daha evlenmeden böyleler....

nurgkhnn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2013
13
0
0
İzmir
arkadaşlar 5 yıllık bi ilişkim var ve evlenmek istiyoruz eşya alalım taksitler bitsin yavaş yavaş diyoruz ama müstakbel kaynanam durumumuz yok diyip duruyo.Şimdi ise bahane kalmayınca küçük oğlu askerde o gelnmeden bişey yapamazmışız bunu öne sürüyo. sonrada bana gelmiyon gitmiyon diye laf yapıyo brnden gelinlik yapmamı bekliyo bu ne bu ne saçmalık. ben kendimi büyük gördüğüm için gitmiyomuşum lafa bakarmısın hey yarabbimm

Daha ortada söz yok, nişan yok tabii ki de gitmek zorunda değilsin. Gelinlik yapmak ta ne demek oluyormuş:53: Gelip istesinler, nişan yapsınlar madem çok gelmeni istiyorsa. Aklını kullan daha ortada birşey yokken fazla yüz göz olma, gelip gitme...

Uzun süredir sevgili dahi olsan, arada söz, nişan olmadan böyle yüz göz olundumu erkek tarafı biraz ipin ucunu kaçırabiliyor, hepsi olmasa da bunu yapan çok erkek tarafı var. Belirli bir ağırlığının olmadığını düşünüyorlar senin ve ailenin.. Yerinde olsam adı konmadan ailem müsade etmiyor yada ben istemiyorum derdim..

arkadaşlar 5 yıllık bi ilişkim var ve evlenmek istiyoruz eşya alalım taksitler bitsin yavaş yavaş diyoruz ama müstakbel kaynanam durumumuz yok diyip duruyo.Şimdi ise bahane kalmayınca küçük oğlu askerde o gelnmeden bişey yapamazmışız bunu öne sürüyo. sonrada bana gelmiyon gitmiyon diye laf yapıyo brnden gelinlik yapmamı bekliyo bu ne bu ne saçmalık. ben kendimi büyük gördüğüm için gitmiyomuşum lafa bakarmısın hey yarabbimm

arkadaşların dediği gibi yüz göz olma. mesafeni koy yoksa sonradan çok çekersin. hem üstlerine düşeni yapmazlar hem de hizmetçilik beklerler.

aynen kızlar zaten yüz göz olmuyorum bayramdan bayrama ararsam okadar çalışıyorum diye bahane ediyorum. cok istiyosa ilk önce o üstüne düşeni yapsın bende kendi üstüme düşeni yaparım elbette.

Bu yazdıklarından,nedense kayınvalidenin sana ısınamadığı için,işi yokuşa sürdüğü hissine kapıldım.
İlk adımların bu şekilde olması şart değil ama herhalde kayınvalidenin düşünce tarzı böyle.
Önünde 2 seçenek var,istersen kayınvalidene biraz daha yakın davranabilirsin veya ailem resmiyet olmadan izin vermiyor diyebilirsin.

ayyy ister ısınsın ister ısınmasın okadar sorun varki bıktım artık sevgilimde aşırı dercede herseye karsı iyi niyetli bakıyo neymiş annesi beni tanımak için böyle yapıyomuş. gideyim oğullarını isteyim bariii. ben hiç maddi sıkıntı çekmedim şimdi cekmeyede katlanamam diye düşünüyom ayrılmak istiyorum ama onunda sucu yok bunca yıl katlandı bana kaprisliyim alınganım en ufak seyi sorun yaparım günlerce kafama takarım ama o hep olumlu yaklaştı hep alttan aldı şimdiye kadar bir gün bile küs kalmadık ama bu maddi ve aile sorunları bıktırdı beni :(:(:(:(:( ayrılmak istiyorum :(:(:(:(:(:(

Bunlar çok sinir bozucu şeyler. Günümüzde maalesef büyükler büyüklüğünü bilmiyor herkes bir tuhaf. Küçüklerden idare bekliyorlar. Arkadaşım sana tavsiyem katiyyen yüz göz olma. Müstakbel eşin yada nişanlınla bilhassa ailesiyle ilgili konuşma. Birde bence eşya, şu, bu olaylarınıda çok büyütmemek lazım ama sana tavsiyem eğer benim gibi takıntılı bir tipsen birde gelecek düşündüğün kişi ailesine çok düşkünse bu dönemde sana azami düzeyde düşünmeni tavsiye ederim çünkü bazı şeyler zamanla aşılamıyor. Hakkında hayırlısı. Birde aşk gözünü kör etmesin...

