• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce evlilik yaşadığım için benimle görüşmeyi kesti..

Bekarken bi çocuka görüşüyodum astsubaydı kendisi..
neyse bu benle evlenmek felan istedi böle yalvarmalar yakarmalar felan ailesiyle konuşmuşş..
biz memur istiyos demişler bu öküzde bana ne dese beğenirsiniz:60: annem öğretmen kız istyo biz bi bakalım eğer bulamazsak belki o kızl evlenrisin demiş.. asgari ücretle çalışan karıyı napcan demişler:60: bide bunu bana söylüyo :60::60::60::60: ay şimdi gülüomda o zamn çok sinirlenmiştim
tabi canım dedim siz bakı bi araştırın ben burda sizi beklliyo olucamm..
dedim hadi işine allah gönlünüze göre versin :60::60::60::60:

bşrden aklıma geldi sizle paylaşmak istedim..yani ben bekarken bile karşılaştım böyle bi öküzle:60::60::60::60:

Sizi küçük görmediği ve kıracak cümleler kurmadığı sürece, bu durumda kaldıramayacağım demesi hakkı elbette. Umarım bunu sizi kırmadan yapmıştır.
Tercih durumu, belki başta kaldırabileceğini düşündü ama sonra değişti fikirleri.
Uzatmadan bitmesi en doğrusu, eğer uzun süre bildiği halde oyalanıp sonra bu iş olmaz deseydi, o zaman karaktersizin tekiymiş derdim.
Onun dışında hiç evlenmemş birini tercih etmesi olabilir, bunu da sizi kırmadan yapmalıydı.

neyse bu benle evlenmek felan istedi böle yalvarmalar yakarmalar felan ailesiyle konuşmuşş..
biz memur istiyos demişler bu öküzde bana ne dese beğenirsiniz:60: annem öğretmen kız istyo biz bi bakalım eğer bulamazsak belki o kızl evlenrisin demiş.. asgari ücretle çalışan karıyı napcan demişler:60: bide bunu bana söylüyo :60::60::60::60: ay şimdi gülüomda o zamn çok sinirlenmiştim

bşrden aklıma geldi sizle paylaşmak istedim..yani ben bekarken bile karşılaştım böyle bi öküzle:60::60::60::60:

dingilmiş ya:52::52:

arkadaslar bakın empatı yapın bırazda..sız erkek olsaydınız bu sızın ıcın onemlı olurmuydu olmazmıydı..hadı sızı gectım aılenız ıstermıydı..tamam uygun olmadıgını soylerken kurdugu cumleler kırıcı olabılır kı zaten bu hassasıyette olan bır kadını ne soylese kırardı o zaman .. ben sahsen erkek te cok fazla suc bulamıyorum ..kımse bızı dul dıye alıp bagrına basmak zorunda degıl,hem herkes dengını bulmalı bence.. oylekı adam dengını buluyorda evlılıkte yasamadıgı sorun kalmıyor bıde dul bırı hıc evlenmememıs bır adamla evlenecek ılerde basına kakılacak yada en ufak bır meselede kendını kotu hıssedecek...

arkadaslar bakın empatı yapın bırazda..sız erkek olsaydınız bu sızın ıcın onemlı olurmuydu olmazmıydı..hadı sızı gectım aılenız ıstermıydı..tamam uygun olmadıgını soylerken kurdugu cumleler kırıcı olabılır kı zaten bu hassasıyette olan bır kadını ne soylese kırardı o zaman .. ben sahsen erkek te cok fazla suc bulamıyorum ..kımse bızı dul dıye alıp bagrına basmak zorunda degıl,hem herkes dengını bulmalı bence.. oylekı adam dengını buluyorda evlılıkte yasamadıgı sorun kalmıyor bıde dul bırı hıc evlenmememıs bır adamla evlenecek ılerde basına kakılacak yada en ufak bır meselede kendını kotu hıssedecek...

tamam da kız baştan söylemiş adam olmaz demiş niye yan çiziyo sorun orada:10:

Bu adam sizinle tanışmak isterken konu açmıştınız, oraya da cevap yazmıştım.
Sizi cesaretlendirecek bir kaç naçiz görüş belirtmiştim.
Değmezmiş bu erkek müsvettesi.
:47::47::47::47::47:

