- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.892
- 448
- Konu Sahibi MadameMuso
Mehir davasını boşanmadan sonra on yıl içinde açabilirsiniz .
Anlaşmanızda ne yazdınız bilmiyorum ama .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet doğru.elinizde bir mehir senedi varsa açabilirsiniz.ben olsam hiçbiri için direkt muhattap olmazdım.avukatın aracılığıyla haberleş.boş olmak istiyorum da çok saçma bir şey ayrıca, zaten mahkeme sizi boşadığında dini nikah düşüyor böyle bir şey için aramaya kalkmayın.Mehir davasını boşanmadan sonra on yıl içinde açabilirsiniz .
Yanlış biliyorsunuz.İmam nikahının düşmesi için öle 3 kez boşol demek gerekmiyor.Bitti demek bile düşürür.Bunun için ayrı bir törene gerek yok
Merhaba arkadaşlar, 1 kasımda boşandığım, daha mahkeme tebliğini imzalamadığımız eski eşim 10 yıl önce boşandığı sonra tekrar deneyip olmadığını gördükten sonra benimle evlenip, evden ayrılır ayrılmaz eski karısıyla birlikte yaşamaya başlamış. Şaşırdım mı? Hayır... Ancak insanın hem biraz kendisine hem de yaşanmışlıklara saygısı olması gerekmez mi?
Size sormak istediğim şeyler var bu durumda;
-Evliliğimizde alınan aracımız hala onda ve satmadı. Mahkeme yarısını bana verdi.
-Bu durumu öğrendikten sonra mehir hakkımı almak istediğime karar verdim.100 gr. altın.
-İmam nikahımızı boşa düşürmedi ve ben boş olmak istiyorum.
Telefonla arayıp; nasıl söyleyeceğimi, nasıl sakin olacağımı, hangi kelimelerle cümle kuracağımı bilemiyorum.
Bana yardımcı olmak ister misiniz? Lütfen?
Doğrusu nedir?Ortada evliliğin hiçbir temeli kalmazken 3 kez boşol denmediği için evli mi sayılıyor İnsanlar?Yanlış biliyorsunuz.
Merhabalar öncelikle o adamı arayıp güzel bir konuşma yapın. Uzlaşma yoluyla verirse çok güzel olur. Vermezse dava acın. Boşanma davası anlaşmalı olarak mi bitti. Haklarinizdan feragat mi ettiniz.Merhaba arkadaşlar, 1 kasımda boşandığım, daha mahkeme tebliğini imzalamadığımız eski eşim 10 yıl önce boşandığı sonra tekrar deneyip olmadığını gördükten sonra benimle evlenip, evden ayrılır ayrılmaz eski karısıyla birlikte yaşamaya başlamış. Şaşırdım mı? Hayır... Ancak insanın hem biraz kendisine hem de yaşanmışlıklara saygısı olması gerekmez mi?
-Evliliğimizde alınan aracımız hala onda ve satmadı. Mahkeme yarısını bana verdi.
-Bu durumu öğrendikten sonra mehir hakkımı almak istediğime karar verdim.100 gr. altın.
Telefonla arayıp; nasıl söyleyeceğimi, nasıl sakin olacağımı, hangi kelimelerle cümle kuracağımı bilemiyorum.
Hayır doğru biliyor. Bitti yada boş ol demek tek talakta nikahi düşürür, gerçi buna bile gerek yok... Boşanma davasi gerçekleştiğinde nikah zaten düşüyor... Nikah kelime olarak "ilan" demek... Nikahi nikah düsmeyene tanitmak icin yapilir, mahkemede taraflar huzurunda yapilan boşanmada da ( ilan edildiği için)aynı hüküm geçerlidir..Yanlış biliyorsunuz.
Sen resmen boşandiginda zaten nikahında düşmüş oluyo bunu hem yusuf kavakli hemde diger hocalardan duydum bosuna uğraşma gidipte bana bosol de diye anlamaz bosamadim seni der resmi nikahin düştüğünde imam nikahta düşerMerhaba arkadaşlar, 1 kasımda boşandığım, daha mahkeme tebliğini imzalamadığımız eski eşim 10 yıl önce boşandığı sonra tekrar deneyip olmadığını gördükten sonra benimle evlenip, evden ayrılır ayrılmaz eski karısıyla birlikte yaşamaya başlamış. Şaşırdım mı? Hayır... Ancak insanın hem biraz kendisine hem de yaşanmışlıklara saygısı olması gerekmez mi?