Daha Önce Aldatmış Birine Güvenilir mi?Vicdanım Hiç Rahat Değil

Sevgi0641

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2023
1.589
2.060
53
Arkadaşlar merhaba.Eşimle bu hafta içinde yakın bir arkadaşımızı evimizde ağırladık.Hem eşimin hem benim liseden arkadaşımız adı Ali olsun.Biraz dertliymiş eşimi aramış, konuşalım mı dertleşelim mi diye. Benimde olmamı istemiş sıkıntısı konusunda ikimizinde fikrini almak için.Geldi konuştuk.
Konu Ali'nin sevgilisi.Daha önce tanıştırmıştı bizi bir iki defa dışarıda buluştuk bir defada evde ağırladık.Çok tatlı hoş bir kadındı.Sorun şu ki kızın daha önceki ilişkisi aldatma yüzünden bitmiş.Kız sevgilisini aldatmış.Ali bu durumu yeni öğreniyor, yıkılmış.Duyunca bizde şaşırdık.Bu yüzden kıza güvenini kaybetmiş.Fikrimizi almak istemiş.Eşimde ben de konduramadık, yalandır inanma olur mu öyle şey diye çıkıştık önce.Ama yani kesinmiş.Geçmişte kalmış, gençlik hatasıdır pişmandır o da yaptığından sana yanlış yapmaz takılma önceye falan dedik teselli etmeye çalıştık.Sakın bu yüzden yanlış birşey yapma falan dedik ama ses tonumuzdan görüntümüzden biz bile kendimize inanmadık.Ali'de farkına vardı.
İşin açıkçası aynı durumu ben yaşamış olsam kabullenemez ve asla güvenemezdim ,bitirirdim.Benim için bir kere olduysa bir daha olabilir mantığı hakim.Eşim içinde aynı.

En son giderken ikimizede sordu siz aynı şeyi yaşasaydınız napardınız diye?Ne eşim ne ben bir şey diyemedik yalan söyleyemedik.Çünkü biliyoruz kesinlikle yapamazdık.
Bu sabah eşime sordum durumu Ali kızdan farklı bir bahaneyle ayrılmış.

Eşimle ikimizin morali çok bozuk bizim yüzümüzden ayrıldılar gibi.Sonuçta geçmiş pişmandır hatadır illa tekrarı olacak bir şey yok ya bilemiyorum çok kötüyüm.Bizim yüzümüzden ayrılmışlar gibi hissediyorum.Sorduğunda yalan söyleyebilseydik belki devam edeceklerdi.Bir taraftan diyorum yalan söylemedin bu iyi diğer taraftan vicdan azabı var.Yalan söyleyemeyerek doğru mu yaptık yanlış mı yaptık bilemedim.

Son düzenleme:
Sizin yüzünüzden niye ayrılsınlar yahu, adamın zaten içine sinmediği için dertleşmiş, siz yoktan yere kafasına bi şey sokmamışsınız.

Ben önceden çok katıydım bu konuyla alakalı. Ama kendi geçmişime, gençliğime bakıyorum şu an yapmayacağım zibilyon şey yapmışım. Şu an aynısını biri yapsa gözümden düşer ama gençlik işte ne bileyim aklım daha gelişmemişti demek ki. O yüzden her ilişkiyi kendi içinde değerlendiriyorum artık ya da en kötü yaşla bağdaştırıyorum.

Bahsettiğiniz kişi yaşı olan biri diye düşündüm yeni de ayrıldığına göre. O yüzden güvenemezdim ben de muhtemelen

Bu olay iki yıl önce olmuş aldatma olayı.Kız o dönem 22 yaşında zannedersem.Bilemedim.Yalan söyleyemediğim için pişmanım suçlu hissediyorum.

