• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan 'jiletle traş haramdır' açıklaması

Allah’ın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları O’nun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür! tevbe /9

meali yanlış almışsın saraylım

Benim alinti yaptigim yerde TEvbe 9 diyordu... Neyse, Senin alinti yaptigin yere gore Tevbe 5 olacak o zaman... bir de 5 e bak..

Iyi de o Islami kabul eden musrikler icin... Etmeyenin hali ortada..:47:

Mutlaka İslam’ı kabul edenler için geçerli ayet. Ben zaten etmeyenleri asla eleştirmiyorum.
Ancak şu da ince bir çizgi ki Kelime-i Şahadet getirdim oldu bitti ben Müslümanım demek de doğru değil.
Yani cennete sadece Müslümanlar girmeyecek mutlaka. Onun da açıklaması farklı tabi ki. Müslüman olup da çok kötü insanlar var, ancak başka dine inanıp da Allah’a daha yakın olan insanlar var kuşkusuz.

Benim alinti yaptigim yerde TEvbe 9 diyordu... Neyse, Senin alinti yaptigin yere gore Tevbe 5 olacak o zaman... bir de 5 e bak..

işte bende diyorumki alıntı yaparak gitme...bizzat kendin oku kendin test et.yoksa burdan baksak milyon tane delil çıkarırlar islamiyette şiddet ayetleri diye

İnançlar tartışılmaz bence; düşünceler tartışılır. Yani seni eleştirmiyorum. Sadece düşüncelerimi söylüyorum. İslamiyet’in 2000 yıl önce gelmiş, belki de birileri tarafından kaleme alınmış bir din olduğuna inanıyorsun da Hristiyanlık daha eski bir din biliyorsun zaten. Kaldı ki bir sürü çelişkisi var. değiştiğine dair bir sürü ispat var dışarıdan bilmeyen biri dahi okusa. Bir kere Hz İsa’nın Allah’ın oğlu olduğunu düşünmek Yaradan gerçeğiyle ne kadar örtüşür.
Bunun dışında sayabileceğim milyon çelişkisi var Hristiyanlığın.
Kaldı ki Hz İsa’nın mucizelerini Kur’an bire bir anlatır. Müslümanlar da Hz İsa’nın varlığını kabul eder ve sever. Ancak İncil’de anlatıldığı şekilde değil. Ayrıca her peygambere bir takım mucizeler verilmiştir.

Iste Hristiyanliga inanmamamin bir sebebi de bu. Isa'nin Allahin oglu olduguna inanmalari. Gerci Katolik mezhebi buna inanmiyor, ancak onlarda da bozanmasiz evlilik gibi seyler var..
Hz. Muhammed haric, diger peygamberlere mucizeler verilmistir. O yuzden Hz. Muhammed'in en buyuk mucizesinin Kuran oldugu soylenir.. Baska da yok.. Muslumansan o ayetlerin Mira Magarasinda indigine inanmak zorundasin.

işte bende diyorumki alıntı yaparak gitme...bizzat kendin oku kendin test et.yoksa burdan baksak milyon tane delil çıkarırlar islamiyette şiddet ayetleri diye

E canim numaraya takma sen de, icerige bak... Kuran'da boyle bir ayet var mi yok mu... Onemli olan o, numarasi degil... Yani bunu ne tarafindan evirip cevirip yorumlasam bana verdigi mesaj degismiyor, sana verdigi mesaj farkli mi?

Iste Hristiyanliga inanmamamin bir sebebi de bu. Isa'nin Allahin oglu olduguna inanmalari. Gerci Katolik mezhebi buna inanmiyor, ancak onlarda da bozanmasiz evlilik gibi seyler var..
Hz. Muhammed haric, diger peygamberlere mucizeler verilmistir. O yuzden Hz. Muhammed'in en buyuk mucizesinin Kuran oldugu soylenir.. Baska da yok.. Muslumansan o ayetlerin Mira Magarasinda indigine inanmak zorundasin.

