Dağınık misafir

Bence uyar yani bunlar annesinin ve babasının önemsemesi gereken şeyler. Dağınıklık da değil ailenin görgüsüzlüğü. Çocuğa suç bulmadım, eğitimi verecek anneler babalar. Çocuğuna otur ye, sifonu çek diyeceksin. Olmuyorsa da sen yapacaksın öğrenene kadar. Çocuktur yapacak demek saçmalık. 1 yaşında bebekli kadın misafir eziyeti niye çeksin. Bir zahmet bebesine sahip çıksın herkes.

Hah, doğru bir yorum geldi.
Sorumluluk çocukta değil annededir.
Onları döküyor böyle yapıyor vs diyerek kötülemek başka bir durum bana göre.
Anneye gömelim lütfen:)
Aslında benim de anlatmak istediğim buyd
Klozet kapağını el yıkamadan kapatan insanların çoğunlukta olduğunu bildiğimden, o pis ellerini nerelerine sürüp kapattıklarını düşününce evimde açıktır daima, kimse kapatmasın evimde.
İçinde 3 ayrı klozet bloğu kullanıyorum zaten, sifonla beraber her seferinde tertemiz oluyor valla.

Yani ben de anlamadım, leke oluşumu dışında bir çocuktan ne bekleniyor?
Annesine kızılsa haklı konu sahibi ilgilenmiyor diye ama çocuğa pis şöyle böyle demek nedir?
Ben zaten tamamen çocukların suçu demedim anneleri de uyarmıyor dedim.Ha çocuk olmaları pis oldukları gerçeğini degsitirmiyor maalesef

Aslında benim de anlatmak istediğim buyd
Ben zaten tamamen çocukların suçu demedim anneleri de uyarmıyor dedim.Ha çocuk olmaları pis oldukları gerçeğini degsitirmiyor maalesef
Çocuklar pistir zaten.
Merak duyguları geçmeden, pislikleri geçmez.
Hepimiz de öyleydik, parkta oyun oynayıp elimizi ağzımıza sokuyorduk, yere döküleni yiyorduk, tabak yalıyorduk falan.
Bahsettiğiniz çocuklar ilkokul 1 dediğiniz 6 yaş, bu bilinçte değil henüz.
10 yaşında tüm öz bakım becerilerini kazanmış bir çocuk olarak bunları yapıyor olsa, evet pistir.

Gerçekten küçükler, küçücük çocuklardan büyük beklentiler sadece hayal kırıklığı yaratır hem ailede hem çocukta, kendi bebeğiniz için yazıyorum bu satırları, olması gerekenle yapabildiği arasında uçurum olunca bocalamayın diye.

Anne ilgisiz, bunu nereden anladım derseniz, 6 yaşında çocuğumu misafir olduğum evde tuvalete yalnız yollamam da ondan.
Klozet yüksektir, lavabo boyuna uygun değildir, havluluk yukarıdadır ve illaki ebeveynine ihtiyaç duyar.
Başka hiçbir açıklamaya gerek kalmadan, yalnız başına gidilen tuvaletle anne ilgisiz, net.

:işsiz:
benim evi ve çocukları görseniz tüm kk kusacak herhalde.
Yahu klozet kapağı kapama huyum yoktur, sevmem, tercih etmem, kapatana gıcık olurum, ellemekten, temastan tiksinirim.

Sifonu hepimiz ara ara unutuyoruz insanlık hali, orada kaka kaldı diye evinize mikroplar hücum etmedi.
Yemek yerken dökülür zaten, dökülmemesi abes olur.
Bir zahmet çocuk olsun olmasın her yemek sonrası yenen yeri ve mutfağı süpürün.

Koltuk kısmında haklısınız, dökülebilir fakat annesinin temizlemesi, uğraşması lazım.
Çocuklar da gayet küçük, sanki kendi başına her işini halledebilen yaştan bahsediyorsunuz, tuhaf.
Bebeğiniz küçük, hep öyle kalmayacak.
Klozet içinde size bakan kakalar görünce bunları hatırlarsınız:)

Sifon çekmek nasıl unutulur ki
28 yaşındayım bir kez bile unutmadım

Arkanızdan girene sormak lazım, size değil.
Sonuçta unuttuysanız siz bilmezsiniz:KK66:

Eşim söylerdi, annem de. Sekmez şaşmaz
1 krz unutursun da sizin dediğiniz gibi ara ara unutmak başka şeylerin belirtisidir.
Bu arada çocuk gelişimciyim. 6 yaşındaki çocuk tuvalet temizliği bilincinde değilse annesio eğitimi düzgün verememiştir ya da gelişimsel bir gerilik vardır.

