• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce evlilik yaşadığım için benimle görüşmeyi kesti..

ben genelleme yapmıorum arkadaşım..her haltı yeyipte bakire gezinen kızlara karşı misilleme yapılmasına kızıyorum..lütfen yanlış anlaşılmasın söylediklerim.bizimki göz önünde ,namusuyla helaliyle yapılmış bir evlilik değilmi sonuçta ama olmamış hak hukukla sonlandırılmış.ama diğer taraftan öylemi..genelleme yapmıyorum yine gizli saklı yaşanan,sadece bekaret kavramı korunulmuş ilişkiler size daha masum geliyorsa orasını bilemem elbette..ben sadece ön yargıdan bahsettim okadar..

ayrıca davul bile dengi dengine derken yine yargıladınız bilmem farkındamısınız.ülkemizde bekar-boşanmış dengesizliğimi varda bizim haberimiz yok.ki öleyse ben dengesiz bi iş yapıyorum biay sonra nişanlanıyorum kısmetse ve nişanlım dengim değil yani hiç evlenmemiş...

Bana neyin daha namuslu gelip gelmedigi degil sanirim konu.
Ama evet ,,Davul bile dengi dengine!
Sizin 1 ay sonra nisaniniz olabilir (Rabbim utandirmasin insallah) ama bu kaideyi bozmaski.

Helede türkiyede, Evli-Bekar muhabbeti had safhada (neyazikki).
Istisnalar vardir elbette.

Ayrica bukadar gerilmenizede gerek yokki.
Herkesin basindan gecebilir talihsiz bir evlilik.
Benim deyindigim nokta sizin sadece o son cümlenizdi okadar, genelleme olarak algiladim ben.

Her neyse, hayatizdaki yeni sayfaniz insallah digerinden daha hayirli olur sizin icin.

okadar ama okadar çok sinirleniyorum ki bu konuya..ne demek yaa yapamam?ne yapacaksın ki beyinsiz karşındaki ney yani genelevden mi kadın çıkartıosun..insan ya insan..hemde diğer kadınlardan daha hassas daha korkak daha mutluluğa aç bi insan.ki senden de saklanan bişe yok sonra ne oldu da kendine geldin aptal herif yaa .ay çok sinirlendim ağzımı bozdum kusura bakmayın.gitsin anasına sorsun kriterlerini sonrada alacağı hatunu anasının koynuna soksun o zat-ı muhterem..

arkadaşım bende boşandım.çok kısa sürdü evliliğim.ve aynen senin bu sorununla baş ettim tam 8 yıldır.hatta burda konum bile var..karşımıza çıkan erkeklerin sığındıkları laflardır ;"keşke seni daha önce tanısaydım" "çok geç karşılaştık" "yapamam yaşanmışlıkların var" "ikinci ten olamam" olma kardeşim olma yaa ..olmayacaksan hatta hiç karşımıza çıkma.sanki tetik çektik adamlara ya ol ya olma ne bu yaa..sanki yıllar önce karşımıza çıksalar bizde onları beklermiş gibi üstler,ine atlayacaktık ya..üff darlandım gene..yurdum bu tarz erkekleri gitsin bi bakirelikleri kalmış her haltı yemiş kızçelerle evlensinler gönülleride rahat etsin..

ben işte keşkeyi anlayamıyorum neticede ben buyum ve bunu değiştiremem değiştiremeyeceğim şeyi bile bile ne demeye yola çıkıyorsun

ve ben o akşam eline mezheb gibi bir koz da vermeseydim acaba daha ne kadar beni kandıracaktı kendiyel beraber düşünüyorum.

keşke seni daha önce tanısaydım lafı da edebiyat daha önce tanısaydın ne değişekti beynin mi değişecekti.
sadece kriterlerine göre kız bulmuş bir adam olacaktın evlenecektin ve %90 sende geçmişimdeki herif gibi yapacaktın..
ama yok istedikleri olsun ya boşver.. bak ben dengini arama olayına kızmam evet denklik önemli bende karar aldım mesela bekar erkek mi yok yani daha da oturmam müzakereye bekar erkekle.
dengini aramak sağlam temeller atmak demektir. dengini aramak istemende normal ama, sen bunu bile bile karşıma dikilip ben adamım deyip ondan sonra yok annem yok kız değilsin yok yapamam yok bilmem ne dersen kusura bakmasın kimse ben o insanın ne istediğini bildiğinden şüphe ederim.

bir adamın benim bu durumumu bile bile benimle evlenmekten kendi içinde vazgeçmesi sorun değil nefistir taşımaz bunu anlarım..
ki bende boynum eğik duramam kimse kusura bakmasın.
herkes kendi kulvarında kulaç atsın.

