• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce evlilik yaşadığım için benimle görüşmeyi kesti..

chelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
287
3
0
İstanbul
arkadaşlar bir kaç gün önce bir konu açmıştım benimle tanışmak istediğini söyleyen biri var diye. herneyse ben kabul ettim görüştük anlaştık ben durumu anlattım başta sorun değil senin nasıl biri olduğun önemli falan dedi.

5 vakit namazlı abdestli biri aklı başında olgun biri gibiydi.

fakat bir tutukluk vardı neyse ben sorun etmedim. ama dün akşam msn de konuşurken mezheplerden konuşurken mezheplerimizin farklı olduğu çıktı ortaya bu benim için sorun değil dedim ama ona bunu sormuş olamamdan başladı ve konu benim boşanmış olmama geldi ve ben sana baştan ilk başta söyledim gizlemedim dedim o da kaç gündür düşünüyorum bir evin bir oğluyum ailemle sorun çıkar ben yapamayacağım dedi.

ben de tamam dedim

helallik istedi kapattık msni.

tabi daha kötüye giden kelimeleri de kibarca söyledi cevabını verdim ama inanın hem çok sinirlendim hem üzüldüm.

sen bir evin bir oğluysan bende kızıyım

en başta ben insanım

neden yaşadıklarımla ben ikinci insan sınıfına giriyorum.

ben mi istedim bunu yani.

bana diyor ki bir de keşke ilk karşına ben çıksaydım herşey mükemmel olurdu ama bu benim için önemli dedi.

bende uzatmadan tamam neyi önemsiyorsan Allah onu nasip etsin sana dedim.

o kadar sarsıldım ki içten içe üzüldüm.

ha sevdimde mi üzüldüm kesinlikle ona değil üzüldüğüm sırf boşandım diye insanlığımın yok sayılmasıydı...

canım o ınsanın yaptıgı hata madem onemsıyosun bastan kesseydın konusmayı ama herkesın bı tercıhı vardır dusuncesı vardır senın ınsanlıgın yok sayılmıs degıl bence boyle dusunme sende hıc evlenmemıs olsan sende onemsersın esı acaba sonradan ortaya cıkıp huzursuz eder mı dersın yanı madem oyle tercıh edıyomus bastan kesmesı lazımdı o konuda yanlıs yapmıs sadece bana gore

Bence üzülmenize gerek yok ki..
Ben de boşanmış bir kadınım,hiç evlenmemiş bir erkekle beraber olmayı şahsen baştan ben pek istemem.. Birbirimizi anlamamız zor olur diye düşünüyorum. Artık mantığımız ön planda oluyor,eskisi gibi çok beğendim,çok hoşlandım,iyi anlaştıkla bu işlerin yürümeyeceğini siz de az çok bilirsiniz.

boşverin demekki hakkınızdan hayırlısı böyle imiş.boşanmanızda bi sebep olmuş.aslında size açık oluşu,iş ilerlemeden ,duygularınızla oynamadan ,sizi çok yıpratmadan bitirişi,size önem vermesinden ve saygı duymasından kaynaklanıyor. yani sizin dediğiniz gibi sizi aşağılamamış bence....

kimine göre önemlidir kimine göre değildir, bunu yargılayamayız ki.
ona göre önemliymiş demekki, bi evin bi oğluyum bunu aileme yapamam demesi bence agır gibi gözükse de değil, evlenseydin ve sonradan her durumda yüzüne vurulsaydı daha mı iyiydi? baştan bitmesi daha iyi olmuş. çünkü aranızda bariz bir mentalite farkı var.
en azından sana kibar kelimelerle konuşması sana değer verdiğini gösteriyor.
bana iki sınıfmışım gibi davrandı diyorsun da bence öyle bi durum yok, ailesinin düşünce tarzı buysa, mutsuz olmak yerine doğru olanı yapmış.
kimin ne haddine kime ikinci sınıf gibi davranmak hem?

işler tersine döndüğü için üzülürsün anlarım ama, hayırlısı olmuş bence canım...