Sözüm meclisten dışarı, fakat bu sitede 1 2 çocuk doğuranın tüm çocuk gelişimcilere taş çıkartacak kadar ahkam kesmesini anlamıyorum. Sizin çocuğunuz bir şeyi yapabiliyor diye tüm gelişimsel parametreleri ve normları ve teorileri atlayıp tüm çocuklara genellememelisiniz.

Not: sözüm size değil, belki de bu alandan birisinizdir.

Yahu klozet kapağı kapama huyum yoktur, sevmem, tercih etmem, kapatana gıcık olurum, ellemekten, temastan tiksinirim.

Sifonu hepimiz ara ara unutuyoruz insanlık hali, orada kaka kaldı diye evinize mikroplar hücum etmedi.

Koltuk kısmında haklısınız, dökülebilir fakat annesinin temizlemesi, uğraşması lazım.
Çocuklar da gayet küçük, sanki kendi başına her işini halledebilen yaştan bahsediyorsunuz, tuhaf.
ne alakasi varya ne demek unuturuz ben 28 yasindayim hic unutmadim.benimde kizim var 3 yasinda ayakta asla yemek yemez tuvalete gotururum ve hijyen kurallarini bilir.bu titizlik degil herkesin yapmasi gereken seyler

Klozet kapağı hariç katılıyorum 👍 6 yaşında kızım var sifon çekmeyi öğretemedim gitti. 18 aylık küçük eline kalem geçirmeyegörsün... çocuklar böyle büyüyor yaşamayan bilmez. Ha öyle uzun misafirliklere gitmem ve gidince onları oyalarım, ev sahibini rahatsız etmemeye uğraşırım ama bir günde düzelmez yani tuvalet ve yeme alışkanlıkları...
Cocuk bu tamam temizleyemiyordur. Ama annelerinin kontrol etmesi gerekiyo Tabi ki ben bi yere gittiğim zaman gözüm üzerlerinde olur tuvalete gitseler peşlerinden girer kontrol ederim. Anne fazla rahat geldi bana

Eşim söylerdi, annem de. Sekmez şaşmaz
1 krz unutursun da sizin dediğiniz gibi ara ara unutmak başka şeylerin belirtisidir.
Bu arada çocuk gelişimciyim. 6 yaşındaki çocuk tuvalet temizliği bilincinde değilse annesio eğitimi düzgün verememiştir ya da gelişimsel bir gerilik vardır.

Sözüm meclisten dışarı, fakat bu sitede 1 2 çocuk doğuranın tüm çocuk gelişimcilere taş çıkartacak kadar ahkam kesmesini anlamıyorum. Sizin çocuğunuz bir şeyi yapabiliyor diye tüm gelişimsel parametreleri ve normları ve teorileri atlayıp tüm çocuklara genellememelisiniz.

Not: sözüm size değil, belki de bu alandan birisinizdir.
Fil hafızalı insanımdır, zorlasam doğumumu hatırlarım diye korkmuyor değilim😂
Ama ben bile kendime 1 kere unutmadım sifonu diyemem, düğme serttir, az akmıştır vs, her şey olabilir.
6 5 yaşındaki çocuğun tuvalet eğitiminden bahsetmiyoruz, tüm öz bakım becerilerinden bahsediyoruz.
Keza siz benden çok daha iyi bilirsiniz mesleki olarak, 6 yaş yaptı normal, yapamadı anormal değildir.
Pek çok şeyde yaş aralığı, ay aralığı mevcuttur.
Ve 5 6 yaş bu konudaki üst sınır değildir, ortalamadadır.
Ayrıca, yanlış anlamayın sözüm meclisten dışarı;)
İnsan olgunusu temel alan hiçbir konuda tek tip bir çizelge, yöntem, doğru vs kabul da etmiyorum.
Herhalde siz de öylesinizdir ki oyun, kum vb çocuklar için terapileri yapılmazdı.
İç dünyasını ve kendinisi anlamak için sadece basımlar yeterli olurdu.

Neyse efendim, her uzmanın mesleki görüşü de kendine özgü yorumlamaya açık kapı bırakır diyerek yorumumu sonlandırayım.