Benim anlamadığım sizin namusunuzu nasıl itham edebiliyor utanmaz?
Sonuçta orda burda basılmamışsınız.
Telli duvaklı yuva kurmuşsunuz.
Bundan daha namuslu birşey var mı?
Yürümeyince de ayrılmışsınız bu kadar basit.
Yok anneme sorim yok bilmem ne?

ya bak ben daha önceki konuyu açmadan önce de çok düşündüm sonra sizle paylaştım yoksa sen biliyorsun ben hemen öyle aaa beni sever beni kabul eder diye eteklerim zil çala çala gitmedim ki...

bir sürü kafa yordum sordum ettim ona izah ettim ama yaşanacak varmış... bu da bana birşeyler öğrettibu da bana gösterdi ki zamanla insanları yaşaya yaşaya tanıyorsun...

Yazdiklarinizin altina imzami atarim.

Ama verdiginiz örnekler neyazikki pek gecerli degil artik (bu zamanda).
Elbetteki konu namus olunca, bekaret degildir simgesi.

Ayrica Peygamber Efendimizden (s.a.v) örnek vermeniz cok güzel oldugu kadarda düsündürücü, Peygamber Efendimiz (s.a.v) Ayri! Essiz! Süphesizki Efendimiz gibi olmayacagi gibi gelmeyecektirde birtane daha dünyaya.

Ve mademki Peygamber Efendimizden (s.a.v) actiniz konuyu, söyle buyurmus efendimiz : benim ümmetimin cogu/toplulugu neyi düsünür neyi/nasil uygularsa bilinki o dogrudur!

Simdi kusura bakmayin, ama toplum olarak neyazikki böyledir bu isler.
Istisnalar kaideyi bozmaz.

Evlilige 1-0 baslaniyor , bu size bir sorun teskil etmiyorsa sorun yok.

Bu arada sanirim konu biraz sapti, sizin denk geldiginiz bey, zaten basli basina düsüncesizmis, bastan olur deyipte sonradan yan cizene ne denir bilirim ama neyse kalsin.
Hakkinizda hayirlisi varmis diye umuyorum.
Rabbim utandirmasin insallah.

amin Allah kimseyi utandırmasın..
peygamberimiz tek eşsiz ama o hala ümmetine bir elçi bir örnek devir veya örf dediklerimiz geçiyorsa dinin önüne ben onu tanımam eminsem..

doğrudur toplumun özellikleri var ve bende buna uyuyorum bu çemberde yaşıyorsam.
dediğin gibi herkes dengi dengine

ama kusura bakma adaletsizlik eşitsizlik varsa onu bana mazur gösterme çünkü sende benimle hemcinssin... sende bir kadınsın en nihayetinde yarın kızın da olabilir kız torununda olabilir.

devir değişti deyip bazı merkezlerden uzaklaşırsak olmaz...

ama ayet de var bekar erkeğe bekar kadının hayırlı olacağına dair yanlış hatırlamıyorsam.

dediğim gibi nefis meselesi

benim nefsimde bana acıyan gözle bakan bir et parçasını namusunun önüne koyan benim üzerimde başka şeyler arayan erkeği taşımaz...

ya ne komik ne aciz insanlar var bu dünya da insanlar artık eş aramıyor

kimisi kukla
kimisi geçim kaynağı
kimisi hizmetçi

ama bir tane de bana hayat arkadaşı olsun yeter diyenini duymadım...

kesinlikle öyle arkadasım. Erkekler bizim gibi uzun vadeli ayrıntılı vs düşünmüyorlar.sen onunla görüşem mi die bile 40 kere düşünmüssündür. O ise hoşlanmıştır işte ammmann ne olacak der. Bi de sen başta hemen kabul etmedin diye daha da kıymete binersin gözünde. Sonra ne olur adam aa bu dul ama olmaz ki der. Sanki bilmiyordun:27:
Başka boyutlarda da böyle oluyo evlenince eşini tanıyamayan kadınlar niye öyle sizce? adam imzayı atıp afedersiniz yatağa da attı mı tamam işi bitmiş hevesi geçmiş oluyo işte. Oysa biz binlerce kere düşünüyoruz nasıl cvp verelim ne konuşalım, nasıl görüşelim. Sonra da üzülüyoruz.
Allah karşınıza dediğinin arkasında duracak, duramayacağı lafları etmeyecek, annesine hürmet edecek ama onun kuzusu olmaktan da artık geçmiş mert insanlar çıkartsın. Bunun ancak kendisi de boşanmış birisiyle olacağını düşünüyorsanız öyle birisi olsun inşallah üzülmeyin.
Sitedeki erkek müsveddesi şahıs, kimsenin kimseyi unutturma servisine ihtiyacımız yok koçum hadi cnm hadi.....

