Dağınık misafir

:işsiz:
benim evi ve çocukları görseniz tüm kk kusacak herhalde.
Yahu klozet kapağı kapama huyum yoktur, sevmem, tercih etmem, kapatana gıcık olurum, ellemekten, temastan tiksinirim.

Sifonu hepimiz ara ara unutuyoruz insanlık hali, orada kaka kaldı diye evinize mikroplar hücum etmedi.
Yemek yerken dökülür zaten, dökülmemesi abes olur.
Bir zahmet çocuk olsun olmasın her yemek sonrası yenen yeri ve mutfağı süpürün.

Koltuk kısmında haklısınız, dökülebilir fakat annesinin temizlemesi, uğraşması lazım.
Çocuklar da gayet küçük, sanki kendi başına her işini halledebilen yaştan bahsediyorsunuz, tuhaf.
Bebeğiniz küçük, hep öyle kalmayacak.
Klozet içinde size bakan kakalar görünce bunları hatırlarsınız:)
Sifonu klozet kapagini kapatmadan mi cekiyorsunuz? 🙄
Kapagi kapatmadan cekilen sifon diskidaki bakterilerin 5 metre uzaga kadar gitmesine, hatta saatlerce havada gezinmesine neden oluyormus.

ayy hic bana oyle super insta mom cumleleri kurmayin.ben hicbiseyi unutmadim demedim klozet kullanmiyorum zaten alaturka kullaniyorum ve evet asla unutmam bu unutulacak bisey degil.siz kendinizi hakli cikarmaya calisiyosunuz ama herkes sizin gibi degil.kizim benim gibi yikamasada en azindna temizligi biliyor.ben herkes pis demedim oyle bi cumle agzimdan cikmadi.hic kendinizi hakli cikarmayin klozeti temizlemek unutulur mu ya
İnsta mom mı?
Yok efendim onları siz kuruyorsunuz.
Temizlik abidesi siz ve sizin yetiştirdiğiniz kızınız.
Ben aksine insanlık hali diye bir şeye inanıp olabilitesi yüksek bir mevzudan, çocuğun da unutma hakkını savundum.
Valla benim çocuklarım pisler, ben temizleyeme kadar gayet pisler, benim bile midem bulanıyor.
Döke saça yemek yiyorlar, yemeklerini suya daldırıyorlar, eskiden tabak fırlatırlardı bitti çok şükür, üstleri de pisleniyor elleri de, öyle bir el yıkıyorlar ki sular aynadan akıyor, diş fırlamala ise zaten rezalet, fırçayı elliyorlar falan.
Ben 0 yaşında çocuk doğurdum, 3 olana kadar anca bu kadar yapabildiler.
Akşamları güzelce küveti doldurur oynatır, ardından boşaltır ve yukarız tüm o pislikleri gider.
Evim de sirke ve arap sabunuyla silinir, banyo mutfak vs zaten her gün ben gerekeni yaparım.

Deneye deneye dökmemeyi, yapmamayı, becerileri doğrultusunda öğrenecekler.
Sizin gibi hijyen kurallarımı aktaramadım, 30 dan 3 yaşına inmedi yaşları beceri ile.

Sifonu klozet kapagini kapatmadan mi cekiyorsunuz? 🙄
Kapagi kapatmadan cekilen sifon diskidaki bakterilerin 5 metre uzaga kadar gitmesine, hatta saatlerce havada gezinmesine neden oluyormus.
Madem öyle imiş, yeni nesil klozetler neden kapaksız üretiliyormuş son teknoloji en hijyenik olarak diye?
Ayrıca kapaklı kullanılmayan bir diş fırçasında, klozette bulunan bakterilerin kat be katının olduğunu da hatırlatayım.