Okula niye gitmiyorlar .Ben burda daraldım .
Pazar akşamının son dakikasına kalmayın trafikten kardan yağmurdan fırtınadan eve ulaşamazsınız deyin .
Bu yüzyılda niye geceli kalmalı misafir niyyyeeeee niçün .Sebep.???

ne alakasi varya ne demek unuturuz ben 28 yasindayim hic unutmadim.benimde kizim var 3 yasinda ayakta asla yemek yemez tuvalete gotururum ve hijyen kurallarini bilir.bu titizlik degil herkesin yapmasi gereken seyler
Off Allah aşkına hijyen kuralı neyi bilir kızınız ya?
Sifona bas, tuvalet kağıdı kullan, eli yıka, yere dökülen yenmez, diş fırçalanır vs.
Sanki ace teyzeler doğurdunuz da sizden başka herkes pis!
Çocuğun tek başına yıkadığı elle, sizin 28 yaşında yıkadığınız el aynı olabilir mi, ya da hijyen bilginiz?
Yapabilecekleri elbet sınırlı, bunu anlamak neden zor?
Hayatımda hiçbir şeyi 1 kere unutmadım demek kadar da abes bir şey görmedim, unutulduğunun farkında olsanız zaten yapmazsınız ve başka bir insan da bu konuda sizi rencide etmek için söylemez zaten.
Ben de unutmadım ama bana göre yani;)

Birisinin evinde yatili kalmayi hic sevmem. Birisinin de benim evimde yatili kalmasini sevmem. Misafir dedigin de bir iki gun kalir. Daha uzun kalimlarda otele gitseler daha iyi bence. Insan baskasinin evinde nasil rahat eder hic anlamam. Annelerinde sorun. Onlar koltuklari batirirken bu kadar rahat davranmasi normal degil. Konussaniz da anlayacagini sanmam, anlayacak biri olsa zaten bu durumdan rahatsiz oldugu belli olurdu. Sanirim ben boyle biri bir daha evime gelmek istese bir bahane bulur kabul etmezdim.

🥺🤢🤮

Arkanızdan girene sormak lazım, size değil.
Sonuçta unuttuysanız siz bilmezsiniz;)
Tabiki de
Okula niye gitmiyorlar .Ben burda daraldım .
Pazar akşamının son dakikasına kalmayın trafikten kardan yağmurdan fırtınadan eve ulaşamazsınız deyin .
Bu yüzyılda niye geceli kalmalı misafir niyyyeeeee niçün .Sebep.???
😂😂😂ah bir bilsem 😂😂

Herkes çocuk tuvaleti temizlemeyi bilir vs demiş

Hiç mi umumi tuvalete uğramıyorsunuz

En pis yer kadınlar tuvaleti

Elini sifona ya da çöp sepetine değmemek için tuvaleti olduğu gibi bırakan fırçayı pis bulup kendisinden sonraki ile bıraktığını tanıştıranlar buralarda değil galiba

Ya da okul tuvaletleri

Tuvaleti kapatıp sifonu çekince kimse açıp tekrar bakmıyor o bulaşanlar vs de kalıyor

Hatta dışına değil suyun içindeki kısmına bulaşanlar da kalıyor

Ofiste yahut dışarıda benden öncekinden kalanları da benden sonra giren benden bilmesin diye temizlediğim Zaman'lar oldu

Örneğin umumi tuvalette kapalı tuvalet kapağı varsa açmıyorum bir kere açma gaflatinde bulundum

Konu sahibi arkadaşım ortaya virüs gelmiş daha dikkat edelim diye söylemekten başka çözüm yok sanki

Sifona bas, tuvalet kağıdı kullan, eli yıka, yere dökülen yenmez, diş fırçalanır vs.
Çocuğun tek başına yıkadığı elle, sizin 28 yaşında yıkadığınız el aynı olabilir mi, ya da hijyen bilginiz?
Hayatımda hiçbir şeyi 1 kere unutmadım demek kadar da abes bir şey görmedim, unutulduğunun farkında olsanız zaten yapmazsınız ve başka bir insan da bu konuda sizi rencide etmek için söylemez zaten.
Zaten ben de eline süpürge alıp ortalığı temizlesin demiyorum ama sifonu da çekebilir diye düşünüyorum 1.sinifa giden bir çocuk.

Bende misafir kalıcı veya günlük hiç farketmez ...eşimin tarafı ise o konuşur benim tarafımdan ben...istisnasız hayatta katlanamam..demekki kendi evleri de öyle ya siz onlara sakın gitmeyin...

ayy hic bana oyle super insta mom cumleleri kurmayin.ben hicbiseyi unutmadim demedim klozet kullanmiyorum zaten alaturka kullaniyorum ve evet asla unutmam bu unutulacak bisey degil.siz kendinizi hakli cikarmaya calisiyosunuz ama herkes sizin gibi degil.kizim benim gibi yikamasada en azindna temizligi biliyor.ben herkes pis demedim oyle bi cumle agzimdan cikmadi.hic kendinizi hakli cikarmayin klozeti temizlemek unutulur mu ya

Back
X