• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha sağlıklı bir beyin icin günlük

Yesyess

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2019
2.148
7.468
73
33
Merhaba 27 yaşında bir kadın olarak uzun süredir fazlasıyla sağlıksız besleniyorum .
Son 4 5 yılımın çoğunu "junk food" denilen çöp gıdalarla geçirdim.
Bedenimi ama çok beynimi hafifletmek ,duygu durumumu dengelemek ve olursa biraz incelmek için bir süreliğine sapsağlıklı beslenme karari verdim .
Okuduğum bir çoğu yabancı kaynaktan (türk kaynaklarına güvenmiyorum) kendime soyle bir beslenme şekli çıkardım ;
Gluten ve rafine sekerin sıfır olduğu,
Hayvansal gıdaların ise az tuketildigi
Sağlıklı yağların serbest olduğu,
Bol sebze meyve baklagil olan bir beslenme .
Ekstra olarak günde 16 saat oruç tutacağım ve 1 tek büyük öğün yiyecegim .
Sabahları uyanınca 1 litre su içip meditasyon yapacağım . Daha sonra yağlı bir filtre(filtre kahvenin içine saf hindistancevizi yağı konuyor hem lezzetli hemde aşırı tok tutuyor) kahve alıp günlük işlerime başlayacağım. Aralarda bitki çayları ve kendi yaptığım vegan dondurmalardan tüketeceğim. Akşamüstü büyük bi öğün yapacağım. Ve sonra sabaha kadar bitki çayı/su/soda.
Burada benim için asıl olan duygu durumumu daha dengelemek ve daha sağlıklı bir beyne ve bedene sahip olmak .
Burayı her gün guncellemeyi düşünüyorum.
Katılmak isteyen olursa sevinirim.
Sevgiler

Günde tek bi öğün yapmanızın beyin ve beden için ne faydası var? Aynı şekilde glutenin ne gibi zararları var? Meraktan soruyorum :KK69:
Ben de sağlıklı beslenmek ve zayıflamak istiyorum :kk77:

Günde tek bi öğün yapmanızın beyin ve beden için ne faydası var? Aynı şekilde glutenin ne gibi zararları var? Meraktan soruyorum :KK69:
Ben de sağlıklı beslenmek ve zayıflamak istiyorum :kk77:
Merhaba tek öğün genelde zayıflamak için yapılıyor, yağ yakım hormonu yemek yedigimizdem uzun saatler sonra ancak devreye giriyor. O devreye girince biz glikozdan degil keton cisimciklerinden enerji üretiyoruz .
Benim yapma nedenim hem bedenimin dinlenmesi (sindirim bedeni korkunç yıpratan. Bir aktivite) hem de keton cisimcikelrinin verdiği enerji kalitesinin glikozdan çok daha yüksek olması.
Glüten ise yapışkan bir madde . Vücuda fazlasıyla zarar verdiği söyleniyor yüzde yüz bir kanıt yok ama bunu kesmeyi deneyen kaç insan dinledi izledi isem hepsi inanılmaz memnun kalmış, özellikle incelme konsunda.
Glüten ve sekerin duygudurum dengesizligini inanılmaz pekiştirdiğini söyleyen bir kaç makale okuduktan sonra deneme kararı aldim
Daha dengeli ve stabil hissetmek istiyorum .
Ekstra olarak kalori açığının hafızayı güçlendirdiğine dair bir kaç çalışma var bunların sonucunda kalori açığı da yaratmış olacağım.

Bugün oruç saatleri dışında beslenmeme tamamen uydum.
2 adet yağlı kahve içtim
5 6 adet vegan dondurmamı yedim( adedi 15 kalori bile değil Ve aşırı lezzetli )

Büyük ogunumu 17.30 da yedim
Yağsız tavuk göğsü, az yağlı pilav ve salata .
Büyük bir tabak olmasına rağmen beni şişirmedi .
Ruh halimin dalgalanmaları ilk günden azaldı .
Çok çok kolay bir gündü .

