Daha önce avukat tutanlar bakabilir mi?

elzemes

Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2014
45
11
13
Merhaba daha önce konu açtım bakan varsa bilir linki de burada;
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/sadece-anlatmak-istedim.768942/

Biraz uzun olduğu için özetle şunu söyleyebilirim, eski görüştüğüm insan hastalık derecesinde bana rahatsızlık veriyor, aileme çevreme ve bana uygunsuz içerikli mesajlar atıyor,beraberken gizlice çektiği resim ve videomu her yere yollamakla beni tehdit ediyor ve hayatımın her noktasında şu an müdahalesi var. Bana sadece mail yoluyla ulaşsa da, dört yandan her gün haberini duyuyorum, bu kim böle mesajlar atmış vs şeklinde.
Neyse ben bi avukat hocamla konuştum kesinlikle savcılığa dilekçe vermemi üzerine basark söyledi fakat bu iş için avukat tutmalıymışım , avukatsız o dilekçeyi yazman doğru değil o işin dilini avukat bilir diyor. Fakar ben şu an psikolojik destek alıyorum ve param ona zor yetiyor.
Bu işin yolu yordamı nedir, avukata gittiğim takdirde ortalama masraf ne olur, ve ya avukatsız bu işi halletmenin yolu var mıdır?
Kızlar ne olur başınızdan geçtise bi yol gösterin, aynı durumu yaşadıysanız ve ya buna benzer bir sebeple avukat tuttuysanız bana bi anlatırsanız çok sevinirim.

Canim avukat tutmak şart değil sadece şikayet için. Savcılığa gidiceksin orda ismini unuttum şimdi dilekçe yazan adamlar var kapıda ismi aklıma gelmedi bi ona şikayet dilekceni yazdırır savcılığa verirsin tam bilmiyorum yolunu yordamini ama istersen bi polisten yardım da isteyebilirsin onlar yönlendirir. Avukata para vermen şart değil Baro dan avukat istersin dava için de

Benim de yapacağım şey oydu ta ki hocamla konuşana kadar. Hocamın dediği de şu, senin yazacağın dille avukatınki farklı, dava uzadıkça uzar ilgilenmezler diyo. Baştan bir avukatın takip etmesi çok daha iyi diyo. Benim de açıkçası yıllar sürecekse eğer, girmeye cesaretim yok. Hayalim var master için okulu kazanıp ağustosta yurtdışına gitmek. Bu meselenin kesinlikle bana ayak bağı olmasını istemiyorum

Sakin diger arkadasin onerisine uyma. Kapida dilekçe yazanlar dedikleri arzuhalciler ve onların egitimleri emin ol senin egitiminden cok daha asagidadir. Baroya git ve avukat talebinde bulun. Ancak sunu unutma ki avukatsiz yola cikarsan haklarini tam bmezsin ve ulasacagin yolun ancak yarisina varabilirsin.

Kusura bakmayın bu konuda hiç bilgim yok hiç başımıza gelmedi o yüzden çok soru soracağım. Şimdi ben şikayet dilekçesi vermeden önce mi baroya başvurmalıyım?

Peki ben avukat talep etsem, başından dilekçeyi falan da baro avukatına yazdırabilir miyim? ve ne derece ilgileniyorlar, asıl merak ettiğim bu
Çalışıyor musun maddi durumun nasıl,barodan avukat için maddi durumunun iyi olmaması gerek.

Canım bu davalarda avukata okadarda gerek olmuyor benım arkadasımın boyle bı sorunu vardı dırek savcılıga gıdıp suc duyurusunda bulundu sıkayetcı oldu savcılık boyle seylerde cok hassas gundemın konusu oldugu ıcın cezasıda agır oluyor arkadasımın eskı kocası boyle bıse yapmıstı ve 6yıl ceza aldı avukat falan tutmadı kız . Allah belasını versın erkek dıye dolanan bu soysuzlarn canım hıc durma hemen savcılıga gıt derdını anlat yardım aldıgınıda belırt daha cok ceza alır uzatma canına yazık cok gecmıs olsun ınsallah bugunlerı atlatırsın bıran önce

