- Konu Sahibi dunyayaenyakinyildiz
-
aslında benim merak ettiğim bekar anneler neler yaşıyor ne gibi süreçlerden geçtiler ?
onları merak ediyorum..ona göre karar alıcam çünkü. Kimse yok mu burada çocuğu ile boşanan ?
eşiniz, tüm stresini sizden çıkartıyor, bu açık..
sürekli olumsuzluktan beslenen bir adamla bir evde bir ömür geçirmek oldukça sıkıcı.. anlamak için yaşamak lazım..
sizin evlilik terapistine ihtiyacınız yok.. çünkü sıkıntı tek taraflı.. eşiniz psikolga gitmeyi kabul eder mi?
etmezse, yapacak çok fazla birşey yok..
boşanmış kadınlar ve çocuklarının yaşadıkları için forumda birçok alt konu var.. oradakileri okumanızı tavsiye ederim..
merhaba,
şu terapist meselesini ben de düşündüm. eşim kötü biri değil elbette , sadece asabi ve herşeye negatif bakan sürekli eleştirme gereği duyan biri. benim tam zıttım. ben de evlenmeden önce fazlasıyla laylaylom olan gezmeyi seven, negatiflikten uzak yaşamak isteyen, son derece pozitif biriyim. benim de kusurum eşimi idare etmeyi bilmemek, bu tip oyunları yapamamak. birçok kadın bu oyunları bilir ve yapar mesela o anda susar ama sonra öyle bir burnundan getirir ki adam bir daha aynı şeyi yapmaz. işte bu tip kurnazlıkları yapamıyorum fazlasıyla doğal olunca yani o an tepkimi belli edince olay sarpa sarıyor.
bu arada eşime karşı en başlarda oldukça alttan aldım belki o nedenle şu an bunu yapmıyorum. sonuç eşimin daha da çirkefleşmesi ile sonuçlandı. ben alttan aldıkça o durulmadı, düşündü haaa demek alttan aldığına göre ben haklıyım diye düşündü ve alttan aldığım durumlarda normalde 1 günde barışıyorsa, uzattıkça uzattı 5 günde barıştı. anlatabildim mi ne demek istediğimi ?
ben çok huyuna suyuna gitmeye çalıştım hatta kendi kendime karar verdim, sakın ola alltan almayacaksın çabuk barışmayacaksın diye.
çocuk olmadan önce bana hep senin en çok hemen barışmanı seviyorum uzatmıyorsun derdi. düşündüm belki de o yüzden bu hale geldik. fazlasıyla iyi niyetli davrandım. biz kadınların hatası burda işte. burnundan iyice bir getireceksin ki bir daha yapmasın korksun.
sonra ben de hemen barışmama kararı aldım. çünkü o zaman yine yapıyordu aynı şeyi. eskiden kaç kez bavulları toplayıp gitmeye kalkıştı ( bunlar kesinlikle oyundu ) ben de engelledim. şimdi düşündükçe kendime kızıyorum. bırak zaten gidemeyecek ne diye engelliyorsun. sadece seni deniyor.
bunu artık alışkanlık haline getirmişti her kavgada bavullar aşağıya.
şimdi de okuduğu kitaplardan dolayı tam özgürlükçü oldu. ben de karışınca sorun oluyor tabi.
bu arada terapist sormuş ya ne istiyorsun diye, kim boşanmak ister ki. zaten oraya yuvanı kurtarmaya gidiyorsun. çok mantıklı bir soru değil. boşanmak istesen mahkemeye gidersin. herneyse, eşim terapisti filan da takacağını sanmıyorum öyle bir yapısı var.
benim eşimde her kavgadan sonra valiz toplardı yeri de hazırdı annesinin evi.hatta bir kere gitti 10 gün gelmedi.senin gibi ben çağırdım geldi.bende çok alttan aldım ama yazın 1 ay terkedipte hiç taviz vermeyince dünyanın kaç bucak olduğunu gördü.tabiki ders vereceksin ama boşanarak ders verilmez.yaptığın blöf sana geri dönüyor inan bana.biz direkten döndük.
benim 2 çocuğum var biri 33 yaşındaki kocam öbürü 4 yaşındaki kızım desemay çnk güldüm böyle erkeklerde mi var?
kocamı anası tabi adamı bol bol sömürdüler amanda ne iyi yetiştirmevalla mesleğinden gayet memnunum herkesin kusurları vardır önemli olan o kusurları en aza indirgeyip beraber yaşamayı öğrenebilmek siz çok iyi yetiştirmişsiniz galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?