• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha evlenmeden başladık !

GaydiriGubbakCemile

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2007
8.684
5
0
Tekirdağ
Merhaba kızlar ,
Belki saçma olucak ama fikir edinmeden yapamıcam.. Sorun "sevgilim"

2 yıldır birlikteyiz iyi-kötü geldik bugüne kadar. Soruna gelince sevglim sürekli bana ailesiyle ilgili direktifler veriyor olması. Onun tüm ailesiyle tanıştım askerde iken evlerine gittim annesini ziyaret ettim. Farklı şehirlerde yaşıyoruz aynı zamanda. 1,5 saatlik yol var aramızda. Kanser olan bir teyzesi var ( Rabbim tez zamanda sağlık sıhhat verir inşallah) onu aramamı falan istiyor.Kadınla en son geçen sene bugün evinde konuştum. ( Annesiyle birlikte teyzesinin doğumgününe gitmiştik) Daha öncede söyledim "bak uzun zamandır konuşmuyorum ayıp olur , yapmacık olur" diye.
Bugün doğumgünüymüş annesi demiş benimkine siyah_inciye söylede oda arasın teyzen mutlu olsun diye. (Annesinin kötü niyeti olduğunu hiç ama hiç düşünmüyorum). Benimki beni aradı. Aşkım teyzemin numarası var dimi arasana bugün doğumgünüymüş dedi. Bende kızdım beni doğumgünümde kimse aramadı dedim annesine aynen bunu söyledi.."Valla böyle dedi" diyor bide annesine anlatırken..:57: Sonra annesini aradım. Kadın bozulmuş belli. Bana aileyle kaynaşmam için aramamı istediğini söyledi. Annesinin düşüncesinde art niyet aramıyorum kesinlikle. Kadın gerçekten daha samimi olmamı istiyordur.

Bu arada aramızda söz - nişan vs hiçbirşey yok. Bu yüzden en büyük hata "benim" bence burda. Ortada hiçbirşey yokken tanışmamalıydım diyorum :57:

Lütfen bi akıl verin bana. Ben benim kozalağı bu konuda nasıl yönlendirebilirim. Kendi ailem için onu yönlendirmedim hiç yönlendirmem de..Bir insan aramk isterse arar istemezse aramaz.Söylemekle olmaz bu işler. Fikir verin bana kızlar nolur yaa :84:

Açık açık konuşacaksınız arkadaşım,tanışmak samimi olmak değildir ki.
Bu durumdan rahatsız olduğunuzu,onu da ailesini de çok sevdiğinizi ama daha ortada resmi bir durum yokken ailenin içine girmek istemediğinizi anlatın.
Biraz sabırlı olsunlar canım onlar da.
Nişan,düğünden sonra zaten tepenizden inmeyecekler,erkenden bıktırmak da neyin nesi?

Açık açık konuşacaksınız arkadaşım,tanışmak samimi olmak değildir ki.
Bu durumdan rahatsız olduğunuzu,onu da ailesini de çok sevdiğinizi ama daha ortada resmi bir durum yokken ailenin içine girmek istemediğinizi anlatın.
Biraz sabırlı olsunlar canım onlar da.
Nişan,düğünden sonra zaten tepenizden inmeyecekler,erkenden bıktırmak da neyin nesi?

Vallahi tamda anlattığın gibi Laale ablacığım..
Söyledim ! Ben senin kız arkadaşınım sadece dedim.. Bunları yapmak zorunda değilimki dedim. Hayy demez olaydım.. :36:
(Tabi bunları hadi evlenelimde ailene gireyim gibisinden söylemedim öyle düşünmeyin sakın )

Son düzenleme:
Bu arada ; sevgilimin ailesini suçlamıyorum.ASLA ! Burdaki başta suçlu ben olmak üzere asıl sorun olarak sevgilimi anlatıyorum. Ailesi isteyebilir doğrudur ama ailesine gerekli cevabı kendisi vermeli diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ortada söz nişanda olsa hatta ve hatta evli bile olsan seni böyle yönlendirmeye hakları yok... Hastalık olur söylenir ama doğum gunuymus falan bunlar bos işler... Kaynananızın cok dusuncelı oldugunu farzedelım 2 senelık bırlıktelıgınızde sızın dogum gunununuzu kutlamadı oyle degıl mı ? Evlerınız bu kadar uzakken sevgılınz askerdeyken kynananıza gıtmek bence sacma olmus sonucta ortada bırsey yok... Ayrıca kaynananla fazla samımı olmamanı tavsıye ederim...

