Daha Boşanmadan Eski Eşiyle Yaşamaya Başlamış :(

Mehir davasını boşanmadan sonra on yıl içinde açabilirsiniz .
Anlaşmanızda ne yazdınız bilmiyorum ama .
evet doğru.elinizde bir mehir senedi varsa açabilirsiniz.ben olsam hiçbiri için direkt muhattap olmazdım.avukatın aracılığıyla haberleş.boş olmak istiyorum da çok saçma bir şey ayrıca, zaten mahkeme sizi boşadığında dini nikah düşüyor böyle bir şey için aramaya kalkmayın.

Mahkemede evet bosuyorum dediği anda imam nikahida düşer diğerlerini bilemiyorum

Merhaba arkadaşlar, 1 kasımda boşandığım, daha mahkeme tebliğini imzalamadığımız eski eşim 10 yıl önce boşandığı sonra tekrar deneyip olmadığını gördükten sonra benimle evlenip, evden ayrılır ayrılmaz eski karısıyla birlikte yaşamaya başlamış. Şaşırdım mı? Hayır... Ancak insanın hem biraz kendisine hem de yaşanmışlıklara saygısı olması gerekmez mi?

Size sormak istediğim şeyler var bu durumda;

-Evliliğimizde alınan aracımız hala onda ve satmadı. Mahkeme yarısını bana verdi.

-Bu durumu öğrendikten sonra mehir hakkımı almak istediğime karar verdim.100 gr. altın.

-İmam nikahımızı boşa düşürmedi ve ben boş olmak istiyorum.

Telefonla arayıp; nasıl söyleyeceğimi, nasıl sakin olacağımı, hangi kelimelerle cümle kuracağımı bilemiyorum.

Bana yardımcı olmak ister misiniz? Lütfen?

Kanunen boşandığınızda imam nikahıda düşüyor, dolayısıyla şartlarda anlaşma sağlamış oluyorsunuz tekrar mehir isteyemezsiniz bu durumda. Bu konuyla ilgili bilgim var çünkü eşimin eski eşi de boşandıktan yıllar sonramehir talep etmişti, diyanete sorduk bu şekilde bilgi verdiler, boşanma sırasında talep etmiş olsaymış ödemesi gerekirmiş eşimin.

Sırf karısına döndü diye bu gibi bahanelerle irtibat kurmaya zarar vermeye çalışmayın mahkeme mehire karışmaz size takılan altınlata ne oldu? Onlar zaten sizin hakkınızdı mehir falan boşanmışsınız konusunu bile açmamışsınız sonradan konu olması tamamen inadınızdan arababın yarı parasını zaten verecek. İmam nikahı düşsün diye adamı aramak ayrı saçma mahkeme ile aile birliği bitmiş o da bitmiş sayılır çok istiyorsanız illa arayın boş ol desin alla alla ya bi önünüze baksanız naparsa yapsın

Bak canim.. evlenirken bile resmi nikah varsa dini nikaha gerek duyulmaz. Ha dini nikah varsada dinen resmi nikah sart degil.

Bosanincada resmiyette ayrildiysaniz dinen zaten bosanmis oluyorsunuz. Ha eger resmi nikah varken dinen bosarsada sadece resmiyette evli sayilirsiniz..

Biliyorum biraz karisik gibi ama suan bosanmissin her iki turlu..

Merhaba arkadaşlar, 1 kasımda boşandığım, daha mahkeme tebliğini imzalamadığımız eski eşim 10 yıl önce boşandığı sonra tekrar deneyip olmadığını gördükten sonra benimle evlenip, evden ayrılır ayrılmaz eski karısıyla birlikte yaşamaya başlamış. Şaşırdım mı? Hayır... Ancak insanın hem biraz kendisine hem de yaşanmışlıklara saygısı olması gerekmez mi?

-Evliliğimizde alınan aracımız hala onda ve satmadı. Mahkeme yarısını bana verdi.

-Bu durumu öğrendikten sonra mehir hakkımı almak istediğime karar verdim.100 gr. altın.

Telefonla arayıp; nasıl söyleyeceğimi, nasıl sakin olacağımı, hangi kelimelerle cümle kuracağımı bilemiyorum.

Merhabalar öncelikle o adamı arayıp güzel bir konuşma yapın. Uzlaşma yoluyla verirse çok güzel olur. Vermezse dava acın. Boşanma davası anlaşmalı olarak mi bitti. Haklarinizdan feragat mi ettiniz.

Araba parasını alın mehiri falan boşverin zaten size saygısı olsa bunları yapmaz.boşuna isteyip kendinizi yormayın.

1. Avukatiniz görüşsün
2. Mehir senediniz varsa dava acin
3. Mehir senediniz elinizde yoksa bu konuyu kapatin- birşey cikmaz.

Kac yaşındasınız? Adamın 32 yaşında kizi varsa 50 yaş civaridir...
Sizin beraber olan bir çocuğunuz varmi?

Yanlış biliyorsunuz.
Hayır doğru biliyor. Bitti yada boş ol demek tek talakta nikahi düşürür, gerçi buna bile gerek yok... Boşanma davasi gerçekleştiğinde nikah zaten düşüyor... Nikah kelime olarak "ilan" demek... Nikahi nikah düsmeyene tanitmak icin yapilir, mahkemede taraflar huzurunda yapilan boşanmada da ( ilan edildiği için)aynı hüküm geçerlidir..

Sen resmen boşandiginda zaten nikahında düşmüş oluyo bunu hem yusuf kavakli hemde diger hocalardan duydum bosuna uğraşma gidipte bana bosol de diye anlamaz bosamadim seni der resmi nikahin düştüğünde imam nikahta düşer

Yahu imam nikahı mı kalmış adam senden gideli çok olmuş zaten.bazen hakikaten çok şaşırdığım cümleler okuyorum.boş ol dicekmiş 3 kere falan filan.boş ol diyene kadar kimbilir ne hakaretler küfürler dedi.o kelimeler hertürlü nikah çeşidinin düşmesine yeterde artar.

Back
X