Daha ilk yılda bin pişman oldum evlendiğime :(

eşine annesinden hiç bahsetme. kaynana sana laf konuştukça cevabını ver hemde en laf sokmalısından. birşey aldıkça sana alma demiyor muyum ben diye sert çık, temizle sil dedikçe vileda orda çok rahatsızsan sil de, nereye gittiğini sordukça sana hergün hesap mı vericem de. o hergün nasıl olsa senin dedikonu kocana yapıyor, yapmadan iftira edeceğine bari yapta içinde kalmasın. en iyisi o evden taşınmak ama taşınana kadarda haddini bildir.

Bence arkadaşlarıyla dedikodusunu da yapmasın malum yerin kulağı var konu sahibinin eşi hiç de pastellim in eşi gibi değil

Benim Annem evime gelince dip köşe kontrol eder ve varsa bir yer 40 defa söyler eyer bu gemiyi yürütecem diyorsan sakin ol duyma görme gül geç bildiğini oku

Yanlışşşşşşş yapıyorsun...

Kocalara analarını şikayet etmeyeceksin. Çünkü her daim annelerini tutarlar eşlerini değil. Üstelik nankör ve kötü bir eş gözükürsün kocanın gözünde. Diline, annen böyle annen şöyle diye plesenk etmemelisin.

Sana tavsiyem, yaparsan başarırsın.
Öncelikle cümlelerinde annesini şikayet etmemeye dikkat et. Aksine annesi birşey aldığında ay annen de ne iyi kadın bak bizi düşünmüş de ne almış gibi... devamlı annesini iyilermiş gibi empoze et.

Sonra burayı sil dediğinde şimdilik orası kalsın ben şurayı silcem de. Kendi dediğin yeri sil. Birşey derse cevabını ver ama saygılı bir şekilde.

Kocanın yanında annem annem yap. Biraz içtenmiş gibi. Rol yeteneği önemli

Bak bunları ben yapmadım eşimle buz dağları oldu ilk iki yıl. Sonra annesinin yaptığını yaptım. Onun yanında başka eşimin yanında başka. Ve aslaaaaaa annesinin hatasını söylemedim ki kadın kırkayaklı bir yılan.

Sonuç.... mükemmmelllllll

Bu dediğin çok güzel de biz gelinlerde cenemizi tutamiyoruz illa kocamiza soyleyecegiz annelerinin ne olduklarını

Bak canım benim 3 yıllık evliyim 3 haftadır babamın evindeyim ve eşim annesinin yanında. Ne oldu biliyor musun tıpkı senin gibi yaptım durup durup kv eleştirdim ama annesi bana oğlunun yanında başka içerde başka davrandı bizim evimizde çok yakın ve eşim bulduğu her fırsatta orda. Eşimle en büyük kavgalar annesi yüzünden yaşandı. Eşini seviyorsan yapma lütfen. Ya kadınla konuş yada duymamayi öğren . Yapma dediğini unuttum de bişe de ama evine yansıtma lütfen kapı kapandigi zaman kv hiç bir şey bilmeyecek olan sana oluyo yapma
Kalp-yolu

Şu cevabın altına imzamı atıyorum

Duymazdan gelince inanın hayat insana daha bir güzel geliyor..umursamaz olun annesine karşı biliyorum zor ne kadar istesekte bunu başarmak çok zor.Ama zorlayın kendinizi takmayın hem öyle yapınca karşı taraf sinir olur..siz de bakın keyfinize ya.. ne halleri varsa görsünler (tabi bu arada eşinize surat asmayin Trip atmayın)

annesne cevabını ver sustur . am iyi niyetli oldugunu belli et. hatra aglamaklı ol.o kocalar degismez anaları babaları nekadr sucluda olsa.kadınada anne sen parayı cer ben alısverıs yaparım de aksisini yaparsa getrdğini lazm degl diyerk alma

Aynı binada oturmayı siz kabul etmişsiniz şimdi eşinizin annesi "şurayı sil" diyor diye ne yapmasını bekliyor da şikayet ediyorsunuz ki eşnize? Gidip annesinin kulağını çekecek değil. Sil diyorsa sonra hallederim de geç. Bu kadar ıvır zıvır şeyleri niye eşe anlatırsınız cidden anlamam... koskoca kadınsın yani kendi ilişkini kendin ayarla. İstemediğin birşeyi de sırf kocanı memnun etmek için yapma. Bak yapmışsın ama memnun edememişsin...

