-150 yıl kadar var. Gerçekten narin yerler.

haklısın valla neyse hiç yazmadım sayalım :1:
doğrusunu Allah bilir bizimki sadece konuşmak :34:

evet bende öyle biliyorum ipek hz mehdinin bir insan suretinde değilde farklı bir boyutta geleceğini.deccal içinde aynı şey

hatta güneş Batı'dan doğacak denir ya; onun da batı medeniyetinin yükseleceğini söylüyor. bunların hepsinin böyle bir açıklaması vardı.
Ama somut şeyler yazan yerler de var. Mesela Deccal çıkacakmış Hz Mehdi Deccal'i kendi elleriyle öldürecekmiş.

ben şimdiye kadar hiç okumadım bunu. Sonuçta ilk İslam’a inanlar gerçekten zorluklardan geçmiştir ki eşitliği savunan bir dinde kendini diğer kavimlerden üstün görme bana çok tezat geldi. Hele ilk İslamiyet’in doğuşu sırasında böyle bir şeyin yaşandığını hiç okumadım.

sildim yazdığımı ipek yanlış içerikli bi kaç şey yazmışım ....

Deccal in illuminati hareketi olabileceği konusunda yorumlar okumuştum bende.
Malum simgesi tek göz :18:

Son düzenleme:

Saraylım biz Müslümanların bir yanlışı vardır ki o da şudur: kulaktan dolma öğreniriz ve de öğretiriz. Yeni nesil olmasa bile annelerimizin zamanına kadar öyle olmuştur. Belki şimdi kaynaklar daha çok ama öğrenmek isteyen insan öğrenir bir şekilde doğrusunu. Avrupa’da adam metroda giderken İncil’i kucağına alır altını çize çize okur, biz de evimizin en nadide köşesinde tutarız tozlanır alıp okumak aklımız gelmez.
O yüzden İslam’ı biliyorum diyenler hep ninelerinden öğrenmiştir. Yoksa gerçekten çok güzellikler barındıran bir din.

Be de konuya pat diye giriyorum haber harici yorumları okumadım ama bence şu kıl tüy muhabbetini bir kenara bırakalım.Yok jiletle günahmış bilmem neyle sevapmış vs.vs. Tecavüz,cocuk gelinler,cinayetler,hırsızlıklar,yolsuzlar vs. daha büyük günahlar varken ortada kabak gibi durup da cezasız kalan kıl konusu vakit kaybıdır.İsteyen kılını tüyünü istediği gibi alabilir!ister yolsun ister jiletle alsın isterse tek tek koparsın hiç ilgilenmiyorum.

Hah iste bir de bunlar var Islamiyette... Amerika'da kizlarin basaklarinin pruzsuzlugunu gorseniz sasarsiniz. Kadinlar muslouman olup killi mi gezsinler? :1: Yani hersey yasak, hersey gunah... Kil almak bile... Namus iki bacak arasinda olmaktan cikmis, saclarinin telinin gorunmesi bile gunah... Kadinin haklari erkegin iki dudagi arasinda... Istemesin sokaga cikmaz, istemesin araba biloe kullanamaz. Hele Mursi kadinlarin pazardan muz, salatalik almasini bile yasaklamisti..:9: Hersey belalti olmus.. Kizla erkek yanyana gorundugunde bizde konusuluyor, ne yapsak diye, ogrenci evlerine baskinlar mi yapsak, merdivenleri mi ayirsak, Islamiyetle yonetilen ulkelerde ise is daha buyuk boyutlara variyor, kadin karalaniyor, tecavuze ugramis kadar oluyor. Butun dunyanin bunlara inanip muslumanligi kabul etmesini nasil beklersiniz?:53:

Hah iste bir de bunlar var Islamiyette... Amerika'da kizlarin basaklarinin pruzsuzlugunu gorseniz sasarsiniz. Kadinlar muslouman olup killi mi gezsinler? :1: Yani hersey yasak, hersey gunah... Kil almak bile... Namus iki bacak arasinda olmaktan cikmis, saclarinin telinin gorunmesi bile gunah... Kadinin haklari erkegin iki dudagi arasinda... Istemesin sokaga cikmaz, istemesin araba biloe kullanamaz. Hele Mursi kadinlarin pazardan muz, salatalik almasini bile yasaklamisti..:9: Hersey belalti olmus.. Kizla erkek yanyana gorundugunde bizde konusuluyor, ne yapsak diye, ogrenci evlerine baskinlar mi yapsak, merdivenleri mi ayirsak, Islamiyetle yonetilen ulkelerde ise is daha buyuk boyutlara variyor, kadin karalaniyor, tecavuze ugramis kadar oluyor. Butun dunyanin bunlara inanip muslumanligi kabul etmesini nasil beklersiniz?:53:

"Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Şüphesiz, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır."
(Bakara, 2/256)

"Kim bir nefsi, bir başka nefse ya da yeryüzündeki bir fesada karşılık olmaksızın (haksız yere) öldürürse, sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu (öldürülmesine engel olarak) diriltirse, bütün insanları diriltmiş gibi olur. Andolsun, elçilerimiz onlara apaçık belgelerle gelmişlerdir. Sonra bunun ardından onlardan bir çoğu yeryüzünde ölçüyü taşıranlardır." (Maide, 5/32)

ayetler bu şekilde inmiştir...insanların islamiyeti yanlış yaşaması islamiyeti yanlış yapmaz...yasakçı din yapmaz.....

Son düzenleme:
Saraylım biz Müslümanların bir yanlışı vardır ki o da şudur: kulaktan dolma öğreniriz ve de öğretiriz. Yeni nesil olmasa bile annelerimizin zamanına kadar öyle olmuştur. Belki şimdi kaynaklar daha çok ama öğrenmek isteyen insan öğrenir bir şekilde doğrusunu. Avrupa’da adam metroda giderken İncil’i kucağına alır altını çize çize okur, biz de evimizin en nadide köşesinde tutarız tozlanır alıp okumak aklımız gelmez.
O yüzden İslam’ı biliyorum diyenler hep ninelerinden öğrenmiştir. Yoksa gerçekten çok güzellikler barındıran bir din.

Iyi diyorsun da Benipek, kulaktan dolma ornek vermedim ki.. Zamanimizda gercekten olan biteni yazdim. Maalesef dunyada bunlar oluyor. Uzaga gitmeye gerek yok, bakiniz:Suriye.. Alevi diye bebeleri kaziklara baglayip kesiyor, iskenceler ediyorlar.. Vahset bu.

ama islamda kadınlar kıllı gezsin denmez ki
temizlik her zaman şarttır ve imandan gelir.

hatta bir arpa boyunu geçmemelidir tüyler alınmalıdır.
cübbelinin dediği erkeklerin sakalına ithafen, kadınlar için değil ki.

yalnız bak benim deist bir arkadasım var bana hep ülkenin durumundan islamın yanlıs kullanımından bahsediyor hatta o kadar nefret etmiş ki onlardan bir süre sonra kendisi de islamdan soğumuş ama asıl sebebi insanların çıkarları. ve ben bunu ona anlatmaya calıstıgımda tepki gösteriyor.
belki öyle insanlar olmasa o da müslüman olacak sanırım sen de bu sebepten sogudun dinden:26:

Saraylim cihad demek illa top, tufek, kilic demek degil canim benim . Sana islami kim anlatiyse yada nerden bilgi aldiysan yalnis olmus . Mesela dunyanin bircok ulkesinde misyonerler vardir dimi hiristiyanlik vs yayan iste onlarin yaptigi dinleri adina cihaddir canim .
Musluman kavgaci degildir tam tersi anlayisli vede hos goruludur .
Bugun iyi analiz edersen dunyada nerde zulum goren insan varsa gnelde musluman :((

Bu cihad konusunda hiristiyanlar ve yahudiler islama gore daha basarili . Neden dersen dunyanin dort bir tarafinda nerde somurge bir ulke varsa orya hemen kapak atiyorlar . Dunyada senin dedigin hiristiyanlarin cokluguda ondan kaynakli canim .

Iyi diyorsun da Benipek, kulaktan dolma ornek vermedim ki.. Zamanimizda gercekten olan biteni yazdim. Maalesef dunyada bunlar oluyor. Uzaga gitmeye gerek yok, bakiniz:Suriye.. Alevi diye bebeleri kaziklara baglayip kesiyor, iskenceler ediyorlar.. Vahset bu.

surıyede işkence yapılınca bir müslüman bunu nasl yapar diyoruz o yüzden islamiyete sıcak bakmıyoruz....hiristiyanlığa inanlarda çok kan dökmüştür..

Son düzenleme:

Senin için kulaktan dolma yazıyorsun demedim. Bunları yapan kulaktan dolma öğreniyor dini. İslamı geçtim hangi dinde ya da dine mensup olmaya bile gerek yok hangi insanlıkta Can’a kıyma diye bir şey olabilir ki? Bunun haklı gerekçesini bulmak da tamamen sapıklıktır zaten. Zaten her toplumda sapkınların olduğu gibi şimdi de olması normal değil mi?

Back
X