arkadaslar bakın empatı yapın bırazda..sız erkek olsaydınız bu sızın ıcın onemlı olurmuydu olmazmıydı..hadı sızı gectım aılenız ıstermıydı..tamam uygun olmadıgını soylerken kurdugu cumleler kırıcı olabılır kı zaten bu hassasıyette olan bır kadını ne soylese kırardı o zaman .. ben sahsen erkek te cok fazla suc bulamıyorum ..kımse bızı dul dıye alıp bagrına basmak zorunda degıl,hem herkes dengını bulmalı bence.. oylekı adam dengını buluyorda evlılıkte yasamadıgı sorun kalmıyor bıde dul bırı hıc evlenmememıs bır adamla evlenecek ılerde basına kakılacak yada en ufak bır meselede kendını kotu hıssedecek...[/QUO

ya kimse bizle evlensin demiyoruz zorlamıyoruz bizim derdimiz sorun olmaz deyip daha da beterini yaşatma kapasitesinde olmaları azıcık dürüst olsun.

gelsin çıksın karşıma evlenme niyetindeyse bende durmumu anlatiiimmm

yok bacım bunu benim nefsim taşımaz Allah yolunu açık etsin ben bilmiyordum desin alnından da elinden de öperim öyle adamın..

çünkü sınırını biliyor kendini tanıyor öyle adam ile ömür geçer

ne istediğini bilmeyenler zehredemez hayatımızı herşey basit değil öyl...

ya ne komik ne aciz insanlar var bu dünya da insanlar artık eş aramıyor

kimisi kukla
kimisi geçim kaynağı
kimisi hizmetçi

ama bir tane de bana hayat arkadaşı olsun yeter diyenini duymadım...

Kadın, her ihtiyacını karşılayacak 'tek' bir erkeği ister. Erkek ise, tek ihtiyacını karşılayacak 'her' kadını.:82:

kesinlikle öyle arkadasım. Erkekler bizim gibi uzun vadeli ayrıntılı vs düşünmüyorlar.sen onunla görüşem mi die bile 40 kere düşünmüssündür. O ise hoşlanmıştır işte ammmann ne olacak der. Bi de sen başta hemen kabul etmedin diye daha da kıymete binersin gözünde. Sonra ne olur adam aa bu dul ama olmaz ki der. Sanki bilmiyordun:27:
Başka boyutlarda da böyle oluyo evlenince eşini tanıyamayan kadınlar niye öyle sizce? adam imzayı atıp afedersiniz yatağa da attı mı tamam işi bitmiş hevesi geçmiş oluyo işte. Oysa biz binlerce kere düşünüyoruz nasıl cvp verelim ne konuşalım, nasıl görüşelim. Sonra da üzülüyoruz.
Allah karşınıza dediğinin arkasında duracak, duramayacağı lafları etmeyecek, annesine hürmet edecek ama onun kuzusu olmaktan da artık geçmiş mert insanlar çıkartsın. Bunun ancak kendisi de boşanmış birisiyle olacağını düşünüyorsanız öyle birisi olsun inşallah üzülmeyin.
Sitedeki erkek müsveddesi şahıs, kimsenin kimseyi unutturma servisine ihtiyacımız yok koçum hadi cnm hadi.....

teşekkür ederim. kabul etmeden önce o kadar çok düşündüm ki hep biliyor olması içimi ferahlattıydı.
benim söylediklerim o şahsa değil o bir kişi bir tek değil ki niceleri var onun gibi. ya bir bakarız tanırız ne olcak ki bakarsın yatar kalkarız tadına bakarız güzel hatun ağırdan da alıyor aman yemesi ne tatlıdır onu şimdi derse ya da evlenelim bak ben nasıl mum edicem onu bir yatağa atiim de nasılsa herşey bana tabi olur olmazsa kapır orda diyen o kadar çok ki.. toplumun gerçekliklerine bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diye bakarsak o yılan ejderha olur herkesi yakar... kıyamet nasıl kopacak yoksa...

