Daha 8 Haftalık Bile Değil Bu Şişkinlikte Ne Böyle?!

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
evet arkadaşlar,
5 haftalık hamileyim Allah'a şükür,
hamile kalamdan önce biraz kilo aldığımı hissediyordum zaten(hamile değilken aldım 2 3 kilo),
bir de üstüne hamile kaldım,
fakat karnım haddinden fazla şişti.
sabahları hafif bir kahvaltı yapıyorum,
öğlen kuru meyve ve ceviz yiyorum,
akşamlarıda eşime iftarda eşlik ediyorum abatrmamak kaydıyla ve günde 3 lt su içiyorum,
süt de içiyorum sık sık.
ve gün sonunda en az yarım saat yürüyüş yapıyorum,kabızlıkta yok,e bu şişkinlik niye :26:
çok kilo alacağım diye korkuyorum.
hamilelikte ödemi ve şişkinliği engelleyici bir yol var mıdır?
şöyle sadece karnımız şişse geri kalan tüm yerler aynı kalsa ne güzel olur :31:
gören kilo almışsın diyor,hamileliğim anlaşılmıyor henüz ama şişim: ((
çok rahatsız hissediyorum kendimi sanki yemiş yemişte vicdan azabı duyuyorum.
anneme söyledim bana çekmişsin dedi.
annem her 2 gebeliğinde de 2 aylıkken karnı fırlamış,teyzelerimde de öyle oldu kuzenlerde de.
genetik mi acaba :44:
annem 57 kiloyla hamile kalmış ve doğum yapıp eve geldiğinde lohusa haliyle tartıda 65 çıkmış.gayet iyi bence.
umarım bende bana yarayan en az kiloyla kapatırım 9 ayı :nazar:
şimdi sizlerden fikir istiyorum,
hamlilelikte nasıl beslenmeli,şişkinliğin çözümü var mı ödemi nasıl en aza indiririz?

bu arada kilo almaya müsait bir yapım var malesef.
belim ince fakat bacaklarım kalın,kalçam var.
kilo aldığımda hemen yüzüm kolum ve kalçam çıkıyor :26:
aranızda var mı kilo almaya müsait yapısı olduğu halde hamilelikte çok dikkat edip az kilo alan ve doğumdan sonra eski haline dönen?

canım hayırlı olsun hamileliğin tekrar :49: ilk hamileliğin ya ondandır.bende de aşırı bir şişkinlik oldu şu an biraz biraz geçmiş gibi ... folik asit kullnıyorsan o da yapıyormuş.

ben 10 .haftanın içindeyim zaten kiloluydum ama o şişkinlik bendede öyle bi varki gören 5 aylık der :D şişkinlik olması normal sıksık süt içiyorum yazmışsın sütte çok gaz yaparmış günde bir bardak içsen yeter

canım hayırlı olsun hamileliğin tekrar :49: ilk hamileliğin ya ondandır.bende de aşırı bir şişkinlik oldu şu an biraz biraz geçmiş gibi ... folik asit kullnıyorsan o da yapıyormuş.

yok canım hiç bişeyde kullanmıyorum ki: (
umarım geçicidir,dur bismillah 1 aylıkken karın mı şişermiş :17:
bu arada sen keseyi gördün mü ultrasonda?
ben pazartesi gideceğim,ulltrason için değilde kan sonucumu yorumlasın falan diye.
acaba vajinal muayene yapar mı?

ben 10 .haftanın içindeyim zaten kiloluydum ama o şişkinlik bendede öyle bi varki gören 5 aylık der :D şişkinlik olması normal sıksık süt içiyorum yazmışsın sütte çok gaz yaparmış günde bir bardak içsen yeter

ben 1 lt içiyorum :27:
bebeğin hayırlı olsun sembas :emir_bebek: :nazar:
sütü azaltınca geçer inşallah :1:
sen ultrasona girdin mi peki?
kese ve kalp atışları kaçıncı haftada belli oluyor?

ben 1 lt içiyorum :27:
bebeğin hayırlı olsun sembas :emir_bebek: :nazar:
sütü azaltınca geçer inşallah :1:
sen ultrasona girdin mi peki?
kese ve kalp atışları kaçıncı haftada belli oluyor?