canım o ınsanın yaptıgı hata madem onemsıyosun bastan kesseydın konusmayı ama herkesın bı tercıhı vardır dusuncesı vardır senın ınsanlıgın yok sayılmıs degıl bence boyle dusunme sende hıc evlenmemıs olsan sende onemsersın esı acaba sonradan ortaya cıkıp huzursuz eder mı dersın yanı madem oyle tercıh edıyomus bastan kesmesı lazımdı o konuda yanlıs yapmıs sadece bana gore

baştan konuştuğumuzda problem edeceksen başlamayalım diye defalarca söyledim sorun yok dedi hatta öyle şeyler söyledi ki sorun etmediğini düşündüm gerçekten. ayrıca biz görüşeli daha 4 gün oldu yani çok başındaydık zaten. bir de şunu söyleyeyim ben insanın aslına özüne ve Allaha riayetine bakardım boşanmış olduğuna değil hiç evlenmemiş olsaydım.. neyse çok ilerlemeden üzücü de olsa ortaya dökülmesi iyi oldu herkes için.

boşverin demekki hakkınızdan hayırlısı böyle imiş.boşanmanızda bi sebep olmuş.aslında size açık oluşu,iş ilerlemeden ,duygularınızla oynamadan ,sizi çok yıpratmadan bitirişi,size önem vermesinden ve saygı duymasından kaynaklanıyor. yani sizin dediğiniz gibi sizi aşağılamamış bence....

evet bir nebze doğru.. iyi de oldu zaten ama daha bana arkadaşımla haber gönderdiğinde arkadaşım vasıtasıyla söyledim ben ona.. arkadaşıma da sorun değil demişken sonrasında burada söylemek istemediğim namusuma zeval getiren kelimeler üzdü beni.

aman canım boşver hiç üzülmeye bile degmez.insanların hayatlarında herşey iyi gitcek diye birsey yok.evlenip boşanmış olabilirsin.zaten yolunda gitmeyen bir evliliği her iki insan içinde ızdırap haline getirmeden bitirmek en doğrusu bence.bunun için kimse ikinci insan sınıfına girmez.girmemeli.günümüzde pek çok ayrılmış çift var.üstelik seninle tanışmak isteyen o.sen en güzeli dürüstçe söylemişsin.oda boşanmış çocuklu diye vazgeçti ise onuda paşa gönlü bilir.sen hiç takma bunlara

kimine göre önemlidir kimine göre değildir, bunu yargılayamayız ki.
ona göre önemliymiş demekki, bi evin bi oğluyum bunu aileme yapamam demesi bence agır gibi gözükse de değil, evlenseydin ve sonradan her durumda yüzüne vurulsaydı daha mı iyiydi? baştan bitmesi daha iyi olmuş. çünkü aranızda bariz bir mentalite farkı var.
en azından sana kibar kelimelerle konuşması sana değer verdiğini gösteriyor.
bana iki sınıfmışım gibi davrandı diyorsun da bence öyle bi durum yok, ailesinin düşünce tarzı buysa, mutsuz olmak yerine doğru olanı yapmış.
kimin ne haddine kime ikinci sınıf gibi davranmak hem?

işler tersine döndüğü için üzülürsün anlarım ama, hayırlısı olmuş bence canım...

yoo zaten inan bak ben daha bu mantalitesi ortaya çıkmadan düşünüyordum olamayack galiba falan diye. kendime güvenemedim bekar neticede benim yaşadıklarımı anlamama olursa ne yaparım ilerde falan diye. beni üzen bir et parçasına takıntılı olduğunu söylemesi. ha bana de ki yaşadıkların anlayamam nefsime ağır gelir karakterin korkutur de böyle şeylerle gel. ama herşeyi aştım ama onu aşamam gibi saçma bir konuşmaydı ya. neyse o öenmli değil herkes dengi dengine çok şükür ilerlemeden dürüst davrandı..

herzaman herseyin hayirlisi..ileride bunu bahane edecegine simdi bitmesi cok daha iyidir..uzulme..onu demis,bunu demis takma kafana..sen kendini bildikten sonra gerisi bos.