bizim gibi kızlar yetiştirebildiyse bu toplum bizi anlayacak tarzda erkekler de yetiştirmiştir diye umuyorum. ya da öyle ummak istiyorum öbür türlü işimiz yaşş. Bİz evlat yetiştirene kadar ohhoooo:1:Seni evlemissin diye başka türlü görür beni Avrupa'da tek yaşamışım diye öbürünü saçı sarı eteği mini diye sonu gelmez ki bunun..
Ha tekrar söylüyorum isteyen istediğini beğensin kimsenin zevkine lafım yok. Ama dediğinin arkasında duracak... Sen nasıl insan evladıysan ben de öyleyim canım kardeşim sen saçımın rengini bile "talep" edebiliyorsan bnm sözüne güvenip de yola çıkabilecek "adam talep etmem" çok mu??
En muhafazakar (görünen) erkek bile boyuna posuna bakıp fiziksel heveslerle karar veriyor sonra da ailemdi bilmem neydi deyip yan çiziyor ya. Sen belki 30 yaşında adamsın aileni, kendini, ortamını şimdi mi tanıdın be kardeşim? Bu nedenle eleştiriyorum yoksa empati yapmadığımdan değil.

bizim gibi kızlar yetiştirebildiyse bu toplum bizi anlayacak tarzda erkekler de yetiştirmiştir diye umuyorum. ya da öyle ummak istiyorum öbür türlü işimiz yaşş. Bİz evlat yetiştirene kadar ohhoooo:1:Seni evlemissin diye başka türlü görür beni Avrupa'da tek yaşamışım diye öbürünü saçı sarı eteği mini diye sonu gelmez ki bunun..
Ha tekrar söylüyorum isteyen istediğini beğensin kimsenin zevkine lafım yok. Ama dediğinin arkasında duracak... Sen nasıl insan evladıysan ben de öyleyim canım kardeşim sen saçımın rengini bile "talep" edebiliyorsan bnm sözüne güvenip de yola çıkabilecek "adam talep etmem" çok mu??
En muhafazakar (görünen) erkek bile boyuna posuna bakıp fiziksel heveslerle karar veriyor sonra da ailemdi bilmem neydi deyip yan çiziyor ya. Sen belki 30 yaşında adamsın aileni, kendini, ortamını şimdi mi tanıdın be kardeşim? Bu nedenle eleştiriyorum yoksa empati yapmadığımdan değil.[/QUOTE

seni çok sevdim sinir boyu :) :65::65::65::65::65::65::64::64::64::64::64::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Yaşadın durum hoş değil ama ,erkeklere özgü bir döneklıkle karsı karsıya kalmıssın...

En azından basında bunu söylemıs bununla teselli ol,5-6 ay kendını sevdırıp ,aşık edıpte

olmaz dıyıpte cıkabılırdı.Boşanmıs olman etken olmamıs basta öyle dıyorsun.

Belkıde mezhep olayını sorun etmıstır, bilemezsın...

Umarım daha özü sözü doğrusu denk gelır.

Sizi ikinci el sayan zihnıyetı ,siz defolu beyın sayın unutun gıtsın.

kan çekmiş seni benle sinirboyu :)))
aynı kan grubundanız:)):16::16:

Teşekkür ederim arkadaşlar. bilmem ki belki de kandır, aslında biyolog olan bnm, bnm işim kanla tüyle :33: yavv böyle konular görünce sinirim zıplıyor arkadaşım. Evli filan da değilim muhafazakar bi çevrede büyüdüm. Ama ateistinden en tarikatçısına kadar her türlü erkek tanıdım hepsi mi kadın konusund aynı olur yavv:53: İstisna olarak her görüşte delikanlı erkek de var ama istisna gerçekten.
Evlenme meraklısı filan da değilim, kendi adıma sorun da etmiyorum. Ama bu toplumun genelinin böyle olması bu erkekleri de annelerimizin yetiştirmiş olması beni sinir ediyor, bana öyle geliyor ki esasen kadınlarımız dürüst değil ve kendilerini ezilmeye 2. sınıf görülmeye vs layık görüyorlar:5: öyle olmayan ve mert erkekler yetiştiren kadınlar da olduğunu ve daha çok istisna bulunacağını umut etmek istiyorum.

Back
X