teşekkür ederim sennde bebğin hayırlı olsun Allah'ım sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin :nazar:

oo hemde kaç kere :))) o biraz döllenmeyle alakalı ben hemen adetin peşine hamile kalmışım o yüzden 4+3tü ilk defa kesemizi gördük 5+5 te hem ilk defa bebeğimizi gördük hemde kalp atışını duyduk :nazar::nazar::nazar: ama genelde kalp atışı 8 haftaya kadar duyulma zamanı var

yok canım hiç bişeyde kullanmıyorum ki: (
umarım geçicidir,dur bismillah 1 aylıkken karın mı şişermiş :17:
bu arada sen keseyi gördün mü ultrasonda?
ben pazartesi gideceğim,ulltrason için değilde kan sonucumu yorumlasın falan diye.
acaba vajinal muayene yapar mı?

canım p.tesi günü dr.a gittim ama idrar kesen boş ve bağırsaklardan göremiyorum dedi.sıkışıkken gitmek gerekiyormuş aklında bulunsun(niyetli olduğum için boş oluyor ).önümüzdeki p.tesi gideceğim sıkışık olmaya çalışırım bakalım....

bu arada kilo almaya müsait bir yapım var malesef.
belim ince fakat bacaklarım kalın,kalçam var.
kilo aldığımda hemen yüzüm kolum ve kalçam çıkıyor :26:
aranızda var mı kilo almaya müsait yapısı olduğu halde hamilelikte çok dikkat edip az kilo alan ve doğumdan sonra eski haline dönen?
Canımmm çok sevindim hamiş olmana :16: ne tesadüf ki ben de yeni hamişim :34:
Benm de kilo almaya müsait bir yapım var ve hamile kalmadan daha 2-3 kilo aldım zaten :26:
Aynı şişkinlik bende de var, ama felaket gazım var benim, o yüzden karnım şiş.
Son adet tarihim 11 hazirandı, benim hesabıma göre 6. haftadaydık ama doktorun demesi 5 haftalıkmış daha.
İlk kez 23 Temmuzda keseyi gördük ultrasonda :nazar: :16:
13 Ağustosta da kalp atışı için çağırdı :69:
Yalnız folik asit kullanmıyorum demişsin, bence kullansan iyi olur :34: Ben hamile kalmadan 2 ay önce başladım.

teşekkür ederim sennde bebğin hayırlı olsun Allah'ım sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin :nazar:

oo hemde kaç kere :))) o biraz döllenmeyle alakalı ben hemen adetin peşine hamile kalmışım o yüzden 4+3tü ilk defa kesemizi gördük 5+5 te hem ilk defa bebeğimizi gördük hemde kalp atışını duyduk :nazar::nazar::nazar: ama genelde kalp atışı 8 haftaya kadar duyulma zamanı var

maşallah :nazar: kime sorsam 5 haftalıkken erken ancak vajinal muayene ile görürsün keseyi diyor..pazarteside biz gideceğiz bakalım :49: en azından keseyi görsem :9:

canım p.tesi günü dr.a gittim ama idrar kesen boş ve bağırsaklardan göremiyorum dedi.sıkışıkken gitmek gerekiyormuş aklında bulunsun(niyetli olduğum için boş oluyor ).önümüzdeki p.tesi gideceğim sıkışık olmaya çalışırım bakalım....

bu bahsettiğin vajinal muayene mi canım?:44:
yoksa ultrasona mı girdin.
oruç tutmaman gerek ama.ilk başka bende tutmak istedim ama eşim(eşim eczacı) ve doktor arkadaşları tutmasın demiş.kış olsa 6 7 saat olsa neyse ama bu sıcakta 17 saat aç susuz kalmak tehlikeli,en az 3 lt su içilmeli demiş.o yüzden bıraktım.