öyle gelip gelip insanı işleyip işleyip ondan sonra yok efendim bilmem ne.
toplamda 20 gündür biz bu mevzuyu konuşuyoruz ben 20 gün sonra kabul ettim 4 gün önce yani
bir sürü izah yapıldı
bir sürü söz söylendi
bir sürü açıklama yapıldı gerek arkadaşlarım üzerinden gerekse kendim aklın neredeydi.

senin yeniden benim güvenimle oynamaya ne hakkın var ki. bu yaşta bu kadarını düşünemedin mi.

beni sevmek kabul etmek zorunda değil kimse
ama kimsede benimle kibar kibar dalga geçemez...
ımm şey ben birine bakıp çıkacağım diyemez...

Helalştin mi onunla? Hakkımı helal etmiyorum diyebildin mi? İçinden geçenleri dökebildin mi? Bunları yapmadınsa bir mail at ve insanları beş vakit namazında diye değerlendirmeyelim lütfen, bunlar ölçüt değildir hiçbir zaman.

bune yaa bide annesine sorcak töbe töbee:20: tamam belki bu tercih meselesidirde anneme sorcam da ne oluyo.. ağzına sağlık en güzel cevabı vermişsin.. Rabbim daha güzel insanlar çıkarsın karşına .. sen önüne bak canım benim:82:

teşekkür ederim umarım ben neye sinirlendiğimi neye üzüldüğümü anlatabilmişimdir ben beni kabul etmiyor falan derdinde değilim ya da olmadı falan değil. bana yazdıklarını sindiremedim. ama cevaplarımı da verdim en sonunda öyle kalakaldı açıklama da yapamadı. çocuk oyuncağı sandı ya da çok beğendiği için gönül mü eğlendirecekti bilmiyorum. ama ben öyle gelemem anne baba işlerine..
bir de diyor ki anneme sorucam annem okey dese bile bir de benim kabullenme durumum var onu da aşmam lazım diyor.

sanki ben zorla gel beni al dedim ben yalvardım sanki. 20 gün boyunca gitti geldi haber yolladı bende dedim ya bu durumumu biliyor bu kadar da kararlıysa eh görüşelim bari dedim yoksa benim karşıma hiç mi kimse çıkmadı ondan başka. çıktı elbet.. herkesin çıkar.. sinirlendiğim konu tekrar ediyorum boşanmış olmamı çirkin şekilde ifade etmesiydi...

Bana bu süreç içerisinde ailesinin ağzını aramış gibi geldi. Eğer olumsuz yorumlar duyduysa sizi de yıpratmak istememiştir muhtemelen. Eğer siz ailesi ile tanışma aşamasına geldiğinde buna benzer şeyler duysaydınız çok daha yıkıcı olurdu. Hayırlısı böyle imiş demek ki. Lütfen kendinizi üzmeyin. Her işte vardır bir hayır...

haklısın belki de aramıştır ağzını muhakkak aramıştır çok düşündüm falan dedi çünkü. ama yine de ciddiyetle karşıma çıkmadan önce haberi vardı ve o zaman arayacaktı kendi beynini mi artık ailesinin tavrını mı artık ne araması gerekiyorduysa...

bazen hoşumuza gitmeyen şeyler hayrımızadır...
O kişinin söylediklerini kafana takma çünkü evrimini tamamlayamamış biri o... Çünkü önce sorun değil diyip sonra sorun demiş... Lafların çevrilmesi en nefret ettiğim şeydir...
Sözüne güvenemezdin zaten bu adamın...
Önce tamam sonra yok derdi sana sıkça...
Sözüne güvenilmeyecek birinin ağzından çıkanlarda seni hiç incitmesin canım... çok boş laflar onlar boşver...

oh nihayet çok teşekkür ederim ne kadar güzel yazmışsın anlatmaya çalıştıklarımı. ama yine de yolu açık olsun Allah gönlüne göre versin onunda..

