Ben gittim,evet tam olarak anlattım o sörüyor zaten. Devlet hastahanesinde nasıl oluyo bilmiyorum. Ben arkadaşlarımın baskisiyla gittim,onlara bile anlatamadiklarim yüzünden çok cekiyodum. Antidepresan,uyku ilaçları kullandim. Sabahlari dislerimi sıkarak uyanirdim,ilaç olmasa uyuyamazdim. Devlet ne kadat ilgilenir bilmiyorum,çok guvendigin bi arkadasinla dertlesmen seni rahatlatır.
Devlet hastanesi veriyor ilacı gönderiyor.Öyle konuşma vs.yok.Özelde ilgi, onlarda pahalı.
devlettekiler ilaç yazıp gönferiyorlar imkanın varsa özele git
Ben devlet hastanesinde gitmedim ama intihar gibi vakalarda direk yönlendiriyorlar onu biliyorum.
Devlet hastanesinde psikiyatrist sana saçma sapan sorular soruyor, öz bakımın nasıl, hayattan vazgeçmiş gibi misin vs gibi ve mutlaka ilaç verip gönderiyor. Hiç henüz senin bir şeyin yok diyenine rastlamadım.
Özel psikologlarda da ilk seansta açılmasan bile sonradan açılabilirsin, sorunun gizliliğine ve ciddiyetine bağlı tabi. Benim basit bir sorunum vardı ve çok sevimli erkek bir psikologtu rahat rahat anlattım o da dinledi.
Devlet hastanesine gitmiştim.
Psikiyatriste git bence ilk önce.
O seni psikoloğa yönlendirir uygun görürse.
Özellere gitmemeli ilk aşamada.
Parana acıyabilirsin diye düşünüyorum.
Devlette birkaç doktor dolaş. Belki teşhis konulur sorunun neyse.
Ona göre bir yol çizersin. Özel klinikleri iyice araştırmak lazım.
Bana ilaç vermemişti doktor bu arada. Herkes ilaç yazıp gönderiyor diye bir şey yok.
Neyin var diye soruyor ve anlatıyorsun.
İlaca gerek yok, gevşeme egzersizleri yap falan demişti bana.
Panik ataklarım bittikten sonra uzman bir ağızdan hiçbir şeyin yok lafını duyup kendimi rahatlatmak için gitmiştim ben sadece.
İlaç kullanmayı reddediyorum çünkü.
inş banada ilaç verip göndermeyen bi doktor denk gelir eğer ilaç verip gönderirse çok moralim bozulur,derdimi de nasıl anlatıcam bilmiyorum ztn
Gitmeden önce kendini sağlam tut.
Karşına seni sinirlendirecek, umursamaz bir doktor çıkabileceği ihtimalini düşün.
Hazırlıklı ol.
Ben bi kez gittim, doktor gayet tatlı bir kadındı.
Derdini anlatırken rahat olmalısın.
Neyin var neyin yok, iyice düşün ve bir kağıda not et.
Yanında götür. Unutursun belki doktor karışında.
O yüzden elinde bulunsun.
Memnun kalmazsan başka bir hastaneye daha gidersin.
aslında konu açmycaktm ama diğer konuda da pek kimse görmedi sağolsun bi arkadaş bilgilendirdi ama ben yinede sormak istiyorum daha önce psikoloğa giden var mı?varsa sıkıntınızı rahatça anlatabildiniz mi rahat olabildiniz mi,size sorular mı soruyo siz mi anlatıyorsunuz
bide ben hiçkimsenin bilmemesini istiyorum yoksa iyice strese gircem,aileme de söylemiycem ama babamın maaşından kesilicek hastaneye gittiğimi anlar mı sizce?
bide bi arkadaş önce psikiyatra gitmem gerekttiğini söyledi o beni yönlendircek psikologa ama o neye göre karar verip yönlendiriyo direk pisikologa gidilemiyo mu
istanbuldaysan iyi bir yere yönlendirebilirim fiyatta yardımcı olur diye düşünüyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?