Vallahi tamda anlattığın gibi Laale ablacığım..
Söyledim ! Ben senin kız arkadaşınım sadece dedim.. Bunları yapmak zorunda değilimki dedim. Hayy demez olaydım.. :36:
(Tabi bunları hadi evlenelimde ailene gireyim gibisinden söylemedim öyle düşünmeyin sakın )

Bu arada ; sevgilimin ailesini suçlamıyorum.ASLA ! Burdaki başta suçlu ben olmak üzere asıl sorun olarak sevgilimi anlatıyorum. Ailesi isteyebilir doğrudur ama ailesine gerekli cevabı kendisi vermeli diye düşünüyorum.

Tamam erken tanışarak yapmışsın bir hata,gerisini getirme bari.
Tavrını değiştirme derim ben.
Bir kere yüz verdin mi gerisi geliyor maalesef.

Ortada söz nişanda olsa hatta ve hatta evli bile olsan seni böyle yönlendirmeye hakları yok... Hastalık olur söylenir ama doğum gunuymus falan bunlar bos işler... Kaynananızın cok dusuncelı oldugunu farzedelım 2 senelık bırlıktelıgınızde sızın dogum gunununuzu kutlamadı oyle degıl mı ? Evlerınız bu kadar uzakken sevgılınz askerdeyken kynananıza gıtmek bence sacma olmus sonucta ortada bırsey yok... Ayrıca kaynananla fazla samımı olmamanı tavsıye ederim...

İlk doğumgünümde bana şal örüp göndermişti.Geçtiğimiz doğumgünümü unutmuş olabilir hatırlamıyorum. Fazla samimiyet olsun istemiyorum bende. Ama daha insanları tanımadan da bu gibi önyargılara kapılmak istemiyorum açıkcası. Evlerine gitmek konusundaki saçmalığımı zaten bende kabul etmiştim

Tamam erken tanışarak yapmışsın bir hata,gerisini getirme bari.
Tavrını değiştirme derim ben.
Bir kere yüz verdin mi gerisi geliyor maalesef.

Gerisi gelmez zaten.. Anneside farkında onu uzun zamandır eskisi gibi aramadığımın.. Tavrımı değiştirmeyi düşünmüyorum. Benim kozalağı bu konuda adam edebilsem o yeticek bana. Erkeğe çok önemli bi pay düşüyor burda..Ne ailesini eşine nede eşini ailesine karıştırmıcak / ezdirmicek.

Bak sen bile konunu yanlış yere açmışsın!
Eşin değil o senin erkek arkadaşın!
Eşinin ailesi değil,erkek arkadaşının ailesi!
Ahhh şu gençler yaa,evliliğin matah bir şey olmadığını ne zaman anlayacaklar ki?

sevgilinin senin aramak istememeni söylemesi hiç şık olmamış canım
bu tavır seni arada bırakır hedef haline getirir
sizin konuştuklarınız sizin aranızda kalmalı
çocuk mu bu anne bak valla böyle dedi demek nesi
bence uyar ciddi şekilde
bana tavır alırlar böyle yaparsan diye
kaldı ki resmi bişey yokken
ben zaten tasvip etmiyorum içli dışlı muhabbeti samimiyeti

sevgilinin senin aramak istememeni söylemesi hiç şık olmamış canım
bu tavır seni arada bırakır hedef haline getirir
sizin konuştuklarınız sizin aranızda kalmalı
çocuk mu bu anne bak valla böyle dedi demek nesi
bence uyar ciddi şekilde
bana tavır alırlar böyle yaparsan diye
kaldı ki resmi bişey yokken
ben zaten tasvip etmiyorum içli dışlı muhabbeti samimiyeti

Hedef olarak bırakıyor zaten beni arada.
Sonrasında yine ben üzlüyorum. İki tarafta birbirini doğru düzgün tanımazken önyargılarla tüm yolları kapatıyor bu şekilde..
Yarın kulağını çekicem haylice. :57:

Aşk Dertleriniz mi ne öyle bir yer vardı neyse taşırlar moderatörler zaten.
Erkek arkadaşınla net konuş,sıkıldığını,kendini kötü hissettiğini bilsin.
Senin ailenle tanışıyor mu bilemem ama eğer illa ki ailenin içine girilecekse bu karşılıklı olmalı bence,o da senin anneni,yengeni vs. arasın o zaman!

Aşk Dertleriniz mi ne öyle bir yer vardı neyse taşırlar moderatörler zaten.
Erkek arkadaşınla net konuş,sıkıldığını,kendini kötü hissettiğini bilsin.
Senin ailenle tanışıyor mu bilemem ama eğer illa ki ailenin içine girilecekse bu karşılıklı olmalı bence,o da senin anneni,yengeni vs. arasın o zaman!

