• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Valla nasıl gidiyorsa gitsin . İsterse donla gitsin.
Ama ben o zamanların şartlarını da iyi düşünüp ona göre ALLAHın verdiği akılla düşünülmesi taraftarıyım da aynı zamanda.
Kıyafetteki yama meselesi mesela, bilmiyorum bana tuhaf geldi. O kadar da değil yani, bu kadar şekilciliğe gerek yok.
Bu durumda bizde yama yok ya, ötekileştik mi şimdi ?
Ben karşı gelmiyorum hiçbir şeye, gelebilirdim de, benim inancım benim nefsim. Belki de müslüman bile değilim.
O yüzden kalkıp da lütfen her yoruma, her düşünceye atlayıp şöyle böyle, gülerek ahkam kesmeyin dalga geçer gibi.
Sünneti , hadisi savunurken bu tavır oldukça ironik ve çelişkili.
Yorumunuzu yapıp geçin, eğer fikir paylaşımı gibi iyiyse niyetiniz de gülerek bir tavır takınmazsanız niyetiniz yanlışl anlaşılmaz.

Valla sakalla iş göruşmesine mi gidilir tarzı yorumunuz yadırgarcasına bir algı oluşturuyor bu bir.
İkincisi bazı konularda hassas olmak demek diğerlerini öteklişteirmek değil bir şeyin bağını daha da kuvvetlendirmek demektir. yama örneğini o açıdan verdim. Birini seversen ona benzemek istersin. Bu şekilcilik değil sağlam korumadır.
Ben kimseyle alay etmem ama karşımdakinde bir küçümseme bir yadırgama görursem benzeri şekilde cevap veririm.
Sizin müslüman olup olmamanz beni ilgilendirmez.
Ben hadislerin inkar edilemeyecek kadar ciddi bir konu olduğunu vurguladım ve söyledim geçtim siz de takmayın o zaman.

Ben dediklerinize katılıyorum zaten. Ama burada bir çok insan sırf siz öyle yazdığınız ve yorumumu alıntıladığınız için bir anda beni kafir ilan edip taşlamaya gelebilir. Yanlış anlaşılmaya meyil verir yani. O yüzden ben de böyle anladım. Hedef alma yoksa sorun da yok .

estagfurullah ben size inanc veya din yonunden herhangi bir yakistirmada bulunmadim. ki atestim diye belirtmis olsaniz dahi ayni yorumu yapardim cunku bu beklentiler musluman olanlardan degil insan haklarina saygi duyan herkestendir. eger sahsiniza yonelik bir ithamda bulundugumu dusunduyseniz ozur dilerim. mesajiniz sanki isveren olsaniz sakalli geleni almam gibi bir etki uyandirdigi icin direk yazmis bulundum. halbuki oyle dusunmuyormussunuz. kusura bakmayin.

arkadaşlar konulara ön yargılı bakmayın.
ben de ilk okudugumda yadırgadım ne alakası var ya hu dedim ama öncesinde araştırın mantıga uyup uymadıgına bakın sonra eleştirilecek yönü varsa eleştirirsiniz..:34:

ben de bilmiyordum öğrendim. kadın yüzüne benzememesi içinmiş bu haram.
biliyorsunuz ki dinde erkeğin kadına, kadının erkeğe benzemesi haramdır.

Valla sakalla iş göruşmesine mi gidilir tarzı yorumunuz yadırgarcasına bir algı oluşturuyor bu bir.
İkincisi bazı konularda hassas olmak demek diğerlerini öteklişteirmek değil bir şeyin bağını daha da kuvvetlendirmek demektir. yama örneğini o açıdan verdim. Birini seversen ona benzemek istersin. Bu şekilcilik değil sağlam korumadır.
Ben kimseyle alay etmem ama karşımdakinde bir küçümseme bir yadırgama görursem benzeri şekilde cevap veririm.
Sizin müslüman olup olmamanz beni ilgilendirmez.
Ben hadislerin inkar edilemeyecek kadar ciddi bir konu olduğunu vurguladım ve söyledim geçtim siz de takmayın o zaman.