Kusura bakma saraylı ben çok duygusalım bugün kendimce nedeni var.. biraz duygusal yazabilirim lütfen mazur görün. Allah demiştir ki:Seni yaratmasaydım kainatı yaratmazdım.
Böyle hoş kutsal, çok güzel.. benim de O’na çok ihtiyacım olduğu bir dönemdeyim.. O yüzden duble etkileniyorum.

E canim numaraya takma sen de, icerige bak... Kuran'da boyle bir ayet var mi yok mu... Onemli olan o, numarasi degil... Yani bunu ne tarafindan evirip cevirip yorumlasam bana verdigi mesaj degismiyor, sana verdigi mesaj farkli mi?

böyle bi ayatei biz yorumlayamayızki islamiyete bu ayet neden inmişti diye merak ediyorsan açarsın önemli güvenilir bi kaç tefsircinin tefsirini o şekilde karar verisin dinde öldürme varmı yokmu..kaldıki verdiğin ayet hangi suered geçiyor bilmiyorum ama öncesine ve sonrasına bakmanda gerekiyor.yoksa bi ayeti tutup delil gösteremzsin inanmaman için

Kusura bakma saraylı ben çok duygusalım bugün kendimce nedeni var.. biraz duygusal yazabilirim lütfen mazur görün. Allah demiştir ki:Seni yaratmasaydım kainatı yaratmazdım.
Böyle hoş kutsal, çok güzel.. benim de O’na çok ihtiyacım olduğu bir dönemdeyim.. O yüzden duble etkileniyorum.

Rahatlamak istiyorsan namaz kil... Son secdeden sonra oturdugun yerde butun ictenliginle kendi dilinden dua et.. Hem rahatlatir, hem de dualarin kabul olunur. Namazi asabiye uzmanlari tavsiye ediyor, ikinci kisim tarafimdan uygulanmis ve kabul olunmustur.

konu çok güzel ilerliyor ama çıkmam lazım pöffffffffffff :((((

canım bak önce insanlara anlatılır inanmaları için gerekceler sunulur eğer hala inanmamakta devam edip şirk koşulursa o zaman gereği ne ise yapılır illa öldürmek değil belki ceza olarak bir şeyler verilir düşünmeleri sorgulamaları için bir şeyler yapılır onun hükmünü tam bilmem ben.zaten bizim ahiret inancımızda da insanların azaptan kurtulmaları için bunları anlatın yayın deniyor, inansınlar deniyor.

bak şöyle düşün sen Allaha inanıyorsun biz doğup ölüyoruz doğup ölüyoruz ne için yaşıyoruz o zaman ölmek için mi?
demek ki dünyada yapılması gereken şeyler var. bu da din başlıgındadır zaten. baska nereden bileceğiz ne yapacagımızı

Valla zor soru... Sen biliyor musun hayatin amacini? Ben hala dusunuyorum.

REngina, Islamiyeti tum insanlarin kabul etmesi mumkun degil. Icinde cok fazla siddet unsuru var, cihat var. Allahin cihat istedigine herkesin inanmasi mumkun degil. Hosgoru dini diyorsunuz ama, diger dinlerdeki hosgoruden hic haberiniz bile yok... Hz. Isa Incil'de, "sadece seni seveni seversen bunda sana ne odul vardir ki? Dusmanini da sev. Sag yanagina tokat atan olursa sol yanagini da cevir, sakin ola seytana uyma, kin gutme" der. Boyle bir hosgoru var mi Islamda? Sizden bir kisi onlardan ikiyuz kisiye bedel diye baslayip giden sureler yuzunden Musluman ulkelerde kan akmasi durmuyor. Allahuekber!" deyiip birbirlerini bogazliyor, bunu da din adina yaptiklarini soyluyorlar.. Bunlari butun dunya goruyor. Ayni fikirde olmayan muslumanlar da "onlar yanlis uyguluyor Islami" deyip duruyor... Hangi ulke dogru uyguluyor bu Islami? Turkiye mi? Bakin burada da bir cok kisi Islami yasayamamaktan sikayetdi degil mi? Adamin 9/11 olaylarinda binlerce vatandasi Islam adina, cihat adina oldurulmus, inanir mi ki Islami kabul etsin? Hayal kurmayin...

