D vitamini eksikliği gebeliğe engel mi

ararat21

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2025
106
6
11
25
Merhaba, benim d vitamini değerim üç ay önce 3müş. Bu çok çok düşük bir değer. Fakat doktorlar buna dikkat edip bana bir ilaç vermemişler. Yeni gittiğim doktorum bana Devit3 damla verdi. Günde 15 damla içiyorum. 11 Aralık'ta yumurtam kendiliğinden çatladı. Pcosum da var. Bu d vitamini eksikliği gebeliğe bu ayda engel olur mu. Bence şimdiye kadar hep bu engel olmuş.

Bu durumu yaşayan var mı acaba yardım rica ediyorum

Kızlar

Engel olmaz ama geciktirebilir bunun yanında tsh a mutlaka baktırın, demir e baktırın en önemli değerler bunlar gebelikte ve gebelik öncesi
Bir de prolaktin vs

Ondan ziyade hormon değerleri önemli pcos varmış tüm hormon sonuçlarını yazın ona göre yorum yaparız.

Ben d vitamini 11'le hamile kalmıştım ama kimyasalla sonuçlandı. Planlı gebelik olmadığı için dvit fark eder fark etmez takviyeye başladım. Doktor ilgisi olmadığını düşünüyordu ama benim de içim içimi yiyor bu değerler yüzünden mi sağlıksız embriyo oldu diye. Hekim tavsiyesiyle takviye kullanıp bebek denemekte fayda var

Evet d vitamini kullanımının faydası oluyor bu süreçte. İhmal etmeyin.
Omepa q10 de öneririm. Doktorunuza sorun isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…