CHELİK canım takma kafana daha fazla.en iyisini yaptın posta koydun çoktan..şimdi tekrardan önüne bakma zamanı.geçmişi evliliğinde yaptığın gibi boşver geleceğine bak.ha denk konusuna inanıyorum diyosan seçimlerini de bundan sonra ona göre yap tatlım..hakkında hayırlısı olsun umarım hakettiğin mutluluğu bigün yakalarsın..:64:

teşekkür ederim umarım ben neye sinirlendiğimi neye üzüldüğümü anlatabilmişimdir ben beni kabul etmiyor falan derdinde değilim ya da olmadı falan değil. bana yazdıklarını sindiremedim. ama cevaplarımı da verdim en sonunda öyle kalakaldı açıklama da yapamadı. çocuk oyuncağı sandı ya da çok beğendiği için gönül mü eğlendirecekti bilmiyorum. ama ben öyle gelemem anne baba işlerine..
bir de diyor ki anneme sorucam annem okey dese bile bir de benim kabullenme durumum var onu da aşmam lazım diyor.

sanki ben zorla gel beni al dedim ben yalvardım sanki. 20 gün boyunca gitti geldi haber yolladı bende dedim ya bu durumumu biliyor bu kadar da kararlıysa eh görüşelim bari dedim yoksa benim karşıma hiç mi kimse çıkmadı ondan başka. çıktı elbet.. herkesin çıkar.. sinirlendiğim konu tekrar ediyorum boşanmış olmamı çirkin şekilde ifade etmesiydi...

Seni çok iyi anlıyorum canım..bende eşimden boşanmak üzereyim az çok ne hissettiğini tahmin ediyorum..
boşver karaktersiz işte insanın hayatına zorla girerler sonrada böle sanki sen evlnemk için ayaklarıan kapanmıisın gibi davranırlar.. bide kaldıramadığı neymiş acaba kendisininde başına gelebilirdi .. bi kız kardeşi varsa onunda başına gelebilirdi.. biz mi istedik böyle olmasını sankii..boşver canım sen çok güzel ağznın payını vermişsin.. bence şuan onun hazımsızlığını yaşıyodur.. ve içimden bi ses diyoki pişman olucakkkk:51:

Bana neyin daha namuslu gelip gelmedigi degil sanirim konu.
Ama evet ,,Davul bile dengi dengine!
Sizin 1 ay sonra nisaniniz olabilir (Rabbim utandirmasin insallah) ama bu kaideyi bozmaski.

Helede türkiyede, Evli-Bekar muhabbeti had safhada (neyazikki).
Istisnalar vardir elbette.

Ayrica bukadar gerilmenizede gerek yokki.
Herkesin basindan gecebilir talihsiz bir evlilik.
Benim deyindigim nokta sizin sadece o son cümlenizdi okadar, genelleme olarak algiladim ben.

Her neyse, hayatizdaki yeni sayfaniz insallah digerinden daha hayirli olur sizin icin.

nişanlanan arkadaşımı tebrik ediyorum Allah mutlu mesut etsin inşallah.

ama sana da hak veriyorum arkadaşım haklısın biz de bir zamanlar hiç evlenmemiş insanlardık. bu söylenen kelime bizim o zamanımızı da kapsar. ama bir gerçek daha var ki bekaret namusun çoktannnn önüne geçti.. erkekler ne kadar görmek de istemseler ben şimdi gitsem diktirsem bir tarafımı gelsem ağlasam hiç bişi olmadı desem emin ol bu halimle evlenirkenden daha mutlu olur. bu da onların oyuncağı kendileri bilir.

sen haklısın ama herkes aynı değil her bekar namuslu her boşanmış namussuz her bekar namussuz her boşanan da namuslu değil. bu kavramlar etiket üzerinde aranmaz bu kavramlar insan üzerinde aranır..

denklik çok doğru bir konu ama, sizin dediğiniz denklik türk toplumunun oluşturduğu denkliktir.

denklik arıyorsanız peygamberimize bakın.

o düşünemedi mi denkliği

kendinden büyük çocuklu kadın ile evlenirken,
o düşünemedi mi bunları kuran ve sünnet varken toplumsal kuralları ben takmıyorum açıkçası ama takana saygım var.

bence denklik ahlakta birlik imanda birlik dünyaya bakış açısında birlik ailelerin anane örflerinde birlik birbirini tamamlama isteğinde birlik evliliği sürdürme ve güzelleştirme hevesinde ve isteğinde birlik ve en önemlisi Allah rızasında birlikle olur bence..