Canımmm çok sevindim hamiş olmana :16: ne tesadüf ki ben de yeni hamişim :34:
Benm de kilo almaya müsait bir yapım var ve hamile kalmadan daha 2-3 kilo aldım zaten :26:
Aynı şişkinlik bende de var, ama felaket gazım var benim, o yüzden karnım şiş.
Son adet tarihim 11 hazirandı, benim hesabıma göre 6. haftadaydık ama doktorun demesi 5 haftalıkmış daha.
İlk kez 23 Temmuzda keseyi gördük ultrasonda :nazar: :16:
13 Ağustosta da kalp atışı için çağırdı :69:
Yalnız folik asit kullanmıyorum demişsin, bence kullansan iyi olur :34: Ben hamile kalmadan 2 ay önce başladım.

seninle nişan hazırlığımız aynı zamanda olmuştu derya: ))
çocuklarımızda aynı zamanda olacak demek :29:
Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin :emir_bebek: :nazar:
maşallah ya erkenden görünmüş kese :nazar:
folik asit nedir faydası nedir hiç bilmiyorum açıkçası :26:

maşallah :nazar: kime sorsam 5 haftalıkken erken ancak vajinal muayene ile görürsün keseyi diyor..pazarteside biz gideceğiz bakalım :49: en azından keseyi görsem :9:

bu bahsettiğin vajinal muayene mi canım?:44:
yoksa ultrasona mı girdin.
oruç tutmaman gerek ama.ilk başka bende tutmak istedim ama eşim(eşim eczacı) ve doktor arkadaşları tutmasın demiş.kış olsa 6 7 saat olsa neyse ama bu sıcakta 17 saat aç susuz kalmak tehlikeli,en az 3 lt su içilmeli demiş.o yüzden bıraktım.

seninle nişan hazırlığımız aynı zamanda olmuştu derya: ))
çocuklarımızda aynı zamanda olacak demek :29:
Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin :emir_bebek: :nazar:
maşallah ya erkenden görünmüş kese :nazar:
folik asit nedir faydası nedir hiç bilmiyorum açıkçası :26:
evet tatlım ya, nişanlıklarla bohçalarla uğraşırken şimdi konuştuğumuz şeylere bak, zaman nasıl da çabuk geçmiş :31:
Aslında çok da erken sayılmaz, çünkü ilk önce 20 Temmuzda gittiğimde görünmedi kesemiz, bir de progesteron hormonum düşük çıkınca baya bi korktuk. 4 gün sonra tekrar çağırdı dr. Bu sefer minicik de olsa göründü :16: :nazar:
Ben sabredemeyip erken gittiğim için göremedim ilk önce. O yüzden göremesen de üzülme ilk seferde :34:
Folik asit bebekte nöral tüp defektlerini önlüyor, bir de annede ilerleyen zamanlarda oluşabilecek kansızlıklar için de önlem :34:
Eşine sor bak, o bilir. Akşama sana 1 kutu getirsin :34:
Bu arada bana vajinal olarak bakmadı doktor, zaten çoğu doktor da vajinal bakmak istemiyor, o yüzden rahat ol. Karından ultrasonla bakıyorlar. Ben hatta ilk önce kese görünmeyince alttan bakmasını istedim ama o yine de 4 gün sonrayı bekleyelim dedi ve üstten baktı .
Ben de ramazanın ilk 5 günü oruç tuttum, ama annem kayınvalidem ve eşim olmaz susuz kalmamalısın dediler ve bıraktım, artık tutamıyorum oruç :26: artık doğumdan sonra kaza ederiz napalım :34:

