• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ektopik (Dış) Gebelik Metotreksat Tedavi Süreci

Benim son durum . cumartesi kontrole gidicem kanama ve ağrılarım dün bitti.ara ara yavaş yavaş biraz yürüdüm gaz sancıları gitsin die.moralimi iyi tutmaya çalıştım ,yattım tv izledim.4 gün sürdü kanama ve ağrılarım.dik duramıyordum gaz çok oldu üzerine kabızlık olunca katladı.beta 150 idi.son durumu cumartesi öğreneceğim.
Maşllah. En kısa sürede biter umarım. Ben de yarın gideceğim kontrole. Benim de şöyleydi
5 mart 2200 iğne
8 mart 1900
9 mart 1400
12 mart 1040
16 mart pazartesi 270 idi.
Yarın umarım 0 olur. Benim 8-14 mart arası ağrılı sancılı gaz şişkinlik ishal sağ kasık ağrısı bel ağrısı ile geçti. Aşırı ağrım da oldı hastaneye gittiğimde tüpümün patlamadığını söyledirler. En son böyle bir risk kalmadı dedi. Süreçte kanamam oldu ama günde 1 ped doldu kimi çok kırmızı kimisi kahvernegiydi. Ancak şuna dikkat ettim çok ağrılı geçen günlerden sonra hızlı düşüş oldu. Hala ara ara ağrım var ama adet ağrısı gibi/ bu kadar olacaktır artık.

Maşllah. En kısa sürede biter umarım. Ben de yarın gideceğim kontrole. Benim de şöyleydi
5 mart 2200 iğne
8 mart 1900
9 mart 1400
12 mart 1040
Yarın umarım 0 olur. Benim 8-14 mart arası ağrılı sancılı gaz şişkinlik ishal sağ kasık ağrısı bel ağrısı ile geçti. Aşırı ağrım da oldı hastaneye gittiğimde tüpümün patlamadığını söyledirler. En son böyle bir risk kalmadı dedi. Süreçte kanamam oldu ama günde 1 ped doldu kimi çok kırmızı kimisi kahvernegiydi. Ancak şuna dikkat ettim çok ağrılı geçen günlerden sonra hızlı düşüş oldu. Hala ara ara ağrım var ama adet ağrısı gibi/ bu kadar olacaktır artık.
Çok hızlı düşmüş.tek iğnede.benim ilk vurulan iğne muadil olduğu söyledi.2.vurulan orijinal olandı.bana hiç etkisi olması ilk dozun ama 2.olan çok hızlı etki edip halsiz bıraktı ilk 2 gün uyudum.ilkinde iğne vurulurken acı olur denildi o bile olmadı ama ikinci baya yaktı.keşke ilkini orjinal vursalardıda bu kadar yıpranmasaydım.ama ne olursa olsun şifa olsun gerçekten Allah’tan iğne tedavisi var diğer türlüsü çok zor bir süreç

5 mart 2200 iğne
8 mart 1900
9 mart 1400
12 mart 1040
Bir de normalde iğneden sonra dördüncü gün kontrolü ve yedinci gün kontrol olur %15 düşüş beklenir bu kontrollerde düşüş olduğu taktirde on günde bir ya da haftada bir beta kontrolüne gidilir sadece düşme devam ediyor mu diye siz sık sık beta baktırmışsınız sanırım

Bir de normalde iğneden sonra dördüncü gün kontrolü ve yedinci gün kontrol olur %15 düşüş beklenir bu kontrollerde düşüş olduğu taktirde on günde bir ya da haftada bir beta kontrolüne gidilir sadece düşme devam ediyor mu diye siz sık sık beta baktırmışsınız sanırım
şöyle olduz ilk hafta 3 günde bir bakmak istedi doktor. 12 sindrn sonrs direkt 19 unda geld dedi ama ben duramdım sağlık ocağımda baktırdım. 🤣 2 gündür iyiyiö ben de diğer günler zor geçti. Ağrıya katlanırız ama ya iç kanamaysa diye kurmaktan yorulduk. Bu ağrı acaba iç kanama mı diye düşinmekten mahvoldum. Neyse ki iğne ile kurtulduk gibi. Rabbiö bir daha yaşatmasın.