ha yine diyorum herkese saygım var ama bazı şeyler oyuncak değil...

dipnot olarak da ; namus dediğimiz kavram sadece kadına farz değil erkeklerde koruyacak. şahsen ben eşinden ayrılıpda namusunu korumuş bir erkeği 1500 tane kız ile yatıp kalkmış erkeğe değişmem. erkeğe de günah erkeğe de haram.

kıyamet gününde peygamberimizin gölgesi altına girecek insanlardan birini söyleyeyim mi;

güzel ve çok varlıklı bir kadın ahlaksızlık teklif ettiğinde gitmeyen erkek..

var mı böyle biri bu devirde (hepsnii karalamıyorum)

var ise bu devirde böyle insan böyle erkek helal olsun bekarsa da evliyse de boşanmışsa da.

varsa HZ. Haticelerde bu devirde onlara da helal olsun..

Helalştin mi onunla? Hakkımı helal etmiyorum diyebildin mi? İçinden geçenleri dökebildin mi? Bunları yapmadınsa bir mail at ve insanları beş vakit namazında diye değerlendirmeyelim lütfen, bunlar ölçüt değildir hiçbir zaman.

içimdekileri söyledim tabi ki..
tek tek hem de ve ben söyledikçe cevaplarıyla daha da tanıdım onu..

helallik istediğindeyse

helal etsem ne değişicek etmesem ne değişicek ama için rahat edecekse helal olsun iyi akşamlar dedim kapattım msni...

zaten son söylediğimle söyleyecek bişiyi kalmadığı için aciz bir şekilde ben bunu yapamam dedi.

sanki adama biz kendimizi zorla satmaya çalışıyoruz Allah ım yarabbim...

ama sana da hak veriyorum arkadaşım haklısın biz de bir zamanlar hiç evlenmemiş insanlardık. bu söylenen kelime bizim o zamanımızı da kapsar. ama bir gerçek daha var ki bekaret namusun çoktannnn önüne geçti.. erkekler ne kadar görmek de istemseler ben şimdi gitsem diktirsem bir tarafımı gelsem ağlasam hiç bişi olmadı desem emin ol bu halimle evlenirkenden daha mutlu olur. bu da onların oyuncağı kendileri bilir.

sen haklısın ama herkes aynı değil her bekar namuslu her boşanmış namussuz her bekar namussuz her boşanan da namuslu değil. bu kavramlar etiket üzerinde aranmaz bu kavramlar insan üzerinde aranır..

denklik çok doğru bir konu ama, sizin dediğiniz denklik türk toplumunun oluşturduğu denkliktir.

o düşünemedi mi denkliği

o düşünemedi mi bunları kuran ve sünnet varken toplumsal kuralları ben takmıyorum açıkçası ama takana saygım var.

bence denklik ahlakta birlik imanda birlik dünyaya bakış açısında birlik ailelerin anane örflerinde birlik birbirini tamamlama isteğinde birlik evliliği sürdürme ve güzelleştirme hevesinde ve isteğinde birlik ve en önemlisi Allah rızasında birlikle olur bence..

dipnot olarak da ; namus dediğimiz kavram sadece kadına farz değil erkeklerde koruyacak. şahsen ben eşinden ayrılıpda namusunu korumuş bir erkeği 1500 tane kız ile yatıp kalkmış erkeğe değişmem. erkeğe de günah erkeğe de haram.

kıyamet gününde peygamberimizin gölgesi altına girecek insanlardan birini söyleyeyim mi;

var ise bu devirde böyle insan böyle erkek helal olsun bekarsa da evliyse de boşanmışsa da.

nede güzel yazmışsın çok duygulandımmm:43::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65::65:

Seni çok iyi anlıyorum canım..bende eşimden boşanmak üzereyim az çok ne hissettiğini tahmin ediyorum..
boşver karaktersiz işte insanın hayatına zorla girerler sonrada böle sanki sen evlnemk için ayaklarıan kapanmıisın gibi davranırlar.. bide kaldıramadığı neymiş acaba kendisininde başına gelebilirdi .. bi kız kardeşi varsa onunda başına gelebilirdi.. biz mi istedik böyle olmasını sankii..boşver canım sen çok güzel ağznın payını vermişsin.. bence şuan onun hazımsızlığını yaşıyodur.. ve içimden bi ses diyoki pişman olucakkkk:51:

valla üstüne gitsin sodas mı içer maden suyumu ne içer bilmem.. insan hiç mi düşünmez benle yaşıt kız kardeşi var hiç mi haya etmez Allah tan korkmaz..