çok iyi biliyorsunuz gerçekten diğer dinler çok hoşgörülüdür.

buyur oku sadece ufak bir bölüm incilden aynı zamanda tevratın ogretisidir.

Deuteronomy

6-7 “Öz kardeşin, oğlun, kızın, sevdiğin karın ya da en yakın dostun seni gizlice ayartmaya çalışır, senin ve atalarının önceden bilmediğiniz, dünyanın bir ucundan öbür ucuna dek uzakta, yakında, çevrenizde yaşayan halkların ilahları için, 'Haydi gidelim, bu ilahlara tapalım' derse,

8 ona uymayacak, onu dinlemeyeceksin. Ona acımayacak, sevecenlik göstermeyecek, onu korumayacaksın.

9 Onu kesinlikle öldüreceksin. Onu önce sen, sonra bütün halk taşa tutsun.

10 Taşlayarak öldürün onu. Çünkü Mısır'dan, köle olduğunuz ülkeden sizi çıkaran Tanrınız RAB'den sizi saptırmaya çalıştı.

11 Böylece bütün İsrail bunu duyup korkacak. Bir daha aranızda buna benzer kötü bir şey yapmayacaklar.

12-13 “Tanrınız RAB'bin yaşamanız için size vereceği kentlerin birinde, içinizden kötü kişiler çıktığını ve, 'Haydi, bilmediğiniz başka ilahlara tapalım' diyerek kentlerinde yaşayan halkı saptırdıklarını duyarsanız,

14 araştıracak, inceleyecek, iyice soruşturacaksınız. Duyduklarınız gerçekse ve bu iğrenç olayın aranızda yapıldığı kanıtlanırsa,

15 o kentte yaşayanları kesinlikle kılıçtan geçireceksiniz. Kenti yok edip orada yaşayan bütün halkı ve hayvanları kılıçtan geçireceksiniz.

16 Yağmalanan malların tümünü toplayıp meydanın ortasına yığın. Kenti ve malları Tanrınız RAB'be tümden yakılan sunu olarak yakın. Kent sonsuza dek yıkıntı halinde bırakılacak. Yeniden onarılmayacak.

17 Yok edilecek mallardan hiçbir şey almayın. Böylece RAB'bin kızgın öfkesi yatışacak ve RAB atalarınıza içtiği ant uyarınca size acıyacak, sevecenlik gösterecek, sizi çoğaltacaktır.

18 Çünkü Tanrınız RAB'bin sözünü dinleyeceksiniz. Böylece bugün size bildirdiğim buyruklara uyup O'nun gözünde doğru olanı yapmış olacaksınız.”

http://www.christiananswers.net/turkish/bible-tr/tr-deu13.html

timoteyus 1:

12Kadının ders verip erkeğe egemen olmasına izin vermiyorum; kadın sükûnet içinde dinlesin. 13-14Çünkü önce Ådem, sonra Havva yaratıldı; aldanan da Ådem değildi, kadın aldanıp suç işledi. 15Ama kadın sağduyu ile iman, sevgi ve kutsallıkta yaşarsa, çocuğun doğmasıyla kurtulacaktır[a].

mesela 3. en yaygın hinduizm.
If a Shudra (lowest caste member) dares to give moral lessons to a Brahmin, the king is to get him punished by pouring hot oil in his ear and mouth. (Manusmriti, VII: 272)
Eğer alt sınıftan iri üst sınıftan birine ahlak dersi vermeye kalkarsa kral onun kulaklarına ve ağzına kızgın yağ dökerek cezalandırmalıdır.

It is the highest duty of the woman to burn herself after her husband. (Brahma Purana 80.75)
kadının en önemli görevi kocası öldüğünde onunla birlikte yakılmaktır.

