• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cünüp iken vurulan asker sehit sayilir mi?

yahu her inanmayanın son nefesinde yanındamıyız? biliyomuyuz son nefesinde iman edip etmediğini, kabul olup olmadığını.
Allah Allah nedemek öyleyse şehit böyleyse değil. biz karar verelim madem, kim cennete gidicek kim cehenneme. herkes gitmiş öbür tarafta görmüş zaar başkalarının yerini.

iyi ama vatanımızda huzur içinde dinimizi-hayatımızı özgürce yaşayabilmemiz için şehit oluyorlar
velhasıl şimdi ölenler şehit değiller diyemeyiz
ha çok ince ayrıntısaına girersek orası benim harsım değil tabi

O konu ile ilgili farklı şeyler okumuştum.
Kimisi imanlı olsa yeter diyor kimisi devlet din devleti değil ölümünde niyet önemli diyor.Bana göre ikincisi daha mantıklı Allah yolunda savaşanlar diye geçiyor çünkü ama herkes istediğini düşünüp,ona inanmakta özgür.

yahu her inanmayanın son nefesinde yanındamıyız? biliyomuyuz son nefesinde iman edip etmediğini, kabul olup olmadığını.
Allah Allah nedemek öyleyse şehit böyleyse değil. biz karar verelim madem, kim cennete gidicek kim cehenneme. herkes gitmiş öbür tarafta görmüş zaar başkalarının yerini.

Konuyu dine çekmek istemiyorum ama Kuran'ı okursanız yazıyor orada.

11231084_10153560328798330_8407467828098007432_n.webp

şehitlik duruma göre değişiyor bizim ülkemizde.

O konu ile ilgili farklı şeyler okumuştum.
Kimisi imanlı olsa yeter diyor kimisi devlet din devleti değil ölümünde niyet önemli diyor.Bana göre ikincisi daha mantıklı Allah yolunda savaşanlar diye geçiyor çünkü ama herkes istediğini düşünüp,ona inanmakta özgür.
Konuyu dine çekmek istemiyorum ama Kuran'ı okursanız yazıyor orada.
yanlış bilmiyorsam saygı çercevesinde doğruların yazılmasında bi sakınca yok yeterki saygı sınırını aşmadan münazara yapabilelim

şehitlik bi çok mertebesi vardı mesela bazı hadislere göre suda boğularak veya yananda şehid sayılır ( sahihliğini araştırmak gerek)

"Malını müdafaada öldürülen şehiddir, ırz ve nâmusunu müdafaa ederken öldürülen şehiddir, nefsini müdafaada öldürülen şehiddir..."

velhasıl vatanını korurken emanetini teslim eden kişi eğer imanlı ise şehid mertebesine ulaşır inşALLAH
sonuçta ülkemiz müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülke

yanlış bilmiyorsam saygı çercevesinde doğruların yazılmasında bi sakınca yok yeterki saygı sınırını aşmadan münazara yapabilelim

şehitlik bi çok mertebesi vardı mesela bazı hadislere göre suda boğularak veya yananda şehid sayılır ( sahihliğini araştırmak gerek)

"Malını müdafaada öldürülen şehiddir, ırz ve nâmusunu müdafaa ederken öldürülen şehiddir, nefsini müdafaada öldürülen şehiddir..."

velhasıl vatanını korurken emanetini teslim eden kişi eğer imanlı ise şehid mertebesine ulaşır inşALLAH
sonuçta ülkemiz müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülke

Yok yazılan yorumlara bakarsak ben linç edileceğim daha fazla tartışmayacağım o yüzden lafım size değil bu arada.
Herkes istediğine inanabilir açıkçası beni ilgilendirmiyor din onların dini.Ben inançlı bir insan bile değilim yine de dinde olan bir gerçeği ve tartışılmakta olan bir konuyu kendi görüşümce söyledim o kadar.

Ee inanmadan ölenler ?
ay pardon canım sen şunu demek istedinn türksün ve bu topraklarda askerlik yapıyorsun ve müslüman değilsin. ve ölürse ne oluyor.. bildiğim kadarıyla şehit olmuyor.. ama biz böyle devam edersek munede bizi parçalara ayıracak boşver herkesler araştırıp okusunn.. munenin cımbızını totomda hissetmek istemiyorumm..:KK19::KK19:

Yok yazılan yorumlara bakarsak ben linç edileceğim daha fazla tartışmayacağım o yüzden lafım size değil bu arada.
Herkes istediğine inanabilir açıkçası beni ilgilendirmiyor din onların dini.Ben inançlı bir insan bile değilim yine de dinde olan bir gerçeği ve tartışılmakta olan bir konuyu kendi görüşümce söyledim o kadar.
keşke inansan:KK60:

ay pardon canım sen şunu demek istedinn türksün ve bu topraklarda askerlik yapıyorsun ve müslüman değilsin. ve ölürse ne oluyor.. bildiğim kadarıyla şehit olmuyor.. ama biz böyle devam edersek munede bizi parçalara ayıracak boşver herkesler araştırıp okusunn.. munenin cımbızını totomda hissetmek istemiyorumm..:KK19::KK19:
kakaom yavrum, inanan insanlar olduğumuz için biri hakkında şehit olmuyor demek bana ters geliyor, evet belli kurallar var, ayetler var ama Allah bilir deyip geçmek daha doğru geliyor bana.

ama sen araştırmayı seven birisin yorumlarından ve objektif yazılarından anladım bunu.. :KK68:

Ne iğrenç bir şey herşey bitti tartışılacak konu kalmadı.

Ülke iç savaşın eşiğinde her gün ailelere ateş düşüyor. Sorun askerin cünübü kaldı.

Hadsizlik bu asker can derdinde nerden hain kurşun gelicek derdin de

Askeri sorguluyacaklarina kendilerine baksinlar. Bu nedir kendi ahiretliklerini sorgulasinlar biz nereye gidicez diye

Vatan için sizin bizim için canlarını vermiş gencecik çocukları sorgulamasınlar

Onlar ellerinde silahla dağda tepede savaştılar sizin gibi masa etrafına oturup ta böylesi iğrençlik yapmadılar.

Boş laflar lakirti laf ettim diye bir şey yapmak mesele

Back
X