D vitamini

Perlitik

.
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2017
3.860
4.814
133
Arkadaslar merhaba,
Ablamin d vitamini oldukca düşük çıktı.
Dışarıdan d vitamini icin takviye karışım yapan veya herhangi bitkisel kür, besin kullanan var mi? Doktorun verdiği ilaclari kullanmak istemiyor.

Ne geldiyse başına günesten kacmaktan geldi. Yazin evimiz denize sıfır, 1 kez inmemiştir sahile.

Ama tabiki ilaçları kullansin benim oğlumda 2.5 yasinda d vit yazin iyidi simdi 8 in altinda önce bir tane ampul kullandik şimdi damla kullaniyrz yani kullansin suanda zaten yeteri gunes yok bide dik acıyla gelince cikmali

Dr ilaclarini niye kullanmak istemiyor

Ilaclara karşı alerjisi var. Bir kac kez acillik oldu. Fobisi olustu. Acillik eden ilaclar antibiyotikti ordaki etken maddeye alerjin vardir, d vitamini ilaclarinda yan etki yazmıyor diyorum fakat iciremiyorum.

Ama tabiki ilaçları kullansin benim oğlumda 2.5 yasinda d vit yazin iyidi simdi 8 in altinda önce bir tane ampul kullandik şimdi damla kullaniyrz yani kullansin suanda zaten yeteri gunes yok bide dik acıyla gelince cikmali

Gecmis olsun. Yumurtada varmis d vitamini diyor.her sabah haslanmis yumurta yiyor. Bende mantarda var diye okudum. Mantar aliyorum. Ama tabiki hic biri direkt gunesten alacağı gibi olmaz.

İlaclara varsa disardan alinan bitkisel ilaclarada olur. D vitamini sadece guneste var. Ve ilac olarak d vitamin damlasi var. Kaldiki oyle bitkisel birsey bulursa allerjisi varsa dra sormadan icemez.

İlaclara varsa disardan alinan bitkisel ilaclarada olur. D vitamini sadece guneste var. Ve ilac olarak d vitamin damlasi var. Kaldiki oyle bitkisel birsey bulursa allerjisi varsa dra sormadan icemez.

Ben acikcasi psikolojik olarak fobi edindigini düşünüyorum. Evet cok kotu oldu Allah a dua ede ede yetistirdik kac kere hastaneye cok korktuk. Doktorda soyledi alerjisinin olduğunu. Fakat vitamin bu yan etkisi yok yaziyor arastirdim. Doktoru bir serum yazdi ayda 1 visne suyu vb. Icecege dokerek icebilirsin dedi. Annemle konustum acaba caktirmadan icirsek mi diye fakat birsey olursa ya diye korktuk cesaret edemedik

güneş ve d vit ampulden başkasını bilmiyorum. kalsiyum takviyesi de iyi olur. yoğurt peynir...
açıkçası doktor alerjik durumunu bilerek vermiştir.
doktorunuzun tavsiyesini yabana atmayın, d vitamini çok önemli.
yağ gibi bir şey bir ampul haftada/ayda bir falan veriliyor.
doktorun tavsiye ettiği miktar nasılsa ona göre verin.
geçen kardeşimin içme suyuna koyup verdim sulukta içince farketmedi bile... (çoklu gıda alerjisi var hiç bir şekilde takviye vitamin alamıyor ancak doktoru d vit de problem yaşamayacağımızı söyledi ki sıkıntı da yaşamadık.)

Canim size verdikleri serumda icecege dökülüp mu içiliyor? Haftalik / aylik periyotlar verdiler mi

D vitamini eksikliği bende de var.Hatta geçen gün haberlerde (yurt dışındayım yaşadığımız ülkede)çok güneş göremediğimiz için insanların mutlaka takviye yapmasını söylüyorlardı. Ben aldım içiyorum şimdi.

Geçmiş olsun. Bizede visne suyu vb. Birseye döküp ayda 1 içecek dedi. O içmiyor doktora da alerji durumu söylendi. Acaba caktirmadan annemle icirsek mi diye düşündük. Sonradan cesaret edemedik. Cok zayıf. Tansiyon genetik olarak düşük. Sarimsakli birsey bile yese tansiyonu daha da düşürüp bayilmisligi var. Kendisine de hic bakmiyor.

Gecmis olsun. Şu serumu biraz daha arastirayim sonrada caktirmadan icireyim. 2 3 gun gecince de soylerim fobisini yenmis olur. Peki sizde bir icecege dokup ayda 1 mi iciyorsunuz? Ve eger öyle ise içecegin tadi degisiyor mu? Gerci demin suya koyduk icirdik tadindan anlamadi diye bi yorum geldi :)

ben olsam riske atardım çünkü doktor vermiş.
açıkçası kendimde giderim arada alır bir ampul deviririm bünyem zayıf olduğu için doktorum tavsiye etti. bağışıklık sistemimi güçlendiriyor.

Yok benim kullandığım hap şeklinde.hergün bir adet alıyorum. Çok memnununum

Bende de d vitamini 0 çıktı. Doktor devir 3 ve ampul ünü verdi onları kullandim ama hamile kalınca bıraktım şimdi nasıl bilmiyorum.

Arkadaslar merhaba,
Ablamin d vitamini oldukca düşük çıktı.
Dışarıdan d vitamini icin takviye karışım yapan veya herhangi bitkisel kür, besin kullanan var mi? Doktorun verdiği ilaclari kullanmak istemiyor.
ampül şeklinde satılan d vitaminleri var.ayda 1 kez içsin. toplamda 2 tane içsin.

ben olsam riske atardım çünkü doktor vermiş.
açıkçası kendimde giderim arada alır bir ampul deviririm bünyem zayıf olduğu için doktorum tavsiye etti. bağışıklık sistemimi güçlendiriyor.

Annemle konuştuk simdi, yazilanlari ona da okudum. Ablama soylemeden içirmeye karar verdik :)))))) abla beni affet hersey senin iyiligin icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…