aman canım boşver hiç üzülmeye bile degmez.insanların hayatlarında herşey iyi gitcek diye birsey yok.evlenip boşanmış olabilirsin.zaten yolunda gitmeyen bir evliliği her iki insan içinde ızdırap haline getirmeden bitirmek en doğrusu bence.bunun için kimse ikinci insan sınıfına girmez.girmemeli.günümüzde pek çok ayrılmış çift var.üstelik seninle tanışmak isteyen o.sen en güzeli dürüstçe söylemişsin.oda boşanmış çocuklu diye vazgeçti ise onuda paşa gönlü bilir.sen hiç takma bunlara

teşekkür ederim yorumun için inan su serptin içime. çok sınıf var ayrım var bu memlekette. bu ayrım ve sınıflar yüzünden insanlar hep mutsuz. benim çocuğum yok çok şükür zaten çok kısa sürdü. ve dediğin gibi ben ona değil o bana yaklaşmaya çalıştı. ve hatta ilk görüşmemizde bana dedi ki sen çok soğuk ve ciddiydin ben seni beğenmiştim ama havalı olduğunu düşündüğüm için pek yaklaşamadım ama şimdi o tavrını anlıyorum demişti. ama anlamamış olması da sıkıntı değil Allah yolunu açık etsin.

Adam gibi adam mangal gibi yürek bulmak zor seven herşeyi göze alır o ana kuzusuymuş!

Adam gibi adam mangal gibi yürek bulmak zor seven herşeyi göze alır o ana kuzusuymuş!

zaten bana dedi ki şimdi bu konuyu kapatalım sabah annemle konuşacağım sana olumlu veya olumsuz cevap veririm dedi bana. bende gerek yok yolun açık olsun dedim..

zaten bana dedi ki şimdi bu konuyu kapatalım sabah annemle konuşacağım sana olumlu veya olumsuz cevap veririm dedi bana. bende gerek yok yolun açık olsun dedim..
işte anaların yetiştirdiği bağımlı erkek evlat ,şaşırmadım ne istediğini bilmeyen mutlu olamaz karşısındakinide mutlu edemez

okadar ama okadar çok sinirleniyorum ki bu konuya..ne demek yaa yapamam?ne yapacaksın ki beyinsiz karşındaki ney yani genelevden mi kadın çıkartıosun..insan ya insan..hemde diğer kadınlardan daha hassas daha korkak daha mutluluğa aç bi insan.ki senden de saklanan bişe yok sonra ne oldu da kendine geldin aptal herif yaa .ay çok sinirlendim ağzımı bozdum kusura bakmayın.gitsin anasına sorsun kriterlerini sonrada alacağı hatunu anasının koynuna soksun o zat-ı muhterem..

arkadaşım bende boşandım.çok kısa sürdü evliliğim.ve aynen senin bu sorununla baş ettim tam 8 yıldır.hatta burda konum bile var..karşımıza çıkan erkeklerin sığındıkları laflardır ;"keşke seni daha önce tanısaydım" "çok geç karşılaştık" "yapamam yaşanmışlıkların var" "ikinci ten olamam" olma kardeşim olma yaa ..olmayacaksan hatta hiç karşımıza çıkma.sanki tetik çektik adamlara ya ol ya olma ne bu yaa..sanki yıllar önce karşımıza çıksalar bizde onları beklermiş gibi üstler,ine atlayacaktık ya..üff darlandım gene..yurdum bu tarz erkekleri gitsin bi bakirelikleri kalmış her haltı yemiş kızçelerle evlensinler gönülleride rahat etsin..

Son düzenleme:
bune yaa bide annesine sorcak töbe töbee:20: tamam belki bu tercih meselesidirde anneme sorcam da ne oluyo.. ağzına sağlık en güzel cevabı vermişsin.. Rabbim daha güzel insanlar çıkarsın karşına .. sen önüne bak canım benim:82:

okadar ama okadar çok sinirleniyorum ki bu konuya..ne demek yaa yapamam?ne yapacaksın ki beyinsiz karşındaki ney yani genelevden mi kadın çıkartıosun..insan ya insan..hemde diğer kadınlardan daha hassas daha korkak daha mutluluğa aç bi insan.ki senden de saklanan bişe yok sonra ne oldu da kendine geldin aptal herif yaa .ay çok sinirlendim ağzımı bozdum kusura bakmayın.gitsin anasına sorsun kriterlerini sonrada alacağı hatunu anasının koynuna soksun o zat-ı muhterem..