Benim müslüman olup olmamam sizi ilgilendirmez evet .
Onun ilgilendirmediği gibi, birini küçümsüyorsam da küçümsediğim siz değilseniz de ilgilendirmez.
Kaldı ki cübbeli hoca komik adam, onu da küçümsediğim yok.
Cümlemi tekrar okuyun .
Belki de küçümsediğim , az önce alkışladığınız yorumdaki, Türkiye Şartlarıdır .... :34:

Bakış açınıza göre değişir. Türkiye şartlarını bir düşünün . Sonra da bu hadisi. Yadırgadığım şu oluyor o zaman; iyi de Türkiye şartları altında bu çok zor, iyi iş görüşmesine de sakallı gitsin o zaman da kabul edilmesin, adam ekmeksiz kalsın .
Eğer yurtdışında olsaydım bu cümleyi kurma gereği duyar mıydım ?
Hayır. BU durumda değişken öge ve yadırganan şey Türkiye Şartları oluyor .

Benim müslüman olup olmamam sizi ilgilendirmez evet .
Onun ilgilendirmediği gibi, birini küçümsüyorsam da küçümsediğim siz değilseniz de ilgilendirmez.
Kaldı ki cübbeli hoca komik adam, onu da küçümsediğim yok.
Cümlemi tekrar okuyun .
Belki de küçümsediğim , az önce alkışladığınız yorumdaki, Türkiye Şartlarıdır .... :34:

Bakış açınıza göre değişir. Türkiye şartlarını bir düşünün . Sonra da bu hadisi. Yadırgadığım şu oluyor o zaman; iyi de Türkiye şartları altında bu çok zor, iyi iş görüşmesine de sakallı gitsin o zaman da kabul edilmesin, adam ekmeksiz kalsın .
Eğer yurtdışında olsaydım bu cümleyi kurma gereği duyar mıydım ?
Hayır. BU durumda değişken öge ve yadırganan şey Türkiye Şartları oluyor .

Türkiye şartlarında ne var anlamadım sadece mantıksız bir yasak!
Ayrıca kçümsediğiniz şey beni ilgilendir çünkü burda ortak bir konu tartışıyoruz.
Şunu da belirteyim ben yazdıklarımı tek kşiyi hedef alarak yazmam sadece.
Yani her yazdığım birebir size değil.
Yazdıklarımdan rahatsız oluyorsanız.
Yorumuma cevap vermyin diye belirtirsin.
Karşılıklı anlama ve anlatma problemi olmuş o zaman ben yazdığınız şeyden küçümseme anlamı çıkarmıştım.
dediğim gibi bir konuya yazıyorsanız sizi ilgilendirmez deme lüksünüz yok (ayrıca belirtmediyseniz)

estagfurullah ben size inanc veya din yonunden herhangi bir yakistirmada bulunmadim. ki atestim diye belirtmis olsaniz dahi ayni yorumu yapardim cunku bu beklentiler musluman olanlardan degil insan haklarina saygi duyan herkestendir. eger sahsiniza yonelik bir ithamda bulundugumu dusunduyseniz ozur dilerim. mesajiniz sanki isveren olsaniz sakalli geleni almam gibi bir etki uyandirdigi icin direk yazmis bulundum. halbuki oyle dusunmuyormussunuz. kusura bakmayin.

Estağfurullah . Özür büyük bir yük bana. Ben hiçbir zaman bir özüre layık olduğumu düşünmeyecek kadar egosuz biriyim. Yanlış anlaşılmasın, ama bana egonuzdan çok değer verip bu cümleyi sunduğunuz için teşekkür ederim. Siz de benim gibi egosuzmuşsunuz :) Sağolun. Ben sadece yanlış anladım sizi. Buradaki insanlar hep din açısından saldırdığı için. Ben de savunma gelişti istemsiz. Hassas noktalarımdan biri insanların inançları ve namusları . Ben de özür diliyorum yanlış anladığım için ve sert çıktığım için.

