- 1 Haziran 2019
- 2.148
- 7.468
- 73
- 33
Merhaba 27 yaşında bir kadın olarak uzun süredir fazlasıyla sağlıksız besleniyorum .
Son 4 5 yılımın çoğunu "junk food" denilen çöp gıdalarla geçirdim.
Bedenimi ama çok beynimi hafifletmek ,duygu durumumu dengelemek ve olursa biraz incelmek için bir süreliğine sapsağlıklı beslenme karari verdim .
Okuduğum bir çoğu yabancı kaynaktan (türk kaynaklarına güvenmiyorum) kendime soyle bir beslenme şekli çıkardım ;
Gluten ve rafine sekerin sıfır olduğu,
Hayvansal gıdaların ise az tuketildigi
Sağlıklı yağların serbest olduğu,
Bol sebze meyve baklagil olan bir beslenme .
Ekstra olarak günde 16 saat oruç tutacağım ve 1 tek büyük öğün yiyecegim .
Sabahları uyanınca 1 litre su içip meditasyon yapacağım . Daha sonra yağlı bir filtre(filtre kahvenin içine saf hindistancevizi yağı konuyor hem lezzetli hemde aşırı tok tutuyor) kahve alıp günlük işlerime başlayacağım. Aralarda bitki çayları ve kendi yaptığım vegan dondurmalardan tüketeceğim. Akşamüstü büyük bi öğün yapacağım. Ve sonra sabaha kadar bitki çayı/su/soda.
Burada benim için asıl olan duygu durumumu daha dengelemek ve daha sağlıklı bir beyne ve bedene sahip olmak .
Burayı her gün guncellemeyi düşünüyorum.
Katılmak isteyen olursa sevinirim.
Sevgiler
Son 4 5 yılımın çoğunu "junk food" denilen çöp gıdalarla geçirdim.
Bedenimi ama çok beynimi hafifletmek ,duygu durumumu dengelemek ve olursa biraz incelmek için bir süreliğine sapsağlıklı beslenme karari verdim .
Okuduğum bir çoğu yabancı kaynaktan (türk kaynaklarına güvenmiyorum) kendime soyle bir beslenme şekli çıkardım ;
Gluten ve rafine sekerin sıfır olduğu,
Hayvansal gıdaların ise az tuketildigi
Sağlıklı yağların serbest olduğu,
Bol sebze meyve baklagil olan bir beslenme .
Ekstra olarak günde 16 saat oruç tutacağım ve 1 tek büyük öğün yiyecegim .
Sabahları uyanınca 1 litre su içip meditasyon yapacağım . Daha sonra yağlı bir filtre(filtre kahvenin içine saf hindistancevizi yağı konuyor hem lezzetli hemde aşırı tok tutuyor) kahve alıp günlük işlerime başlayacağım. Aralarda bitki çayları ve kendi yaptığım vegan dondurmalardan tüketeceğim. Akşamüstü büyük bi öğün yapacağım. Ve sonra sabaha kadar bitki çayı/su/soda.
Burada benim için asıl olan duygu durumumu daha dengelemek ve daha sağlıklı bir beyne ve bedene sahip olmak .
Burayı her gün guncellemeyi düşünüyorum.
Katılmak isteyen olursa sevinirim.
Sevgiler