evet tatlım ya, nişanlıklarla bohçalarla uğraşırken şimdi konuştuğumuz şeylere bak, zaman nasıl da çabuk geçmiş :31:
Aslında çok da erken sayılmaz, çünkü ilk önce 20 Temmuzda gittiğimde görünmedi kesemiz, bir de progesteron hormonum düşük çıkınca baya bi korktuk. 4 gün sonra tekrar çağırdı dr. Bu sefer minicik de olsa göründü :16: :nazar:
Ben sabredemeyip erken gittiğim için göremedim ilk önce. O yüzden göremesen de üzülme ilk seferde :34:
Folik asit bebekte nöral tüp defektlerini önlüyor, bir de annede ilerleyen zamanlarda oluşabilecek kansızlıklar için de önlem :34:
Eşine sor bak, o bilir. Akşama sana 1 kutu getirsin :34:
Bu arada bana vajinal olarak bakmadı doktor, zaten çoğu doktor da vajinal bakmak istemiyor, o yüzden rahat ol. Karından ultrasonla bakıyorlar. Ben hatta ilk önce kese görünmeyince alttan bakmasını istedim ama o yine de 4 gün sonrayı bekleyelim dedi ve üstten baktı .
Ben de ramazanın ilk 5 günü oruç tuttum, ama annem kayınvalidem ve eşim olmaz susuz kalmamalısın dediler ve bıraktım, artık tutamıyorum oruç :26: artık doğumdan sonra kaza ederiz napalım :34:

aslında bende erken diyorum ama anlamıyor eşim,gidelim bi muayene etsin,ters gidn bişey var mı baksın en azından diyor.
ben sadece kan testi yaptırdım.hiç doktora görünmedim henüz.
vajinal muayene istemem ben :17:
folik asitin yan etkisi var mı peki?kilo falan aldırmasın da: ((
eşime bi sorayım olmadı getirsin banada.
kış ayı olsa günler kısa olsa tutulur ama 17 saat açlığı geçtim de susuz kalmak çok tehlikeli...
ben en az 3 lt içiyorum her gün.inşallah bende kaza edeceğim.

aslında bende erken diyorum ama anlamıyor eşim,gidelim bi muayene etsin,ters gidn bişey var mı baksın en azından diyor.
ben sadece kan testi yaptırdım.hiç doktora görünmedim henüz.
vajinal muayene istemem ben :17:
folik asitin yan etkisi var mı peki?kilo falan aldırmasın da: ((
eşime bi sorayım olmadı getirsin banada.
kış ayı olsa günler kısa olsa tutulur ama 17 saat açlığı geçtim de susuz kalmak çok tehlikeli...
ben en az 3 lt içiyorum her gün.inşallah bende kaza edeceğim.
yok olsun yine de git bi görsün doktor, bakarsın seninki görünür :34:
Hem görünmese bile doktor sana uygun olan vitamini fln yazar
, bikaç gün sonra tekrar çağırır en kötü ihtimalle :34:
Folik asitin bende bi yan etkisi olmadı, kilo fln aldırmadı yani. Hamileliğin 3. ayına kadar kullanmak gerekiyor.
İlk günler zorlanmadım tuttum orucu ama bugünlerde ne zaman midemin bulanacağı ne zaman karnımın acıkacağı belli olmadığından zaten tutamazdım herlade orucu :1:
Kan testini adetin kaç gün gecikince yaptın canım?
Ben 2 gün geçmişti yaptırdığımda, ama doktora gitmek için 1 hafta daha bekledim.

canım vaginal ultrasyondan baktırma çünkü daha çook küçük zarar görebilir.ben 7.haftamdayım öyle gittim ultrasyona üstten baktı ona rağmen göremedi henüz...annem erken gitme dedi ultrasyon cihzını kasıklara bastırıp duruyorlar allah korusun bebek çok küçük ve zararı olabiliyor maalesef...

oruca gelince çook küçük bebek daha zararı olmaz şimdilik diye düşünüyorum çook zorlansan tutmazsın.ben sadece 1 gün tutamadım

yani demek istediğim ilk zamanlar zor gelmez de bebeiş büyüdükçe zorlanıyor insan.benim başlarda çok rahattı orucmu tutmama ama artık yavaş yavaş rahatsız oluyorum midem kazınıyor

Son düzenleme:
yok olsun yine de git bi görsün doktor, bakarsın seninki görünür :34:
Hem görünmese bile doktor sana uygun olan vitamini fln yazar
, bikaç gün sonra tekrar çağırır en kötü ihtimalle :34:
Folik asitin bende bi yan etkisi olmadı, kilo fln aldırmadı yani. Hamileliğin 3. ayına kadar kullanmak gerekiyor.
İlk günler zorlanmadım tuttum orucu ama bugünlerde ne zaman midemin bulanacağı ne zaman karnımın acıkacağı belli olmadığından zaten tutamazdım herlade orucu :1:
Kan testini adetin kaç gün gecikince yaptın canım?
Ben 2 gün geçmişti yaptırdığımda, ama doktora gitmek için 1 hafta daha bekledim.