Oruç saatleri dışında uygulamadığım bir şey yok.
Ona da umarım zamanla gececegim . Gece bol bol yeşil çay içtim . Uyumadan önce açlık hissettiğim cacık yedim .
Sabah 2 tane vegan dondurma yedim , bu gün evde olduğum için yağlı kahve içmedim
Güzel bir kahvaltı yaptım .
Peynir, zeytin , domates ve çay ile .
Öğünlerimde miktar kısıtı yok zaten tek amacım sağlık.
Ruh durumum ilk günden azar azar fark ettirdi
Ben gün içinde çok duygudurum değişikli yaşayan biriyim . Dün biraz bile olsa azaldı .
Bu günlüğe düzenli devam edeceğim.

Dün öğlen ton balıklı salata akşam tavuklu salata yedim .
Beslenme seklimde hic bi sorun yok hala glüten şeker sıfır, Hayvansal gıdalar çok azınlıkta.
Ama tek öğün ve oruç olayı oturmadı . Kariyerim için önemli bir dönemdeyim bu yüzden onu zamana bırakacağım .
Sabah kahvaltıda salata yedim
Daha sonra 2 tane dondurma yedim 💜

Öğlen fırın patates ve akşam tavuk haşlama yedim pilavla .
Fark ettim ki akşam direkt bir öğün yapmak benim ruh durumumu negatif etkiliyor bundan sonra akşamları sadece yeşil çay içeceğim .

Bu sabah tartıldım biraz zayıflamışım . 2. Hedefti ama hoşuma gitti . Sabah ton balıklı salata yedim

Bugün oruç saatleri dışında beslenmeme tamamen uydum.
2 adet yağlı kahve içtim
5 6 adet vegan dondurmamı yedim( adedi 15 kalori bile değil Ve aşırı lezzetli )

Büyük ogunumu 17.30 da yedim
Yağsız tavuk göğsü, az yağlı pilav ve salata .
Büyük bir tabak olmasına rağmen beni şişirmedi .
Ruh halimin dalgalanmaları ilk günden azaldı .
Çok çok kolay bir gündü .
Çok güzel dondurmayı kendiniz mi yapıyorsunuz bende meyvaları blendardan geçirip bazen de badem sütü koyarak buzluğa koyuyorum güzel oluyor sizin nasıl merak ettim
Oruç saatleri dışında uygulamadığım bir şey yok.
Ona da umarım zamanla gececegim . Gece bol bol yeşil çay içtim . Uyumadan önce açlık hissettiğim cacık yedim .
Sabah 2 tane vegan dondurma yedim , bu gün evde olduğum için yağlı kahve içmedim
Güzel bir kahvaltı yaptım .
Peynir, zeytin , domates ve çay ile .
Öğünlerimde miktar kısıtı yok zaten tek amacım sağlık.
Ruh durumum ilk günden azar azar fark ettirdi
Ben gün içinde çok duygudurum değişikli yaşayan biriyim . Dün biraz bile olsa azaldı .
Bu günlüğe düzenli devam edeceğim.
Gluteni bende arada kaçamaklar olsada hayatımdan çıkardım ama şekeri tamamen kesemedim nasıl başardınız bunu...zorlanmadınız mı

Çok güzel dondurmayı kendiniz mi yapıyorsunuz bende meyvaları blendardan geçirip bazen de badem sütü koyarak buzluğa koyuyorum güzel oluyor sizin nasıl merak ettim

Gluteni bende arada kaçamaklar olsada hayatımdan çıkardım ama şekeri tamamen kesemedim nasıl başardınız bunu...zorlanmadınız mı
Evet benimde aynısı dondurma :)
Favori tarifler
Vişne ananas badem sütü

Kavun hurma badem sütü . Ikisine de aşığım .

Şekeri birden kestim 4 gün bitti şimdiye kadar hiç canım çekmedi
Dondurma beni çok kesiyor . Duygudurum stabilitesi benim için çok önemli. Bunun için sanırım her şeyi yaparım diye ise giriştim, bu yüzden kolay oluyor .
Sizin için en önemli şeyi bulursanız sizinde kolaylıkla akar 🖤

Bu 2 gündür öğün olarak hurma ve yeşil çay tuketiyorum . Ikisi beraber aşırı şişiriyor .
4 5 hurma aşırı tok hissetmek için yeterli oluyor .
Sonradan yorgunluk veya duygudurum değişikliği yapmıyor.
Her türlü kazan kazan bir öğün

Back
X