Daha önceden çatlağı olup da gebelikte çatlamayan var mı??

labelle

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
51
3
286
Ankara
evet arkadaşlar bin kere bununla ilgili yazı okudum hatta forumda bile buna benzer başlıklar var ama ben bunun kaderimde olduğuna inanmak istemiyorum. evet cilt tipi genetik,vs çatlak oluşumunda en önemli etmen ama belki yapılabilecek birşeyler vardır. şu an 13 haftalık hamileyim ve ergenlikten kalma kalça ve bacak yanlarımda zaten çatlağım var ve gebelikte iyice çatlamaktan korkuyorum. badem yağı,bebe yağı, kosmetik ürünler bunlardan ziyade başka birşey kullanıp da çatlamayan hatta ergenlik çatlağı olduğu halde gebelikte çatlamayan arkadaşlar varsa yazsınlar en azından umut ışığı olurlar bizim gibilere...

bacaklarımda ve belimin yanlarında çatlaklar var benim de. şimdi hamileliğimin 37. haftasındayım 15. gün sonra doğum olcak. karnım hiç çatlamadı
çok çok şükür. ben de korkuyodum baya çatlamasından.

canım bende 36 haftama girdim benimde ailemde çatlak var annemde de var , fakat benim şuana kadar sadece basenlerimde aşırı kilo almaktan çatlak oldu. karnımda çatlaktan eser yok ayrıca hiç birşey kullanmadım zararlı olur diye kendi haline bıraktım .umarım çatlamaz bu saatten sonrada , yanlız ben önceden spor yapıyordum düzenli olarak şınav çekerdim belki onun etkisi olmuştur diye düşüyorum
sende bence kozmetik ürünlere fazla güvenme çoğu para tuzagı .benim doktorum ve ebem ne yaparsan yap çatlayacaksa önüne geçemezsin demişti .

bekarlığımdan kalma çok çatlağım var.
1. hamileliğimde karnım çok büyüktü hiç çatlamadım ama.
2. hamileliğimde karnım çok küçüktü çatladım maalesef

valla su an sabah aksam clarins krem suruyorum bazen banyodan sonra bebe yagı ile masaj yapıyorum. şimdi kakao-badem ve fındık yagını cok duyuyorum ama bence de şans meselesi. 12 haftada 2.5 kilo aldım bu gidişle kesin çatlak patlak olucam. bu arada işe yarar mı bilmem ama bir formul duydum sizinle de paylaşayım 1 şişe acı badem sütünün icine 1 adet evigen ampul atıp sabah aksam suruyorsunuz ve cildinizi çimdikler gibi masaj yapıyorsunuz. ben bi denicem bakalım sonucları yazarım..

benim de ergenlikten kalma çatlaklarım vardı ve çok korkuyordum hamilelikte çatlamaktan. ne de olsa çatlamaya yatkın bir cildim varmış demek ki. o yüzden gebeliğin 2,5. ayından itibaren sabah-akşam lierac kullandım. 4. aydan sonra da vaseline in kakao yağlı kocaman bir kremi var.hem çok ucuz hem de kocaman. cildi inanılmaz nemli tutuyor onu kullandım. sabah onu akşam yatarken de lierac sürdüm. toplamda 14 kilo aldım ve doğuma 14 gün var. Henüz çatlamadım. İnşallah şu saatten sonra da çatlamam...

peki gobegın nasıldı yani büyük müydü yoksa daha kucuk ve yayık mıydı?

benim genç kızlığımdan kalma kalçalarımda çatlaklarım var bu yüzden hamileyken göbeğimin çatlamasından çok korktum 10 yıl önce lierac'ın pytolastil jelini kullanmıştım ve hiç çatlağım olmadı.şiddetle öneririm.

ben de phytolastil jel kullanıyorum ama o kadar az ki 100ml falan hemen bitio her ay 80 tl vermekde zor. neyse bakalım nolucak görücez.. bir de kendm bi karışım yaptım susam-bugday-tatlı badem-gliserin-kayısı-evigen e vitamin ampul 3 tane-saf zeytinyagı-jojoba yağşarını 30cclik yada 50cclik fark etmez tüm aktarlarda var tanesi 4-6 tl arası değişiyor ve göz kararı kakao (katı halde ama güneş ışıgında hemen eriyo) bir kaba koyup 1 gün bekletin ertesi gün ya da 2 gün içinde resmen sürümü kolay bir kreme dönüşüyor. bi de siz deneyin bakalım eger tutarsa patentini alıcam:)

canım benim kalça ve baldırlarımda ergenlikle beraber olan çatlaklarım var. hamilelikte 20 kilo aldım ve hiç çatlağım olmadı

benimde bacakalrim cocuklugumdan kalma catlaklarla dolu.. kendimi bildim bileli oyle.30 haftalik hamileyim.. henuz göbegim catlamadi.. bu sekilde gider umarim :)

ben ergenlik döneminde çok kilolu olduğumdan ve birden kilo aldığım için özellikle bel bölgemde ve çok az da bacaklarımın üst tarafında çatlaklarım oluşmuştu. Şu anda 38 haftalık hamileyim doğumu bekliyorum yeni çatlağım hiç olmadı ama korkudan daha hamileliğimin başlarında bakım yapmaya başladım, mustela kullandım her banyodan sonra johnson bebe yağı kullandım çok az da body shopun kakaolu kremini kullandım bi ara ama şu anda sadece bebe yağı kullanıyorum her gün duş alıyorum bebe yağını da hergün sürdüğümden yetiyo, bu arada hamileliğimde de şu ana kadar 16 kilo aldım:))
Allaha şükür şimdilik iyi inşallah son günlerde çatlamam:)

benim daha önceden çatlaklarım vardı basenlerimde muztelanın kremini kullandım ve karnım hiç çatlamadı çok şükür ama aşırı bir kilom da yoktu 16 kilo aldım hamileliğim boyunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…