• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamur İşleri Cuddu(resimli)

YusNes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
2.704
8
156
Sivas
82005590kv3.jpg

sivaslı arkadaşlarım iyi bilir bunu.ayransız olmaz amaa.

patates
soğan
un
tuz
yumurta
su

önce patatesleri haşlıyoruz sonta bir güzel kavuruyoruz onu ılımaya bırakıyoruz.sonra hamurumuzu ne çok sert nede çok katı olmayacak şekilde yoğuruyoruz.yumak alıp dinlendirmeye bırakıyoz.sonra hamuru açıyoruz.bardakla kesiyoruz.sonra içine patates koyup kesiyoruz.heps bittikten sonra sıcak suyun içine tuz atıp haşlıyoruz sonra süzüyoruz.tereyağını yakıp üzerine döküp yiyoruz.ayranla beraber harika oluyo.
arkadaşlar afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
82005590kv3.jpg

buyur cnm buda son resmin

Son düzenleyen: Moderatör:
bana yardım eden arkadaşlara çok tşk etim bir gün bende becerebilirim inşş:)))))

cudduyu ilk kez duydum kız.hingel bu.bizimkilerde daha farklı kapatıyorlar bunu annem kare yapar üçgen kapatır...anneannem başka kapatır.ve bu kapatma şeklinede serçe der.

Son düzenleme:
Emeklerine sağlık canım
Annemde yapar bundan kare kesip üçgen katlayarak yapıyor...
Gerçekten çok güzel oluyor ama biraz ağır ve sıcakken yemek daha güzel oluyor...
cokacimcoook

cnm benm bende biliyrm tabi sivaslı olupta bilmemek ayıp olurdu.bizde kare kesip üçgen katlarızz ve hingel derizz.harika bi tat harikaaa.cnm istedi yarın yapayımda yiyeyim.....

cnm benm bende biliyrm tabi sivaslı olupta bilmemek ayıp olurdu.bizde kare kesip üçgen katlarızz ve hingel derizz.harika bi tat harikaaa.cnm istedi yarın yapayımda yiyeyim.....

aynen cnm bizde hıngel yada hangel derizz yerimseniben
kare kare kesip ücgen katlarız ve bugün yaptık bu yemegi afiyetle yicez cokacimcoook
denemeyen yada bilmeyenlere tavsiye ediyorum tadına baksınlar yapıptaa hoşunuza gitceginden eminim :lepi:

ben onu sivasta yemiştim hingel diyolar harika bişii.peynir yemediim için tam bana göre

Son düzenleme:
ben onu sivasta yemiştim hingel diyolar harika bişii.peynir yemediim için tam bana görecokacimcoook

tesekkurler6ga.jpg

w512.png

beysehirli arkadasimda buna benzer bisey yapiyo ama adi holuskaymis bilmiyorum bilen varmi yalniz onun salcali suda hasliyo ve suyuyla servis yapiyo ayricada icine beyaz peynir koyuyo harika ve nefis bisey oluyo eminim buda öyledir ben patatezi sevmedigim icin bunuda peynirle yapsam olurmu acaba???
insallah denicem

ben sivaslıyım bu sivas yemeği biz hingel diyoruz...harika oluyo bardakla kesmiyoruz biz kare kare kesip bunun değişik bi kapatma şekli var saç örgüsü gibi öyle yapıyoruz ...geçen hata annem yapmıştı afiyetle yedik...eline sağlık nesli...

bizde buna hıngel diyoruz annem patateslisini peynirlisini çökeleklisini vede etlisini yapar içine ne koyarsa ismi o olur patatesli hıngel gibi.ayıca bıcakla kare keser üçgen katlar ve şimdi aynılarından bende yapıyorum emeğine sağlık canım

nesli cnm hemseriyiz ama bizde adına patatesli hangel deriz :))))

cudduyu ilk kez duydum kız.hingel bu.bizimkilerde daha farklı kapatıyorlar bunu annem kare yapar anneannem başka kapatır.ve bu kapatma şeklinede serçe der.

eline sağlık canım bende sivaslıyım doğma büyüme ama ilk defa duydum cokacimcoook
bizde kare kesip üçgen katlar yaparıza.s

Back
X