Yok asla. Aksine ben kendi benliği ile geleni alırım . Parmak arası terlikle gelse bile alırım. Ben de sizin yurtdışındaki patronunuz gibi düşünüyorum.
Ben sadece Türkiye Şartları için bu durumun çok imkansız olduğundan o cümleyi kurdum .

Ayrıca bazı şeyleri savunma adına yaptıklarım da ego veya saldırı olarak algılanmasın.
zira konu Cübbeli veya bazı dini meselelr olunca insanların nasıl alay ettiğini önceki konulardan görmek zor değil.
İşte bu da bizlerde bir savunma gereksinimi oluşturuyor.

Türkiye şartlarında ne var anlamadım sadece mantıksız bir yasak!
Ayrıca kçümsediğiniz şey beni ilgilendir çünkü burda ortak bir konu tartışıyoruz.
Şunu da belirteyim ben yazdıklarımı tek kşiyi hedef alarak yazmam sadece.
Yani her yazdığım birebir size değil.
Yazdıklarımdan rahatsız oluyorsanız.
Yorumuma cevap vermyin diye belirtirsin.
Karşılıklı anlama ve anlatma problemi olmuş o zaman ben yazdığınız şeyden küçümseme anlamı çıkarmıştım.
dediğim gibi bir konuya yazıyorsanız sizi ilgilendirmez deme lüksünüz yok (ayrıca belirtmediyseniz)

Türkiye şartları, insanı görsele göre yargılamayı çok sever. Bu açıdan .
Neyse diğer cümleleriniz için karşı cümle kurmayacağım . Aynı düşünmüyoruz, küçümseme gibi düşüncelerde.

Estağfurullah . Özür büyük bir yük bana. Ben hiçbir zaman bir özüre layık olduğumu düşünmeyecek kadar egosuz biriyim. Yanlış anlaşılmasın, ama bana egonuzdan çok değer verip bu cümleyi sunduğunuz için teşekkür ederim. Siz de benim gibi egosuzmuşsunuz :) Sağolun. Ben sadece yanlış anladım sizi. Buradaki insanlar hep din açısından saldırdığı için. Ben de savunma gelişti istemsiz. Hassas noktalarımdan biri insanların inançları ve namusları . Ben de özür diliyorum yanlış anladığım için ve sert çıktığım için.

Yok asla. Aksine ben kendi benliği ile geleni alırım . Parmak arası terlikle gelse bile alırım. Ben de sizin yurtdışındaki patronunuz gibi düşünüyorum.
Ben sadece Türkiye Şartları için bu durumun çok imkansız olduğundan o cümleyi kurdum .

rica ederim anladim simdi soylemek istediginizi. benim mesajim da o turkiye sartlarina kizginlikti aslinda. o kadar da egosuz degilim ama ortak paydada bulusabildigimize sevindim. :1:

rica ederim anladim simdi soylemek istediginizi. benim mesajim da o turkiye sartlarina kizginlikti aslinda. o kadar da egosuz degilim ama ortak paydada bulusabildigimize sevindim. :1:

Güzel şartlarda egonuz yok ama :)
Ben karşımda kötü davranış görürsem egom kabarıyor :) Yani bir şeye kızarsam.
Bazıları iyi niyet karşısında bile egoludur ya . Onu sevmem :) Ben de sevindim :16:

Cubbeli Ahmet yeniden kuralları değişecek değil ya Dört hak mezhebin imamı ne söylediyse onu aktarıyor ve dört hak mezhebin imamlarının fetvası haram olduğu yönündeyse sizde o mezheplere mensupsanız haramdır

arkadaşlar konulara ön yargılı bakmayın.
ben de ilk okudugumda yadırgadım ne alakası var ya hu dedim ama öncesinde araştırın mantıga uyup uymadıgına bakın sonra eleştirilecek yönü varsa eleştirirsiniz..:34:

ben de bilmiyordum öğrendim. kadın yüzüne benzememesi içinmiş bu haram.
biliyorsunuz ki dinde erkeğin kadına, kadının erkeğe benzemesi haramdır.

