- 31 Aralık 2014
- 1.930
- 3.340
- 133
Doğru söyledin hipnotize olduk sanki,eskiden halk isyan ederdi şimdi halkımız bile bütün bunları sindirmişe benziyor. Olan zavallı sivillere,gencecik çocuklarımıza oluyor. Çok yazık.bende aynını düşünüyorum cumhurbaşkanı mız sigara yı bırakanlarla cumhurbaşkanımız taksicilerle,cizre alt üst oldu,okul hastane ev bark hiç biri yok,bu evlerin içinde yaşayanlar nerelere gitti,ne yiyo ne içiyo kimse sorgulamıyor hipnotizemi olduk yoksa
Erdoğan'ın konuşma metninde film şiir geçen bölüme bakalım
"Bugüne kadar kimin cebinde sigara paketini gördüysem hemen el koydum. Salonumuzun bir köşesinde sigarayı bırakması için aldığımız paketlerden oluşuyor. Bu illetlere bulaştınız mı başınız bela yağmurundan kurtulmaz. Sizler bu başarıyı göstermiş kişilersiniz. Hem kendinize, hem ailenize, hem de topluma fayda sağladığınız için her birinizi bir kez daha kutluyorum. Gelişmiş ülkelerde sigara kullanımında azalırken gelişmekte olan ülkelerde bu alışkanlığı artıyor. Sigara endüstrisi bu alana göz dikmiştir. Sigara ve alkolü teşvik eden film, roman, şiirler uygulamaya konulmuştur. Ülkemizde de bu yöntemin özellikle bir dönem yaygın olarak kullanıldığını biliyoruz. Bugün gelişmiş ülkelerin önemli bölümlerinde sigara içenler toplumdan dışlanıyor hatta ikinci sınıf insan muamelesi görüyor. Oralarda böyle bir toplumsal bilinç var. Bizim de bu anlayışa gelmemiz lazım." kaynak
Şimdi sorum şöyle "sözleri çarpıtma" nedir? Neden ve kimler tarafından yapılır?
yine diyorum. bunu böyle anlayan bizler değiliz.
buyurun ali sirmen. ekşideki mesajlar kesmediyse bu yazıyıda koyalım konuya:)
şimdiEkşidekilerde senin benim gibi insan sadece oky , siz burada nasıl yanlış anlamış iseniz onlarda yanlış anlamış . Gayet doğal .İnsanlık hali demiştim
Ali Sİrmene gelince ;
''Üstelik konuşmasının bir yerinde bağımlılığa yol açan, alışkanlığı teşvik eden, müzik, film, roman, şiir tarzı eserlerin ardında sigaranın ardındaki finans gücünün yattığını söylerken bazı soru işaretlerinin oluşmasına da yol açıyor. Ne yani, müzik, film, şiir, roman da bağımlılık yapıyor diye, günün birinde yasak mı edilecek?''
Şurayı o da anlamamış , ee o da bir insanmüzik , film , şiir , roman da bağımlılık yapıyor onu da yasaklayalım demiyor Erdoğan .
Sigara endüstrisi bu sektörlere göz dikmiş , reklamını bunlar üzerinden yapıyor , buna düşmemeliyiz diyor .
Neyse çokta şeyetmemek lazım
amanınn. doğru valla hep bu monica yüzünden oluyor bu:)
şimdi
bu kadar kişi ve sıradan halk ki buna bende dahilim, bunu böyle anlıyorsak, bir gazetecide anlıyorsa,o zaman yanlışı kimde aramak gerekir?.
söyleyenin anlatmak istediği şeyi ,,yanlış anlamalara sebep verecek şekilde anlatmasına mı bu söylevi bu şekilde anlayan bizlere mi bakmak gerekir.o yanlışı aramak için...
cevap veriyorum.
yanlış anlamalara sebep verecek şekilde anlatan kişidedir yanlış. .
çünkü o görevdeki insanların, ağzından çııkan her kelimeyi ,tartıp biçip söylemesi gerekir ki,ben dahil sıradan vatandaş ( bende dahilim buna:) ) yanlış anlamasın
yineliyorum aus..Çokta şeyetmemek lazım dedim , hadi bir daha şey edeyim .
Bu kadar kişi , sen , o , şu bu ... Erdoğanın konuşmasını yanlış anlamıyor ki .
Onlar şu ve benzeri gazete haberlerini okuyarak , konuşma onlara nasıl lanse edildiyse o şekilde anlıyor .
Hani dün Bökenin videosunu koydun ya ; kadıncağızın demediğini demiş gibi gösteren gazete . Heh işte , olay tam da bu .
Erdoğanın cümlesini değil ; mesela Cumhuriyet gazetesinin olayla ilgili şu başlığını okuyanlar kafayı bulandıran .
Erdoğan yanlış anlaşılmalara mahal verecek cümleyi kurmuyor , cümleyi o şekilde anlaşılsın diye değiştirip manşet atıyorlar . Bunu anlamak zor olmasa gerek .
Bak şu Cumhuriyetin cümleyi sunuş manşeti ;
Erdoğan: Şiir, roman ve film sigara gibi bağımlılık yaratıyor
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ve_film_sigara_gibi_bagimlilik_yaratiyor.html
Bu da Erdoğanın asıl cümlesi ;
Sigara ve alkol gibi bağımlılığa yol açan alışkanlıkları teşvik eden müzik , film , roman , şiir tarzı eserlerin arkasında da aynı endüstrinin büyük finans gücü yatmaktadır .
Yasak falan yok , yasak diye anlaşılacak cümle yok . Bu endüstirinin sanata ciddi finans yatırıp reklam yapmasından bahsediş var .
Daha da şey etmek istersek ; şu da videosu ...
Yani oky , hmmm tamam demesen de ... Tekrar özet geçeyim . İnsanlar Erdoğanın sözlerini yanlış anlamadı , insanlar bazı gazete manşetlerini okuyup olayı , o gazetelerinin sunmak istediği gibi anladı .
yineliyorum aus..
böylede okusam aynını anlayacaktım. buda benim anlayışım.
benim düşüncem.. napacaz peki. böyle sen ben devam mı edeceğiz
yineliyorum aus..
böylede okusam aynını anlayacaktım. buda benim anlayışım.
benim düşüncem.. napacaz peki. böyle sen ben devam mı edeceğiz
şu videonun kaçıncı dakkasında bu sözler. 15 dakika izleyemeyeceğim çünkü''Sigara ve alkol gibi bağımlılığa yol açan alışkanlıkları teşvik eden müzik , film , roman , şiir tarzı eserlerin arkasında da aynı endüstrinin büyük finans gücü yatmaktadır . ''
Bu cümleden nasıl sinema roman şiir sigara gibi bağımlılık yaratıyor , anlamı çıkıyor . Bana bir özne yüklem ilişkisi içinde açıklar mısın rica etsem ?
Ciddi merak ediyorum .
şu videonun kaçıncı dakkasında bu sözler. 15 dakika izleyemeyeceğim çünkü
evet dayandım izledim... 6cı dakika:)
okey diyelimki bazı fikmlerde bu verilmiş.
audrey hepburnın tiffanyde kahvaltı filmindeki sigara içme sahnesi gibi.
ben bunda amacın o sektörü canlandırma ,ve kazanç sağlaması için yapıldığını hala düşünmüyorum. bu şiir film ve romana karşı insanları yanlış yönlendirmedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?