İnsta mom mı?
Yok efendim onları siz kuruyorsunuz.
Temizlik abidesi siz ve sizin yetiştirdiğiniz kızınız.
Ben aksine insanlık hali diye bir şeye inanıp olabilitesi yüksek bir mevzudan, çocuğun da unutma hakkını savundum.
Valla benim çocuklarım pisler, ben temizleyeme kadar gayet pisler, benim bile midem bulanıyor.
Döke saça yemek yiyorlar, yemeklerini suya daldırıyorlar, eskiden tabak fırlatırlardı bitti çok şükür, üstleri de pisleniyor elleri de, öyle bir el yıkıyorlar ki sular aynadan akıyor, diş fırlamala ise zaten rezalet, fırçayı elliyorlar falan.
Ben 0 yaşında çocuk doğurdum, 3 olana kadar anca bu kadar yapabildiler.
Akşamları güzelce küveti doldurur oynatır, ardından boşaltır ve yukarız tüm o pislikleri gider.
Evim de sirke ve arap sabunuyla silinir, banyo mutfak vs zaten her gün ben gerekeni yaparım.

Deneye deneye dökmemeyi, yapmamayı, becerileri doğrultusunda öğrenecekler.
Sizin gibi hijyen kurallarımı aktaramadım, 30 dan 3 yaşına inmedi yaşları beceri ile.
bence kendinizi sorgulayin cocuk adi altinda bu yaptiklariniz hic normal degil.ben ekstra bi caba gostermiyorum.bizden gorduklerini uyguluyor bazen kirlettigi oluyor ama sizin dediginiz seyler degil.etrafimdaki cocuklarin geneli de boyle.ben ogretmenim ve cocuklar evet cok temiz degil ama sizin dediginiz kadar da degil

bence kendinizi sorgulayin cocuk adi altinda bu yaptiklariniz hic normal degil.ben ekstra bi caba gostermiyorum.bizden gorduklerini uyguluyor bazen kirlettigi oluyor ama sizin dediginiz seyler degil.etrafimdaki cocuklarin geneli de boyle.ben ogretmenim ve cocuklar evet cok temiz degil ama sizin dediginiz kadar da degil
Mağara adamıyım, ondandır.

ben oyle bisey demedim ama temizlige biraz daha onem verirseniz hic fena olmaz malum corona virusu var.bugun saglik bakanligi bildiri yayinlamisti klozet kapagini kapatin diye
Ülkenin sağlık bakanının corona için önerisi klozet kapağı kapatın ise zaten vay halimize, halktan ne yapsa az yani..
Çamaşır suyu için demediğine şükretmek lazım.

Yok efendim teveccühünüz, ben mağara adamı hatta ilk insanım ki çocuklarım benden görüp yapıyordur.
Sizin hamam üzerinize yapılmıştır falan filan, ondan yani genetiktir sizin kızdaki hijyen.
Öğretmenize bile gerek yoktur eminim.
Biz de işte yaprak falan kullanıyoruz aslında da neyse...

Madem öyle imiş, yeni nesil klozetler neden kapaksız üretiliyormuş son teknoloji en hijyenik olarak diye?
Ayrıca kapaklı kullanılmayan bir diş fırçasında, klozette bulunan bakterilerin kat be katının olduğunu da hatırlatayım.
Sizi elestirmek icin yazmadim. Sadece bildigimi nacizane olarak paylasmak istedim. Kapaksiz klozet hic gormedim ve uretildigini ilk defa sizden duyuyorum. Oyle birsey varsa bile muhtemelen sifon sistemi, suyun akisi vs. farklidir. Suan evimizde kullandigimiz klozetlerin hemenhemen hepsi foşur foşur sifonu cekince 🤓

Dağınıklık toparlanır da annesinin masada yemeyi öğretmesi lazım. Onuda geçtim misafirin koltukta yemek yemesi de abes yemek dedigin mutfakta ya da masada yenir. Koltuğa nasıl bir şey dökebilmişler. Bazı kk için yatak odası nasıl mahremse benim icinde tuvalet öyle. Benden başka biri girince 2 saat gecmeden ben tekrar giremem. En nefret ettigim seyde sifon olayı eski oda arkadasimda yapardı iğrenirdim. Bir de haftada 1 denk gelirdim mutlaka. Alt tarafı sifon bu basmak ne kadar zor olablir. Annesine açık açık söyleyin seninkiler sifon cekmemis daha dikkatli olursanız sevibirim diye. Hijyenin misafiri olmaz.