Gelelim annesini kıskanmana.. yok sen rahatsızken umursamazmış da annesi sesi kötü diye tekrar aramış.. arasın yahu annesi o. Niye kendini annesiyle kıyaslıyorsun?

Kv diye bu kadınlar ne yapsa batıyor bence size. Oğullarının analarına azıcık sevgi saygısına tahammülünüz yok...

Ve eşin haklı tabiki annen gibi davranmadığın şurda yazdığın 3-5 satırdan belli. Annen şurayı sil dediğinde ne yaparsın mesela? Babana mı şikayet edersin abine mi? Yooo...Kvne de aynısını yap. Boşuna eften püften meselelerle kendini de evliliğini de hırpalama

Birşeyler alması çok da sorun olmaz da şurayı sil falan diye sana söylüyorsa sinir olabilirsin.ama çok da büyük bir sorun değil bence.hadi sorun diyelim ama eşine oturup da bunu anlatman yanlış olmus ne faydası oldu,bu resmen annesinin dedikodusu.esin ne yapabilir ki bu konuda şimdi hakliyken haksız duruma dusmussun.Bence hiç uzatma kv deyle sorunlarını da onla çözmeye çalış.esini annesiyle hiçbir sorunun olmadığına inandirip sonra kvye anne ben temizlik yapıyorum etraf temiz gerek yok oraları silmeye dersin.kvn esine soylese bile eşine,annen surayi sil demişti ben de anne orayı yeni sildim gerek yok dedim ne olmuş ki neye kırılmış anlamadım dersin.esin de senin annesiyle bir sorunun olmadığına inandığı için bu sefer annesine kızabilir şikayet ediyor diye.yani bu konu bu şekilde halledilir şikayet eden taraf kaybeder ,bundan sonra daha akıllıca hallet sorununu derim eşinle arani hiç bozmaya gerek yok

Bence en basinda aynı binada oturmak yanlış zaten .

Son düzenleme:
Canim oncelikle esine sikayetlenmeyi kesmelisin. Boyle yaptikca annesini daha hakli gorecek. Kaynanan bi laf edince cevabini ver medeni bi sekilde ama kocan sorunca her sey yolunda de, guler yuzlu ol ki, annen sikayet ederse kocan senin hakli oldugunu dusunsun.

Benim evimde kadınlık yapmaya kalkıyor diye güzel güzel mi anlattınız ?
Ben olsam size çok daha kötü tepkiler verirdim

Taşının,KV nin ilgi beklentisi ayrı konu sizin evin hanımı olmanıza saygı göstermemesi ayrı tartışılır,yani iyi niyetle de söylese artık oğlunun ayrı bir evi ve düzeni ,bu düzeninde bir hanımı olduğunu anlamalı, taşınmak çözer bu işi

Ne ilginc...
Erkek annelerinin cogu ogullarinin mutlulugu icin kendini paralarken
Kendi elleriyle ogullarini mutsuz ediyor farkinda degil..

Aman he de gec. Anneleriniz hic mi is buyurmuyo size hepiniz mi prensessiniz bilmem.. Kadinin evine bseyler almasina bile kotuluk olarak bakman bence fesatlik. Adamin da beynini yiyosun yazik.

Politik davran açma konuyu üsteleme sen üsteledikçe o daha cok ters teper.

Esinize hic yansitmadan direkt kayinvalidenize ben bu sekilde silmeyi tercih ediyorum siz kendi evinizde onunla silin burasi benim evim deseydiniz konu coktan halolmustu sanirim.bir daha rahatsiz oldugunuz bir kinu olursa hic cekinmeden cevabini verin kayinvalidenize.esinize sikayet etmeye kalkarsa zaten surekli dirdir eden taraf o olmus olur.ogluna karisini sikayet eden kayinvalide hic hos olmaz esiniz acisindan.mesela venim kayinvalidem catlasada patlasada beni asla ogluna sikayet etmez sikayetci durumuna dusmemek icin.bende kayinvalidemi esime sikayet etmem ama kendisine catir catir cevabini veririm.esimin yaninda da veririm.esimde karismaz zaten niye oyle dedin vs...diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…