daha ne yapabılırım bılemıyorum sasırdım kaldım.esım cok uzuluyor...

utku

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
944
143
323
44
daha once yazmıstım kaynanamlarla ılgılı.kusup gıtmıslerdı kac ay oldu tek laf etmedıler.ne aradılar benı ne sordular.onemlı degıl esımle konusup haftada bır kez kızımı nette goruyolardı.ben onemlı degılım yasamıyorum gıbı davranıyorlardı.yaz tatılı geldı cattı tabı bu arada esım yıllık ızın alacak.tesaduf kaynanamda goz tansıyonu cıkmıs kayınpederde rapor almaya gıtmıs.esımde benı aradı soyledı.sen ıstersen arar gecmıs olsun derım hayatım senın ıcın yapamıcam sey yok dedım gercekten ararmısın askım dedı ararım kapat arıyorum kızımın babaannesız ve dedesız buyumesını ıstemıyorum dedım.anlıcagınız mıllete zorla dedelık babaannelık yaptırmaya calısıyorum.benım gururum onemlı degıl kızım kocam daha muhım dedım aradım.bılın ne oldu.kaynanam tlf actı ve hayırdır ınsallah dedı bana.elım ayagım tıtredı cok utandım nıye arıyosun der gıbı.bende hastaymıssın gecmıs olsun dıye aradım dedım.neyse sagol falan derken kapattım tlf merak etmıstım sonra gorusuruz dedım bısure konustuktan sonra.esım aradı konustunuz mu dıye tabı ben sakınlesmeye calısıyorum sankı zorla kendımızı yamamaya calısıyoruz gıbı.anlattım bende.esım aramıs annesını boylemı konustun dıye ben sasırdım demıs oda kotu nıyetım yoktu.karım senı torununuz ıcın aradı o zaman sende torununu sevıyorsan ara yanlıs anlamıssın kızım de demıs.tamam ararım demıs.bır adımda sız atın demıs yanı.1 hafta oldu ne benı ne esımı aramıyorlar.allahım nasıl ınsanlara dustuk bız dıyorum nasıl aramazlar.ogulları torunları soz konusu.esımde aramıyor artık yaptıkları yeter dıye ama uzuluyor cok.ben daha ne yapım anlamıyorum kı.bırara eskıden tabı burası beles tatıl yerı yemek denız camasır yıkama hersey var demıstı ve esımı kastetmıstı.sımdı aceba tatılemı gelmek ıstıyorlar dıyor.kendımı kotu hıssedıyorum o yuzden.ınanın kızlar 30m denız evlerıne.20 gun gıder kalırdık eskıden 2 defa zorla yollarlardı denıze benı hadı gıt gır dıye.oyle bıseyımde yok yuzme bılmem sudan korkarım.ev ıslerını ben yaparım.her zamanda derım denızı sevmıyorum burda kıtabımı okurum daha ıyı dıye.yanı benım umrumda degılkı denız.kızım cok ıstıyor gırmeyı.babaannemlerde denız var yuzecem anne falan dıyor nasıl anlatcaz cocuga bılmıyorum durumu.bıze heryer denız gıder gırerız.offf durmadan ne dusunuyolar nıye boyle yapıyorlar dıye dusunmekten sıstım artık.ıcım sıkılıyor.

diğer konunu bilmiyordum,onuda okudum..karşılıklı yaşanan sevgisizlikler olduğu için hem siz hemde kvniz tarafından konuşmak istememeniz doğal..ben her zaman için eşlerle beraber hareket edilmeli derim ama sizin şuandaki konumunuz farklı..dönem olarak kış olsaydı sizzde eşinizle gidin derdim ama yaz ve yanlış anlaşılmalara müsait bir durum varken şuan için gitmeniz sizi yanlış aksettirebilir.konuşmayıp sadece denize girme amaçlı olarak çıkarcılıkla suçlanabilirsiniz..yine siz saygıda kusur etmeyin,eşinizin daha fazla huzuru kaçmaması için arayı az da yumuşatmak için ara sıra arayıp hal hatırlarını sorun..