Sifon çekmek nasıl unutulur ki
28 yaşındayım bir kez bile unutmadım
Kesinlikle katılıyorum.Hatta hep arkamdan kontrol ederim. Acaba diye. Ççoookk kücükken alaturka tuvaleti yanlış kullaniyorum diye annem bir kere uyarmıştı hemen düzeltmiştim. Annelerinin söylemesi lazım. Hatta benim bildiğim o sifona sticker falan yapistiriyorlar. Çizelge yapıyorlar sifonu çektin mi ellerini yıkadın mı diye

Şimdi çocuklar pistir evet buna katılıyorum. Çünkü bizim gibi geniş kapsamlı düşünmezler. Yerden bir şey alıp ağzına sokarlar ama bu ilkokul 1 de değil. Ben anasınıfına kendi kendime gidiyodum ya, ne sifonu unutması, ne el yıkayamaması.
Annemin öğretme şekli bariz bir rutindi ve o rutinden çıkmayı düşünmez, teker teker yapardım. Tuvalete gir. Temiz mi diye bak. Çok kirliyse hiç bir yere dokunmadan çık. Temizse tuvalet kağıdıyla yine bi temizle. Gerekirse sifona bas. Tam oturmadan yap. Kendini temizle. Sifona bas. Dönüp arkana bak. Ellerini 2 kere sabunla. Kurula.
Ben bunu anasınıfında baya baya yapabiliyordum. Hatta tuvalete yardımcı teyzelerle giderdik, vay be sen nasıl akıllısın falan derlerdi.
Çocuklar böyledir bla bla yapcak bişey yok demek yerine biraz üstüne düşmek lazım çocuğun.

Ben cocuklar tuvalete giderken arkasindan seslenirim sifonu çekmeyi unutmayin elleri yikmayi falan derim yani bunda kirilcak ne var belki utanir annesi ellerine bir sey alinca hemen ortu sererim burda yiyin oyle kalkin cocuklar die her evin duzeni kurali vardir misafir bilmiyorsa hatirlatilir ha bagirarak demezsin gulerek soylersin hijyen yani bu bunda alınacak insan da ne bileyim

Yahu klozet kapağı kapama huyum yoktur, sevmem, tercih etmem, kapatana gıcık olurum, ellemekten, temastan tiksinirim.

Sifonu hepimiz ara ara unutuyoruz insanlık hali, orada kaka kaldı diye evinize mikroplar hücum etmedi.

Koltuk kısmında haklısınız, dökülebilir fakat annesinin temizlemesi, uğraşması lazım.
Çocuklar da gayet küçük, sanki kendi başına her işini halledebilen yaştan bahsediyorsunuz, tuhaf.
Klozet kapağı açıkken sifona basmak size göre son derece normal yani. Klozetin içindeki suyun etrafa sıçraması sorun değil. Öyle mi...
Çok şaşırdım kusura bakmayın.

Ben de benim evime gelip de klozet kapağını kapali görenlerin hangi kafa ile açık bıraktığını hep merak ediyordum.

Neticede gittiğimiz evin kurallarına uymamiz lazım
Her seferinde ben kapağı kapatıyorsam demek ki buna dikkat ediyorum.

Galiba tek çorum kimse kimsenin evine gitmesin . Neyse ki benim yerimi yadırgama ve uyku sorunum var da... birilerine gitme durumum pek olamıyor.

Klozet kapağı açıkken sifona basmak size göre son derece normal yani. Klozetin içindeki suyun etrafa sıçraması sorun değil. Öyle mi...
Çok şaşırdım kusura bakmayın.

Ben de benim evime gelip de klozet kapağını kapali görenlerin hangi kafa ile açık bıraktığını hep merak ediyordum.

Neticede gittiğimiz evin kurallarına uymamiz lazım
Her seferinde ben kapağı kapatıyorsam demek ki buna dikkat ediyorum.

