• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dağınıklıkla başa çıkamıyorumm

Dream_on

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
1.312
806
323
yine ben ve yine bdv köşesi malesef :31: kızlar bu yıl mezun oldum eve döndüm ve dönmemle niye gittiğimi idrak etmem bir oldu. ben bu evi düzene koyamıyorum arkadaşlar annem derli toplu bir kadın değildir haftada 1 yemek yapar canı isterse yapılan yemek ertesi güne taş olur ztn kapagı bile kapanmaz tencerede kalır kurur gider. benden küçük bir kız kardeşim var onunla da kardeş gibi değil anne kız gibi olduk annemle babamın sayesinde sürekli peşinde koşturuyorum tam ergenlik çağı yanlış bişi yapmasın diye sınırlamalar getiriyorum ve abla kardeş iletişimi kuramıyorum malesef anne babamla bunu defalarca konuşmama ragmen hiç bir değişiklik yok. evin işine bakan yok herkes canı istediğinde bi odaya masayı kuruyo tv karşısında yemek yiyo kimse gidip mutfakta yemiyor günde 2 kez ev süpürüyorum bu yüzden. sabah bi kalkıyorum herkez yatıyo tabi 2de 3te yattıkları için kalk kahvaltı hazırla herkesi uyandır yiyen geri gidip yatıyo geri topla ya kızlar ben usandım ztn rahatsızlığım var çok dolanamıyorum kpss ye hazırlanıyorum ama resmen vakit bulamıyorum şu işi kolaylamanın bir yolu yok mudur arkadaşlarım :ssz:

Son düzenleme:
annenle babana yapabileceğin hiçbir şey yok malesef. bu yaşa kadar böyle gelmişler. bundan sonra da değişmezler. öyle ebeveynlerden senin gibi bir kız olması da ilginç:34:
kız kardeşin için endişelenmeni de anlıyorum. özellikle ergenlik çağında her türlü hataya açık oluyorlar. hele ki frenleyen kimse yoksa büyük hatalar yapabilir. onun için elinden geleni yap. inşallah anne ve babana benzemez.
allah yardımcın olsun:50:

ayrıca evlatlık vazifelerini yerine getir tabii ama böyle umursamaz, vurdumduymaz, kıymet bilmeyen insanlar için kendini çok da paralama:34:

Anneniz hep mi böyleydi, bu durumun bir nedeni var mı?

Herkesin arkasını toplayayım, ev derli toplu olsun derseniz kendinize hiç vakit kalmaz.
Çok kalabalık değilsiniz, ama aile bireyleri düzeni koruma adına bir şey yapmıyorsa tek başınıza yetişemezsiniz.

Bence yapacağınız şey düzensizliğe ayak uydurmak.
Herkes başının çaresine bakmaya alışmıştır, hafta 2-3 defa temizlik yapın, her gün her gün yapmayın.
Haftada bir iki defa kahvaltı hazırlayın ve yemek yapın.
Evin düzeni bu zaten, bozmayın.

Canım onlar değişmez biliyosun. Arkalarını toplamakla ugraşacağına kendine evin içinde kimsenin ugramayacağı derli toplu bir köşe yarat. Arada git yemek yap ama yerleri süpürmeyiver be canım. Kendi çalıştıgın alanı temiz tut yeter. bunlara kafayı yormakla sinir hastası olur çıkarsın o evden :)

kızlar annem babam melek gibi insanlardır ikisine de canımı veririm ama tek kusurları bu onlarında derli toplu değiller. o konuda yanlış anlaşıldım galiba yoksa ben annemle babamla çok iyi geçinirim hiç problemim olmaz. ama bu konuya çare bulamıyorum ben yapsam kesinlikle yapılmıyor ocak bile silinmiyor bunların hepsini yapıp ders çalışmanın bi yolunu bulamıyorum o yüzden ne yapacağımı şaşırdım.

Canım onlar değişmez biliyosun. Arkalarını toplamakla ugraşacağına kendine evin içinde kimsenin ugramayacağı derli toplu bir köşe yarat. Arada git yemek yap ama yerleri süpürmeyiver be canım. Kendi çalıştıgın alanı temiz tut yeter. bunlara kafayı yormakla sinir hastası olur çıkarsın o evden :)

inan öyle oluyor ben temizlemişim silmişim süpürmüşüm bi bakıyorum aradan yarım saat geçmemiş orda yemek yenmiş ekmek kırıntısı mı ararsın çorap mı ararsın sinirden ağladığım oluyor inan valla :14:

Back
X