If a woman should not grant her man his desire, he should bribe her. If she still does not grant him his desire, he should hit her with a stick or with his hand, and overcome her, saying: 'With power, with glory I take away your glory!' Thus she becomes inglorious. (Brihadaranyaka Upanishad 6.4.7)
bir kadın kocasının arzusunu yerine getirmiyorsa, rüşvet versin, hala getirmiyorsa sopayla veya eliyle dövsün ve üzerine çıkıp "gücümle ve şerefimle seni şerefsızleştiriyorum, ve kadın şerefsiz olur. (çeviri biraz tırt oldu k.bakmayın)

Rahatlamak istiyorsan namaz kil... Son secdeden sonra oturdugun yerde butun ictenliginle kendi dilinden dua et.. Hem rahatlatir, hem de dualarin kabul olunur. Namazi asabiye uzmanlari tavsiye ediyor, ikinci kisim tarafimdan uygulanmis ve kabul olunmustur.

Şimdi ben bir şeyi merak ettim. Sen anladığım kadarıyla tek bir Yaradan’a inanıyorsun. Ama bu dediklerin de gerçekten İslamiyet’te teslimiyetle bağlantılı şeyler.

Valla zor soru... Sen biliyor musun hayatin amacini? Ben hala dusunuyorum.

soruyorum kendime bende bildiğimiz sebepler dısında ne olabilir diye ama bazı şeyler de bizim aklımızı aşıyor

kesinlikle ayetin öncesi ve sonrasına ve indiriliş sebebinde bakma gerekiyor

Sebep inanmayani oldurmeyi hakli mi kilacak? Katilden bahsetmiyoruz, hirsizdan-soyguncudan da degil... Tecavuz eden, iskence edenden de degil.. Inanmayan biri bu sadece.. Hangi gecerli sebep olumunu hakli kilabilir?
Tamam sen bu ayetlerin Allahtan geldigine inandigin icin kafanda "Allahin iyi bir sebebi vardir, o bilir" diye dusunuyorsun. Sorun da burada iste... Ben bu ayetlerin Allahtan geldigine inanmiyorum, benim inandigim Allah sadece kendine inanmiyor diye birinin canini alacaksa kendi yapar zaten, kimseye ihtiyaci yok..

Saraylim peygamber efendimizin as. Tek mucizesi kur'an degildir . Ayrica mira diye bir magarada yok.
Senin islam konusunda kayda deger bir bilginde yok canim. sadece sana yalan yalnis ogretilen kucuk bilgilere sahipsin onlarda islama karsi olanlarin islam hakindaki bilgileri . Bugun yazdiklelarinda bu cok acik goruluyor .Bunu seni yermek icin soylemiyorum inanki samimiyim . Keske bilsen gercek islami :(

Lütfen bilmek istiyorsaniz, acikca sorun dilimiz döndügünce anlatalim ama sirf karalamak icin " Kuranda tezatlik var" demeyin.
Zira bu birtek kendi nefsinize zarar verir.

Tevbe Suresi 5. ayet ten bahsedilmis.

Biliyormusunuz bu surenin hikmetini, indirilis nedenini, hangi konulara aciklik getirdigini.

Peygamber efendimiz ve Mekke müsrikleri bir anlasma imzaladi.
Bu anlasmaya göre Müslümanlar Mekke de canlarina zarar gelmeden Hac vazivesini yerine getirecekti.
KArsilikli bir baris imzalanmis ve Can güvenligi icin söz verilmisti.

Ama müsrükler hac icin cölde yolculuk yapan silahsiz müslümanlari kilictan gecirdiler.

Hem anlasmaya uymadilar hemde masum, silahsiz insanlari öldürdüler.

Burada aciklik getirilen konu ve " haram aylar cikinca, yakaladiginiz zaman öldürün" denilen müsrikler bu müsriklerdir.

Kuran da celiski yoktur.