Bende iki sene önce yaşadım. Yıllarca çabaladık sonunda oldu ama sanki içime dogmuş gibi 2-3 günde bi kan verdim düzenli artışı takip ettim en son ağustos 2024te bianda değer çakıldı. Vajinal muayenede kese görünmeyince dış gebelikten şüphelendi dr 2gün sonra gel dedi bende başka dr gittim orada önce küretaj sonra mtx iğne vuruldum. Bikaç hafta sürmüştü sıfırlanması. O tarihten beri hiç muayeneye gitmedim tedaviyede başlamadım. Baya bi saldım. Bu süreçte doğuştan pcoslu ve asla kendiliğimden adet göremeyen ben mtx sonrası 3-4 ay düzenli adet oldum tabi sonra gene bozuldu adetim kesildi vs eskiye döndü. Bu süreçte hiç dr gitmedigim için öncesindede bilgim yoktu ama çoğunlukta yapay zeka sayesinde en azından benim yaşadıklarımın en büyük sebebinin 2016-2018 arası 3kez geçirdiğim over torsiyon oldugunu anladım. Bu durumun bi acil tıbbi vaka oldugunu bilmeden 3ünüde evde yatakta ağlayarak atlatmıstım meğer ölümün kıyısından gerçek anlamda kılpayı kurtulmuşum. Tabi bilmedigim içinde hiçbi jinekoloji muayenemde dile getirmemiştim. Meğer over torsiyon rahmin kendi etrafında tamamen dönüp kangren olmasıymış. O anki sancıyı ve etkileri anlatamam ama gerçekten ölüm gibiydi. Meğerse bu torsiyon sonrası tüpler zarar görüyormus tüplerin içerisinde ki döllenen yumurtayı rahme ilerleten tüycükler de zarar gördüğü için işlevsiz kalmış ve yumurtam ilerlemeden tüpte takılı kalmış. Evet bu pişmiş tavugun basına gelmeyecek olaylar silsilesi beni bulmuş. Hem doktorların hastasını asla bilinçlendirmemesi hemde kendimin farkında olmayışım sebebiyle bu travmayı kendime yaşattım bundan sonra asla doğal gebelik için uğraşmam istememde. Tek çarem direkt tüp bebek😒😒😒😒

Benim son durum . cumartesi kontrole gidicem kanama ve ağrılarım dün bitti.ara ara yavaş yavaş biraz yürüdüm gaz sancıları gitsin die.moralimi iyi tutmaya çalıştım ,yattım tv izledim.4 gün sürdü kanama ve ağrılarım.dik duramıyordum gaz çok oldu üzerine kabızlık olunca katladı.beta 150 idi.son durumu cumartesi öğreneceğim.
Gittiniz mi son durum nedir

Sizin nedir son durum odak vardı sanırım en son
Geçen hafta gittiğimde evet odak var halen küçülmemiş ve sağ tarafımda 6 cm kist oluşmuş . Durumum pek iyi gözükmüyor gibi geldi bana. Sonraki kontrolüm çarşamba günü. Hafif sancılarım ve batmalarım var. Kanamam da bazen artıyor bazen azalıyor devam ediyor malesef.

Geçen hafta gittiğimde evet odak var halen küçülmemiş ve sağ tarafımda 6 cm kist oluşmuş . Durumum pek iyi gözükmüyor gibi geldi bana. Sonraki kontrolüm çarşamba günü. Hafif sancılarım ve batmalarım var. Kanamam da bazen artıyor bazen azalıyor devam ediyor malesef.
Bende kanama yok sadece sol tarafımda sızı var dün hava soğuktu ev taşıma işlerimiz vardı üşüttüm sanırım.dün başladı sızı.umarım kendiliğinden düşer de normale dönersiniz.acele etmeden kanamanız olması iyi bi yerde bence gidecek gibi.kist olduğuda kesin mi bu arada bazen yanılabiliyorlar

Bende kanama yok sadece sol tarafımda sızı var dün hava soğuktu ev taşıma işlerimiz vardı üşüttüm sanırım.dün başladı sızı.umarım kendiliğinden düşer de normale dönersiniz.acele etmeden kanamanız olması iyi bi yerde bence gidecek gibi.kist olduğuda kesin mi bu arada bazen yanılabiliyorlar
Evet kesin ve 10 gün önce yoktu bu yeni oluşmuş doktor ultrason görüntüsünü verdi kocaman. :( umarım dönmez , dönerse zarar verir dedi. Hareket etmeye korkar oldum. Dış gebelik çilem bitmeden başka bişe çıkmış oldu

Son durumun hakkında bilgi ilerde okuyacaklara, kasıklarımda son 1 haftadır hassasiyet var ara ara özellikle geceleri sızı.otururken de hassasiyet devam ediyor.dün kahverengi ile başlayan ara akıntı sonrası bu gün kontrolden sonra normal kan renginde gelmeye başladı.vücut atıyor die düşünüyorum.küçük küçük döküntü şekilde parçalar.bu gün (29 Mart pazar) gittim doktora değer beta 20 olmuş.inşallah sıfırlanır ve Allah böyle birşeyi ve bundan da kötülerini yaşatmaz inşallah.🙏🏻 halen iyileştim diyemiyorum çünkü sıfır olmadı ve endişem azalmış olsada devam ediyor.