peki canım mesela doktor vajinal muayene yapmak isterse reddetme hakkımız var değil mi,yani ben açıkçası ultrasondan görmesi taraftarıyım.
folik asiti eşime dedim evet zaten ben sana alacağım dedi.sordum yan etkisi yokmuş B vitamini sağlıyormuş.
bende bulantı yok çok şükür.
ben adetime 2 gün kala şüphelendim ve gebelik testi yaptım.silik çizgi belirdi.adetim 2 gün geçince de kan testi yaptırdım.
ilk kan testim bhcg 150 çıktı,4 gün sonra bir daha yaptırdım 409.8 çıktı.bide pazartesi gideceğim: )

canım vaginal ultrasyondan baktırma çünkü daha çook küçük zarar görebilir.ben 7.haftamdayım öyle gittim ultrasyona üstten baktı ona rağmen göremedi henüz...annem erken gitme dedi ultrasyon cihzını kasıklara bastırıp duruyorlar allah korusun bebek çok küçük ve zararı olabiliyor maalesef...

oruca gelince çook küçük bebek daha zararı olmaz şimdilik diye düşünüyorum çook zorlansan tutmazsın.ben sadece 1 gün tutamadım

yani demek istediğim ilk zamanlar zor gelmez de bebeiş büyüdükçe zorlanıyor insan.benim başlarda çok rahattı orucmu tutmama ama artık yavaş yavaş rahatsız oluyorum midem kazınıyor

vajinal muayeneyi bende istemiyorum: (
biz pazartesi gideceğiz ama ultrason için değil.kan testi sonucuma baksın vs diye.çünkü daha çok yeni gebelik görüneceğini sanmıyorum açıkçası.
bebeğe zararı olmaz çünkü ilk 3 ay bebek zaten senden beslenmiyor diye biliyorum.3 ay sonra senin yediklerinden besleniyormuş.
fakat onun iyi olması için seninde kendini zinde hissetmen lazım.mesela ben gebeliğimi öğrenmeden önce oruçken aşırı susuyordum,
eşime diyordum ya geçen ramazan böyle değildi dilim damağım kurudu diye.
gebelik bende su ihtiyacını çok arttırdı u içemeyince bi garip oluyorum..
geçen hesapladım tam 4 lt su içmişim :17:
içtiğim çorba ve sütler hariç hemde.
su alımı gerçekten çok önemli ve 17 saat susuz kalmak için çok fazla :50:

evet arkadaşlar,
5 haftalık hamileyim Allah'a şükür,
hamile kalamdan önce biraz kilo aldığımı hissediyordum zaten(hamile değilken aldım 2 3 kilo),
bir de üstüne hamile kaldım,
fakat karnım haddinden fazla şişti.
sabahları hafif bir kahvaltı yapıyorum,
öğlen kuru meyve ve ceviz yiyorum,
akşamlarıda eşime iftarda eşlik ediyorum abatrmamak kaydıyla ve günde 3 lt su içiyorum,
süt de içiyorum sık sık.
ve gün sonunda en az yarım saat yürüyüş yapıyorum,kabızlıkta yok,e bu şişkinlik niye :26:
çok kilo alacağım diye korkuyorum.
hamilelikte ödemi ve şişkinliği engelleyici bir yol var mıdır?
şöyle sadece karnımız şişse geri kalan tüm yerler aynı kalsa ne güzel olur :31:
gören kilo almışsın diyor,hamileliğim anlaşılmıyor henüz ama şişim: ((
çok rahatsız hissediyorum kendimi sanki yemiş yemişte vicdan azabı duyuyorum.
anneme söyledim bana çekmişsin dedi.
annem her 2 gebeliğinde de 2 aylıkken karnı fırlamış,teyzelerimde de öyle oldu kuzenlerde de.
genetik mi acaba :44:
annem 57 kiloyla hamile kalmış ve doğum yapıp eve geldiğinde lohusa haliyle tartıda 65 çıkmış.gayet iyi bence.
umarım bende bana yarayan en az kiloyla kapatırım 9 ayı :nazar:
şimdi sizlerden fikir istiyorum,
hamlilelikte nasıl beslenmeli,şişkinliğin çözümü var mı ödemi nasıl en aza indiririz?