Eskiden kız evi naz evi derlerdi.
Şimdi oğlan analarında bir naz , bir kapris.
Valla kızlarımız ağırdan alsınlar kendilerini
Bu ne yaa hayret birşey.
Arada resmi bir durum olmadan gidip gelmeyin.
Ne derse desin.
Eşya almasanız bile para biriktirebilirsiniz.
Gelecek için birşeyler yapmaya çalıştıkça sizi cepte görüyorlar herhalde.
Çekemem, katlanamam diyorsanız hiç uğraşmayın bence.

İlk mesajindan senin ailenin durumunun onlara göre daha iyi oldugunu anlamistim .Maddi sıkıntı cekemem diyorsan, ayrilmak istiyorsan ayril bence hic uzatma.Dikkat ettim de böyle böyle sıkıntılarımiz var ama yine de ben onu seviyorum dememişsin bana katlandı demişsin.Önemli olan senin duyguların.Aklina ve duygularina uymuyorsa birak bence.

yorumunuzdan sonra cok düşündüm sevgi kelimesini onun yanında cok mutluyum onla olmaktanda mutluyum bana haber vermedigi zaman bi gün içinde hiç msj atmasa yada aramasa kıyametleri koparırım ondan haber alabilmek için seviyorum diyorum da ama sanırım kötü huylarım ve takıntılarım yüzünden celişkiye düşüyorum en ufak seyde ayrılmak istiyorum bu onada bana haksızlık oluyo oturup ayrılıgın doğruşlarını yanlışlarını iyice düşünmem lazım yorumlarınız için cok tşkler arkadaşlar.

Seni gelip istediler mi ailenden ?
Ortada söz yok nişan yok bu ne samimiyet daha şimdiden.
Eşyanın da acelesi yok zira ortada düğün tarihi bile yok.
Gelinlik yapmak gbi bir zorunluluğun yok.
Kayınvalide adayı şimdiden fazla kaptırmış kendini kaynanalık rolüne dur bakalım bismillah.

Ben eskiden hep (kaynananın adı çıkmış diye olsa gerek)
Oğlu altın olsa çekilmez anası fenaysa derdim..
Anası da çok iyi sayılmaz ama bir baba çıktı karşıma bir de kızkardeş..
Aman düşmanımın başına vermesin Allah!
Kaynanayla derdi olanlara imrenir oldum.
En azından kadın, bir yerde şakayla karışık da olsa verirsin tepkini.
Adama öyle her istediğin tepkiyi veremiyorsun.
Kayınpederin fenası daha betermiş onu anladım:ssz:

Konu sahibi mecbur değilsin, kendini sevdirmek için parçalamak zorunda da değilsin.
Çok konuşursa oğlunuz sevdi o bana yeter de geç valla.
O da anası yüzünden sevmekten vazgeçecekse şu gün vazgeçsin..
Hiç koca karı nazı çekemem valla. İnsan olsun canımı yesin.
Fesatlıklara, anlayışsızlıklara gelemem:ssz:

ayyy ister ısınsın ister ısınmasın okadar sorun varki bıktım artık sevgilimde aşırı dercede herseye karsı iyi niyetli bakıyo neymiş annesi beni tanımak için böyle yapıyomuş. gideyim oğullarını isteyim bariii. ben hiç maddi sıkıntı çekmedim şimdi cekmeyede katlanamam diye düşünüyom ayrılmak istiyorum ama onunda sucu yok bunca yıl katlandı bana kaprisliyim alınganım en ufak seyi sorun yaparım günlerce kafama takarım ama o hep olumlu yaklaştı hep alttan aldı şimdiye kadar bir gün bile küs kalmadık ama bu maddi ve aile sorunları bıktırdı beni :(:(:(:(:( ayrılmak istiyorum :(:(:(:(:(:(

Ben önemli bir ayrılık sebebi göremedim sanki...Sabırlıymış güzel mesela..Ama fazla kapris yapmaki bıkmasın..Durumu sen daha iyi bilirsin,mazereti samimi mi,yoksa yokuşa sürme mi?,
Samimi de olabilir,diğeri de olabilir..Yokuşa sürüyorsa eğer iyi bir işaret değil..Bunu çaktırmadan irdele..

