Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, katıldığı bir televizyon programında 'jiletle traş haramdır' açıklamasında bulundu.
Facebook'ta Paylaş

Radikal.com.tr - Cübbeli Ahmet Hoca'nın katıldığı bir programda bir izleyicinin "Jiletle tıraş olmak haram mı?" sorusuna verdiği cevap sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor.

Cübbeli Ahmet Hoca bu soruya, "Onu anlattık, izah ettik, haramdır. 4 mezhebin imamlarına göre haramdır. Yani sakal tıraşından bahsediyoruz, kafa tıraşı caiz. 3 mezhebin cumhur ulemasına göre de haramdır. İmam Şafii'nin kendine göre haramdır, cumhur ulemasına göre mekruhtur. Bundan dolayı cumhrun görüşüne göre erkeğin sakalını tıraş etmesi haram olur" şeklinde cevap verdi.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/cubbeli_ahmet_hocadan_jiletle_tras_haramdir_aciklamasi-1186167

Erkekler de etegi kokten alacak yani¿ tamam ben varim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ağda yapmak da haram mı acaba :30::30::30:

Kadin ve erkekte Yüz tüylerini almak haram diye okumuştum..

Hatta müslüman bir ülkede kadinda hirsutizm vardi almak haram.diye almıyordu ve upuzun sakallari vardi haberler vermişti

Kadina sünnet yapan müslüman ülkelerde var, Kuran dışı şeylere kulak asmayin ❗️
çoğu uydurma hadisler ...
Din tüccarlarinin sallamaları ... Kuran dışındaysa kaale alınmaz ✔️

Hatta müslüman bir ülkede kadinda hirsutizm vardi almak haram.diye almıyordu ve upuzun sakallari vardi haberler vermişti

rainy days never say goodby...

ee erkekler o zaman sakallarını hiç kesmeyecek mi?onun temizliğini nasıl yapacaklar ki.
ama mesela haram olan bi şey eğer sağlığa sakıncalıysa onu almak yapmak gerekiyor diye biliyorum.yani bi kadında sakal varsa normal değil ki.onun tedavinin yapılması lazım diye biliyorum.
yani kendi güzelliğiniçin yapıyorsan estetik fln haram olur tabiki de.

Son düzenleme:
Kadina sünnet yapan müslüman ülkelerde var, Kuran dışı şeylere kulak asmayin ❗️
çoğu uydurma hadisler ...
Din tüccarlarinin sallamaları ... Kuran dışındaysa kaale alınmaz ✔️

rainy days never say goodby...

Kuran da yaziyor diyemem bilmiyorum cunku. Haberlerde izledim sonra sasirip google yazdim yüz tüylerini almak günah mi diye bir kaç hadis vardi gördüğüm ama dediğim gibi net bir bilgim yok

dini konuya girmek istemiyorum kokunden kazitmak haram olan. kirli sakal seklinde birakildiginda artik haram olmaz. sunnet olan ise bir tutam miktaridir. elle tutuldugubda avucun altindan tasiyorsa yeterlidir sunnet icin.

ee erkekler o zaman sakallarını hiç kesmeyecek mi?onun temizliğini nasıl yapacaklar ki.
ama mesela haram olan bi şey eğer sağlığa sakıncalıysa onu almak yapmak gerekiyor diye biliyorum.yani bi kadında sakal varsa normal değil ki.onun tedavinin yapılması lazım diye biliyorum.
yani kendi güzelliğiniçin yapıyorsan estetik fln haram olur tabiki de.

İnanin ki net bilmiyorum;) sanirim makasla kısaltmak olabiliyor ama bende o haberden.sonra netten okuduğum kadarıyla biliyorum hatta sasirmistim..

İnanin ki net bilmiyorum;) sanirim makasla kısaltmak olabiliyor ama bende o haberden.sonra netten okuduğum kadarıyla biliyorum hatta sasirmistim..

ben açıkçası nette yazılanlara pek inanmıyorum.yani hocaların bile aralarında anlaşamadıkları konular oluyor ki nette her yazılan doğru kabul edilemez.elbette doğru yazan siteler vardır ama genel olarak güven teşkil etmiyorlar.

