CV gönderme hakkında

Bademli_Magnum

Güzel haberler geliyor🥳
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2010
3.594
3.268
333
arkadaşlar merhaba, geçen hafta cuma günü tanıdık vasıtasıyla birine cv gönderdik. fakat henüz bir ses cıkmadı. 1 haftanın dolmasını bekliyorum. cumaya kadar beklicem. eğer hala ses cıkmazsa pazartesi falan arasak mı bi gelişme var mı gibisinden? ayıp olur mu? daha önce elden cv vermediğim için bilemiyorum süreç nasıl ilerliyor. bu konuda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim:)

2 hafta değerlendirme süresi normal kabul ediliyor.
elbette süreç hakkında bilgilendirilmek istemeniz de normal. Çok merak ediyorsanız arayın, yoksa bir hafta daha bekleyin.
Ret durumu varsa da neden reddedildiğinizi öğrenmek hakkınızdır, o yüzden ben olsam her durumda arardırm 2 haftalık süre bitince.

arayıp sormanda ısın pesıne dusmende hıc sakınca yok ayıp olmaz
olumsuzsa bıle sana donulmesı lazım cunku
cv gondermıstım ama gerı donus olmadı sonucu ogrenmek ıstemıstım dersınız nolcakkı
hayırlısı olsun

CV verildiyse cevap beklemelisin, ama genelde olumlular bi kaç güne döner. Eğer tanıdıksa arayıp sorabilirsin bence 1.5 hafta sonra, belki hoşlarına bile gider...

aslında daha henüz mülakata girmedim. cv mi gönderdiğim kişi bana uygun pozisyon olup olmadığına bakacak. varsa görüşmeye alacaklar. tabi bende bu süreçte sabırsızlıktan ölücemm

ses vermedilerse kabul edilmediğin anlamına gelir cnm tekrardan araman gereksiz. zaten aranmaz da gerekli görüldüğünde onlar dönüş yapar. yapmıyorlarsa gerekli görülmemiş demektir.

cv değerlendirmeleri kurumdan kuruma değişir
eğer çok kurumsal bir firma ise değerlendirmeler 2-3 hafta sürebilir
yok küçük bir firma ise 1 hafta-10 güne kadar olumlu sonuçlar için dönüş yaparlar
olumsuz değerlendirmeler için genelde hiçbir firma geri dönüş yapmaz, cv'yi kendi arşivlerine koyarlar
bence ses çıkmazsa arasanız da birşey elde edemezsiniz, genelde hiçbir firma olumsuz değerlendirme sebebini söylemez çünkü.söyleseler söyleseler yabancı dil bilgisi ile veya yüksek lisans ile ilgili bir durum varsa onu söylerler.

Madem tanıdık neden çekiniyorsun ki, uygun pozisyon varmıymış bir gelişme var mı diye ara sor bence
İşinin peşine düşmenin nesi ayıp tanıdıkmış birde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…