arkadaşım bende boşandım.çok kısa sürdü evliliğim.ve aynen senin bu sorununla baş ettim tam 8 yıldır.hatta burda konum bile var..karşımıza çıkan erkeklerin sığındıkları laflardır ;"keşke seni daha önce tanısaydım" "çok geç karşılaştık" "yapamam yaşanmışlıkların var" "ikinci ten olamam" olma kardeşim olma yaa ..olmayacaksan hatta hiç karşımıza çıkma.sanki tetik çektik adamlara ya ol ya olma ne bu yaa..sanki yıllar önce karşımıza çıksalar bizde onları beklermiş gibi üstler,ine atlayacaktık ya..üff darlandım gene..yurdum bu tarz erkekleri gitsin bi bakirelikleri kalmış her haltı yemiş kızçelerle evlensinler gönülleride rahat etsin..

Isaretledigim yere kadar gayet güzel yazmissiniz, size hak vermemek ne mümkün dedim, ama son cümle ne yazikki hic hos olmamis.

Sizin daha evvel evlenmis olmaniz, daha evli olmayanlar icin bu sekil konusmaniza izin vermez/vermiyor.

Kimsenin sizi yargilamasina izin vermiyorsunuz, sizde yargilamayin o halde.

Ama Davul dahi dengi dengine, bunuda göz arda etmeyin lütfen.

Konuyu acan arkadasa gelince, hakkinizda hayirlisi varmis.

Bana bu süreç içerisinde ailesinin ağzını aramış gibi geldi. Eğer olumsuz yorumlar duyduysa sizi de yıpratmak istememiştir muhtemelen. Eğer siz ailesi ile tanışma aşamasına geldiğinde buna benzer şeyler duysaydınız çok daha yıkıcı olurdu. Hayırlısı böyle imiş demek ki. Lütfen kendinizi üzmeyin. Her işte vardır bir hayır...

Isaretledigim yere kadar gayet güzel yazmissiniz, size hak vermemek ne mümkün dedim, ama son cümle ne yazikki hic hos olmamis.

Sizin daha evvel evlenmis olmaniz, daha evli olmayanlar icin bu sekil konusmaniza izin vermez/vermiyor.

Kimsenin sizi yargilamasina izin vermiyorsunuz, sizde yargilamayin o halde.

Ama Davul dahi dengi dengine, bunuda göz arda etmeyin lütfen.

Konuyu acan arkadasa gelince, hakkinizda hayirlisi varmis.

ben genelleme yapmıorum arkadaşım..her haltı yeyipte bakire gezinen kızlara karşı misilleme yapılmasına kızıyorum..lütfen yanlış anlaşılmasın söylediklerim.bizimki göz önünde ,namusuyla helaliyle yapılmış bir evlilik değilmi sonuçta ama olmamış hak hukukla sonlandırılmış.ama diğer taraftan öylemi..genelleme yapmıyorum yine gizli saklı yaşanan,sadece bekaret kavramı korunulmuş ilişkiler size daha masum geliyorsa orasını bilemem elbette..ben sadece ön yargıdan bahsettim okadar..

ayrıca davul bile dengi dengine derken yine yargıladınız bilmem farkındamısınız.ülkemizde bekar-boşanmış dengesizliğimi varda bizim haberimiz yok.ki öleyse ben dengesiz bi iş yapıyorum biay sonra nişanlanıyorum kısmetse ve nişanlım dengim değil yani hiç evlenmemiş...

Son düzenleme:
bazen hoşumuza gitmeyen şeyler hayrımızadır...
O kişinin söylediklerini kafana takma çünkü evrimini tamamlayamamış biri o... Çünkü önce sorun değil diyip sonra sorun demiş... Lafların çevrilmesi en nefret ettiğim şeydir...
Sözüne güvenemezdin zaten bu adamın...
Önce tamam sonra yok derdi sana sıkça...
Sözüne güvenilmeyecek birinin ağzından çıkanlarda seni hiç incitmesin canım... çok boş laflar onlar boşver...

Back
X