• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cünüp iken vurulan asker sehit sayilir mi?

ee onlar ölünce ne oluyor. hadi her asker şehit olmak için savaşıyor vatan için. peki gayri müslüm kardeşlerimizde vatan için savaşıyor. ölünce ne olacak peki.

Sadece vatan için ölünce değil Allah yolunda ölünce şehit olunuyor. Yani vatanını savunabilirsin ama bunu Allah yolunda yapmamışsan şehit olmuyorsun bildiğim kadarıyla. Dinimizin kabul ettiği şehitlik bu.

Koyun can derdinde bunlar reyting derdinde.
Sen oğlunu gönder doğuya da gusüllü çıksın er meydanına bakalım.

savaşmasın gayri müslimler o zaman askere gitmesinler. o mertebeye yükselmeyeceklerse. kafam karıştı şimdi

İslam'a göre şehit olmak için ''Allah yolunda savaşmak'' gerek vatan için değil.Ha bu vatan için ölenlerin hiçbirinin şehit olmadığı anlamına gelmiyor tabi.
Yani demek istediğim şu inançsız bir İngiliz vatanını korumak için savaşıp ölse şehit olmaz.Aslında bizde de inanmayan ya da Allah için savaşmamış bir asker şehit olmaz ama şehitlik bizde daha farklı bir manada kullanılıyor artık o yüzden çok da aldırış etmiyor kimse.

Evet ülkece en önemli problemimiz askerlerin ölmesi değil, cünüp olup olmamasıydı. Ben soruyu yerinde buldum, cünüp değillerse ölmeye devam edebilirler.
Bu çok önemli konu da çözüme kavuştuğu için bu gece huzur içinde uyuyabilirim.

Bunu burda söylemem doğru mu bilmiyorum ama güldürdünüz :KK48:

Tam bir cahiliye dönemi yaşıyoruz
Bu millete akıl diliyorum nasıl ya kitle iletişiminde bu saçmalıklar tartışılır

İslam'a göre şehit olmak için ''Allah yolunda savaşmak'' gerek vatan için değil.Ha bu vatan için ölenlerin hiçbirinin şehit olmadığı anlamına gelmiyor tabi.
Yani demek istediğim şu inançsız bir İngiliz vatanını korumak için savaşıp ölse şehit olmaz.Aslında bizde de inanmayan ya da Allah için savaşmamış bir asker şehit olmaz ama şehitlik bizde daha farklı bir manada kullanılıyor artık o yüzden çok da aldırış etmiyor kimse.
ama yanlış bilgi buu vatanı için ölen her MÜSLÜMAN şehittirr..

iyide sadece Allah yolunda savaşan, yada vatanı korurken ölen şehit olmaz. bi çok şey var şehit sayılabilen.

of aman neyi açıklıyosak, bizmi karar vericez şehit olup olmamasına, şükür ki inanıyoruz ve şehit oldu diyoruz. Şehit olması öldüğü gerçeğini değiştirmiyor ama bi nebzede olsa inandığımız için içimizi soğutuyor, bırakalım cenabetmiydi, inanıyormuydu isyankarmıydı Allaha versin hesabını.

iyi ama vatanımızda huzur içinde dinimizi-hayatımızı özgürce yaşayabilmemiz için şehit oluyorlar
velhasıl şimdi ölenler şehit değiller diyemeyiz
ha çok ince ayrıntısına girersek orası benim harcım değil tabi

Back
X