Son düzenleme:
Eskiden kız evi naz evi derlerdi.
Şimdi oğlan analarında bir naz , bir kapris.
Valla kızlarımız ağırdan alsınlar kendilerini
Bu ne yaa hayret birşey.
Arada resmi bir durum olmadan gidip gelmeyin.
Ne derse desin.
Eşya almasanız bile para biriktirebilirsiniz.
Gelecek için birşeyler yapmaya çalıştıkça sizi cepte görüyorlar herhalde.
Çekemem, katlanamam diyorsanız hiç uğraşmayın bence.

devir değişti canım.şimdi erkek tarafı kıymetli.hep diyorum,kızlar gelip benim oğullarıma dünür olacak:1::60:

devir değişti canım.şimdi erkek tarafı kıymetli.hep diyorum,kızlar gelip benim oğullarıma dünür olacak:1::60:

Valla öyle olmuş.
Benim de 1 oğlum var şurdan bir iki taktik kapayım bakayım
Vakti gelince lazım olur:)))

Benim de kaynana gibi kayın baba vardı:)Zor adamdı gerçekten.Böyle narsist,baskıcı,ele geçirici falan.Adam beni bir türlü sevmedi sebepsiz.Kibriyle,laf sokmalarıyla da belli ederdi.Farklı geliyordum galiba ona.Yetişme tarzlarımız,kültürümüz farklıydı..Oysa uyum sağlamaya çalışıyordum,hoşgörüsüz bir adamdı...Ben de onun bu tavrını gördükçe sevemedim.En sevmediğim insan türüdür sivri dilli insanlar..Sık gelmeleri bana hafakanlar bastırıyordu...Eski eşimi kaybettiğime üzgünüm ama onu ömür boyu görmemek de ayrı güzel..Bir de bonustan fena görümce de eksik değildi.Kayınlar iyiyidi ,haklarını yemeyeyim..

Son düzenleme:
Valla öyle olmuş.
Benim de 1 oğlum var şurdan bir iki taktik kapayım bakayım
Vakti gelince lazım olur:)))

gördüğüm kadarıyla şimdi kızlar çok rahat hareket ediyor.erkekler daha mahçup ve daha çekingen kızlara göre.ortada fol yok yumurta yokken ne işin var erkeğin ailesinin yanında.biraz ağırdan alın kendinizi değil mi:50:

gördüğüm kadarıyla şimdi kızlar çok rahat hareket ediyor.erkekler daha mahçup ve daha çekingen kızlara göre.ortada fol yok yumurta yokken ne işin var erkeğin ailesinin yanında.biraz ağırdan alın kendinizi değil mi:50:

Bende öyle düşünüyorum , kız ağırdan alıcak.
Çabuk elde edilen , çabuk tüketiliyor, kıymeti olmuyor.
Ne kadar zora koşarsa o kadar kıymetli.
Belli tecrübeler edindikten sonra bunlar anlaşılıyor ama iş işten geçiyor.

Bende öyle düşünüyorum , kız ağırdan alıcak.
Çabuk elde edilen , çabuk tüketiliyor, kıymeti olmuyor.
Ne kadar zora koşarsa o kadar kıymetli.
Belli tecrübeler edindikten sonra bunlar anlaşılıyor ama iş işten geçiyor.

geçen yolda bir tanıdığın oğluna rastladım.yanında sevgilisiydi her halde,çocuğun yüzünü okşayıp duruyordu,makas alıyordu sürekli.çocukta kendini sakınıp duruyordu.beni de görünce iyice mahçup oldu delikanlı:50:

Back
X