neyse ben böyle adamları istemiyorum valla önüme karşıma çıkmasın da bir daha ne o ne öbürü ne de o türler.. ben bende Allah rızası arayan vicdanlı bana sahip çıkan birini isterim olmazsa da zarar yok evliliği gittik gördük bilmediğimiz şey değil... vicdan yoksa anlayış yoksa ilkinde de geçim olmaz sonunda da..

çıtayı Hz Muhammede Hz Hatice'ye koyarsak o ölçüyü yakalayacak kimseyi bulacağımızı sanmıyorum
Ben kimsenin dul istemem veya bakire olmayan istemem demesine de kızmıyorum herkes için tercih meselesi keyfi bilir. Gerçekten bakire bulur bulamaz onu da Allah bilir ancak.Erkek milleti yok sarısın olsun e yok esmer olsun bile derken :1:
ama gel gelelim yok araya aracı koy günlerce görüşmeye çalış, her şeyi bil baştan sonra yok efendim yapamam da annem ne der de bir evin bir oğluyum da. Hoppala paşam malkara keşan, günaydın beyim günaydın şimdi mi geldi aklın başına?
boşver kardeşim sen de, hormonlu erkek çocukları annesi terleyince sırtına bez de koyuyo muymuş??

çıtayı Hz Muhammede Hz Hatice'ye koyarsak o ölçüyü yakalayacak kimseyi bulacağımızı sanmıyorum
Ben kimsenin dul istemem veya bakire olmayan istemem demesine de kızmıyorum herkes için tercih meselesi keyfi bilir. Gerçekten bakire bulur bulamaz onu da Allah bilir ancak.Erkek milleti yok sarısın olsun e yok esmer olsun bile derken :1:
ama gel gelelim yok araya aracı koy günlerce görüşmeye çalış, her şeyi bil baştan sonra yok efendim yapamam da annem ne der de bir evin bir oğluyum da. Hoppala paşam malkara keşan, günaydın beyim günaydın şimdi mi geldi aklın başına?
boşver kardeşim sen de, hormonlu erkek çocukları annesi terleyince sırtına bez de koyuyo muymuş??
AY çok yaşa emi:60::60::60::60::60::60::60:

valla üstüne gitsin sodas mı içer maden suyumu ne içer bilmem.. insan hiç mi düşünmez benle yaşıt kız kardeşi var hiç mi haya etmez Allah tan korkmaz..

neyse ben böyle adamları istemiyorum valla önüme karşıma çıkmasın da bir daha ne o ne öbürü ne de o türler.. ben bende Allah rızası arayan vicdanlı bana sahip çıkan birini isterim olmazsa da zarar yok evliliği gittik gördük bilmediğimiz şey değil... vicdan yoksa anlayış yoksa ilkinde de geçim olmaz sonunda da..

Allahtan korksa zaten bunu yapmazdı sallaaaaaaaaaaa...:51:

bak guzelım bende evlenıp ayrıldım..ılk evlılıgım 2.5 ay sürdü..bosandıktan sonra bekar erkekler ıstemeye geldıler ben hayır dedım..bunun illakı sorun olacagını bılıyordum cunku...sen ıkıncı plana atılmıs degılsın..ama kımsenın de senı dul olarak kabul etmesını bekleyemezsın,buna hakkın yok.. evet senın ıcın onemlı olmayabılır dul olmak ama erkeklerın cogu ıcın onemlı..aynı sey benımde basıma geldı..bırı aylarca pesımden kostu yok dedım anlamadı hayır dedım umursamadı..pekı dedım sen ıstedın madem bılıyomusun 1 hafta surduremedı benımle,kabullenemedı cunku...bunu buyutmeye hıc grek yok...sana bır tavsıyem senın gıbı evlenmıs bosanmıs bırıyle cıddı bırseyler yasa,,bekarları gozun gormesın bıle..kendıne yakıstıramadıgın ıcın degıl(assagılık kompleksne de gırme)ılerde sorun olacagı ıcın.oyle de ıyı anlıyorum kı su halını...