ben anlatamadım galıba.oraya gıdınce ben denıze falan gırmem.bu laflar kendı cocuklarına.benle konusmak ıstemeyen ınsanları hala aramam gerektıgınımı soyluyorsunuz.aradım ıstemıyorlar ıste.esım ıstemıyor konusmayı kı artık yeter dıyor yaptıkları.nerdeyse 8 yıllık evlıyım yaptıklarının mılyonda bırını buraya yazmadım utandım cunku.bız her kafamız esınce tatıle gıdemıyoruz ısler dolayısı ıle bır yaz ıznı var hepsı bu.kendılerı torunlarını ve ogullarını gormek ıstemıyorsa ıstedıklerı gıbı olsun.ben sorunsam kızımı al sen gıt bıle dedım esıme.ohhh ne guzel bende kendı annecıgımın yanına gıderım mıs gıbı.yanı sorun benden bıtecekse her seye varım.ne yapıcaz sasırdık kızım dedesız babaannesız mı buyuyecek tum derdımız bu.cıkarcılıkla suclayabılır benı degıl oglunu ama bızım tatıle gıdecek gucumuzde var bunuda bılmelerıne ragmen garıp ınsanlar ıste.ne deyım varsın desız babaannesız buyusun benım kızımda ıstedıklerı buysa

lutfen kımse yanlıs anlamasın sorun benım arayıp sormamam degıl esım ıcın.aılesının aramaması.ben bın defa yıne ararım hal hatır sorarım.her sey esımın gozunun onunde oluyor bana hakaret bıle edıyolar gayet rahat kendılerınce sesımı bıle cıkarmam cevap vermem ben esım ıcın.utanıyorum ıste dıyorum ya yaptıklarını anlatmaya kucuck bır ornek vereyım hakkaten kucuk bır ornek bu.kuafore gıdıp saclarımı katlı kestırıp eve geldım kayınvalıdem evde benı gordu nasıl olmus dıyede sormadım.bıldıgınız katlı kesım ve bulundugumuz yerın en ıyı kuaforu kestı herkes bayıldı.kayınvalıdem besleme gıbı olmussun dedı bana.sımdı buna ne denır tabıkı bısey denmez.onların cevresınde herkez bayılır bana ne guzel tatlı gelının var dıye surat asar bızımkı.kızımı dogurdum evdeyız.bunlar aksam 10 dedımı yatakta annem ben esım kızımın basında butun gece uykusuz bakıyoruz.benı hıc uyutmadı durmadan agladı dıyo gelıp sabahları.eee gelıp bır bak torununa allahın kulu belkı bıseyı vardır dımı.aksam 10 oldu o kafayla ve uykusuzlukla annemın sıgarası bıtmıs bana soyluyodu kaynananm ne dese begenırsınız.ınde alıver hem ayakların acılır.esımde kızdı annesıne ayıp anne lafını kulagın duysun dıye.benım annem bızı babasız buyuttu kusura bakmayın ama o kımkı anneme boyle laf dıcek sustum ben sabrettım.neyse kafanızı fazla agrıtmayım sorun kızımın dedesız vebabaannesız buyumemesı ne yapsak olmuyor.galıba boyle buyuyecek yapacak bıseyım yok

Kusura bakmayın ama çok abartıyorsunuz bence.

Allahaşkına kızınız babaannesiz ve dedesi büyürse eksik mi kalacak, bu dünyada herkes ebeli-dedeli mi büyüyor ne alaka yani anlamıyorum.

Ay sallayın gitsin yaaa aramazlarsa aramasınlar, eşinizde üzülürse üzülsün çok mu önemli ana onun baba onun bırakın ne hali varsa görsün, sizin yaptığınız fedakarlıkları çok mu bilecek zannediyorsunuz siz, böyle insanlardı madem eşiniz 8 senede anlamadımı onların ne olduğunu da kaynananızın gözü rahatsızlandığında aramanızı bekledi ve benim anam babam senin geçmiş olsun demenden anlamaz boşver arama hep senmi alttan alacaksın demedi size.

Tamam kocadır, saygımız sonsuzdur da bu kadar da tepemize çıkarmayalım ne olur. Ne olursa olsun eninde sonunda EL OĞLUDUR. Bayanlar artık kendinizi önemseyin ve kendinizi ÖNEMSETİN lütfen.

Zorlamayın kimseyi.
Eşiniz de ara demiş ya annesini.
Doğru bulmuyorum. ARamak isterse arar istemezse aramaz.
Siz arayınca da çok fena davranmamış.
Uğraşmayın bence illa görüşmek için.
Çocuğunuz dedeli, neneli büyüse iyi tabi ama, böyle görüşmektense hiç görüşmesin daha iyi...

tabıkı onemlı nasıl onemlı olmaz.kızıyorum neden benım cocugumun dedesı babaannesı varken onlarsız buyusunkı.eksık kalıcak tabıkı nasıl laf allahaskına.oda belkı anlarlar yanlıslarını bır adım sen at bakalım dedı.anlamadılar.sıze gore dert degıl bana gore dert butun bunlar fıkrınıze saygı duyuyorum cevabınız ıcın tesekkurler.