Galiba tek çorum kimse kimsenin evine gitmesin . Neyse ki benim yerimi yadırgama ve uyku sorunum var da... birilerine gitme durumum pek olamıyor.
Benim klozetimde su sıçrama falan asla olmaz.
Zaten tek bir noktadan değil, 3 ya da emin değilim 4 ayrı noktasından su gelme dizaynı var.
3 bölgeye de klozet bloğu koydum, dolanan su tamamen dezenfekte etmeye yönelik şekilde yıkıyor bir nevi.
Aynen öyle sizinki kapalıysa kapatılır, benimki açıksa ellenmez bu kadar basit.
Size pis gelen benim için daha hijyenikken, aksi durumu bana pis.
Herkes ortamına uyduğu sürece, adabını bilirse zaten yaşanmaz sıkıntı.

Benim klozetimde su sıçrama falan asla olmaz.
Zaten tek bir noktadan değil, 3 ya da emin değilim 4 ayrı noktasından su gelme dizaynı var.
3 bölgeye de klozet bloğu koydum, dolanan su tamamen dezenfekte etmeye yönelik şekilde yıkıyor bir nevi.
Aynen öyle sizinki kapalıysa kapatılır, benimki açıksa ellenmez bu kadar basit.
Size pis gelen benim için daha hijyenikken, aksi durumu bana pis.
Herkes ortamına uyduğu sürece, adabını bilirse zaten yaşanmaz sıkıntı.
Evet. Çok sevgili bir kuzenim var
Kendisi de bu platformfa takılır belki bu yorumu okur.

O klozetin kapağını kapatmaz. Eğer ona gitmişsem ben de kapatmam. Ama klozete en uzak şekilde durup sifona basarim. EVe gelince de çorap filan çıkarırım.

O da beni bilir. Bana gelince klozetin kapağını kapatir. Böyle böyle senelerdir gül gibi geçiriyoruz.

Temizlik göreceli bir kavramdır. Mesela benim elim corabima ya da pantolonumun ağ kısmına degerse kalkip elimi yıkarım. Kapi kollarından tiksinirim. Banyoya sadece girip ciksam dahi ellerimi yıkıyorum. Bunların normal olmadığını bildiğim için de kimseden böyle şeyler talep etmiyorum.

Ama gittiğimiz evde düzene uymak zor olmamalı. Artık yazi asip bırakacağım. Şu lanet olasıca klozetin kapağını kapatmadan sifonu çekme yazacağım. Fakat ayıp olur diye yaramıyorum 😔😔😔😔😔

Çok şükür benim gibi klozet kapağı kapatmayı sevmeyen birini buldum gözüm açık gitmeyecek

Sizinki yine birşey değil. Geçtiğimiz sömestr tatilinde yengem kendini zorla davet ettirip 2 günlük misafirliği 10 güne uzattı. 12 yaşında oğlu, anasınıfına giden kızı var. Var mı yok mu diye düşünmeden her şeyi istemeleri, yemek zamanı şu yemeği yapalım diye emirvaki konuşması, (hep de külfetli malzemesi pahalı yemekler) 12 yaşındaki oğlanın devamlı sıkıldım gezelim sıkıldım bilgisayar açın demesi, anası telefonu vermeyince benim şahsi telefonumu istemesi ve vermeyince surat asıp inadına çocukları ağlatması, devamlı marketten ıvır zıvır zararlı şeyler alıp hem kendilerini hem benim çocuğumu zehirlemeleri, yedirmeyin dememe rağmen arkamı dönmemle kızımın elinde cips şeker çikolata görüyordum kabus gibiydi çünkü yengem çocuklarına hiçbir şekilde müdahale etmiyordu. 12 yaşındaki oğlan zaten anca küçücük çocukları ağlatıp delirtiyordu. Elinden oyuncakları almalar saklamalar falan. Sesten gürültüden beynim erimişti artık.
Alaturka tuvaleti kullanıyorlar, o küçük kız kakasını tuvalete değil fayansa yapıyor ve kapı dangayaz açık yapıyordu. Yengem de telefondan fırsat bulup kafasını kaldırdıkça temizledi o tuvaleti. Çünkü benim midem hayatta almaz oradan dışkı temizlemek. Biz neyse ki diğer tuvaleti kullanıyorduk yani... Yiyip içip dökmeleri daha neler neler.... Küçük kızına lafım yok çok küçük daha ama 12 yaşındaki çocuğu ve yengemi sevmiyorum açık ve net. Şimdi diyeceksiniz ki çocuk o daha. Ama huyu cidden huy değil. Kapıdan laf dinleme huyu var, dedikodu var, görgüsüzlük var, sinsilik var... Sevemeyince de sevemiyorum işte. 🙄

