inanamıyorum size ya, psikoloğa gitme maneviyata sığın diyenler olmuş! bakın yanlış anlaşılmak istemem tabi ki sığının hatta sığının çünkü bu dönemlerde sizi iyi hissettiren şeylere sarılmak önemlidir. ama kalkıp bu kıza doktora gitme demeyin; kanser olsanız tedavi için önlemini alır sonra dua edersiniz psikolojiye sıra gelince ne değişiyor? şu psikologlar oturduğu yerden para kazanıyor psikiyatrlar iki ilaç yazıp geçiştiriyor zihniyetini yenmemiz lazım. psikolojimize de bedenimiz kadar önem vermemiz lazım;kırık bir kol nasıl alçıya alınırsa kırık bir psikoloji de terapiden geçmelidir. hiç bir fikrinizin olmadığı konularda fütursuzca konuşuyorsunuz biri sizi dinleyip rahatsızlığını geçiştirse ve kırılma noktasına geldiğinde atıyorum intihar etme raddesine gelse veya elinde olmadan dürtülerinin önüne geçemeyip birine zarar verse size soruyorum bunun vicdani yükümlülüğüyle nasıl yaşayacaksınız? kime sığınacaksınız, sığındığınız bir gün sizi yargılamayacak mı?
lorena ; sana buradan tavsiye vermek istemedim; mesaj sayım 100e çıkmadan özel mesaj atamıyormuşum maalesef denedim=( ama gergin olacak bir durum yok. sanırım ailen de özel olarak araştırmadıkça yani dedektif falan tutup resmi işlem başlatmazlarsa hangi doktora göründüğünü de bilemezler ayrıca doktoruna bu hassasiyetinden bahsedersen elinden geleni yapacaktır eminim. yine de tedirginsen ailenin sigortasından bir süre çıkıp devletin öğrencilere sağladığı sigortadan yararlanabilirsin. ama ben sana bunu önermem çünkü bu dönemde yanındaki kişilerin desteğine ihtiyaç duyacaksın ailene söylemeyi hala kabul etmiyorsan bile yakın bir arkadaşına durumu bildir paylaşmaya ihtiyacın olacak,bunun dışında doktorun senden bir takım görevler istiyebilir günlük tutmak belli testler vs bunlar birinin yardımını gerektirebilir. sen tedavi olmaya kesin karar verdin mi