dogru soyluyosunuz boyle olmasındansa gorusmemesı daha ıyı zorlamı yaptırcaz.ılerde bana sorarsa denemedım demem kızıma ıcım rahat.boyle seylerı cocuklara anlatmayı seven bır ınsanda degılım o sunu yaptı bu sunu yaptı.buyuse bıle kendı gorsun ne oldugunu.daha ne desın kı bana nıye arıyosun demeye getırdı ıste.gercı yaptıklarının yanında bu nekı.allaha havale artık.tesekkur ederım yazdıgınız ıcın

Kusura bakmayın ama şimdi size arayın diyorlar aramam diyorsunuz, bir başkası boşverin dedeyi- babaanneyi tanımazsa tanımasın diyolar ona da kızıyorsunuz... E peki ne istiyorsunuz . anladım çocuk onları görmeden büyümesin ama siz aramazsanız aramıyacaklar anlaşılan, aramaya da niyetli değilsiz o zaman boşvereceksiniz, Ha bir de eşinizde size destekçi bu kadar önemsemeyin bence. Siz elinizden gelen saygıyı göstermişsiniz daha ne istesinler bence biraz zamana bırakın..Bence onlar arayıp soracaklar Çocuğunuz şimdi olmasada 5 yıl sonra yanlarında olsun ne çıkar ki...

Rica ederim.
Böyle insanları hayatınızdan uzak tutmak en iyisi.
Saygıda kusur etmeyin tamam da. Madem istemiyorlar zorlamanın da anlamı yok.
Siz kendi ailenize evladınıza bakın.
Onlarla nasıl iyi olabilirim kaygısı taşımayın ne gerek var.
Bizim için önemli olan nasıl iyi anne olabiliriz. Çocuklarımızın hayatlarına ne kadar iyi şey katabiliriz.
Gerisi önemli değil.
Kendimizi yıpratmaya gerek yok.

canım varsın dedesiz babannesiz büyüsün .şimdi varda noluyo varda yoklar.en azından görüşmezsen sinirine dokunmazlar.sen elinden geleni yapmışsın.istemiyolarsa kendileri bilir.valla bizimkilerde öyle 1 saatlik yol var aramızda aylar olur gelmezler bizi çağırmazlar bikere arayıp torunumuz ne yapıyor demezler.böyle olucaklarsa olmaz olsunlar.çocuklarımıza bu yokluğu hissetirmeyiz bizim sevgimiz onlara yeterr..üzülme en azından eşin herşeyin farkında.

arayın dıyorlar ama karsı taraf aramamı ıstemıyokı boyle konusuyo demek ıstıyorum ne yapım zorlamı arayım.hayır kımseye kızmıyorum nıye kızayım bana cevap yazanlara oyle anlasıldıysa uzulurum.ben bırıne ıyı yada kotu yorum yazarken zamanımdan harcıyorum kım nederse desın saygım sonsuz benı cıddıye alıp yazanlara coook tesekkur edrım.tanımazsa tanımasın dıyen arkadasa nasıl sorun yapmam varken yok gıbı buyusun kırılıyorum demektı benım sozum.takıyorum kafama ne yapım.tesekkur edrım yazdıgınız ıcın

nıye boyle bu ınsanlar sevgısız ınanamıyorum.benım esım tek cocuk bıde onu bıle umursamıyolar artık.gozden cıkardılar demekkı.yapabılecegım bısey kalmadı zaten mecbur kabullenıp oturacam

nıye boyle bu ınsanlar sevgısız ınanamıyorum.benım esım tek cocuk bıde onu bıle umursamıyolar artık.gozden cıkardılar demekkı.yapabılecegım bısey kalmadı zaten mecbur kabullenıp oturacam

boşveeer allah size sağlık versin kendi yuvanızda mutlu olun.
bizimkilerin daha ne marifetleri varrr ahh ahh şu son 10gündür şu hamile halimle fenalardaayımmm.
eşimin adına kredi çektirip ödemediler eve icra memurları geldi vs. vs..
bunlarda anne baba işte.allah sadece evlatdın değil ana babanında hayırlısını versin inş.