Son durumun hakkında bilgi ilerde okuyacaklara, kasıklarımda son 1 haftadır hassasiyet var ara ara özellikle geceleri sızı.otururken de hassasiyet devam ediyor.dün kahverengi ile başlayan ara akıntı sonrası bu gün kontrolden sonra normal kan renginde gelmeye başladı.vücut atıyor die düşünüyorum.küçük küçük döküntü şekilde parçalar.bu gün (29 Mart pazar) gittim doktora değer beta 20 olmuş.inşallah sıfırlanır ve Allah böyle birşeyi ve bundan da kötülerini yaşatmaz inşallah.🙏🏻 halen iyileştim diyemiyorum çünkü sıfır olmadı ve endişem azalmış olsada devam ediyor.
Merhaba, nasıl oldunuz? Benim betam 6 ya düşmüş. Ama kanamam devam ediyor. Sol tarafımda batmalar halen var. Haftaya doktor kontrolüne gidicem. Sizde durumlar nedir? Birde bu dönemde eşinizle yakınlaştınız mı hiç? Doktora soramıyorum çekiniyorum. Bir sorun olur mu acaba bilemedim size sorayım dedim. Hemen hemen aynı süreci yaşıyoruz

Merhaba, nasıl oldunuz? Benim betam 6 ya düşmüş. Ama kanamam devam ediyor. Sol tarafımda batmalar halen var. Haftaya doktor kontrolüne gidicem. Sizde durumlar nedir? Birde bu dönemde eşinizle yakınlaştınız mı hiç? Doktora soramıyorum çekiniyorum. Bir sorun olur mu acaba bilemedim size sorayım dedim. Hemen hemen aynı süreci yaşıyoruz
Merhaba. Benim 30 martta 2 idi beta bitmiş dedi doktor muane etti tüpte 3 cm var dedi ama sorun değil kendiliğinden gider dedi ama ağrım oluuıe benim de sağdaydı odak orda ağrılarım oluyor ama öyle dayanılmauacak kadar değilz hatta başka bir doktora da gittim devlette o da çok normal ilk adette gider dedi hatta 20 gün içinde ader olursunız dedi. Evet yakınlaşma oldu beta 0 oldukltan 1 hafta sonra. Bir sorun yaşamadım. Ağrı vs olmadı. Ancak 6 ay mutlaka korunma önerildi. Size de söylemişlerdir.

Benim kanama bitti. Beta 2 olduğunda 30 martta kanamamda bitmişti.

Benim kanama bitti. Beta 2 olduğunda 30 martta kanamamda bitmişti.
Kanamam olduğu için biraz endişeliyim. 2 ay olmamış olsa hiç düşünmezdim bu durumu 🤦🏻‍♀️ odak varken sorun olmaz dedi yani doktor . Benimde var ve gitmiyor 😂 hayırlısı

Kanamam olduğu için biraz endişeliyim. 2 ay olmamış olsa hiç düşünmezdim bu durumu 🤦🏻‍♀️ odak varken sorun olmaz dedi yani doktor . Benimde var ve gitmiyor 😂 hayırlısı
Bende dış gebelik geçirdim 2 doz oldum. Beta hala 628. Bağırsaklarımda karın ve bel bölgem de çok baskı dolgunluk hissediyorum sizde de olmuş muydu?

Merhaba. Benim 30 martta 2 idi beta bitmiş dedi doktor muane etti tüpte 3 cm var dedi ama sorun değil kendiliğinden gider dedi ama ağrım oluuıe benim de sağdaydı odak orda ağrılarım oluyor ama öyle dayanılmauacak kadar değilz hatta başka bir doktora da gittim devlette o da çok normal ilk adette gider dedi hatta 20 gün içinde ader olursunız dedi. Evet yakınlaşma oldu beta 0 oldukltan 1 hafta sonra. Bir sorun yaşamadım. Ağrı vs olmadı. Ancak 6 ay mutlaka korunma önerildi. Size de söylemişlerdir.
Bende dış gebelik geçirdim 2 doz iğne oldum. Beta hala 628. 2.dozun üstünden 15 gün geçti. Bağırsaklarımda karın ve bel bölgem de çok baskı dolgunluk hissediyorum sizde de olmuş muydu? Vaijnal ultrasonda doktor sol tarafta odak duruyor Stabil dedi. Dış gebelik soldaydı.

Back
X