Son düzenleme:
sakal farz degıl sünnettır ve haram olması ıcın kuranıkerımde ayet olması lazım sakal bırakmak sunnet tır ve HZ MUHAMMED (s.a.s) sünnetlerıne uyamkta cok sevaplar vardrr ama yapmamak gunah hatta mekruh bıle degılken kaldıkı haram demek nekadar dogru helede allahın haram kılmadıgı seye haram demek cok yanlıs...

Kuaförlük yapmak da günah oluyordu bu durumda cübbeli hoca bir ara böyle şeyler demişti :1:

üfff böyle saçmalıkları hayatta ciddiye almam.Mantıklı bir din bizim dinimiz ama böyle yobaz cahiller nasıl lanse ediyorlar islamiyeti.Temiz olmak bakımlı olmak niye haram olacakmış.İyi almayalım hiç bir tüyümüzü terleyelim kokalım ama haramdan uzak duralım.Azıcık mantık yahu...:32:

ben açıkçası nette yazılanlara pek inanmıyorum.yani hocaların bile aralarında anlaşamadıkları konular oluyor ki nette her yazılan doğru kabul edilemez.elbette doğru yazan siteler vardır ama genel olarak güven teşkil etmiyorlar.

Kuran'da yazmayan şeyi dikkate almam... Nihat hatipoğlu ne kadar müslüman inançlı bazen radikalliği bile vardır, o geçen ramazanda canlı yayında bir olay anlattı... birisi çıktı güneşle ısınan suyla abdest harammıdiye sordu ? ne saçma bir soru oysa akıl almıyor ... hadislerde yazıyormuş...

Nihat hocada dediki ; o dönemler güneşe bakır kaplarla su koyarlardı, ısııtırlardı buda bakırdan dolayı zehirlenmeye yol açıyordu peygamber efendimiz yasakladı dedi, günmüzde böyle bir durum yok güneş enerjisi ile ısınan sistemler var vs dedi, bazen çağa göre değişiyor o dönem için söylenmiş dedi...

bu ne demek ? demekki çağa göre değişebilir, o dönem kim yazdıysa o hadisi ne derece doğruysa yazmış, şimdi uyulması sırf hadis diye saçmalık...

sakal da aynı şekilde, heleki kadınlara zaten herşeyi haram etmiş hadis kitapları... ama sahte hadislerle dolu bir dünyada onlarada aklen Kuranla yanaşacaksın kuranda varmı kardeşim ? yoksa dikkate almak kuran dışı bir yerden onay almak gereksiz...

bana göre sakalın fazlası pislik, o dönem kesme imkanları belkide yoktu herkes sakallıydı...

kadınların ise sakal olayı am komedi , o zaman hiç bir kadının yüzüne bakmazlar=) kadınlar kendi yüzlerine bakmaz hiç tüy almasın herkes kokular içinde nede güzel yaşanır=) dinimizin temiz olmayı emrediyor.. temizlik bakımla olur... tüy sakalla olmaz...

hadisleri boşverin, doğru olanları az...

insanız temizlik imandan gelir ...

İslam Kuran ve sünnet demektir. Hadis demektir. Sadece kurana bakalım diyenler olayların inişini hangi kaynaga dayanarak açıklıyorlar çok merak ettim. Ayrıca hadisler kendi içlerinde ayrılırlar. Bizim inanmamız gereken ise kuvvetli olan hadislerdir. Cübbeliye yobaz diyen kişiler kısaca bazı şeyler işimize gelmiyor desin. Çünkü bu adam Hadis allimi. Hadislere inanmayanlardan cevap bekliyorum kuranda ayetler olaylara gre iner bunları neye göre açıklıyorlar.Veya namaz şekillerini. efendimizin hayatının tamamını vs. Sünnet bizim küçümsediğimiz kadar da basit birley değil. Sakal bırakmak kuvvetli hadislerdendir. Erkeklerde edeptir. Pislik değildir.Ayrıca hiç kesmesin denmemiş sünnet olan miktarı zaten belli.

Son düzenleme:
Back
X