evet malesef ben kendimin Hz. Hatice karşımdakinin de Hz. paygamber olmayacağını biliyorum sadece bakış olarak yönümü oraya çevirdim.. böyle bakmak böyle görmek istiyorum denklik kavramımı bu temele oturtuyorum.

aynen dediğin gibi beni sinirlendiren kısımı. evet ben bu adaletsizliğe aslında haykırışım kendileri saç rengine kadar inerken biz mecburuz onların her derdine bu adaletsizlikle bu mantıkla kadınlar boşanmasa da boşanıyor artık sevmiyor ki sevemiyor sevecek bir şey kalmıyor ..

değişmeli bizzim evlatlarımız bizim erkek çocuklarımız değiştirmeli bunu şahsen kendi adıma bir erkek evladım olursa kesinlikle yanlış gördüklerimi bildiklerimi öğreteceğim...

bak guzelım bende evlenıp ayrıldım..ılk evlılıgım 2.5 ay sürdü..bosandıktan sonra bekar erkekler ıstemeye geldıler ben hayır dedım..bunun illakı sorun olacagını bılıyordum cunku...sen ıkıncı plana atılmıs degılsın..ama kımsenın de senı dul olarak kabul etmesını bekleyemezsın,buna hakkın yok.. evet senın ıcın onemlı olmayabılır dul olmak ama erkeklerın cogu ıcın onemlı..aynı sey benımde basıma geldı..bırı aylarca pesımden kostu yok dedım anlamadı hayır dedım umursamadı..pekı dedım sen ıstedın madem bılıyomusun 1 hafta surduremedı benımle,kabullenemedı cunku...bunu buyutmeye hıc grek yok...sana bır tavsıyem senın gıbı evlenmıs bosanmıs bırıyle cıddı bırseyler yasa,,bekarları gozun gormesın bıle..kendıne yakıstıramadıgın ıcın degıl(assagılık kompleksne de gırme)ılerde sorun olacagı ıcın.oyle de ıyı anlıyorum kı su halını...

teşekkür ederim:) bak bende aynı yoldan geçmişim bizim ki sürmedi çok şükür. bende senin gibi düşünüyorum bundan da gocunmuyorum. kimseden de bunu istemem... inşallah bende kendi dengimle daha sağlıklı geleceğe yönelik şeyler konuşacağımbundan sonra belki de iyi oldu güzzel zeminler sağlar inşallah her yaşanan herkese...

Bu adam sizinle tanışmak isterken konu açmıştınız, oraya da cevap yazmıştım.
Sizi cesaretlendirecek bir kaç naçiz görüş belirtmiştim.
Değmezmiş bu erkek müsvettesi.
:47::47::47::47::47:

Benim anlamadığım sizin namusunuzu nasıl itham edebiliyor utanmaz?
Sonuçta orda burda basılmamışsınız.
Telli duvaklı yuva kurmuşsunuz.
Bundan daha namuslu birşey var mı?
Yürümeyince de ayrılmışsınız bu kadar basit.
Yok anneme sorim yok bilmem ne?

o düşünemedi mi denkliği

Yazdiklarinizin altina imzami atarim.

Ama verdiginiz örnekler neyazikki pek gecerli degil artik (bu zamanda).
Elbetteki konu namus olunca, bekaret degildir simgesi.

Ayrica Peygamber Efendimizden (s.a.v) örnek vermeniz cok güzel oldugu kadarda düsündürücü, Peygamber Efendimiz (s.a.v) Ayri! Essiz! Süphesizki Efendimiz gibi olmayacagi gibi gelmeyecektirde birtane daha dünyaya.

Ve mademki Peygamber Efendimizden (s.a.v) actiniz konuyu, söyle buyurmus efendimiz : benim ümmetimin cogu/toplulugu neyi düsünür neyi/nasil uygularsa bilinki o dogrudur!

Simdi kusura bakmayin, ama toplum olarak neyazikki böyledir bu isler.
Istisnalar kaideyi bozmaz.

Evlilige 1-0 baslaniyor , bu size bir sorun teskil etmiyorsa sorun yok.

Bu arada sanirim konu biraz sapti, sizin denk geldiginiz bey, zaten basli basina düsüncesizmis, bastan olur deyipte sonradan yan cizene ne denir bilirim ama neyse kalsin.
Hakkinizda hayirlisi varmis diye umuyorum.
Rabbim utandirmasin insallah.

Back
X