Fil hafızalı insanımdır, zorlasam doğumumu hatırlarım diye korkmuyor değilim😂
Ama ben bile kendime 1 kere unutmadım sifonu diyemem, düğme serttir, az akmıştır vs, her şey olabilir.
6 5 yaşındaki çocuğun tuvalet eğitiminden bahsetmiyoruz, tüm öz bakım becerilerinden bahsediyoruz.
Keza siz benden çok daha iyi bilirsiniz mesleki olarak, 6 yaş yaptı normal, yapamadı anormal değildir.
Pek çok şeyde yaş aralığı, ay aralığı mevcuttur.
Ve 5 6 yaş bu konudaki üst sınır değildir, ortalamadadır.
Ayrıca, yanlış anlamayın sözüm meclisten dışarı:KK66:
İnsan olgunusu temel alan hiçbir konuda tek tip bir çizelge, yöntem, doğru vs kabul da etmiyorum.
Herhalde siz de öylesinizdir ki oyun, kum vb çocuklar için terapileri yapılmazdı.
İç dünyasını ve kendinisi anlamak için sadece basımlar yeterli olurdu.

Neyse efendim, her uzmanın mesleki görüşü de kendine özgü yorumlamaya açık kapı bırakır diyerek yorumumu sonlandırayım.

Bu alanda uzmansanız tartışmaya devam edeceğim?
Ama değilseniz 2 çocuk büyütmekle olmuyor.
Keşke olsaydı da ben doktora yapmak yerine 2 çocuk doğuruverseydim ;)

Not: Hangi cümlemden tek bir doğru olduğunu çıkardınız anlamadım. Bireysel farklılıklar her çocukta vardır ve kabul edilir. Ama 6 yaş tuvaletten sonra sifonu çekmeyi bilmiyorsa ( düğmenin sert olması suyun akmaması değil, direkt boku orada bırakıp gitmesi kastettiğim) ve bu çocukta gelişimsel bir gerilik yoksa, net ailesi veya öğretmeni öğretememiştir veya anne babası da arada sifonu çekmeyi unutan pis insanlardır ki çocuk onları model almıştır.

Benim 4 yaşlarım klozete oturmadan önce oturacakları yere peçete serip, işleri bitince altlarını temizleyip, o peçeteleri çöp kovasına atıp sifonu çekip ellerini yıkıyorlar.

4 yaş çocuklardan bahsediyorum.

Yani aile ile işbirliği ve düzgün bir eğitimde normal gelişim gösteren çocuklara her türlü destek sağlanabilir.

Aynı konu tuvalet. Neden bütün öz bakım becerilerine giriyorsunuz anlamadım.

Kesinlikle katılıyorum.Hatta hep arkamdan kontrol ederim. Acaba diye. Ççoookk kücükken alaturka tuvaleti yanlış kullaniyorum diye annem bir kere uyarmıştı hemen düzeltmiştim. Annelerinin söylemesi lazım. Hatta benim bildiğim o sifona sticker falan yapistiriyorlar. Çizelge yapıyorlar sifonu çektin mi ellerini yıkadın mı diye

Yani zaten kapağı kapatmadan sifona bastığında (eğer klozet banyodaysa) o dışkıdaki partiküller açıkta duran diş fırçalarına, yüzünü sildiğin havlulara, duşa kabindeki life vs bulaşıyor.

Zaten dönüp arkana bakman lazım. Ben bu dünyaya ne bıraktım diye :D

Bakmayıp donunu toplayıp koşar adım uzaklaşırsan tabi "ara ara" unutursun.

Çocuk da ailesinden ne görürse onu yapar konu sahibi. Eğer klozete basamıyorsa, düpme sertse o ayrı bir durum. Ama basmayı bilmiyorsa anne kendini sorgulamalı.

Back
X