O zaman bi zahmet Atatürkün kurduğu ve Ataturkun kıyafet devrimi yaptığı ülkede değil arabistanin sıcak çöllerinde yaşayın selametle
Ah be latife hanım senide göndereceklerdi arabistana(
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Ve günahı süslediler, arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler bir neslin ahlakını işte böyle yediler ...
Tabi ki de her din adamı cübbe ile dolaşmıyor, gayet temiz giyimli yakışanı giyenler de var. Genelde çarıktır cübbedir giyenler tarikat mensuplarına ait.
Yengenize yapılanı ayıplıyorum . Benim annem , teyzelerim ve sülalemin çoğu kapalıdır ama üslubunca kara çarşafa bürünmüyorlar.
Açık kapalı ayrıştırımı işte bu noktada kırılıyor , oyuna geliyorlar ...
Kurallar sınırlar özgürlüğü tartışılır hale getiriyor işte.
Senin, benim, onun arzuları haline geliyor.
Ülkemizde kılık kıyafet özgürlüğü var mı? Var... Bitmiştir...
Arabistan tarzı dediğimiz kıyafetler çok rahat görünmüyor mu sence de?
Ben İnancı gereği örtünen kadının kara çarşaf giymesini de, erkeğin şalvar giymesini de
rahat oldukları için tercih ettiklerini düşünüyorum.
Kapalı değilim ama genellikle salaş tarzı tercih ederim. Fena düşkünüm rahatıma.
Örtünmüş olsam hiç uğraşamam öyle türbandı, pardesüydü, uygun çanta, pabuç.
Geçir çarşafı sırtına çık dışarı.
Ülke elden giderken poliyannacilik yapamam!hirsizlarlada ve onu savunanlara bir olmam!
Eki Görüntüle 1209706
Ve günahı süslediler, arsızlığa cesaret, zinaya aşk dediler bir neslin ahlakını işte böyle yediler ...
Ataturk 1923 te evlendi, kilik kiyafet devrimleri ise 1925 ve sonrasinda yapildi. Evlendigi tarihlerde zaten nerdeyse butun kadinlar tesetturlu idi, fazlasi, pece de takiyorlardi. O yuzden Ataturk'un esi de carsafli idi diye bosuna sevinmissiniz, hic bir anlami yok.
Bu resim de Latife hanim'in sonraki goruntusu:
Eki Görüntüle 1209717
Bu ülke bu vatan toprakları senin gibi kokoşlarla değil çarşaflı nene hatunlar sarıklı sütçü imamlarla kurtarıldı. Bu memleketin gerçek sahibi müslüman anadolu insanıdır. Beğenmeyen fransaya gitsin
Bu ülke bu vatan toprakları senin gibi kokoşlarla değil çarşaflı nene hatunlar sarıklı sütçü imamlarla kurtarıldı. Bu memleketin gerçek sahibi müslüman anadolu insanıdır. Beğenmeyen fransaya gitsin
O vatan topraklarini kazanan nene hatunlar, carsafli sariklilar uzaya gitmediler canim. Hepsinin torunlari burada, yazip duruyorlar, gozlerinizi acin, bu vatani yedirmeyin diyorlar. yazik ki sen goremiyorsun, duyamiyorsun...
Ortaya konuşma alıntı Yapta konus!
Burnunu göstermeye utanan ecdadların,poposunu göstermeye utanmayan hayasız torunlarındanmı bahsediyorsun. Edep ya hu!
Tek tek uğraşamadım verecek cevabın yoksa kes sesini. Mahalle ağzı yapma.
Burnunu göstermeye utanan ecdadların,poposunu göstermeye utanmayan hayasız torunlarındanmı bahsediyorsun. Edep ya hu!
Tek tek uğraşamadım verecek cevabın yoksa kes sesini. Mahalle ağzı yapma.
Biz arap degiliz hanfendi, burnunu gostermekten sakinan bir kavim de degiliz. Popomu da ne ara gordun merak etmemis degilim..Al bak bakalim burnu kapali kac kadin goreceksin Istiklal harbinde:
Eki Görüntüle 1209751 Eki Görüntüle 1209752
Biz arap degiliz hanfendi, burnunu gostermekten sakinan bir kavim de degiliz. Popomu da ne ara gordun merak etmemis degilim..Al bak bakalim burnu kapali kac kadin goreceksin Istiklal harbinde:
Eki Görüntüle 1209751 Eki Görüntüle 1209752
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?