Evet masum bir insani öldürmek tüm dünyayi öldürmek gibidir. Hatta savas esnasinda silahini atan ve teslim olan insani öldürmekte öyledir.

Lütfen yapmayin artik!

Son düzenleme:
Sebep inanmayani oldurmeyi hakli mi kilacak? Katilden bahsetmiyoruz, hirsizdan-soyguncudan da degil... Tecavuz eden, iskence edenden de degil.. Inanmayan biri bu sadece.. Hangi gecerli sebep olumunu hakli kilabilir?
Tamam sen bu ayetlerin Allahtan geldigine inandigin icin kafanda "Allahin iyi bir sebebi vardir, o bilir" diye dusunuyorsun. Sorun da burada iste... Ben bu ayetlerin Allahtan geldigine inanmiyorum, benim inandigim Allah sadece kendine inanmiyor diye birinin canini alacaksa kendi yapar zaten, kimseye ihtiyaci yok..

Bunları nereden okuyorsun bilmiyorum ama İslam’da inanmayan birinin öldürülmesi diye bir şey yoktur. Hatta tarihteki savaşlara bakarsan hep esirlere iyi davranılmış, misafir muamelesi yapılmıştır. Hele ki inanmamasından dolayı öldürülmesi diye bir şey hiçbir dinde yer alamaz ki.

Hah iste bir de bunlar var Islamiyette... Amerika'da kizlarin basaklarinin pruzsuzlugunu gorseniz sasarsiniz. Kadinlar muslouman olup killi mi gezsinler? :1: Yani hersey yasak, hersey gunah... Kil almak bile... Namus iki bacak arasinda olmaktan cikmis, saclarinin telinin gorunmesi bile gunah... Kadinin haklari erkegin iki dudagi arasinda... Istemesin sokaga cikmaz, istemesin araba biloe kullanamaz. Hele Mursi kadinlarin pazardan muz, salatalik almasini bile yasaklamisti..:9: Hersey belalti olmus.. Kizla erkek yanyana gorundugunde bizde konusuluyor, ne yapsak diye, ogrenci evlerine baskinlar mi yapsak, merdivenleri mi ayirsak, Islamiyetle yonetilen ulkelerde ise is daha buyuk boyutlara variyor, kadin karalaniyor, tecavuze ugramis kadar oluyor. Butun dunyanin bunlara inanip muslumanligi kabul etmesini nasil beklersiniz?:53:

Aynen katiliyorum yazdiklarinin her kelimesine.bence musluman ulkeler kadinlarin kiliyla tuyuyle ugrasmayi birakip biraz gelismek uzerine kafa yorsalar cok farkli olurdu hersey.ama teknoloji kelimesi okadar uzakki.onun yerine yok kadinlar araba kullanamaz bekaretleri gider yok kasini alamaz gozunu boyayamaz vs.sananee bu kadar kisa ve net.dervisin fikri neyse zikri de odur.kacinci yuzyildayiz gavur dedigin millet uzaydan canli yayin yapar biz salatik muz muhabbeti :) yok efendim kirmizi don giymek gunahmidir orucluyken sakiz cignesem oruc bozulurmu ? Zerre ilerleme yok hatta geriye dogru ilerleme var sanki.herkesin ibadeti kendine her allah bismillah diyene inanir iste bu adam dindar dersek vay halimize.muz muhabbeti yapan zihniyetle kizli erkekli yok o sunucu dekolteli,kadin midir kiz midir bilmem vs.diyen zihniyet aynidir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu adamda iyice sinirlerimi bozmaya başladı yalnız ne dmek ya traş yapmak günah nerde yazıyormuş bu o zman milyonlarca kişi günaha giriyor:44:

saraylım sen o olayı yanlıs anlamıssın canım
islam her zaman hoşgörü dinidir.o zamanki olayları da tam bilmeden bunları söylemen doğru değil.
ben gidip bir ateisti öldürsem şimdi haklı çıkar mıyım? bunu hangi din önerir?

Back
X