Bu olay iki yıl önce olmuş aldatma olayı.Kız o dönem 22 yaşında zannedersem.Bilemedim.Yalan söyleyemediğim için pişmanım suçlu hissediyorum.
Koskoca insanlar sizin lafınızla hareket etmezler dert edinmeyin kendinize yok yere

Sizden fikir almak için soru sormuş. Yani cevabın iyi veya kötü olacağını bile bile sormuş zaten. Siz de düşüncenizi söylemişsiniz. Gerisi onun kararı. Sizlik bir durum yok yani
Kızgınım arkadaşımızada niye böyle bir şeyi bize soruyorsa.

Aldatmak bir kişilik biçimidir ayrıldığı iyi olmuş ama belki de o ilişkide çok ilgisizdi sorunları vardı o kişiyle böyle de olabilir ama yine de insan ayrılır aldatmak yerine

Aldatmak bir kişilik biçimidir ayrıldığı iyi olmuş ama belki de o ilişkide çok ilgisizdi sorunları vardı o kişiyle böyle de olabilir ama yine de insan ayrılır aldatmak yerine
Bilemedim iyi mi yaptım kötü mü yaptım.Çok kötü hissediyorum kendimi

Kızgınım arkadaşımızada niye böyle bir şeyi bize soruyorsa.
Ben kızın yerinde olsam, ben de tam bu sebepten arkadaşınıza kızardım

Benim özelimi ve geçmişimi niye elaleme anlatıyorsun, ben sana dürüstçe anlattım, sen gittin millete anlattın diye (çok yakın arkadaşımız ama demeyin, sonuçta kıza göre elalemsiniz)

Özeleştirimi ben zaten yapıyorum ama sen milletin fikriyle benle devam edip etmemeye karar vereceksin öyle mi diye

Sen ne ağzı gevşek bir adamsın diye

Geçmişte kim hata yapmadı ki, her ilişki farklıdır, üstelik ders çıkarmak önemlidir diye

Kızın yerinde olsam ben arkadaşınızı terk ederdim

Biz de kız arkadaslarimiza anlatmıyor muyuz sanki sevgililerimizin geçmişini. Benimki anlatilsa ve fikir alınsa rahatsız olurdum ama hepimiz öyle veya böyle yapıyoruz bunu.

Kızdan öğrenmemiş galiba kızın işyerinden birkaç kişi arkadaşın üniden arkadaşıymış onlar demiş.Daha sonra arkadaş peşine düşmüş araştırmış

So? Geçmişini anlatmak zorunda değil
Belki pişman
Kendimi onun yerine koyuyorum geçmişte olsa bunu kabullenemezdim güvenemezdim ben.Diğer taraftan pişman olmuştur illa tekrarı olacak bir şey yok.Anlayamıyorum ki niye aldatır insanlar ayrıl doğru düzgün kaç yıl sonra geliyor ucu bize dokunuyor

Tamam siz kusursuz bir hayat yaşayın o zaman

Ayrıca gelip size anlatması kız açısından bakınca çok rencide edici
Dedikoducu mahalle karıları gibi kızın özel hayatı masaya yatırılmış

Siz fikrinizi söylemişsiniz seçim onun seçimi ama neden farklı bir bahaneyle ayrılıyor da açık açık gerçek sebebi söylemiyor?

Siz doğru olanı yapmışsınız. İlk olarak bi daha yapmaz belki pişmandır demişsiniz. Ama sen affedermiydin sorusuna da net cevap vermeseniz de vucut dilinizle doğru cevabı vermişsiniz. Yalan söyleyip ne diyecektiniz ki. Bir kereden bişey olmaz ben affederdim mi diyecektiniz.
Kendinizi suçlamayın. Arkadaşınız da doğru bir karar vermiş. Bir kete yapan bir daha yapar.

Siz fikrinizi söylemişsiniz seçim onun seçimi ama neden farklı bir bahaneyle ayrılıyor da açık açık gerçek sebebi söylemiyor?
Bilemiyorum.Kendim arayıp sormadım cesaret edemedim.Kızın gururunu kırmak istememiş olabilir ya da kötü hissetmesini istememiş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…