- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
Meryem, bek ben buradaki insanlarin %90 veya fazlasinin dininin Islam oldugunu bildigim halde ve hatta senin gibi dinini iliklerine kadar yasamak isteyenlerin ve hayatini ona gore duzenlemis insanlarin da oldugunu bildigim halde fikirlerimi lehte veya aleyhte tartismaktan kacinmiyorum. Sizden de aynisini bekliyorum. Benim dinimin ne oldugu onemli degil, yazdiklarim bellidir, fikir tartisiyoruz, siz de cevaplarinizi benim dinimi degil fikirlerimi hedef alarak kendi hur akil ve vicdanlarinizla verin isterim.
dinler tarihi dersinde olsak yapalim dedigini. biz niye dinlerin icerigini, inancimiza gore allahin kararlarini ve kurallarini tartisalim ki. devleti elestirmekten bahsetmiyoruz.
su hayatta ateislere deistlere yahudilelere hristiyanlara budistlere hepsine saygi duyabilirim ama kendini musluman sanip-tanitip kendi kitabini yalanlayanlara saygi duyamam. yahu madem kitaba inanmiyorsun muslumanim deme. musluman degilsin deyince alinma.
tum dinler yalan uydurma, insanlar tarafindan yapildi onemli olan tek bir yaraticinin varligi diyorsan deistsin
yaraticinda yoktur dediysen ateist
ben incile inaniyorum diyorsan hristiyansin
kurana inanmiyorsan musluman olma ihtimalin yok
o halde imanla paranin kimde oldugu gayet bellidir
belli degilse onun icin de bir terim var
munafik diyoruz biz ona kendi icimizde.
not bu mesaj kisiye degil genele yoneliktir