Canını sıkma sakın hamile kaldığımı öğrenciğim anda karnım şişmeye başladı pantolonlarım olmadı, kendimde kiloluyum korkmaya başladım nolacak diye. Ama şuan 16. haftamdayım ama şükür şişkinliğim geçti bana da sütü azalt dediler bende aman dedim bebekim beslensin de ben şişkin olayım varsın. Su içeye devam et normal beslenmene de. Zamanla geçecek. Benimle bir hamile kalan arkadaşların şimdi karınları benden daha büyük oldu. yani şuan fırlayan karın bebek değil :)

vajinal muayeneyi bende istemiyorum: (
biz pazartesi gideceğiz ama ultrason için değil.kan testi sonucuma baksın vs diye.çünkü daha çok yeni gebelik görüneceğini sanmıyorum açıkçası.
bebeğe zararı olmaz çünkü ilk 3 ay bebek zaten senden beslenmiyor diye biliyorum.3 ay sonra senin yediklerinden besleniyormuş.
fakat onun iyi olması için seninde kendini zinde hissetmen lazım.mesela ben gebeliğimi öğrenmeden önce oruçken aşırı susuyordum,
eşime diyordum ya geçen ramazan böyle değildi dilim damağım kurudu diye.
gebelik bende su ihtiyacını çok arttırdı u içemeyince bi garip oluyorum..
geçen hesapladım tam 4 lt su içmişim :17:
içtiğim çorba ve sütler hariç hemde.
su alımı gerçekten çok önemli ve 17 saat susuz kalmak için çok fazla :50:

aa canım sen o zmn rahatsız oluyormuşsun tutmaman gayet normal canım.kendine zarar verdikten sonra bir manası olmaz hiçbirşeyin...bizlere fetva var zaten eşim arada 1 er gün tutma toparlan tekrar devam et diyor.ben de kendimi iyi hissetmediğim zamn tutmam ben de

peki canım mesela doktor vajinal muayene yapmak isterse reddetme hakkımız var değil mi,yani ben açıkçası ultrasondan görmesi taraftarıyım.
folik asiti eşime dedim evet zaten ben sana alacağım dedi.sordum yan etkisi yokmuş B vitamini sağlıyormuş.
bende bulantı yok çok şükür.
ben adetime 2 gün kala şüphelendim ve gebelik testi yaptım.silik çizgi belirdi.adetim 2 gün geçince de kan testi yaptırdım.
ilk kan testim bhcg 150 çıktı,4 gün sonra bir daha yaptırdım 409.8 çıktı.bide pazartesi gideceğim: )
Muhtemelen etmek istemeyecektir ama isterse de tabiki sen istememekte özgürsün, zorla vajinal ultrason yapacak değil :34: Sıkma canını rahat ol.
Ben de aynen senin gibi ilk kez adetime 2 gün kala evde test yaptım, silik çizgi çıktı, sonra adet günümde tekrar test yaptım, biraz daha belirginleşti çizgi. Sonra adetimi 2 gün geçince de ilk kan testimi yaptırdım 399,97 çıktı.
Aradan 1 hafta geçince doktora gittim, ultrasonla karından baktı, keseyi göremedi, tekrar kan istedi. Bu sefer de beta hcg 3710 çıktı :16: Zaten 4 gün sonra da kesemizi gördük :nazar: :69::49:

Civcivimmmm sende mi hamilesin :16::16::16::16: Deryaya sevinirken seninde hamile oldugunu ögrendim cok sevindim yaaa Allah ikinizede hayirlisiyla saglikla kucaginiza aldirmayi nasip etsin :nazar::nazar::nazar:

Sütü 1 litre içersen siskinlik normal be canim azcik azaltsan :27:
:54:

Back
X