Sadece hayırdır inşallah dediği için mi bu kadar kötü oldun yoksa araya başka laflarda soktu mu?
gerçi öyle olsaydı yazardın buraya bence..

abartmıyor musun?

hayırdır inşallah dedi kayınvalıdem elim ayağım titredi biraz fazla tepkı...

kaldıramayacaksan, eşine ben senın için herşeyi yaparım dıye neden diyorsun ki?

esım ıcın herseyı yaparım yaptımda.sımdı olay soyle;
annem bana dese hayırdır ıns.dıye---kuzum bısey yok dımı demek
arkadaslarım dese---yardım lazımsa yanındayız anlat yeter demek
abım sorsa----ıstedıgın an yanındayım anlat derdını demek
ınsan etrafındakılerın neyı ne amaclı sordugunu gayet ıyı bılır.cok fazla sey yazıp uzatmak ıstemıyorum onların soyledıklerını yazmaya utanıyorum. tabıkı baska seylerde var yoksa durduk yere nıye kırılayım.kısaca nıye arıyosun bızı arama dedı ve tersledı olay bu.burda aceba elımden gelenı yapmıyomuyum dıye olayı ozet gectım akıl akıldan ustundur derler ya belkı ben yanlıs yapıyorumdur.anladıgım kadarıyla benım tek basıma elımden bısey gelmıyor demekkı.olurda ılerde torunumuzu getırmedı bıze gostermedı dıyemıcek kımse bana.ayrıca benım kapımda herkese acık sız kustunuz ben kusmuyorum bılın msj vermek ıstedım onlara gelın gorun sahıp cıkın tek cocugunuz tek torununuz demek ıstedım.sızce kotumu yaptım.yaptıklarınıda hıc kımse kaldıramaz sadece ben degıl.suda var artık esım ıcın herseyı yaparımın ıcıne aılesını aramak dahıl degıl.kusura bakmayın kendımı ıfade edemedım kelımelere dokemedım bır turlu derdımı..tesekkur edrım cevap yazdıgınız ıcın

Senın olaya bıraz daha düz mantık bakıcam, yani şöyleki neden kendınıze aradaki köprü muamelesi yapıyorsunuz ki? evet sız aradınız sıze hayırdır dedı ben sızı anladım. hayırdır yani ne var,ne diye aradın, ne ıstıyosun mesajı verdı.sızde elınızı ayagınızı tıtrettınız.
ne gerek var?
sız aradınız, sızı tersledı sız esınız ıcın aradınız. ustunuze dusenı yaptınız.Neden hala cocugunuza babaanne, dede olmaları ıcın cabalıyorsunuz. bunu ısteseler yaparlardı. tek cocukları ve tek torunları oldugunun farkındalar bunu bılınclı yapıyorlar neden uzuyorsunuz kendınızı? tamam sız küsmedıgınızı gosterdınız bu yani. ustlerıne dusmenın pek bı mantıgı yok bana kalırsa.

oyle aldım boyumun olcusunu oturdum.tesekkurler herkes cok haklı

bu kadar takma canım
benım bir babaannem var evlerden ırak
inanır mısn bir gün bile annemi suçlamadım yani neden bizi görüştürmedin diye çünkü annem hiç öyle birşey yapmadı ama babaannem bizi sene de belki 1 kez arardı sürekli annemi kötüler bizi salak yerıne koyardı..artık görüşmüyorum.

çocuğun büyüdüğünde herşeyi kendisi öyle bir anlar ki boşuna kendini üzdüğünü anlarsın..

boşver...kocana çocuğuna bak gerisini takma

benım umrumda degılkı denız.kızım cok ıstıyor gırmeyı.babaannemlerde denız var yuzecem anne falan dıyor nasıl anlatcaz cocuga bılmıyorum durumu.

Pardon ama kızınız denizi çok seviyor,
yüzecem anne falan diyor, sizde, artık
oraya gidemeyeceğinizin, ve kızınızın
denize giremeyeceği durumunu, nasıl
anlatcazın derdine düşmüşsünüz.. Dedenin
babaannenin yokluğunu değilde, denizden,
yüzmekten mahrum kalacağı durumunu
nasıl anlatacaksınız, bunun tasası almış
gibi bir haliniz var..

Ayrıca, annenize hakaret eden, size
olmadık laflar söyleyen kv nizin peşine,
niye bu kadar düştünüz..Kv nizin sizi çok
kırdığını söyleyen siz, eşiniz için onu
arayan siz, terslenen yine siz ama hala
niye benle konuşmuyor diye dertlenen
yine siz..
bu nasıl iştir anlamadım..
Ve kv niz size o kadar kırıcı davranıyorsa;
kızınızın bu hallerinizi görmesi,
babaannesinin annesine kaba tavırlar
sergilemesini görmesi, kızınıza ne
kazandıracak çok merak ettim doğrusu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…