Bazı kadınların yüzünde erkek gibi sakal çıkıyor. Diyorlar ki onları almak harammış. E kadının erkeğe benzemesi de haram. Şimdi bunu nasıl çözeceğiz? :44:

Bize de küçükken vücudumuzdakileri almamanın günah olduğu söylendi, öyle öğrettiler yani. Belli bir milimi geçmemesi gerekmiş. O mantıklı gelmişti temizlik açısından. Çok garip gerçekten aynı dine inanıyoruz ama uygulamalar farklı farklı.

Ayrıca bazı şeyleri savunma adına yaptıklarım da ego veya saldırı olarak algılanmasın.
zira konu Cübbeli veya bazı dini meselelr olunca insanların nasıl alay ettiğini önceki konulardan görmek zor değil.
İşte bu da bizlerde bir savunma gereksinimi oluşturuyor.

Yok diğer yorumumdaki ego cümlemle size laf çarpmak istemedim. Yanlış anlamayın.

Türkiye şartları, insanı görsele göre yargılamayı çok sever. Bu açıdan .
Neyse diğer cümleleriniz için karşı cümle kurmayacağım . Aynı düşünmüyoruz, küçümseme gibi düşüncelerde.

mesela burada presentabl, fizigi duzgun diye eleman aranildigini goremezsiniz.
(haa bazi turk firmalar ariyor o ayri :)

mesela burada presentabl, fizigi duzgun diye eleman aranildigini goremezsiniz.
(haa bazi turk firmalar ariyor o ayri :)

Aynen . Fiziği düzgün, boyu uzun. Ne gerek varsa. İşi başka bir şey sanki tövbe Ya Rabbi . :1:

Aklıyla yapacak o işi. Önemli olan aklı. İnsanları göbeğiyle bile kabul etmesini bilemedik.

Bazı kadınların yüzünde erkek gibi sakal çıkıyor. Diyorlar ki onları almak harammış. E kadının erkeğe benzemesi de haram. Şimdi bunu nasıl çözeceğiz? :44:

Bize de küçükken vücudumuzdakileri almamanın günah olduğu söylendi, öyle öğrettiler yani. Belli bir milimi geçmemesi gerekmiş. O mantıklı gelmişti temizlik açısından. Çok garip gerçekten aynı dine inanıyoruz ama uygulamalar farklı farklı.

Bazılarında sakal çıkmasında özür durumu olabilir, zaten özür kuralların dışındadır.
Yine de ben o kadar bilgiye sahip değilim ama genel manada hepimiz biliyoruz ki erkek kadına kadın erkeğe benzememelidir.

Uygulamaların farklı olması hadis ve ayetlerin farklı yorumlanmasından ve Peygamber Efendimiz zamanından bu zamana kulaktan kulağa değişerek geldiğinden oluyor zannımca.

yine dini yorum yapiyorum :18: ama .
normal kadin fitratinda(yaratilisinda) olmadigi icin sakal ve biyik alinabilir.

Bazılarında sakal çıkmasında özür durumu olabilir, zaten özür kuralların dışındadır.
Yine de ben o kadar bilgiye sahip değilim ama genel manada hepimiz biliyoruz ki erkek kadına kadın erkeğe benzememelidir.

Uygulamaların farklı olması hadis ve ayetlerin farklı yorumlanmasından ve Peygamber Efendimiz zamanından bu zamana kulaktan kulağa değişerek geldiğinden oluyor zannımca.

Ama bana yine de bir sakal tıraşı oldu diye erkeğin kadına benzemesi mantıklı gelmiyor. Hiç sevmem zaten sakalı da bıyığı da, batıyor yahu :52: Neyse inanç meseleleri hassas. :ssz:

Back
X