şimdi okudum gerekli belgeler varmış:
İZMİR BAROSU BAŞKANLIĞI'NA hitaben yazılacak bir dilekçe,

*Avukatlık ücretlerini ve diğer yargılama giderlerini karşılama olanağının bulunmadığını belgeleyen muhtarlıklardan alınma fakirlik kağıdı,

*Nüfus cüzdanı fotokopisi,

*Tapudan üzerine kayıtlı gayrimenkulu olup olmadığına ilişkin belge,

*SGK'dan sosyal güvencesi olup olmadığına ilişkin belge,

*Başvurunun haklı olduğunu kanıtlamaya yardım edecek diğer belgelerle birlikte,

Belgeler bunlarmış. Ben 21 yaşındayım öğrenciyim, sigortam da babam üzerinde. Annem de babam da devlet memuru, evimiz ve arabamız var fakat ben davayı kendim açacağım ve onlardan hiç bir şekilde para talep etmek istemiyorum. Fakirlik belgesi falan yazıyor, bunun için bana mı bakacakla aileye mi bakacaklar bilmiyorum. Bu durumda bana verirler mi bilmiyorum

Kusura bakmayın bu konuda hiç bilgim yok hiç başımıza gelmedi o yüzden çok soru soracağım. Şimdi ben şikayet dilekçesi vermeden önce mi baroya başvurmalıyım?
Evet bulundugunuz ilin barosuna gidiniz ve adli yardim talebinde bulununuz. Pazartesi talepte bulunup sonucu bana ozelden yazarsaniz size yardimci olmaya calisirim.

Mu
muhtarina gidip adli yardima basvuracagim benim kendi gelirim yok dersen gerekli belgeyi verir sana

Evet bulundugunuz ilin barosuna gidiniz ve adli yardim talebinde bulununuz. Pazartesi talepte bulunup sonucu bana ozelden yazarsaniz size yardimci olmaya calisirim.
çok teşekkür ederim, ben haftasonu iyice araştırayım, belgeler ve şartlar varmış uyarsa başvuracağım, danışırım size de.

Biz anneme boşanma davasını açarken ilk dilekçe yazdırıp arzuhalcilere acmistik daha sonra hemen barodan avukat talep ettik ki birde davayı kazanirsan odemeödemeleri karşı taraf yapıyordu diğer davalarda nasıl bilemiyorum cnm ama o insanlarda yaza yaza ezberliyorlar artık aklında bulunsun yoksa sonundada belirttigim gibi tabiki barodan avukat talep edebilirsin ki dava sırasında etmelisinde zaten aama ilk aşama için bence yeterli olur durumum yok demişsin o yüzden dedim barodaki avukatlarda öyle aman aman ilgilenmiyolar yani çoğu kez malesef

Arkadaslarin dedigi gibi barodan adli yardim talep et. Basvurun kabul edilmezse ya da muhtarliktan fakirlik kagidi alamazsan dilekceni kendin yazip verebilirsin. Bu tur sikayetlerde elinde delil varsa yazili veya gorsel bir de tanigin varsa hizli ilerler dosyan.

Bosuna yorulmazsin anlattigin gibiyse olay, ispati mumkun. Karsi taraf icin caydirici olacaktir ayrica.

Kanıt olmazmı attığı mailler mesajlar var, hepsini fotoğrafladım saklıyorum tek tek yazıyo tehditleri ya dostum olacaksın ya da hayatını..... açık açık yazıyo bunlar yani, bir eklenmiş halde o fotoğraflar falan. sanırım bunlar kendimi kanıtlamama yeter

Bende bundan korkuyorum boşuna ugrasıp kendımı boşuna yıpratmak ıstemıyorum
Ya aslında sırf savcılığa versen bile adamın gözü korkar diye düşünüyorum peşini bırakma dava uzasa bile en azından surunmus biraz gözü korumuş olur çok mevzuyu bilmiyorum ama ülkede hukuk işleri çok dengesiz yürüyor

bu kişi hasta, psikolojik olarak. Babamın tehditinden kormayan adamın gözü davadan da korkmayacak. Aileler kavga etti, karakola da gittik daha önce beni takip ederken polise aldırttım. Yine gözü korkmadı. Ben artık onun içeri girmesini istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…