Teşekkür ederim :34:

Ailemle tanıştırdım. Aynı şeyleri söylediğimde de ver numaralarını hemen arıyayım deyip misillemeye yapıyor. Annemle kardeşimle konuşuyor şimdlik herhangi bir durum söz konusu olduğunda. Annesini kardeşlerini geçtim artık ( gerekiyorsa aramasın benim ailemi böyle bir zorlamam yok) tüm sülalesini aramak zorunda değilim ki!
15 yaşında bir kız kardeşi var. Kardeşinin sevgilisi var galiba dedim benimkine. Hooop git hemen sor üstüne bide xx ablan söyledi de. Kız yeni bir face hesabı açtı kendine, beni eklemedi. ( Alınganlık etmem buna ) Yeni hesabında sevgilisiyle ilişki durumunu açık hale getirmiş. Bunu gördüm söylemedim abisine. Kendisi öğrensin iki kardeş aralarında halletsin diye. Daha sonrada niye söylemedim diye suçlu oldum :51:

Teşekkür ederim :34:

Ailemle tanıştırdım. Aynı şeyleri söylediğimde de ver numaralarını hemen arıyayım deyip misillemeye yapıyor. Annemle kardeşimle konuşuyor şimdlik herhangi bir durum söz konusu olduğunda. Annesini kardeşlerini geçtim artık ( gerekiyorsa aramasın benim ailemi böyle bir zorlamam yok) tüm sülalesini aramak zorunda değilim ki!
15 yaşında bir kız kardeşi var. Kardeşinin sevgilisi var galiba dedim benimkine. Hooop git hemen sor üstüne bide xx ablan söyledi de. Kız yeni bir face hesabı açtı kendine, beni eklemedi. ( Alınganlık etmem buna ) Yeni hesabında sevgilisiyle ilişki durumunu açık hale getirmiş. Bunu gördüm söylemedim abisine. Kendisi öğrensin iki kardeş aralarında halletsin diye. Daha sonrada niye söylemedim diye suçlu oldum :51:

Yaa dövecem şimdi ikinizi de!
Yaş kaç baş kaç ne yapıyorsunuz böyle?
Anneydi,kızkardeşti!
Bırakın ya! Başka muhabbet konusu mu yok aranızda!

canım bence kesinlikle arana mesafe koy çünkü daha sonra beklentiler gittikçe artacaktır. Sürekli beklentiler olacaktır hatta ilerde bunlar sana laf olarak geri döner bence mesafeli olmak en iyisi

canım bence kesinlikle arana mesafe koy çünkü daha sonra beklentiler gittikçe artacaktır. Sürekli beklentiler olacaktır hatta ilerde bunlar sana laf olarak geri döner bence mesafeli olmak en iyisi

Haklısın cnm.. En doğrusu bu !
Askerden geldiğinden beri buna dikkat ediyorum zaten.
Ama zamanında verdik yemleri şimdi daha da istiyorlar işte..

Ay aman Allah'im ne kadar buyuk bir problem! Ben de bir sey var zannettim cidden uzgun smilleri gorunce!

Ilk basta ailesinin içine giren sensin, simdi de bunun gereklerini yapman lazim. Teyzeyi arayip iyiki dogdun demek ne kadar zormus vay be... Yazik teyze için uzuldum simdi peh pehh peh...

Hele damat adayi daha bir ilginç, mustakbel esinin "ne ariiiiiicam" seklindeki simarikligini annesine soyluyor... Ee anne afalliyor ve bozuluyor... dusunmustur, bu kiz gecen yil geldi bizimle birlikte dogum gunu kutladi, pasta yedi(muhtemelen yemistir)simdi ne oluyr buna diye... Yazik teyzecik yeni nesil boyle iste...

Sirasini usulunu, yolunu yordamini bilmeyince boyle oluyor iste.

Ne gereği vardı bu kadar yüz göz olmanızın keşke en başından bu kadar samimiyete girmeseydiniz.

Kız kardeşinin durumlarını falan paylaşmayın,anlatmayın iyi niyetli bile olsanız. Daha onlar için sıfatınız nedir ki bu kadar aile içlerine kadar girdiniz...

Tamam bende zamanında erkek arkadaşlarımın ailesiyle falan tanıştığım olmuştu;ama sizdeki samimiyet çok gereksiz olmuş.

Arayı açın derim...Kendi başınızın ağrımaması için...:68:

Back
X